HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Şubat 2020 Cuma - 20:24

Başkan Soyer: Hiddetim kişisel değil!

Geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleşen oturumda Seferihisar Belediyesi’nin Sayıştay raporu üzerinden yaşanan tartışma sonrasında çok sinirlenen Soyer, “Büyükşehir Belediye Başkanına aslan yattığı yerden belli olur deyip, sen aslında buraya yakışmıyorsun tarzında bir şey söyleniyorsa bu; meclise ve yüzde 58’e haksızlık olur. O tartışmayı yüzde 58 ve meclis üyelerim adına kapadım. Kişisel bir derdim yok ki! Bununla ilgili bir hiddet var” dedi.

Başkan Soyer: Hiddetim kişisel değil!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Mustafa Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Toplantıda 3 komisyon için üye seçimi yapıldı. Oturumda kent için önemli kararlar alınırken AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grupları zaman zaman karşı karşıya geldi. 

Göç ve Uyum Komisyonu’na CHP’den; Özkan Yıldız, Bahar Gürsul, Deniz Bektaş, İbrahim Özkara, Hasan Ünal, Nezih Özuyar seçildi. Fikret Mısırlı, Hakan Yıldız, Hıdır Alptekin AK Partili üyeler olarak komisyonda yer aldı.  

Aile ve Çocuk Komisyonu’na CHP’den; Dolunay Bayer, Şamil Sinan An, Suat Çağlayan, Seda Öztüre, Ali Gül, İzel Zenginobuz Derinsu seçildi. AK Parti’den ise; Dilek Yıldız Büyükdağ, Çile Özkul ve Sema Yeşilçimen önerildi ve seçildi. 

Kooperatifler Komisyonu’na CHP’den; Gamze Gül Çamur, Haydar Gültekin, Refik Süren, Mustafa Gerçek, Fatma Ekicioğlu, Ali Yılmaz önerildi ve seçildi. Komisyonda ayrıca AK Partili olarak, İsmail Ekeroğlu, Mehmet Pınar ve Alpaslan Koparal yer aldı. 

ŞEHİRLER KİNLE YÖNETİLMEZ
Torbalı’da belediye hizmet alanı, Pazar alanı, pasif yeşil ve taşıt yolu plan kararlarında kalan bazı parsellerin özel proje alanı olarak düzenlenmesi maddesinde AK Parti ile CHP karşı karşıya geldi. AK Parti ret oyu verirken Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Devlet kurumlarında devamlılık esastır. Bu tamamen keyfi bir yatırımdır. Bu para milletindir. Şehirler kinle yönetilmez” çıkışında bulundu. 

O PARA HEBA OLMAZ
Soyer, “Burada kimse kinle, intikam duygusuyla bir şey yapmaz. Hiçbir meclis üyemiz böyle davranmaz. Hizmette devamlılık esassa geçmiş dönem için de geçerli. Çok ciddi bir kamulaştırma yapıldı. Hizmet binası öngörülüyordu. Şurada emin olalım, yapılan bina heba olmaz. Torbalı’nın ihtiyacı olanı hep beraber yaparız. Kentin doğası meydandır. Orada otopark ve belediye hizmet binası daha doğru gözüküyor. Gerçekten bu bina için harcanacak paranın bir kuruşu bile heba olmayacak” dedi. 

AK PARTİLİ BÜYÜKDAĞ’INS SÖZLERİ TEPKİ TOPLADI
AK Partili Dilek yıldız Büyükdağ’ın sözleri oturumu bir anda gerdi. Büyükdağ’ın, CHP’li meclis üyelerinin Elazığ ve Malatya’da yaşanan depreme üzülmediğini ima etmesi ve kadın haklarıyla ilgili yaptığı açıklama tepki topladı. Büyükdağ, “Kadınlara seçme ve seçilme hakkı gerçek anlamda AK Parti tarafından verilmiştir” diye konuştu. 

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise, “Kadınlarımıza haklar 1930’lu yıllarda CHP ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sayesinde verildi. Kayılara geçmesini özellikle istiyorum; kadınlar olarak seçme ve seçilme hakkını Atatürk sayesinde elde ettik. Biz bu konuda Atatürk’e borçluyuz” açıklamasında bulundu.  

AK PARTİLİ MISIRLI CHP’Lİ BAŞKANI HEDEF ALDI!
AK Partili Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, uzun yıllardır bürokratlık yapan, birçok büyükşehir belediye başkanı ile çalışmış olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu hedef aldı. İzmir’de kentsel dönüşümün başarısız olduğunu söyleyen Mısırlı, “Bu kadar yıl görevler yapmış birisi kalkmış bakanlığımıza ayar veriyor. İzmir’in 41 yıllık tarihinde görev yapmış birisine bu özgüveninden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Soyer araya girdi ve “Muhittin başkanım söz vereceğim, merak etmeyin” diye konuştu. 

SELVİTOPU PATLADI: YAPTIKLARIMI ANLATIRSAM BİRKAÇ SAAT SÜRER
Ardından söz alan Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Selvitopu da, “Bu konuşmayı hayretle izledim. Nasıl bir konuşmadır bu, anlayamadım. Benim 41 yıldır bu kente hizmet etmem suç değil. Ben harita mühendisiyim. 41 yıl bu kente hizmet etmekten onur, gurur duyuyorum. Birçok çalışmanın içinde yer aldım ve başarılıdır. Bu konulara girersek Fikret Bey çok mahcup olur. Basitçe söyleyeyim. Bilmediğiniz için böyle değerlendirmeler yapabilirsiniz. Türkiye’yi sosyal demokratlar yönetmedi. Sağ iktidarlar yönetti. Bu kanunları onlar çıkardı. Sizin kendinizi onlardan ayırmanız mümkün değil. O zaman iktidarda olanlar şu an içinizde. Onların çalışmaları oldu. Karabağlar’da 2012 yılında 540 hektar alan riskli alan ilan edildi. Bakanlık kendi getirdiği kriterlere uygun yapmadı. Riskli alanlardaki kriterleri yayınladı ama yaparken bunlara uymadı. 8 yıldır sonuç alınamıyor. Şimdi 101 hektarlık bir alan var. Plan yapıldı. Ne yaptınız? Boş alan! Önce kamulaştırdınız. Bazı şahısların yerini kamulaştırdınız, imara açtınız. TOKİ devreden çıktı İller Bankası ihale yaptı. İller Bankası’nın ne işi var orada? Biz açtığımız her davada yargı tarafından haklı görüldük. Beşinci defa plan yapıldıysa bu sizin kabahatiniz. Biz orada hangi çekincelerimiz olduğunu bakanlığa iletiyoruz. Bunlar düzeltilsin. Bizim yerel yönetimler olarak belirttiğimiz hiçbir şey dikkate alınmıyor. Bize yargı dışında bir yol bırakılmıyorsa yapacak bir şey yok, başvuruyoruz. Yargı da bizi haklı görüyorsa suç bizde mi? Belediye niye itiraz ediyor?’ diyorlar. Biz neyiz? Planda yanlışlık görüyorsak dile getirmeyecek miyiz? Bizim Karabağlar Belediyesi olarak yaptığımız itirazlar oldu, yargıya gidildi. Sonuçta mimarlar odası dava açtı. Bu davayı Karabağlar Belediyesi kazanmıştır. Planlar kesinleşmiştir. İptal olan da 4-5 tane plan notudur. İstinafa itiraz edilmiştir. Hukuki süreç devam etmektedir. Belediye olarak da bu sürece saygı duyacağız. Karabağlar kent meydanındaki davayı da belediye kazanmıştır. Hukukta bunlar olacaktır. Şahsi suçlamaları iade ediyorum. Yaptıklarımı anlatırsam birkaç saat sürer. Kentle ilgili eleştirileriniz varsa bunları yapabilirsiniz. 101 hektarlık alanda bir kısım vatandaşın yeri kamulaştırıldı, bir kısım kamulaştırılmadı. Niye? Bunu araştırın. Bir de üniversite alanı var, niye konut istiyorsunuz? Bunu da kamuoyuna açıklayın” ifadelerini kullandı. 

HIZAL VE SOYER ARASINDA İLGİNÇ DİYALOG!
AK Partili Hızal, “Biz Pazartesi niye tartıştık?” diye söze girdi. Soyer, “Oraya girersek… Oraya hiç girmeyelim. Sizi üzmek istemem” dedi. Hızal, “Ben de sizi üzmek istemem. Tartışma çıkarmak istemiyorum. Usul anlamında bir takım hatalar yapılıyor. Pazartesi niye tartıştık?” diye konuştu. Soyer bu kez, “Çok kişiseldi, oraya hiç girmeyin” açıklamasını yaptı. Soyer, Hızal’ın “Kişisel değildi” çıkışı karşısında ise, “Buyurun girelim tamam!” dedi. Seferihisar’ın Sayıştay raporu okunuyordu. Siz kestiniz. Seferihisar’da 10 yıl başkanlık yapmadınız mı? Orada siz kendinize göre başarılı bize göre başarısız bir süreç geçirdiniz” çıkışında bulundu. Soyer de, “Öyle mi düşünüyorsunuz?” diye sordu. 

SOYER- BOZTEPE ARASINDAKİ BUZLAR ERİMEDİ!
Boztepe oturduğu sıradan yüksek sesle, “Evet öyle düşünüyoruz” dedi. Soyer de “Size sormadım” ifadesini kullandı. 

BİZ AK PARTİ OLARAK 17 YILDA UTANILACAK HİÇBİR ŞEY YAPMADIK
Sonrasında Hızal konuşmasını sürdürdü ve “Siz çok büyük tepki gösterdiniz. İZTAV’da da aynısını yapmıştınız. İstemediğimiz nahoş durumlarla karşılaştık. Bugün bir arkadaş kalktı yalancılıkla suçladı. Kimi? Bu ülkeyi yönetenleri suçladı. Sizden burada durun demenizi beklerdim. O zaman Hüsnü Bey’in ne kabahati var? Hakaret yapıldığı takdirde elbette ki ilk karşı duracak kişi benim. Bundan emin olabilirsiniz. Ama eleştiri bir muhalefet grubunun en doğal hakkıdır. Usul noktasında bir takım eksiklikler var. Genel siyasete elbette girebilir arkadaşlar. Biz AK Parti olarak 17 yılda utanılacak hiçbir şey yapmadık. Hep gurur duyulacak işler yaptığımız için arkadaşlarımız emin olsun sizin yerel siyasette savunacaklarınızdan çok biz genelde savunacak done buluruz” açıklamasını yaptı.  

KADIN SÜPÜRGECİLERLE, ŞOFÖRLERLE DOLDURACAĞIZ BU KENTİ
CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “CHP sosyal demokrat bir partidir. CHP, Amerika’da fabrikada yanarak ölen kadınların emeği üzerinden kadına sahip çıkar. Kadın süpürgecilerle, kadın şoförlerle dolduracağız bu kenti. Kooperatifleri kadınla dolduracağız. Kadınları inadına kamusal alana çıkaracağız. Neden bu kadar hassaslaştım? Kadın hareketi üzerinden gelirseniz CHP’den alacağınız cevap budur. Bir göçüğün altında kalmış bir insanı kurtarırken devletin bütün insanları, birimleri orada kimlik soruyor mu? Hiçbirimiz sormuyoruz. O canı bir an önce oradan almak istiyoruz. Depremde insanlar ölebilir. Niye onlar üzerinden siyaset yapalım. Bu acıları yarıştırmayalım. Bunu yapmayacağım ama şunu yapacağım; o binaların daha sağlam olması için bir önerileri varsa hep birlikte dinleyelim. Doğrusu budur. Bu binanın sağlamlığını sorguluyorsanız bunda sıkıntı yok ki! Sen bu kadar üzüldün, ben bu kadar üzüldüm, sen üzülmezsin demeyelim. Bunları yapmayalım” dedi. 

HİDDETİM KİŞİSEL DEĞİL!
Soyer toplantı sonunda yaptığı geniş çaplı açıklamada, “Elazığ-Malatya depreminde İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri Tunceli’deydi. Şehir dışından gelen ilk ekip olduk. Bununla gurur duymalıyız. Arkadaşlarımız çok can kurtardı. En hızlı müdahale eden ekip olduk. ‘Pazartesi ne oldu da bu kadar sinirlendiniz?’ dediniz. Siz burada muhalifsiniz. ‘Muhalefet olarak en doğal hakkımız eleştirmek’ diyorsunuz. Ama diğer taraftaki arkadaşlarımız da Türkiye’de muhalefet. Kapsam ve gündem dışı konuşmalar meselesinde Türkiye ile ilgili söz alan arkadaşlarımızın en doğal hakkıdır eleştiri getirmek. Buna bir tepki göstermemek lazım. Eleştirecekler. Burada mesele şu; o gün söz şöyle başlanmıştı; aslan yattığı yerden belli olur! Seferihisar Belediyesi Sayıştay raporunda şu dendi diye başlanmıştı. Yakışıksız bulduğum şey şuydu; siz Büyükşehir Belediye Başkanına aslan yattığı yerden belli olur deyip, geçmiş dönemiyle ilgili sonuçlanmamış bir şey üzerinden eleştiri getiriyorsunuz. Sen aslında buraya yakışmıyorsun tarzında bir şey söyleniyorsa bu; meclise ve yüzde 58’e haksızlık olur. Ben aslında onların hakkını koruyorum. Kendi hakkımı da… Ben o tartışmayı kapattım. O tartışmayı yüzde 58 ve meclis üyelerim adına kapadım. Ben bu meclisteki ürettiğimiz siyasetin, yaptığımız çalışmanın seviyesini korumak istiyorum. Bu medeniyetin aşağısında siyaset yapmayı yakıştırmıyorum. Kişisel bir derdim yok ki! Bununla ilgili bir hiddet var. Raporlarla ilgili sinirlenme yok. Bununla ilgili algı yaratmaya çalışırsanız seviyeyi aşağı çekersiniz, buna izin vermeyeceğim. Bu meclisteki hiçbir arkadaşım bunu hak etmiyor” ifadelerini kullandı.

 
2 genç kızı dağa kaçırmaya çalışan teröristler yakalandı!
 
Kaza kurbanı Sezen'in ailesine mahkemeden ret!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 14 Şubat 2020 Cuma 23:34

2020 bütçesinden, otogar metrosuna, bu yıl da 100 milyon ( toplam yatırım bedeli 2 milyar küsur) gibi bir ödenek ayrılmış. Önceki yıllarda da 50-60 milyon gibi ödenekler ayrılmasına rağmen yapılmamıştı. Yapılacak mı, göreceğiz. Her ne kadar belediye meclisinin gündemi "yoğun" olsa da bakanlık Konya Metrosu'na bu yıl 1,2 milyar ödenek ayırmış. Seferihisar'ın raporlarını okuyan sayın meclis üyelerimiz bu konu hakkında ne diyorlarmış?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır'ın Turan Nergisi kokusuyla büyülüyor
Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen sevgililer günü nedeniyle Bayındır’ın ...
Soyer'den Torbalı'ya '90 dakika' müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’e uzak ilçelerin muhtarlarıyla ...
Urla Belediyesi bir sorunu daha çözdü
Urla Belediyesi, Sanayi Sitesi Bölgesinde yer alan TÜVTÜRK Gezici Araç ...
 
45 üreticinin yüzü güldü… İzmir’in ‘umut sürüsü’ büyüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma hedefiyle Torbalı’daki 45 ...
'Sevgililer Günü' hediyesi Bornovalı kadınlardan!
Bornovalılar 14 Şubat Sevgililer Günü hediyeleri için Bornovalı kadınların ...
Başkan İduğ: Can dostlara sahip çıkmak zorunluluk değil, insani görevdir
Bornova'daki vahşet sonrası 9 köpek ve 2 kedinin telef olmasının ardından ...
 
Karabağlar'da birliktelik ruhu!
Karabağlar Belediyesi’nin, mahallelere yönelik hizmetleri sağlıklı ve ...
Konak’ta deprem masaya yatırıldı
Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, “Depremi Yaşamak, Depremle ...
Büyükşehir’den 30 ilçede toplumsal cinsiyet semineri
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplum Sağlığı Dairesi Başkanlığı Foça’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva