HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Eylül 2021 Cuma - 21:24

Başkan Soyer: İzmir Kültür Zirvesi dünyanın geleceğine damga vuracak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) İzmir Kültür Zirvesi için düzenlenen gala yemeğinde açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer açıklamasında “bu buluşma dünyanın geleceğine ve cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına damga vuracaktır” dedi.

Başkan Soyer: İzmir Kültür Zirvesi dünyanın geleceğine damga vuracak!

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) İzmir Kültür Zirvesi gala yemeği ile sona erdi.

Gala yemeğine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültür Zirvesi’nin dünyanın geleceğine damga vuracağını belirtti. Soyer açıklamasında “İzmir’deki Kültür Zirvesi uzun bir süre sonra ülkemizde fiziken gerçekleşen bir buluşma oldu. Bu zirve pandemi koşullarının iyileşmesi ile İzmir’de yapmayı planladığımız uluslararası buluşmaların ilki. Bu nedenle şehrimiz için özel bir anlamı var. Zirvemizin Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi eşikler ifade eden  9 Eylül’ün 99’ncu, İEF’İN 90’ncı, partimizin kuruluşun 98’nci yılına denk gelmesi için çok önem gösterdik. İzmir’in dünyanın geleceğine ve cumhuriyetin ikinci yüzyılına damga vuracak bu büyük buluşmaya ev sahip yapması bizi onurlandırdı. İnsanlığın pandemi gerçekliği ile yüzleştiği 18 ayın ardından eskisi gibi yaşayamıyoruz. İnsanlığın bu büyük dönemecinde hayatın tüm alanlarının yeni bir temele, kültüre ihtiyacı var. Kültürün sadece sanat ile değerlendirilmesi sanat için de büyük bir tehlike arz ediyor. Bu nedenle cesur adımlar atarak yerel ve genel ölçekte yepyeni bir perspektif oluşturmalıyız. Bu zirvede ortaklaştığımız kavram olan ve sonuç bildirgemizde de yer alan kavram döngüsel kültür kavramıdır. Döngüsel kültürü, kültürün 4 ana bileşenini birbirine bağlıyor. Doğayla, geçmişimizle, birbirimizle ve değişimin kendisi ile uyum. Kültür için kapsamlı tarif yapmamızın nedeni iklim krizi ve pandemi… Yoksulluk, kuraklık gibi küresel sorunlarla mücadede güç kazanabilmek… İnsanlığın içinden geçtiği bu süreç yepyeni bir kültür çağının kapılarını aralamalı. Eşit vatandaşlık ve doğanın haklarının korunacağı bir tarihi birlikte işleyeceğiz. Bu zirvede de belirttim; kültürsüz bilim olmaz. Olursa atom bombası olur. Kültürsüz eğitim olmaz. Olursa açlık olur. Kültürsüz siyaset olmaz olursa savaş, yıkım olur. Kültürsüz şehircilik olmaz, olursa sel olur, felaket olur” dedi.

SAİZ: DÜNYADAKİ BÜTÜN LİDERLER  TUNÇ SOYER KADAR VİZYONER DEĞİL
UCLG Genel Sekreteri Emilia Saiz ise Tunç Soyer'e övgü dolu sözler yöneltti. Saiz açıklamasında "Sayın belediye başkanı beni her zaman şaşırtmayı başarıyorsunuz.  Beni şaşırtıyorsunuz çünkü ne olursa olsun bu zirveyi kutlamamız gerekiyor dediniz. Gerçekten ne yaptığını bilen ve ne yaptığını bilen bir ekibe sahipsiniz ve bizi bir araya getirdiniz. Söyleminizi ve vizyonunuzu o kadar geliştirdiniz ki hepimizi şaşırtarak herkesin anlayacağı söylem ve vizyon ile ortaya çıktınız. İki toplantıda fikir alışverişi ile dolu günün ardından bizi bu toplantıda bir araya getirdiniz ve her şeyin mümkün olduğuna inanmamızı sağladınız. Aslında her şey değişti ve her şeyi daha iyi doğrultuda değiştirmemiz gerekiyor. Bugün daha önce söylediğim gibi zorluklarımız ve endişelerimiz hakkında konuştuk. Ancak her şeyin ötesinde umutlarımız ve hayallerimiz, olasılıklar üzerinden konuştuk. Sayın belediye başkanımız kültürü çok iyi biliyor. Ancak sayın belediye başkanı sizin bilmediğiniz bir şeyi biliyorum ben. UCLG'nin asıl süper gücü belediye başkanının kişiliğinde vücut bulan temsil. Bizim asıl gücümüz liderler, insanlar… Dünyadaki bütün şehirler İzmir kadar güzel değil. Dünyadaki bütün liderler  Tunç Soyer kadar vizyoner değil. UCL bizi bir araya getiren harç" ifadelerini kullandı.

 
Bakan Koca'dan okullarda PCR testi açıklaması
 
Aşısızlarda hastalanma riski 4,5, ölüm riski 11 kat yüksek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'e şehit ve gazi yakınlarından anlamlı hediye
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği deneme uçuşu ...
Kültür Zirvesi'nde diplomasi trafiği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 65 ülkeden kültür üreticilerini ...
Helikopterler öğrenciler için havalandı
İzmir'in kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir Valiliği ...
 
Başkan Tekin, muhtarlarla kahvaltıda buluştu
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda ...
Bayraklı Belediyesi fuarda gazeteciler söyleşisi düzenledi
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) son günlerine girerken Bayraklı Belediyesi, ...
Depremde el ele can vermişlerdi... İkiz kardeşlere Büyükşehir'den vefa
Aynı gün hayata merhaba diyen ikiz kardeşler Çınar ve Sayra Alpgündüz, ...
 
Büyükşehir’den plaj kararı… Ortak işletilecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme, Karaburun, Seferihisar, Selçuk ve ...
Tire'deki Katı Atık Tesisi için üniversite hamlesi
Tire’nin kırsal Karatekke Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Buca'da Zakkum rüzgarı esti
İzmir'in kurtuluşunun 99. yıl dönümü Buca’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva