HABERLER>EKONOMİ
5 Ocak 2022 Çarşamba - 14:44

Başkan Soyer söz verdi: Sektörün arkasında olacağız!

Modeko Uluslararası 33'ncü İzmir Mobilya Fuar'nın lansman töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Türkiye mobilya sektörünün toplam üretimi 25 milyar dolar seviyesine çıkartmak zorundayız. Bu nedenle mobilya sektörünün var gücümüzle sonuna kadar arkasında olacağız. İzmir'in tüm olanaklarını sektörümüzün gelişimi için seferber etmeye kararlıyız" diye konuştu

Başkan Soyer söz verdi: Sektörün arkasında olacağız!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bu yıl İZFAŞ ev sahipliğinde 2-6 Mart tarihleri arasında 33'ncüsü düzenlenecek olan Modeko Uluslararası İzmir Mobilya Fuar'nın lansman töreni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımı ile gerçekleştirildi.

Düzenlenen lansman törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i yanı sıra, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ve sektör temsilcileri katıldı.

SOYER: TOPLAM ÜRETİMİ 25 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNE ÇIKARTMAK ZORUNDAYIZ
Lansman töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sektörün sorunlarına hakim olduklarını ve  çözümler için çalışma yürüttüklerini vurgularken, "İddialıyız ve çok heyecanlıyız. 33'ncü kez düzenlenen bu fuara ülkemiz ve dünyadaki mobilya sektörü temsilcilerini fuarımızda misafir edeceğiz. 60 bin metrekarelik alanda 300'e yakın firma yer alacak. Ülkemizin en güçlü üretim alanlarından biri olan mobilya sektörünün ihracatta çok önemli bir payı var. Tek dış ticaret fazlası veren sektör mobilyacılık. Bu fuar bu konumumuzu daha da güçlendirecek ve İzmir'deki ihracata büyük katkı sağlayacak. Türkiye mobilya sektörünün toplam üretimi 25 milyar dolar seviyesine çıkartmak zorundayız. Bu nedenle mobilya sektörünün var gücümüzle sonuna kadar arkasında olacağız.

İzmir'in tüm olanaklarını sektörümüzün gelişimi için seferber etmeye kararlıyız.Ben 55 yıldır İzmir'de yaşıyorum. Karabağlar Mobilyacılar Sitesi'nin ne sorunları var çok hakimim. Uzun bir süredir yeni bir yer arayışını sürdürüyoruz. Birkaç seçenek olgunlaştı, bunlar oldukça güzel yerler, karar verme seviyesine ulaşmamıza az kaldı. Sadece mobilyacılık değil ayakkabıcılar içinde. Kent merkezinde bu sektörlerin kalması kent içinde sektörü içinde zarar. İzmir çok daha büyük fuarlar, çok daha uluslararası ev sahipliği yapacak bir şehirdir. İzmir'in kabuğunu kırıp dünya ile buluşmasının en önemli aracı fuar. Biz İnançlı ve heyecanlıyız. Bunun gerekliliğini bir bir yapacağız. Geçen sene 11 fuar düzenleyen İzmir, bu yıl itibari ile 20'nin fuar düzenleyecek ve sektörlere büyük destek verecek. Bunun sadece sektöre değil İzmir'e büyük faydası var" ifadelerini kullandı.

ÇELİK: İLK KEZ BİR ARAYA GELİŞİMİZ DEĞİL
Nobel Expo Uluslararası Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik İstanbul'da düzenlenen mobilya fuarına İzmir'den olan yoğun ilgiye dikkat çekerken, "Sektör olarak bu bizim İzmir'deki ticaret erbapları ile ilk kez bir araya gelişimiz değil. Daha önce de İzmir büyükşehir Belediyesi'nin aracılığı ile Fuar İzmir'in en konforlu fuar olması ayrıcalığını yaşıyoruz. İzmir'de muradına ermeyen ciddi bir kitle var. İstanbul'da yaklaşık 260 bin metrekare alana kurulacak olan mobilya fuarının büyük bir bölümünü İzmirli mobilyacılar oluşturuyor. Türkiye Mobilyacılık fuarı 2004 yılında kuruldu ve dünyanın sayılı fuarları arasına girdi. Yurtdışından getirdiğimiz datayı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fuar İzmir İle birleştirince belki de bu sene Türkiye'nin en büyük ikinci mobilya fuarı olarak kapatabiliriz. Biz İstanbullu bir şirket olarak İzmir'e çok alıştık. Emin olun yurt dışındaki müşteriler ve mobilyacılar içinde bu böyle olacak" dedi.

GÜRLE: MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI ÇOK FAZLA
Ege İhracatçıları Birliği  Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürle ise Tunç Soyer'i Karabağlar Mobilyacılar Sitesine davet ederken, "Sayın Başkanımız yıllardan beri mobilya sektörü İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yıllardır arkasında göremedi. Davetimizi kırmadığınız ve şu an burada olduğunuz için teşekkür ederiz. Mobilya sektörünün sorunları çok fazla. Ülke olarak ihracatta milyar doları geçti. Amacımız, 4,5 milyar dolar civarında bir ihracat sergilemek. Karabağlar bölgesinin gezdiniz mi başkanım? Bizim istediğimiz sizinle orada gezmek... Amacımız Karabağlar'daki sanayiyi daha ileri bir seviyeye taşıyamadık... Birlikte çalışabilir miyiz başkanım?  Şu an Ege Bölgesi; Türkiye mobilya ihracatında yüzde 5 gibi bir komik seviye pay alıyor. Birlikte bir Karabağlar sanayisini gezelim ve görelim. O sanayi bize yakışmıyor. Biz toplantımıza katılmanızı milat olarak kabul ediyoruz. İnanıyoruz ki bundan sonra arkamızdasınız" ifadelerini kullandı.

 
Hastası bıçaklamıştı... Ertan doktor istifa etti!
 
İzmir'in talihlisi çekini aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasaplar Odası’ndan zam çıkışı: Üreticiyi kurtarın yoksa…
Yem fiyatlarındaki aşırı zamlar yüzünden karkas etin fiyatının son iki ...
Bakan Nebati: Döviz kuru dengeye kavuşuyor
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati MÜSİAD Başkanlar Toplantısı'nda ...
Tekellerden ÖTV zammına tepki: Kepenk indirdiler!
Alkollü içecekler ve sigarada Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) yüzde 47,40 ...
 
Fitch, Büyükşehir'i bu sefer uyardı!
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, dövizdeki oynaklığın, borcunun büyük ...
Enflasyon ve zamla ‘hesap’ güncellendi... İşte yeni maaşlar!
Enflasyon ve memur zammının belli olmasıyla bir dizi hesaplama güncellenecek. ...
Fiyat İstikrarı Komitesi ikinci kez toplandı
Fiyat İstikrarı Komitesi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ...
 
Emekliler fatura yaktı!
Konak’ta bir araya gelen emekliler faturalarını yakarak hükümetin ekonomi ...
Kömüre yapılan zam vicdan sızlattı!
İzmir Kömürcüler Odası Başkanı Mustafa Düzyol, 31 Aralık akşamı Türkiye ...
Bakan Nebati: Kur korumalı mevduat 84 milyarı geçti
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşların kur korumalı TL ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva