HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Aralık 2023 Perşembe - 11:27

Başkan Soyer ve DİSK’ten ‘Sao Paulo’ örneği ve çağrı: Aynı mücadeleyi vereceğiz!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer DİSK Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. Kendisini karşılayan işçilere seslenen Soyer, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile birlikte ‘zehirli gemi’ye karşı direnme çağrısında bulundu.

Başkan Soyer ve DİSK’ten ‘Sao Paulo’ örneği ve çağrı: Aynı mücadeleyi vereceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer DİSK'İ ziyaret etti.

İlk olarak kahvaltıda işçiler ile bir araya gelen Başkan Soyer'e DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı eşlik etti.

Kahvaltı sonrası DİSK binası önünde Başkan Soyer ve Memiş Sarı işçilere seslendi.

SARI: 57 BİN ÜYE OLARAK TUNÇ SOYER İLE AYNI ŞEYİ SÖYLÜYORUZ
İlk olarak vatandaşlara seslenen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunuz günden beri sendikamızda el ele, kol kola, birlikte çok güzel mücadeleler verdik. Özellikle KYK geçişinden sonra yaklaşık üç bin güvenlik arkadaşımızın toplu sözleşmeye geçişi... Sonraki iki toplu sözleşmede aradaki dengesizliği gidermeniz ve çabanız sendikamız açısından çok önemliydi. Biz İZFAŞ ve İZTEK çalışanlarımız ile ilgili gerçekleştirdiğiniz mücadaleleri de unutmadık. Unutmayacağız AKP iktidarının ülkedeki kadınlara, çocuklara, tüm canlılara yaşam alanlarına ve kentimize yaptığı saldırılarda hep yan yana durduk. Sao Paulo, tehlikeli gemisinden başlayan, Buca Cezaevi yeşil alan mücadelesine kadar ve Çeşme adalet yürüyüşüne kadar sokakta yan yana, omuz omuza kol kolaydık. Şimdi yine bir gemi geliyor. Biraz önce başkanıma yukarıda bahsettim. Aynı bir önceki mücadelemizde yine bu gemiye 'İzmir dünya çöplüğü değildir' diye kentimizi savunmaya yan yana, omuz omuza mücadele vermeye devam edeceğiz. Yılın son günlerine geldiğimiz, bugün emekçilerle yaptığımız bu güzel kahvaltı, emek adına en güzel ve anlamlı bir buluşma oldu. Yani bugün dostların arasında güneşin sofrasındaydınız. Hoş geldiniz başkanım. Bütün sendikalar konfederasyonunun 57 bin üyesi adına söylüyorum bunu; Biliyorsunuz bir valilik soruşturma izni açtı. İçişleri Bakanlığı soruşturma izni verdi vesaire vesaire… Hiçbir soruşturmadan çekindiğimiz korktuğumuz yok. O gün ne demişti Tunç başkan? Biz de aynı şeyi yüksek sesle ifade etmeye devam edeceğiz. Korkmayacağız, çekinmeyeceğiz. Çünkü Nutuk'ta bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadelerini kullanmak suç değildir. En yüksek sesle biz burada ifade edeceğiz ‘Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar. Ve teslim oldular’ ifadeleri nedeniyle soruşturma açılmıştı. Biz 57 bin üye olarak aynı sözlerin arkasındayız. Bazen sosyal medyada da bazı şeyler çıkıyor. Biz dönemsel anlamda demeçler veririz, konuşuruz. Hakikat mi, hayal mi diyenlere buradan sesleniyoruz. Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeyiz. Bunu da böyle bilin” dedi.

SOYER: İZMİR ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM
Mikrofonu alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer işçilere teşekküre derken, “5 yıl oldu ve bu 5 yıl çok büyük sıkıntılarla geçti. Çok büyük felaketlerle yüzleştik. Ama şunu biliyorum ki bu 5 yılı bu kadar hafif hasarlarla atlattıysak, her birimizin emeği nedeniyle, her birinizin katkısı nedeniyle… İzmirlinin yüzünü güldürüp onları bu felaketlerde en az mağduriyeti yaşayacak şekilde koruyacak, kollayacak herkes elinden geleni yaptı.  O nedenle tüm İzmir adına hepinize şükran sunuyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz. Çünkü gerçekten kurtulmak gerekiyor. Bu ekonomik krizi yaratan, bu yüksek enflasyonu yaratan düzenden... Gerçekten insanların özgürlüklerini yok sayan, hakkını hukukunu yok sayan bu düzenden kurtulmak gerekiyor. Kurtuluş ancak el ele verirsek olacak. Tek başına kurtuluş sağlamamız mümkün değil. Onun için kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz! Eğer birin de beraber değilsek, bir arada değilsek bu kurtuluşun yaratılması da mümkün değil. İkincisi de bu daha başlangıç, mücadeleye devam… Gerçekten bu daha başlangıç. Göreceksiniz bu mücadele kat kat büyüyecek. Kat kat yayılacak. Çünkü bizim mücadelemiz emekten yana, haktan yana, namustan yana, edepten yana, iyiden yana, güzelden yana… Eninde sonunda kazanacağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Çok büyük bir teşekkür borcum var size. Bu soruşturma sırasında bahsettiği Memiş başkan... Beni yalnız bırakmadınız. Ve bu soruşturmada benim yanımda durdunuz. Hiçbirinizin hakkını ödeyemem. Her birinize minnettarım. O bana yapılan sözde saldırı aslında hepimizin geleceğine yapılmış bir saldırıydı. Çocuklarınızın geleceğine yapılmış bir saldırıydı. Bunu farkına varıp, anlayıp, idrak edip, yanımda durmuş olmanız hem kişisel olarak beni çok mutlu etti. Bunu söylemem lazım. Hem de kişisel olarak benim umudumu çok büyüktü… Geleceğe dair umudunu büyüteceğiz. İyi ki siz varsınız. İyi ki haksızlığa karşı, hukuksuzluğa karşı sesinizi yükseltme iradesini gösteriyorsunuz. Ve el birliğiyle bu mücadeleyi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞLİ GÜNLER GÖRECEĞİZ
Aliağa’ya gelecek asbest yüklü gemi hakkında açıklamalarda bulunan Soyer, “Zehirli gemi… Değerli kardeşlerim bu mücadele hiç bitmeyecek. Yeni zehirli gemiler gelecek. Başkaları gelecek… Arkasından başka rant projeleri gelecek. Arkasından başka hukuksuzluklar, başka haksızlıklarla karşılaşacağız. Bu mücadele hiç bitmeyecek. Daima uyanık olmak zorundayız. Demokrasiyi ve aramızdaki huzuru bu güzelim toprakları bunların bereketini korumak için daima uyanık olmak zorundayız. Uyanıklığı yitirdiğimiz anda avucumuzun arasından çekip alıyorlar. Haklarımızı da alıyorlar, barışı da alıyorlar, bereketini alıyorlar. Zehirli gemilerinin bu hukuksuzluk ve haksızlık, adaletsizlik üzerinden ne varsa da yapmaya devam ediyorlar. O yüzden uyanık olmaya devam edeceğiz. Birbirimizle dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Ve göreceksiniz, bu yıl biterken yeni bir yıla çok daha büyük umutlarla giriyoruz, güzel günler göreceğiz kardeşlerim. Güneşli günler göreceğiz kardeşlerim. Göreceksiniz hep beraber bu güzel memleketi yeniden yaratacağız” dedi.

 

 
Tekerlekli sandalyeyle geldi... Eski eşini vurup kaçtı
 
Ece Ronay'ın ifadesi ortaya çıktı: Karanlık işleri vardı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Eren Kale 28 Aralık 2023 Perşembe 15:26

Şu fotoğrafa bakınca ilk gördüğüm şey yakınlarını belediyeye yerleştirmiş sendikacılar ve iç içe geçmiş ilişkiler.

Yorumu oyla      8      1  
emekçi 28 Aralık 2023 Perşembe 14:07

açıklamalar güzel ancak; DİSK'te acilen personelin ekonomik durumlarına destek amaçlı yardım sandıkları kurulmalı. hükümetin önüne geçemediği bu hayat pahalılığında bankalara esir olmaktan kurtulamayan emekçilerin bu sistemden kurtulmaları adına bu sandıkların kurulması şart.

Yorumu oyla      5      1  
Izmirli 28 Aralık 2023 Perşembe 11:55

Mevcut belediye başkanı SOYER,genel merkez tarafından atanmazsa ne gibi bir tepki verecektir Disk acaba?...

Yorumu oyla      7      1  
ismet 28 Aralık 2023 Perşembe 11:38

sayın soyer KK desteği sizi tekrar aday yapamaz değişim başladı

Yorumu oyla      5      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk adım atıldı... İZBAN’a iki yeni istasyon!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon ...
Çalışmalarda sona gelindi... Çiğli Tramvayı yola çıkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmalarının sonuna gelinen ...
Kemeraltı yeni yılda göz kamaştıracak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, altyapı çalışmalarının ardından ...
 
Karabağlar'da yılbaşı öncesi denetim!
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi vatandaşların ...
Menderes'e dev yeni yıl çerçevesi
Menderes Belediyesi tarafından hatıra fotoğrafı çekimi için yeni yıl öncesi ...
Başkan Sengel ‘Meryem Ana Evi’nin bütün sürecini anlattı: Selçuk hakkı olanı talep ediyor!
Selçuk’ta bulunan Meryem Ana Evi’nin otopark işletmesinin Selçuk Belediyesi’nden ...
 
Başkan Engin'den yıl sonu raporu... Yapılan projeleri anlattı
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, başkan yardımcıları, birim müdürleri, ...
Aydın'da yılbaşı etkinlikleri iptal edildi
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Köşk Belediyesince 31 Aralık'ta düzenlenecek ...
'Elim Sende' projesi tanıtıldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva