HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Temmuz 2021 Perşembe - 10:00

Başkan Soyer: Erken seçim için bütün koşullar var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yurt gezilerindeki izlenimler sonucunda vatandaşın sandığı istediğini söyledi. Soyer, “Erken seçim için bütün koşulların olduğunu düşünüyorum. Vatandaş ekonomik, siyasi, sosyal çok büyük sıkıntı içinde. Dolayısıyla bir değişim ihtiyacı benim gördüğüm bir şey” dedi.

Başkan Soyer: Erken seçim için bütün koşullar var!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yurt genelinde yaptığı Ardahan, Burdur, Kütahya ve Manisa ziyaretleri sonrasında izlenimlerini Egedesonsöz’e anlattı.

Ziyaretlerine siyasi bir anlam yüklenmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Soyer, “Böyle yorumlayanlar olabilir. Ben ne yaptığımı biliyorum. Gittiğimiz yerlerdeki insanlar ne yaptığımı görüyor. Dolayısıyla gerisi beni ilgilendiriyor. Ben tam tersine diyorum ki; bu siyasetin tillahıdır. Ben siyaset yapıyorum ama onların bildiği anlamda değil. Ben asla; ‘Cumhuriyet Halk Partisi gelecek her şey düzelecek’, ‘CHP’ye gelsin oylar’ demiyorum. Bu ziyaretlerde siyaset konuşup, siyasi mesajlar vermiyorum. Ben sadece insanların vicdanlarını, farkındalığını açmaya, büyütmeye çalışıyorum” dedi.

O TARAKLARDA BEZİM YOK
Başkan Soyer, önümüzdeki dönemlerde daha çok gündeme gelecek “Cumhurbaşkanlığı adaylığı” konusu ve kendisinin de bu yerlerde görülmesine ilişkin soruya da, “Bunların,  o şikayet ettiğimiz siyaset kültürünün, siyaset dilinin bir sonucu olduğunu düşünüyorum. O yüzden de uzak duruyorum. Benim o taraklarda bezim yok. Ayrıca şikayet ettiğim şeyi ben niye yapayım? Şikayet ediyorum bunu doğru bulmadığımı söylüyorum. Ben niye yapayım?” yanıtını verdi.

HADDİMİ AŞAN BİR DURUM
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ise, “Benim haddimi aşan bir durum. Bu ülkedeki bir birey olarak olmasını isterim ama bir ittifak var ortada. Ve o ittifakın genel başkanlarının birlikte vereceği bir karar. Dolayısıyla benim bir belediye başkanı olarak bir şey söylemem yakışık almaz. Bu benim haddime değil. Onların kendi aralarında verecekleri bir karar bu. Bunu bana Genel Başkan sorsa ona da aynı yanıtı veririm” diye konuştu.

KISA SÜREDE FABRİKA AYARLARINA DÖNER
Başkan Soyer, Türkiye’de artık seçim zamanının geldiğini vurgularken, “Erken seçim için bütün koşulların olduğunu düşünüyorum. Vatandaş çok büyük sıkıntı içinde. Ekonomik, siyasi ve sosyal. Nereden bakarsanız büyük sıkıntıları var. Dolayısıyla bir değişim ihtiyacı benim gördüğüm bir şey. Ben şahsen böyle yorumluyorum. Olası bir değişim ve CHP iktidarında Türkiye kısa zamanda fabrika ayarlarına geri döner. Çünkü çok dinamik bir ülkeyiz. Ben bu millete çok inanıyorum. Bu memleketin insanlarına çok güveniyorum. Gerçekten olağanüstü bir hızla bir terapi sürecinin yaşanacağına inanıyorum” açıklamasında bulundu.

İZMİR GİBİ ADAM DESİNLER!
Soyer, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği “Demokrasi İçin Bir Nefes” mitingine katılması ve burada konuşma yapması üzerine gelen eleştirilere, “Artık buna hiçbir şey demiyorum” ifadesini kullandı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile fotoğraflarının yan yana getirildiğini ve sanki birlikte miting yapmış gibi bir algı oluşturulduğunu belirten Soyer, “İnsanların beni nasıl anlayacağını bilemem. Hakikaten beni nasıl duyacaklarını bilemem ama dilerim ki ‘Ya hu İzmir gibi adam’ desinler mesela. Öyle desinler isterim, halkçı desinler isterim. Bunları isterim ama bunlar olur, olmaz bilemem. Bunlar benim içimde taşıdığım niyetler” dedi.

Soyer, Kadifekale’nin isminin belediye meclisi kayıtlarına “Pagos” olarak geçirilmesi ve muhalefetin kendisini sert sözlerle eleştirmesine ilişkin de, “Orada sadece teknik bir gerekçeyle o ifade kullanıldı. Orada kent silueti ölçülürken (yüksek binalarla ilgili) bir nokta bulunması için Kadifekale’nin Pagos tepesi dendi. Konu tamamen teknik bir neden” yorumunu yaptı.

 
Karşıyaka Stadı için geri sayım sürüyor… Başkan Büyükkarcı'dan 'Büyükşehir' ve 'devir' değerlendirmesi
 
Karabağlar'ın yurduna da zam yok!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emre 22 Temmuz 2021 Perşembe 14:14

bence çok güzel bir teklif. yerel seçimleri de anayasa değişikliği yaparak erken bir şekilde yapalım.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da sahalar yenileniyor
Bornova Belediyesi, basketbol sahalarını baştan aşağı yeniliyor. Geçtiğimiz ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi tıkır tıkır çalışıyor
Vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yürütmeye devam ...
Öğrencileri sevindiren haber: Karşıyaka'nın konukevine bu yıl da zam yok!
Son dönemde ev kiraları ve yurt fiyatlarında meydana gelen artışlar barınma ...
 
Başkan Oran: Böyle kalabalık görmedim!
Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar Çeşme plajlarına akın etti. ...
Büyükşehir Bayraklı için sahada... Çalışmaların yüzde 86’sı tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma ...
Büyükşehir'de Kültür Zirvesi için diplomasi trafiği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9-11 Eylül'de dördüncüsü ...
 
Başkan Batur: Gençlere güvenim tam!
Konak Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nde düzenlenen Kodinci Projesi Final Turnuvası’na ...
Buca kırsalında salep kalkınması
GIDA güvenliğinin giderek önem kazandığı bu günlerde, kırsal kalkınma ...
Başkan İduğ’dan çağrı: Çiftçi üretsin, biz alırız!
S.S. Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Genel Kurulu, Bornova Belediye ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva