HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Aralık 2022 Çarşamba - 09:01

Başkan Soyer’den mali rapor: Havlu attığımız proje yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ekonomide yaşanan olumsuzlukların belediyeyi de etkilediğini belirterek “İptal ettiğimiz hiçbir proje yok. Sorunlar müteaahhitlerden kaynaklanıyor. Çünkü o gün girdikleri ihalede verdikleri rakam ile şimdiki durum uyuşmuyor. Yeniden ihale yapmamıza ve zaman kayıplarına neden oluyor. Havlu attığımız hiçbir proje yok. Aksine yeni yatırımlar peşindeyiz” dedi.

Başkan Soyer’den mali rapor: Havlu attığımız proje yok!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SonSöz TV’de katıldığı programda belediyenin mali durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR'İN MUTFAĞINDA DA YANGIN VAR
Belediyenin kurumsal kapasitesinin çok yüksek olduğunu kaydeden Başkan Soyer, “Belediyenin mali durumu çok şükür hala AAA… Çok şükür hedeflerimizi tutturuyoruz. Çok sağlam gidiyoruz. Bizi çok zorlayan şeyler de var. Özelikle toplu ulaşım... Hala 6,5 TL’ye taşıyoruz. Otobüslerde gördüğünüz her vatandaşın cebine de 12 TL’yi biz koyuyoruz. Bu ayda 300 milyon TL’lik sübvansiyon yapıyoruz demek. Bütün bu zorluklara rağmen, hayat pahalılığındaki artışa rağmen devam ediyoruz. Diyoruz ya her mutfakta yangın var. Büyükşehir mutfağında da yangın var. Çok şükür kurumsal kapasitemiz çok kuvvetli olduğu içi devam ediyoruz. Bunun iki nedeni var. Birincisi geçmişten gelen doğru yönetim… Diğeri de örneğin Buca Metrosu... Kazıkları çakmaya başladık. Gidip süreci izledim ve boğazım düğümlendi. Öyle bir proje ki bu…  490 milyon euro yurt dışı kredisi bulduk. 3,2 faizli, 4 yıl ödemesiz 12 yıl vadeli. 4 yıl inşaat sürecine tekabül ediyor. 2026’da metro bitecek ve borç ödenmeye başlayacak. Biz senede 45 milyon euro işletme geliri elde edeceğiz. Biz 400 bin kişiyi taşıyacağız. İşletme geliri ile borcunu ödeyecek bir yatırım yapmış oluyoruz Bu ne demek? Kimsenin cebinden 1 kuruş para çıkmayacak. Proje kendi kendini finanse edip geri dönecek ve şehir böyle bir metro hattına  sahip olacak. Aynı şeyi Karabağlar metro hattı içinde yapıyoruz.  28 kilometrelik, 34 duraklı İzmir’in en uzun metro hattı olacak ve bu metronun ilk sunumunu yaptık. Şimdi altyapı daire başkanlığından onay bekliyoruz, sonra da yurtdışından kaynak bulmak için çaba göstereceğiz. Bunlar 2 saatte de çıkabilecek şeyler. Ancak bakalım ne kadar sürede çıkacak göreceğiz. Biz bütün bu tabloya rağmen yatırımlarımıza hiç hız kesmeden devam edeceğiz. İptal ettiğimiz hiçbir proje yok. Sorunlar müteaahhitlerden kaynaklanıyor. Çünkü o gün girdikleri ihalede verdikleri rakam ile şimdiki durum uyuşmuyor. Yeniden ihale yapmamıza ve zaman kayıplarına neden oluyor. Havlu attığımız hiçbir proje yok. Aksine yeni yatırımlar peşindeyiz. Sünger Kent Projesi’ini başlatıyoruz… Biz Büyükşehir olarak yatırımlarımızdan zerre kadar geri adım atmadan devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
Evcil hayvanı olanlar için son 3 gün... Formu doldur, cezadan kurtul!
 
Başkan Sengel'den yılbaşı öncesi ikramiye müjdesi
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 28 Aralık 2022 Çarşamba 18:19

Ne yaptınız aziz ve sen izmir berbat havlu mavlu hikaye iş yok ama show çok baret tak kuzu ile fotoğraf paylaş doğru tarım diye boş beleş İzmire izmirliye Bi faydası olmaz metro daha çok önceden bitecekti ama iş bilmez Bi belediye var 15 seneden beri izmir buyuksehir değil sayenizde bununla gurulanin

Yorumu oyla      2      3  
Bu bir şaka mı? 28 Aralık 2022 Çarşamba 16:17

Narlıdere Metrosu'nun temeli 2018 yazı atıldı. TBM kazıları 2019'da başladı. Göreve geldiğinde işin daha başıydı. Yerin altında 14 km tünel kazısı 3 yıl gibi bir sürede bitirildi. Bunlar kolay işler mi? Çiğli Tramvayı da hızlı yapılan bir iş. Temeli geçen yıl atıldı yahu! Hat neredeyse bitti. 6 ayda bitecek hali yok değil mi? 6 ayda biten 11 km'lik tramvay hattı varsa yazın. Buca Metrosu da şu an yapılıyor, sözde kalan nedir? Bu koşullarda tarihi yatırımlar yapılıyor ama sanırım farkında değilsiniz. Tramvay hattına ilave araç alımı ihalesi geçen yıl yapılmış, ihaleyi alan firma işi yakın zamanda bırakmış. Burada belediyenin ne gibi bir kusuru var? Ekonomiyi bu hâle Soyer mi getirdi? Bakanlık parasızlıktan yıllardır hızlı treni bitiremiyordu. En son kredi buldular da 2025'de iş bitecek diyorlar. Sözde 2017'de açılacaktı. Nedense otogar metroyu, bitmeyen hızlı treni kimse konuşmuyor. Şehir hastanesi bile 5 yıllık gecikmeyle açılıyor.

Yorumu oyla      2      3  
VATANDAŞ 28 Aralık 2022 Çarşamba 14:47

Alsancak trafiğini yer altına alacağınıza söz vermiştiniz?Karabağlarda kaymakkuyuda battı çıktı yapacaktınız? Bunlar havlu atmadığınız projelerinizden mi?Seçim öncesi bol keseden attınız tuttunuz ama icraat yok,yapamayacağınız sözleri vermeyin başkanım...Körfezde ne zaman yüzüyorsunuz?

Yorumu oyla      2      3  
28 Aralık 2022 Çarşamba 13:20

Otogarın işletme hakkı 2023 yılına kadar İZOTAŞ'a aittir. 90'lı yıllarda yap-işlet-devret şeklinde ihalesi yapılmıştı. Önümüzdeki yıl içinde işletme hakkı bitiyor. Tahminen 2023 sonu-2024 başı gibi yeni proje için ihale süreci başlayabilir. Tamamen yıkılıp, daha önce yarışmayla projesi seçilen proje yapılacak. Büyük ihtimal yine YİD olur.

Yorumu oyla      2      3  
haluk 28 Aralık 2022 Çarşamba 10:49

narlıdere metrosu gorev suren bitmesine bir sene kaldı hala açılmadı çiğli tramvay 2 senedir esnaf perişan oldu hala açılmadı tramvayları bile almadınız daha buca metrosu sözde kaldı suya her ay zam yapan tek belediyesin sabahları Altınyol konak tarafına kimse gidemiyor trafik saat 11e kadar açılmıyor sınıfta kaldın hem de izmir tarihindeki en kötü belediye başkanı olarak sınıfta kaldınız

Yorumu oyla      4      7  
Ağzı olan konuşuyor 28 Aralık 2022 Çarşamba 10:25

Otogar yıllar önce YİD modeli ile yapıldı. Yapılan açıklamaları okuma zahmetine girseydiniz burada otogar ne oldu diye sormazdınız. Yapılan herhangi bir proje de yok, metrolar kendi kendine oluyor.

Yorumu oyla      2      3  
BIR EMEKÇİ 28 Aralık 2022 Çarşamba 09:37

OTOGAR NE OLDU BAŞKAN ? BİRKAÇ AÇIKLAMA YAPTIN SONRA HİÇ SES ÇIKMADI ? OTOGARIN AKİBETİ NE OLACAK ?

Yorumu oyla      6      7  
ERKAN 28 Aralık 2022 Çarşamba 09:34

YAPTIĞINIZ PROJE VAR MI?

Yorumu oyla      7      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer’den İnciraltı ve Çeşme projeleri için yorum: Asli görevimiz memleketi korumak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çeşme ve İnciraltı projeleri ...
Bakanlık ÇED süreci başlattı… İzmir’e yeni tramvay hattı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan ...
Soyer: Önceliğimiz Akdeniz üzerinden İzmir’in kabuğunu kırmak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Akdeniz Akademisi’nin ...
 
Büyükşehir'den üreticilere destek!
Yerelde kalkınma hedefiyle küçük üreticiyi desteklemeye devam eden İzmir ...
Karşıyaka'dan gıda krizi hamlesi!
‘Alternatif Gübreleme ve Bitki Besleme Teknikleri’ üzerine çeşitli çalışmalar ...
Emiralem Zeytinyağı Fabrikası rekora gidiyor... İcradan alındı, yeniden doğdu!
Menemen Belediyesi’nin borçlarına karşılık haczedilen Emiralem Zeytinyağı ...
 
Buca Cezaevi'nde 'illüstrasyon' atışması!
Buca Cezaevi ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti ...
17 bin metrekarelik alan... Kent Meydanı çalışmaları hızlandı
Bayraklı Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan Bayraklı Kent ...
Krize rağmen hız kesmedi... Ulaşıma tarihi yatırımlar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi döviz kurlarındaki rekor artışların damga ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva