HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2022 Perşembe - 21:58

Başkan Soyer'den 'Sao Paulo' için net mesaj: Geldikleri gibi gidecekler!

İzmir’e getirilmesi planlanan asbest yüklü gemi için düzenlenen mitingde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç “Gün gelir o gemi gelmeye devam ederse bu meydan dolar, İzmirli nasıl birilerini geldiği gibi gönderdiyse, o gemiyi de gemiyi getireni de geldiği gibi göndermeyi bilir” ifadelerini kullandı. Değerlendirmelerde bulunan ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “Canımız kadar, sevgilimiz kadar sevdiğimiz İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Buradan bir sözümüz var. Geldikleri gibi gidecekler" diye konuştu.

Başkan Soyer den  Sao Paulo  için net mesaj: Geldikleri gibi gidecekler!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Aliağa ilçesinde geçtiğimiz günlerde gündeme gelen 'asbestli gemi sökümü' (NAe Sao Paulo) tartışmaları kentte hız kesmeden devam ediyor.

Meslek odaları ve STK’ların eylem yaptığı süreçte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca bir tehlike bulunması durumunda geminin söküm işlemlerine başlanılmayacağı ifade edilirken, söküm işlemini gerçekleştirecek olan firma yetkilileri ise iddia edilen asbest oranının gerçeği yansıtmadığı yönünde açıklama yapmıştı.

Brezilya'dan bugün hareket eden ve İzmir için yola çıkan geminin ay sonuna kadar kente gelmesi beklenirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi düzenlediği miting ile gemiye bir kez daha karşı olduklarını duyurdu.

Düzenlenen mitingde ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş,  CHP İzmir İl Yönetimi,müzik dünyasının efsane grupları arasında yer alan Moğollar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

ÖZTUNÇ: ELİNİ İZMİR’DEN ÇEK
Açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunurken, “Gönül isterdi ki bugün burada Moğollar'ı keyifle dinleyelim. Ancak birileri yine düğmeye bastılar ve para için... Hem Moğolları dinleyip hem de isyanımızı dile getiriyoruz. AK Parti hükümeti parayı bitirdi. Bütün kuşlar bitti sıra leyleğe geldi. Şimdi İzmir’i dünyanın hurdalığı yapmak istiyorlar. İzmir dünyanın hurdalığı olmayacak. Ancak en geç 10 ay sonra AK Parti hurdalık olacak. Hurdaya çıkacak. Bir şey yapmalı… Ne yapmalı? O gemi Türk kara sularına girmemeli. O gemiyi İzmir’e Aliağa’ya sokmamalıyız. Gün gelir o gemi gelmeye devam ederse bu meydan dolar, İzmirli nasıl birilerini geldiği gibi gönderdiyse, o gemiyi de gemiyi getireni de geldiği gibi göndermeyi bilir. Murat Kurum ve Tayyip Erdoğan’a açık çağrı. Ey Tayyip Erdoğan elini Türkiye’nin incisi İzmir’den çek. Bugünden itibaren mücadeleyi büyüterek devam ettireceğiz. Emin olun ve inanın, Türkiye’de her şey çok güzel olacak ve o gemi geldiği gibi gidecek” diye konuştu.

SOYER: BİR ÇOK EYLEM YAPACAĞIZ
Sahneye çıkarak açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Sevgili İzmirliler iyi ki varsınız. Ne zaman bu ülkenin doğasına taşına saldırı olsa dimdik ayakta duran Moğollar'a teşekkür ediyoruz. İzmir dünyanın çöplüğü olmayacak dedik. Bu yolculukta beraber yürüdüğümüz İzmir Emek ve Demokrasi güçlerine teşekkür ediyoruz. Gemi Brezilya’dan yola çıktı. Bugün Ankara’da Brezilya Başkonsolosluğu önünde pankartı açtık ve dedik ki gemi İzmir’e gelmeyecek. Bu gemiyi İzmir’e sokmamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İzmir dünyanın çöplüğü değildir. Bu 30-40 günde bir çok eylem yapacağız. Canımız kadar, sevgilimiz kadar sevdiğimi İzmir’e hep beraber sahip çıkacağız. Buradan bir sözümüz var. Geldikleri gibi gidecekler” ifadelerini kullandı.

Moğollar Grubu’nun solisti Emrah Karaca “Böyle bir sebep nedeniyle buluşmak hoş değil ancak maalesef ülkemizde böyle sorunlarla boğuşuyoruz. Bu ülke çöplük olmayacak” dedi.

 
Aliağa'da 'Sao Paulo' isyanı!
 
Avrupa'da sıcaklar temmuzda binlerce can aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da 'çay-kahve' gerilimi!
Bayraklı Belediyesi'nin Değirmen Kafe ve beraberindeki kütüphaneyi hayata ...
Başkan Gümrükçü’den ‘ceza’ açıklaması: CHP ve AK Parti, Çiğli’nin çıkarını savundu!
Çiğli Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde ...
Oy çokluğu ile geçti... Konak'ta harçlara zam!
Konak Belediye Meclisi ikinci oturumunda 2022 yılı ücret tarifelerine ...
 
Buca’da gündem 10 milyonluk teminat mektubu!
Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Alpay Kandemir'e Güzelbahçe'de vefa parkı
Güzelbahçe Belediyesi, Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Güzelbahçe Belediye ...
'Rapor ültimatomu'na sendikadan tepki!
Bornova Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclisinde Belediye Başkanı ...
 
Torbalı Belediyesi kaçak yapılara savaş açtı
Torbalı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan 484 konutun yıkımı ...
Başkan Soyer kokunun biteceği tarihi açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli İleri Biyolojik Atıksu ...
Bayraklı Belediyesi'nden amatör kulüplere destek
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ilçede faaliyet gösteren amatör ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva