HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Nisan 2023 Salı - 08:38

Başkan Soyer sahayı anlattı: Vatandaşın gündemi terör değil geçim!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim öncesinde vatandaşın güvenlik ve terör gibi bir gündeminin olmadığını aksine kira, mutfak, geçim derdi gibi temel ihtiyaçların ön plana çıktığını söyledi. Soyer, “Sen orada istediğin kadar ‘HDP-PKK, yedinci ortak, bilmem ne’de vatandaşın derdi bu değil” ifadelerini kullandı.

Başkan Soyer sahayı anlattı: Vatandaşın gündemi terör değil geçim!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim öncesi saha izlenimlerini paylaştı. Soyer, vatandaşın gündeminin terör ya da güvenlik sorunu olmadığını aksine mutfaktaki yangın, geçim derdi ve yüksek enflasyon gibi konular olduğunu söyledi.

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Soyer, “Terör gibi bir gündem yok, böyle bir sorun yok. İnsanlar böyle bir şeyi inandırıcı bulmuyor ve derdine derman bulmuyor. Şu anda insanların derdi başka. Güvenlik değil. Yani dönem dönem Türkiye’de güvenliğin daha çok öne çıktığı, insanların daha çok buna cevap aradığı, bununla ilgili çözüm peşinde koştuğu zamanlar yaşandı. Ama şu an gündem o değil. Yani şu anda insanlar evine et almak arzusunda. Çocuğunun okul parasını, evinin kirasını düşünüyor. Kiralar almış başını gidiyor. Bunu mitinglerde de anlatıyorum” diye konuştu.

KORKUTARAK, ENDİŞEYE SEVK EDEREK…
Türkiye’deki çalışan nüfusun yüzde 50’sinden fazlasının asgari ücretle geçinmeye çalıştığını anlatan Başkan Soyer, “ Ne yazık ki asgari ücret açlık sınırının altında. Böyle bir ülke olabilir mi? Türkiye İstatistik Kurumu açlık sınırı diye bir rakam veriyor. Dört kişilik bir aile asgari ücretle çalışıyor ve o asgari ücret açlık sınırının altında ve bu Türkiye nüfusunun yarısından fazlası. Şimdi burada başka bir rakama ihtiyaç var mı? Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı tarif etmek için daha çok rakamlar var.  Nüfusun yüzde 10’u ülkenin servet birikiminin yüzde 70’ine sahip…  Bütün bu rakamlar üst üste geldiği zaman şöyle bir tablo ortaya çıkıyor; insanlar gerçekten mutfaklardaki yangınla uğraşıyorlar. Sen orada istediğin kadar HDP-PKK de, yedinci ortak bilmem ne de… Her gün bunu söylüyoruz her gün ama insanların derdi bu değil, duymak istedikleri şey de bu değil. Sen korkutarak, insanları uyararak, endişeye sevk ederek bunu yapamazsın.  Böyle bir iktidar arayışını doğru bulmuyorum.  Bunu meseleyi hafife aldığım için söylemiyorum. Bu mesele tabii ki çok önemli bir meseledir. Terör meselesi tabii ki çok önemli ama iş öyle bir hale gelmiş durumda ki birincisi gerçek yangını göz ardı ediyorsunuz. İkincisi daha tehlikeli bir şey soğan stoklarını da terörist diye tarif etmeye başlıyorsunuz. Sizinle olmayan, sizin söylediklerinize inanmayan, yanınızda durmayan herkes terörist olmaya başlıyor. Güvenlik meselesini bu kadar öne çıkartırsanız ve onun içini doldurmak için bu milleti birbiriyle düşmanlaştırmaya başlarsanız” dedi. 

 
Gülşen'den 70 bin TL'lik kombin!
 
Memleket Partili başkana konkordato şoku!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 4 Mayıs 2023 Perşembe 12:59

vallaha değil doğru diyor.

Yorumu oyla      2      3  
Düz vatandaş 25 Nisan 2023 Salı 21:59

Terör ve geçim derdi halkın temel derdi şehit olan garibanlar halkın çocukları,siz üst düzey bürokrat,belediye başkanı rütbeli asker çocuğunun şehit olduğunu gördünüz mü? Asla hiç bir Türk vatandaşının çocuğu yakını şehit olmasın,bu gün parlementoda terör örgütü ile bağlantılı partinin milletvekillerinden çocuğu yakını Kandilde dağda var mı? Yoktur çünkü onlar Avrupa birliği ülkelerinde ve Amerikada keyifli şekilde yaşıyorlar,milletvekili maaşları Avrupa standartın üstünde belediye başkanları keza herşey ellerinde geçim derdinde terör derdi de olmasın çünkü siyasetçiler kendilerine malzeme yapıyor onlarınki koltuk ve makam derdinde olduğunuzu biliyoruz ve izliyoruz...

Yorumu oyla      4      3  
Alen doğu gencer 25 Nisan 2023 Salı 18:42

sevgili vatandaş isimli yorumcu. kahvaltı salonlarının yani genel anlamda restoranların dolu olması ekonomi ile değil nüfus yoğunluğu ile bağlantılıdır. 5 milyon insanın yaşadığı izmirde bir restorana giden günlük 300-500 kişi ile ekonomi ölçemeyiz. bayramda dolu olan mekanlara bakıpta ekonomi ölçme cahiliyetine nasıl sahip olduğunuzu merak ediyorum. şu yorumlara bakınca bir kaç tanesinin aynı kişi olduğuna yemin edebilirim ama ispat edemem.

Yorumu oyla      5      4  
sezarın hakkı sezara 25 Nisan 2023 Salı 18:29

malum parti trolleri gene iş başında. adam kahvaltı salonları doluydu yazmış. beyin bukadar çalışıyor adamın .

Yorumu oyla      5      4  
örgüt... 25 Nisan 2023 Salı 16:15

Bs inan hiç gündemde değılsin olmıyacaksın da artık geri saymaya başla... örgütü içe saymak neymiş aday olamayınca anlıyacaksın...

Yorumu oyla      5      6  
ESNAF 25 Nisan 2023 Salı 12:45

türkiyenin en pahalı suyu izmirde konutta ödediğimiz su parası elektrik parasını bir katı geçti bir kişi yaşıyorum ikimetreküp su parası 166 tl geldi bu ne ya

Yorumu oyla      9      8  
Lombak 25 Nisan 2023 Salı 12:25

Bugün Türkiye sıfır terör noktasında. Sen hangi gezegende yaşıyorsun?

Yorumu oyla      10      9  
25 Nisan 2023 Salı 11:38

akepe denen parti 2002'de geldiğinde ülkede terör sıfırdı. Bunlarla pkk palazlandı, yetmedi fetöyüde başımıza bela ettiler. Oy toplamak için Öcalan'ın mesajlarını TRT'de okudular. 20 sene ülkeyi perişan ettiler. Biride demişki bayramda heryer doluymuşmuş. Ülkede zengin üst tabaka yüzde 2 bilemediniz yüzde 3. Gördükleriniz onlar. Geri kalan Yüzde 90 sürünüyor. Hadi oradan.

Yorumu oyla      8      11  
VATANDAŞ 25 Nisan 2023 Salı 10:36

Bayramda kahvaltı salonları full doluydu,önceden rezervasyonu olmayanlar yer bulamadı,yemek salonları akşam tıka basa doluydu,kriz sadece sizin cenahta var galiba?İnsanların önceliği güvenliktir,terörden arındırılmış güvenli şehirler bu iktidar sayesinde oluştu,siz her ay suya zam yapmaya devam edin halkçı belediye olarak ne yaptınız halkın yararına?Depremzedelere kaç tane konut yaptınız İzmirde?Sıfır koskoca bir sıfır sadece laf üretiyorsunuz icraat yok....

Yorumu oyla      12      11  
kendirci 25 Nisan 2023 Salı 09:58

gündem her zaman terör oldu bunu değiştiremezsin çünkü senin tuzun kuru senin şehidin yok çünki genel beşkanın gibi onlarla ve siyasi uzentılarıyla kol kola çaw bella yapıyorsun onun için senin gündemin hiçbir zaman terör olmadı. çünhi senin baban evladın şehir değil sen anlayamazsın..:..

Yorumu oyla      11      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği ...
Başkan Soyer 100. Yıl Toplantıları'nda konuştu: Akıl, vicdan ve cesarete ihtiyacımız var
Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen İzmir İktisat Kongresi 100. Yıl Toplantıları'nda ...
İZSU'dan Körfez'e bağlanan derelerde temizlik
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Körfez’e bağlanan Meles ...
 
Bayındır'ın mis kokulu festivalinde geri sayım
Her yıl Mayıs ayının ilk haftası düzenlenen Uluslararası Bayındır Çiçek ...
Minik öğrencilerden Başkan Amca’ya ziyaret!
Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Narlıdere Kampüsü'nde okuyan ...
Çiğli'de Hollandalılar ve Türkler'den özel konser
Çiğli Belediyesi, Hollandalı müzik grupları StratumsMuziekkorps St.CeciliaFlarmoni ...
 
Karşıyaka'da lezzet şölenine geri sayım!
Karşıyaka Belediyesi ve iştiraki Kent A.Ş ile Yaşar Üniversitesi iş birliğiyle ...
Bornova’da gökyüzü uçurtmalarla renklendi!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bornova’da tüm gün süren etkinliklerle ...
Çocuklar Başkan Sandal’a ‘söz’ verdi!
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hafta boyunca 14 farklı mahallede, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva