HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2017 Perşembe - 13:00

Başkan Soylu'dan personele referandum yoklaması: Herkes delikanlı gibi...

Menderes Belediye Başkanı Soylu belediye personeliyle yaptığı toplantıda referanduma ilişkin yoklama yaptı. Soylu, 18 maddenin kimler tarafından okunduğu ve kararsızları görmek istedi. Personelin çekinmesi ve tedirginlik yaşaması üzerine, “Arkadaşlar delikanlı gibi herkes kaldırsın elini ya” dedi.

Başkan Soylu dan personele referandum yoklaması: Herkes delikanlı gibi...

EGEDESONSÖZ - Referandum öncesinde belediyede çalışan personelleri toplayan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Belediye kültür merkezinde hem görevdeki üç yılı hem de süreci değerlendiren Başkan Soylu ilginç açıklamalar yaptı.

Konuşmasında “Biz referandumda siyasi partilere oy vermeyeceğiz. Hazırlanan 18 maddelik bir değişikliği oylayacağız” diyen Başkan Soylu, salonda bulunanlara, “Bu maddeleri kaç kişi okudu?” sorusunu yöneltti. Salonda kısa süreli sessizliğin ardından bazıları el kaldırınca tek tek saydı. Soylu, “Demek ki sadece 50 kişi okudu. Bu salonda kaç kişi var? Altı yüz elli kişi. Demek ki 600’ü okumadı” dedi. Soylu bu kez, “Ne yapacağız. Burada kaç kişi kararsız?” sorusunu yönetti. Salondan yine birkaç kişinin eli kalkınca Soylu, “Ya ben ne yapacağımı bilmiyorum arkadaş. Maddeleri okumadım. Hep televizyondan anlatıyorlar ama halen kafama hiçbir şey yatmadı. Bir türlü karar veremedim” diyen kaç kişi var?” dedi.  İşçilerin yoğunlukta bulunduğu salondaki kalabalığın ardı ardına gelen sorularından tedirgin olması üzerine Soylu bu kez, “Arkadaşlar delikanlı gibi herkes kaldırsın elini ya. Bir sıkıntı yok” diye konuştu. 

Başkan Soylu, işçilerden eve gidince yarım saat zaman ayırıp maddeleri ayrıntılı bir şekilde okumasını istedi. 

Kendi tercihiyle ilgili de, “Ben okuduğum için “Evet” diyorum. Eğer AK Partili, belediye başkanı olmasaydım. Hangi partiden olursam olayım ben şunu okuduktan sonra, kampanyaya baktıktan sonra oyum zaten evet olurdu” ifadelerini kullandı.

KUZU KUZU GELECEKLER
Maddeleri tek tek okuyan ve yorumlayan Başkan Soylu, “Maddeler arasında milletvekillerinin görevleri ve yetkileri arasında kanun teklifi vermek konusu yer alıyor. Bu madde ile milletvekilleri bu ilçeye gelecek ve bir masa etrafında oturarak sorunları dinleyebilecek. Hepsi memleketin meselesiyle ilgilenebilecek. AK Parti, CHP, MHP milletvekilleri kuzu kuzu buraya gelecek. Maddelere iyi baktığınızda devlet bölünmüyor, bakkal çakkal duruyor. Birahane çalışıyor, pavyon kapanmıyor.  Yine maddeler içinde Cumhurbaşkanlığının görev süresinin iki dönemle sınırlandırılması maddesi var. Mesela kendimden örnek vereyim. Ben bu kentte 40 sene belediye başkanlığı yapsam 10 yıldan sonra buraya hiçbir şey veremem. Belediye başkanlıklarının iki dönemle sınırlandırılması gerektiğine inanıyorum.  Kaya Termal Otel’de bunu belediye başkanları toplantısında geçmişte Ahmet Davutoğlu’na da söyledim. İki dönemden sonra hırsını, şevkini, azmini kaybedersin” dedi.

SOKAKTA BEŞ KİŞİNİN KAFASINA SIKSA…
Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanının yargılanabilir hale geleceğini anlatan Soylu, “Şimdi kararname meselesi var. Diyorlar ki ‘kararname çıkacak bakkal, market kapatılacak’… Cumhurbaşkanına kararname çıkarma yetkisi vermişler ama meclisin onayına tabi tutmuşlar. Cumhurbaşkanının bizim siyasi, kişisel hak ve tasarruflarımızla ilgili kararname çıkarma yetkisi yok.  Sadece idari konularla ilgili kararname çıkartabilecek. Ayrıca 9. maddede Cumhurbaşkanının yargılanmasının yolu açılıyor. Şimdi Cumhurbaşkanı Ankara’da sokağa çıksa beş kişinin kafasına sıkıp öldürse hiç kimse onu yargılayamaz. Hırsızlık, uğursuzluk yapsa yargılayamaz. Kanun sadece ‘vatan hainliği’ konusunda yargılanabilir diyor. Ama Türk Ceza Kanunu’nda da vatan hainliğinin tanımı yok” diye konuştu.

Başkan Soylu, referandumda kimlerin evet, kimlerin hayır dediğine de iyi bakılması gerektiğini söyledi. Soylu, hayır diyenlerin Çanakkale’de Atatürk’ün savaştığı dış güçlerin uzantıları olduğunu belirtti. Menderes’ten referandumda büyük başarı beklediğini vurgulayan Soylu, ilçenin kara listeye girmemesi gerektiğini dile getirdi.

GERİZEKALICA CÜMLELER
Menderes Belediyesi’nde çalışan personele ve işçilere de mesaj veren Başkan Soylu,  “2019’da kendi seçimim var. Hiçbir şekilde yanımda çalışan arkadaşlara ‘şuraya, buraya oy kullanacaksınız’ diye bir baskı yapmadım. Bununla ilgili ‘oraya oy vereceksin, aksi halde seni sokağa atarız’ şeklinde yaklaşmadım. Bugüne kadar yönlendirme, baskımız olmadı. Yine öyle olacak. Bizim yolumuz dikenli, ayağını sevenler bizimle yürümeyecek.  Bizim bundan sonra zaten yanımızda çalışan arkadaşlara kendimizi anlatmamız gerekmiyor. Onlara ‘şunları yaptık, buraya bunlar oldu’ diye gerizekalıca cümleler kurmak benim hiç tarzım değil. Zaten ne yaptığımız, yaklaşımımızı, nasıl adam olduğumuz en iyi bilenler bizimle birlikte yolu yürüyenlerdir. Samimi olarak adam gibi, dürüstçe ihanet etmeden çalışan herkesin başımın üstünde yeri var. Ama kabul edemediğim bir şey var. İhanet, ihanet…  Bunu da herkes, içinizdekiler ne demek istediğimi anlamışlardır” dedi.

PARAYI BURALARA GÖMDÜM
Soylu, belediyede personelin çalışma koşulları ve şartlarını da iyileştirdiğini belirtirken, “Biz işçimize, memurumuza her zaman istediğini verdik. Çalışma ortamı anlamında yakışır ortamlarını hazırladık. Yaptığımız fen işleri şantiyesine bir bakın. Oraya bir milyon TL para harcadık. Siyaseten bana kazandırdığı bir şey yok. Hiçbir şekilde bana artı yazmaz. Kimse ‘Bülent Soylu temizlik işleri şantiyesi yapmış, işçisine ortam hazırlamış’ diyerek beni daha çok sevmez. Ama 500 bin TL’ye bir park yaparım herkesin gönlünü kazanırım. Bunların muhasebesini iyi yapın. Buralara paraları gömüyoruz. Ama bir oy beklentimiz yok” ifadelerini kullandı.

 
Egeli firmalara İnovaLİG 2017'ye başvurma çağrısı 
 
ESİAD, Türkiye ve dünya ekonomisini Eğilmez ile masaya yatırdı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kartal 6 Nisan 2017 Perşembe 23:36

Baskan ben hayir diyorum ve menderes bldiyesinde calisiyorum ama korkuyorum artik yeter ya işimle terbiye etmeye calisiyorsunuz. Emin ol baskan iscilerin memurlarin hayir diyor bunu bil.

Yorumu oyla      16      5  
Menderesli 6 Nisan 2017 Perşembe 21:25

Cumhurbaşkanını Ankara'nın göbeğinde insanların kafasına sıkabilme özgürlüğü üzerinden anlatmak referandum sürecine "evet" için çalışanlara yapılacak en büyük kötülüktür.Başkan da bunu zaten yapmış. Ayrıca belediyede seçim zamanı personelin kullandığı oyun fotoğrafını isteyerek herhalde fotoğraf arşivi yapacak.

Yorumu oyla      12      5  
Mustafa 6 Nisan 2017 Perşembe 17:54

Başkan aslında doğru söylemiş,delikanlı olun diye korkuyor insanlar ülkenin yarısı Hayır yarısı evet diyor aslında bir kesim var evet içerisinde onlar korku ile hareket ediyor. Imran olsa 18 madde tek tek oylansa daha farklı ve demokratik tablo ortaya çıkardı. Bir diğer husus işçilere yapılan şantiye tesisleri yapılan iyilik anlatılmaz bizim töremizde. Inanin yaptığınız parklar size oy getirmez ama işçiye yaptığınız şantiye size oy getirir. Bırakın işçiyi memuru demokratik haklarını korkmadan kullansın lar. Fotoğraf istemeyiniz yeter....

Yorumu oyla      13      5  
6 Nisan 2017 Perşembe 17:43

Bu suçtur.Mobingtir.

Yorumu oyla      18      5  
Ayıptır 6 Nisan 2017 Perşembe 15:31

Böyle birşey yapılmaması gerekir eğer yapıldı ise Mülkiye Müfettişleri herhalde görevlerini yapacaklardır

Yorumu oyla      19      5  
ido 6 Nisan 2017 Perşembe 15:24

bu kadarınıda pes

Yorumu oyla      16      5  
6 Nisan 2017 Perşembe 13:13

İşçiler belli ki hayır diyecekler ama kapı önüne konmamak için bir şey diyemiyorlar. Kim ne verecek el kaldırsın ne demek ?

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da tramvaylı günler başlıyor!
Karşıyaka'da tramvayla ulaşım gelecek hafta başlayacak. İzmir Metro A.Ş. ...
Flaş gelişme: Monoray Projesi rafa kalktı
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Türkiye’de ilk olacak projenin hesaplanandan ...
Başkan Uyar referandum için sahada
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, günlük belediye çalışmalarının yanısıra ...
 
Başkan Atila'ya gençlere destek onuru
Bornova Belediyesi’nin yaşam standartlarını yükseltmek için yaptığı çalışmalara ...
Buca Zabıtası gücüne güç kattı
Düzenli ve yaşanabilir bir kent yaratma hedefiyle çalışmalarını aralıksız ...
Minik sporculara madalyaları Başkan Pekdaş’tan
İlkokullar Arası Bebestad Atletizm Oyunları'nda dereceye girenlere ödüllerini ...
 
KARBEM'de hedef sapmadı: Yüzde 90'lık başarı!
Karabağlar Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı ve eğitimde ...
Başkan Doğruer'den fabrika ziyareti
Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ilçede kurulu bulunan fabrikalarda ...
Yalı Mahallesi’ne otopark müjdesi!
Yalı Mahallesi'ndeki 6418 sokakta altyapı ve üstyapı yenileme projesini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva