HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Kasım 2022 Pazartesi - 14:32

Başkan Soyer söz verdi: Asla yerinizden yurdunuzdan olmayacaksınız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Ege Mahallesi’ni ziyaret etti. Bölgedeki bazı taşınmazların üzerindeki belediye ipoteklerinin kaldırıldığını söyleyen Başkan Soyer, “Ege Mahallesi’nde 11 yıldır devam eden süreci son iki senede hızlandırdık. Şimdi sizleri evlerinizle buluşturmak için çalışıyoruz. Asla hiçbiriniz yerinizden yurdunuzdan olmayacaksınız” dedi.

Başkan Soyer söz verdi: Asla yerinizden yurdunuzdan olmayacaksınız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yüzde yüz uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkeleriyle Büyükşehir garantörlüğünde kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Ege Mahallesi’ni ziyaret etti. Dönüşüme hız kazandırmak için Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yer alan bazı taşınmazların üzerindeki ipoteklerden feragat ettiğini söyleyen Başkan Soyer, “Uzun zamandır bugünü bekliyorduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında ipotekleri kaldıracak karar geçti. Ege Mahallesi’nde 11 yıldır devam eden süreci son iki senede hızlandırdık. Şimdi artık hiç vakit kaybetmeden sizleri evlerinizle buluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

Ege Mahallesi’ndeki Bahçeli Kahve’de vatandaşlarla buluşan Başkan Soyer’e Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Sekreteri Ahmet Yıldız, Ege Mahallesi Muhtarı Akın Konuvatandaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları ve daire başkanları eşlik etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Ayşe Arzu Özçelik de teknik bilgilendirmede bulundu.

“HİÇBİRİNİZ YERİNDEN YURDUNDAN OLMAYACAKSINIZ”
Yurttaşların sorularını da yanıtlayan Başkan Soyer, “Burada sizler için toplam 800 civarında konut yapılacak. Başka bir yere taşınmayacaksınız. Burada yaşayacaksınız. Konforlu, kaloriferli evlere taşınacaksınız” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin bölge halkının emrinde olduğunu vurgulayan Başkan Soyer, “Biz müteahhit değiliz. Bizim bu işte cebimize bir kuruş girmeyecek. Sizin hakkınızı korumak için bu hikâyenin içindeyiz. Sizi müteahhitle yüz yüze, tek başınıza bırakmıyoruz. İçiniz ferah olsun. 50 yıldır bu memlekette kurduğunuz hayat kültürünün, birbirinizle olan komşuluk kültürünün bizim başımızın üzerinde yeri var. Asla hiçbiriniz yerinden yurdundan olmayacaksınız” ifadelerini kullandı.  

“SONUNA KADAR YANINIZDAYIM”
Soyer, bölgedeki farklı mülkiyet yapılarına da dikkat çekerek “Burada ayrı gruplar var. Tapulular, kiracılar, bir de tapusuz gecekondu sakinleri. Ben bu grupların hiçbirini diğerinden ayırt etmeden konut sahibi yapacağım. Nasıl olacağını söyleyeyim? En kolay tapulular. Onlarla ilgili hiçbir problem yok. Onlar için zaten müteahhitle anlaşmalarımızı yaptık. Kiracıları yeni evlerine kiracı olarak taşıyacağız. Tapusuz gecekondu sakinleri aynı şekilde geçecekler. Ancak o evleri satın almak isteyenlerle ayrı protokol yapacağız. Ev sahibi olmak isteyenler için de imkân yaratacağız. Kiracı arkadaşlarımız kira öder gibi ev sahibi olacak. Sizlerin, kiracıların, tapusuz gecekondu sakinlerinin haklarını da korumak için bir kontenjan ayırdık. Biz 809 hanenin tamamına evini yapıyoruz. Neden Sulukule yaşandı? Orada müteahhitle vatandaşı yüz yüze bıraktılar. Bu can bu tende durdukça sonuna kadar yanınızdayım” diye konuştu. 

“HAKKINIZI BİRİLERİNİN GASP ETMESİNE İZİN VERMEM”
İnşaat boyunca hak sahiplerinin kiralarının da karşılanacağını belirten Soyer, mahallede kurulacak bilgilendirme ofisiyle destek verileceğini de vurguladı. Soyer, “Sizin için çalışıyorum. Sizin zerre kadar hakkınızı birilerinin gasp etmesine izin vermem, vermeyeceğim. Ben bu görevde olduğum sürece, bu koltukta oturduğum sürece hiçbirinizin hakkına zerre kadar toz kondurmayacağım. Merak etmeyin” dedi. 

 
'Saldırının bedelini bölücü terör örgütü ödeyecek'
 
Kılıçdaroğlu'ndan saldırıda ölenler için başsağlığı mesajı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bakar kör olmak 21 Kasım 2022 Pazartesi 19:11

alttakine göre Uzundere'de çivi çakılmadı ama bölgenin yarısı dönüştü bile.

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 21 Kasım 2022 Pazartesi 16:30

GÜLDÜRME BAŞKAN UZUNDERE NEOLDU NE İŞ YAPILIRKEN İŞİN BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ VERİLİR. SİZDE BUNLAR YOK YAPACAĞIZ AZ KALDI BİTECEK DİYE KANDURDINIZ UZUNDERE Yİ ŞİMDİ ROMAN VATANDAŞLARA AYNISINI YAPIYORSUNUZ SİZ UZUNDERE Yİ NEZAMAN YAPACAKSINIZ TARİH VEREBİLİRMİSİNİZ YOK YOK YOK YAZIK BU BELEDİYEYE KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PWA Slalom Word Cup’da ödüller sahiplerini buldu
Alaçatı Wind Fest kapsamında ülkemizde ilk kez çocuklar ve gençler kategorisinde ...
İZSU'ya dev bütçe... Aslan payı yatırımlara!
İZSU Genel Müdürlüğü’nün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin onayına ...
Daha yaşanır bir Konak için imzalar atıldı... Ruhsatlandırmada peyzaj projesi dönemi
Peyzaj Mimarları Odası yönetimini konuk eden Başkan Batur, kentsel dönüşüm ...
 
378 bin ton atık toplandı... Bayraklı'da geri dönüşüm atağı!
Bayraklı’nın cadde ve sokaklarında sürdürülen temizlik çalışmalarıyla ...
Bornova’da Kent Turu’na yoğun ilgi
Bornova Belediyesi’nin ilçenin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak ...
Tesis tartışmalara neden olmuştu… Çiğli’deki ihalede yeni tarih!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi 4. Faz 2. İkmal ...
 
Denizkent Kafe'de glutensiz menü dönemi!
Karşıyaka Belediyesi, Kent A.Ş bünyesinde faaliyet gösteren Denizkent ...
Karabağlar'da satranç turnuvası sona erdi
Karabağlar Belediyesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri ...
Mehmet KARABEL yazdı... 5 yıl önce ne demişti Tunç Bey?
Mehmet KARABEL yazdı... 5 yıl önce ne demişti Tunç Bey?
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva