HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2021 Pazartesi - 19:36

Başkan Soyer müjdeledi: Narlıdere'de tünelin ucu göründü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen Mart ayı olağan Meclis oturumunda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirlilere iki müjde verdi. Başkan Soyer, "Kıymetli günümüzün üstüne 2 müjde geldi. İlkini Narlıdere metromuz 7.2 km mesafemiz oluşuyor, ilk tünelde ışığı gördük. Arkadaşlarımız ile o mutluluğu yaşadık. Bir diğeri de Buca Metrosu için ihaleye çıkma hazırlığımız vardı ve Cumhurbaşkanı'nın onayı ile ilgili bir süreç vardı. Bugün bunun onayı geldi, bunun için de Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Başkan Soyer müjdeledi: Narlıdere de tünelin ucu göründü!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan Meclis oturumu gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yönetiminde gerçekleştirilen oturuma Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı.

Meclisin açılışında ise Meclis salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 10 dakikalık video gösterimi gerçekleştirildi.

8 MART İÇİN ORTAK KUTLAMA

8 Mart'ın anlam ve önemi konusunda kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Dünya kadınlar günü vesilesi ile kadın meclis üyelerimizi kadın belediye başkanlarımız saygı ile selamlıyorum ve kutluyorum. Diliyorum ki her günleri anılarak sevilerek geçsin" diye konuştu.

Başkan Soyer'in ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu ise, “Bugün 8 Mart, bugün tüm dünyada çok uzun yıllardır kadınların önüne çekilen  setlere, maruz kaldıkları şiddetin her türlüsüne karşı mücadelelerini yükselttikleri gündür. Kadınların çektiği çilelerin ortak adının ataerkilliktir. Ataerkillik, tüm insanlığın tepesinde dolaşan zehirli bir gölge. Bugün burada bulunan tüm erkeklerin toplumsal cinsiyet rollerini sorgulayacağı bir gün aslında. Gelişmiş ülkelerde de ayrımcılık var fakat az gelişmiş ülkelerde kadının maruz bırakıldığı ayrımcılık çok daha fazla. İktidar akla, mantığa aykırı olarak İstanbul sözleşmesinden çıkmak istiyor. Biz her zaman çok ses, çok renk, çok nefes diyerek çokluğu savunacağız. İzmir’i adil ve müşterekçe yönetmeyi amaçlıyoruz. Bütün gücümüzle çalışıyoruz. Kadın mücadelesini birlikte yürütmek bu mücadelenin en önemli parçası. ‘Başka bir dünya mümkün’ kadına yönelik fiziksel, ekonomik  her türlü şiddetin karşısında durarak mümkün. Ben kadınım diyen herkesle birlikte mücadele etmekten korkmuyoruz. Bir kadının gururla ‘İzmir benim yurdum’ diyebilmesi için buradayız. Tıpkı İstanbul sözleşmesi gibi insanca yaşıyoruz diyebilmekle mümkün” diye konuştu.

Günün anlam ve önemi konusunda partisi adına söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise şiddete karşı olduklarının altını çizdi. Şahin, Salonda bulunan tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Yurdumuzun her köşesinde hayat mücadeleyi veren hanımefendilere saygı ve şükranımı sunuyorum. İnşallah her geçen gün bir noktaya varırız Kadına şiddet cehaletten başka bir şey değildir. Kadın olmadan bir aile olmuyor. Biz bir bütünüz. Toplum umarım bu seci atlatır. Bunu hep birlikte başaracağız. Şiddet eğilimi iyi bir şey değil.

Şahin'in ardından konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç ise,  "Bugün Dünya Kadınlar Günü. Tüm kadınların günü kutluyorum. Tüm kadınlarımıza her türlü kötülüklerden uzak sağlıklı bir yaşam diliyoruz" dedi.

İZMİRLİLERE ÇİFTE MÜJDE

8 Mart konuşmaları sonrası söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlilere 2 müjde verdi. Başkan Soyer, "Kıymetli günümüzün belki üstüne geldi 2 müjde geldi. İlkini Narlıdere metromuz 7.2 km mesafemiz oluşuyor, ilk tünelde ışığı gördük. Arkadaşlarımız ile o mutluluğu yaşadık. Gerçekten Türkiye'de bu çok anlamlı bir an. Çünkü TBM ile Türkiye'de açılan ilk tünel özelliği taşıyor burası. Ben arkadaşlara söz vermiştim. Tünel bittiğinde koşacağım diye, betonlama yapılınca bende bu sözümü tutacağım. İkinci tünelde 3-4 ay sonra tamamlanacaktır. Ne pandemi ne deprem oradaki çalışma hızını geciktirmedi. Bir diğeri de Buca Metrosu için ihaleye çıkma hazırlığımız vardı ve Cumhurbaşkanı'nın onayı ile ilgili bir süreç vardı. Bugün bunun onayı geldi, bunun içinde Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Buca metrosu ile ilgili  herhangi bir eksiğimiz kaldı artık çalışmalar planlan şekilde gidiyor" dedi.

SMYRNA DEVRİ KOMİSYONDA

Ziyaretçi Giriş Yapısı İzmir Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan ve İzmir'in tarihinin gün yüzüne çıkarılabilmesi amacıyla büyük bir önem taşıyan Antik Smyrna Agorası'nın ziyaretçi giriş yapısının  Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edilmesi önerisi Meclis üyelerine sunuldu. Mecliste görüşülen; "Belediyemiz mülkiyetinde bulunan, Antik Smyrna Agorası Kazı Alanı içinde yer alan, Ziyaretçi Giriş Yapısının Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilmesine yönelik İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanmak üzere ve önerge ekinde yer alan “Protokol”ün görüşülmesi" maddesi Meclis üyelerinin oy birliği kararı ile Hukuk, Kültür ve Plan Bütçe Komisyonları'na gönderildi. İlgili maddenin komisyonlarda görüşülmesinin ardından kesin karara varılması bekleniyor.

O MADDE GÜNDEMDEN ÇEKİLDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Belediyesi bünyesinde bulunan 3 bin 458 metrekarelik taşınmaza 'Çok Amaçlı Spor Salonu' yapmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi'nde flaş bir karar imza atıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayı olağan Meclis gündemine getirilen madde ile Karaburun ilçesi sınırları içerisinde yer alan Çatalkaya Mahallesi'nde bulunan ve tapusu Karaburun Belediyesine kayıtlı taşınmaz için Karaburun Belediyesi ile işbirliği yapılması planlanırken, Mecliste Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerisi ile madde gündemden çıkarıldı.

 
İl Hıfzıssıhha Kurulu'ndan marketlere 'indirim' yasağı!
 
O hakemin cezası belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 9 Mart 2021 Salı 09:01

Belediye başardıkça bazıları deliriyor.Danışmanları beğenmemiş mühendis rumuzlu ama iş tıkır, tıkır yürüyor.Şaka gibi olan İzmir Büyükşehirin hazine garantisi olmadan kredi bulmak zorunda olması.Hazine garantileri malum müteahitlerde.

Yorumu oyla      2      3  
Mühendis 8 Mart 2021 Pazartesi 23:57

TBM ile ilk tünel mi, kim söyletiyor bunları şaka gibi, doktordan çevre danışmanı, jeologdan deprem-su danışmanı olduğu gibi, kasaptan ulaşım danışmanı var anlaşılan...

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa'da kadınlara özel istihdam etkinliği
Kemalpaşa Belediyesi, kadınlarımızın ülke ekonomisindeki payını artırmak, ...
Buca'da Başkan Kılıç ve Kaymakam Tunçer’den 8 Mart karanfili
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, ...
Bergama ilçe protokolünden koronavirüs denetimi
1 Mart tarihi itibariyle tüm yurtta başlatılan yeni kontrollü normalleşme ...
 
Konak’ta Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı
Konak Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Ödemiş’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri
Ödemiş Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir dizi etkinlik ...
Balçova’da kadınlara özel danışma merkezi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Balçova Belediyesi Kadın Danışma ...
 
Başkan Kılıç’tan Buca’nın emekçi kadınlarına 8 Mart ziyareti
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ...
Başkan Koştu, pazaryerinde çiçek dağıttı
18’i merkez, 119’u kırsalda olmak üzere toplam 137 mahallesi ile geniş ...
Torbalı Belediyesi kadınlara karanfil dağıttı
Torbalı Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva