HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Haziran 2021 Perşembe - 16:52

Başkan Soyer: İzmir Tarımı yerli ve milli bir projedir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 80 ülkeden 774 katılımcısı ile başlayan Agroexpo – 16. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışına katıldı. İzmir Tarımı'nın önemine vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, “İzmir Tarımı, dışa bağımlılığın panzehiri olan, binlerce yıldır bizleri besleyen kadim üretim havzalarını, ova ve meralarımızı korumanın anahtarıdır. Tüm sıkıntılara rağmen üretmeye devam eden köylümüzün alın terine sahip çıkan, yerli ve milli bir projedir. Bu projenin üssü ise, açılışı yarın gerçekleştireceğimiz Sasalı’daki İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi olacak” dedi.

Başkan Soyer: İzmir Tarımı yerli ve milli bir projedir

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın dört büyük tarım fuarından biri olan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın 16'ncısı, Fuar İzmir'de başladı. 27 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek fuarın açılışına Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Azerbaycan Tarım Bakanı İnam Kerimov, Kuzey Makedonya Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanı Aryanit Hoca, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Orion Fuarcılık Genel Müdürü Fatih Tan, yurt dışından fuara gelen bürokratlar, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, katılımcılar, sektör profesyonelleri ile üreticiler katıldı.

Soyer: İzmir Tarımı dışa bağımlılığın panzehiri
İzmir’de, yaklaşık 1,5 milyon kişinin tarım sektöründe olduğunu belirten Başkan Soyer, kuraklık ve yoksullukla mücadeleyi öncelik olarak gördüklerinin altını çizdi. İzmir’in su kaynaklarını korumanın ve kuraklıkla mücadele etmenin en temel çözümünün ürün desenini değiştirmek olduğunu açıklayan Başkan Tunç Soyer, “İzmir Tarımı’nda yoksullukla mücadele hedefi doğrultusunda ise tarımı farklı sektörlerle iç içe geçen, çok boyutlu bir sektör olarak görüyoruz. Tohum aşamasından başlayıp ürünlerin mutfağa kadar uzandığı süreci, birbirine zincirin halkaları gibi bağlı bir sistem olarak uyguluyoruz. İzmir’de uyguladığımız bu politikada; önce tarımda ürün desenini değiştiriyor, ardından o ürünün lojistiğini, işlenip markalaşmasını, satışı ve ihracatını destekliyoruz. Eğitim ve ARGE faaliyetlerini bütüncül bir strateji ile yürütüyoruz. İzmir’de çitçilere sadece alım garantisi vermekle kalmıyor, aynı zamanda satış garantisini de gündeme alıyoruz. Bu sürece, İZFAŞ’ın düzenlediği tarımsal ihracat fuarları destek oluyor. 2022’de düzenlenecek Terra Madre Anadolu, küçük üreticimizi doğrudan ihracatçı yapmak için geliştirdiğimiz uluslararası fuarlarımızın başında geliyor.  İzmir Tarımı, dışa bağımlılığın panzehiri olan, binlerce yıldır bizleri besleyen kadim üretim havzalarını, ova ve meralarımızı korumanın anahtarıdır. Tüm sıkıntılara rağmen üretmeye devam eden köylümüzün alın terine sahip çıkan, yerli ve milli bir projedir. Bu projenin üssü ise, açılışı yarın gerçekleştireceğimiz Sasalı’daki İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi olacak. Merkezimizde, yoksulluk ve kuraklıkla mücadele hedefimiz doğrultusunda ürün planlaması, markalaşma ve ihracat çalışmalarımız gerçekleşecek” dedi.

 
İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması
 
İzmir'de film ve müzik günleri... Gün gün program
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 25 Haziran 2021 Cuma 11:14

Tarım politikaları ile ilgili atamanın ne kadar önemli olduğunu bildiğiniz için bu bölüme yakın birini atadınız,sosyal medya belediyecilik böyle değerlendiriyoruz biline...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili ve İYİ Partili üyeler katıldı… Karabağlar’da proje turu
Karabağlar Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi parti temsilcileri, ...
Torbalı'da hizmet atağı
Muhtarlar ziyareti sırasında ve öncesinde Subaşı bölgesinden muhtarlık ...
Başkan Koştu’dan YKS’ye gireceklere başarı dileği
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, üniversite sınavına (YKS) girecek ...
 
Başkan Karakayalı muhtarlarla buluştu
Pandemi dolayısıyla, Kemalpaşa mahalle muhtarlarıyla uzun süredir bir ...
Çiğli'de kadınlar sabah sporunda buluşuyor
Çiğli Belediyesi tarafından, kadınların sosyal ve sportif aktivitelere ...
Karşıyaka’da 24 Haziran coşkusu başladı
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’ya geldiği ve Karşıyaka ...
 
Buca’nın kırları lavanta kokuyor
Buca’nın kırsalına gelir getirmek için dikimi gerçekleştirilen lavantalar ...
Gıda Çarşısı'nın yolları yenilendi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz hafta bir araya geldiği ...
Online kurslarda öğrendikleriyle sergi açtılar
Bornova Belediyesi’nin bir çok farklı branşta düzenlediği ve pandemi nedeniyle ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva