HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2020 Salı - 11:23

Başkan Soyer'den ‘Göztepe' açıklaması: Yer gösterin, biz yapalım!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Göztepe’nin tartışmalı tesis projesi hakkında yaptığı açıklamada "Torbalı'daki arazinin tahsisi, Torbalı Belediyesi'nin uhdesinde… Ricacı olduk, müdahil olduk ama mevzuat gereği ilçe belediyemiz, böyle bir karar aldı. 7 milyonluk sözü ben vermedim, Aziz başkanım verdi. Ben yine de o sözü yerine getirmeye hazırım. Bana yer göstersinler, çocukların yetiştirilmesi, eğitimi, spor salonu, ne gerekiyorsa, 7 milyon liralık yatırımı yapayım" dedi.

Başkan Soyer den ‘Göztepe  açıklaması: Yer gösterin, biz yapalım!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Göztepeli taraftarların Torbalı’daki arazi ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yönelik olarak açtığı #SözNamusturTunçSoyer hastagi sosyal medyada gündem oldu. Başkan Soyer, 7 milyon liralık yatırım sözünün geçmiş dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından verildiğini ve Göztepe için 7 milyon liralık yatırım yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

Göztepe'ye tahsis edilen Torbalı'daki 104 dönüm arazinin, Torbalı Belediyesi'nin uhdesinde bir yer olduğunu hatırlatan Başkan Soyer, "Tahsisin iptal edilmemesi için ricada bulunduk, olaya müdahil olduk. Fakat mevzuat gereği Torbalı Belediyesi, arazinin tahsisinin iptali yönünde karar aldı. Saygı duymak lazım" dedi ve şu açıklamayı yaptı:

“TEŞEKKÜR BEKLERKEN SALDIRIYA UĞRADIK”
"Büyükşehir olarak, mağduriyeti gidermek amacıyla tüm kulüpleri kapsayan bir destek paketi hazırladık. 10 milyon liralık destek paketinden 8 milyon lirasını dağıttık. 2 milyonluk 4. partiyi daha dün dağıttık. Sadece 2 milyon lira kaldı dağıtılacak. İzmir kulüplerinin tarihinde olmayan bir şey yaptık, bu kadar büyük maddi destek sağlayarak. Ben teşekkür beklerken, ne yazık ki korkunç bir saldırıyla karşı karşıya kaldım. Hayretler içerisindeyim. Madem ortada Aziz başkanımızın verdiği bir söz var, biz yine o sözü yerine getirelim, 7 milyon liralık yatırımı yapalım. Bana yer göstersinler, çocukların yetiştirilmesi, eğitimi, spor salonu, ne gerekiyorsa, 7 milyon liralık yatırımı yapayım. Ben her şeye rağmen o sözün gereğini yaparım. Hiçbir yerde, Büyükşehir'den kulüplere bu kadar büyük destek verilmedi. Gerçekten hayretler içerisindeyim. Teşekkür beklerken, saldırıya uğramak, hedef gösterilmek beni çok üzdü."

NELER OLMUŞTU?
Torbalı'nın AK Partili geçmiş dönem Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez zamanında 100 dönümü sanayi imarlı 104 dönüm arazi, bedelsiz Göztepe'ye tahsis edildi. Zamanında herhangi bir adım atılmadığı gerekçesiyle, CHP'li Belediye Başkanı İsmail Uygur, tahsisi iptal etti. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil de bu projeden vazgeçtiklerini açıkladı.

 
Ekonomide 3 yıllık yol haritası açıklandı
 
Başkan Erişen: Vatandaş da HES koduyla pazara girsin!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tepeköylüler 29 Eylül 2020 Salı 22:48

bir anonim sirket yatirimi olan ve gelinen noktada cesitli yatirimcilar tarafindan mali yapisi incelendigi soylenen(yani katarlilar)klube ikiyuzbin nufuslu ve hergecen gun buyuyen birkentin 100 donum sanyi imarli yeri bedlesiz verilmez. Adamin bogazina dugumlenir. Kimin malina kime ne amacla verdiniz. Tahsisin iptali dogru karar. İmar planlarinda dogru bir alan yaratamak yada gostermek ise metropol belediyelerin gorevi. Birara stadin yapilmasi icin inciraltina uckuyular iskele tarafindan giriste kalan ibb ye ait arsanin tamami yada bir kismi uygun olur.

Yorumu oyla      8      6  
Ahmet 29 Eylül 2020 Salı 21:37

İşte bir sabah uyandığımda çav bella çav bella boşver başkan sen çav bella devamm

Yorumu oyla      7      4  
1925 29 Eylül 2020 Salı 21:27

Sayin başkanım partizanligida bir tarafa bırakalım gerçekten goztepemizin ve diger izmir takımlarının faydalanacağı geleceğin gençlerini yetiştirmek adına Seferihisar menderes Gümüldür taraflarında yerler bakilamazmi hazine arazileri dahil

Yorumu oyla      7      4  
torbalı 29 Eylül 2020 Salı 18:17

torbalı'nın suyu mu çıkmış, İsmail Uygur'u ikna edemiyor mu koskoca büyükşehir bld bşk. uygur o arsayı Altay'a vermek istemişti daha önce, görüşmeler yapıldı ama sonuca bağlanamadı. zaten büyükşehir belediyesinden de spor alanı olarak markalandı. bence en uygun yer torbalı'daki arsa. ismail uygur keyfi uygulamaları ile karar veremez

Yorumu oyla      5      6  
sezarın hakkı sezara 29 Eylül 2020 Salı 17:29

Bence size gerek yok . yeri verin Göztepe ve mehmet sepil gerekeni yapar zaten . siz sadece yeri verin başka bir şey istemiyoruz biz.

Yorumu oyla      4      5  
Göztepeli 29 Eylül 2020 Salı 16:58

Yeni stadın tribün altına yıkılan salonumuzun aynı yerine sözde en azından kurslar için salon yapılacaktı baştan öyle denmişti ama belliki sonradan oralardan mekan kirası alınsın diye düşünce sümen altı edildi elimizde imkan varken simdide imam hatip salonunda kızlar çalışıyor diye yakınıyoruz yapmayın beyler yıllarımızı verdik bu kulübe hepsi gitti bizler yine bu sokaklardayız

Yorumu oyla      10      6  
29 Eylül 2020 Salı 16:03

Gençlerimiz, üniversite mezunu evlatlarımız işsiz, ümitsiz maalesef, ama onlar iş, fabrika, uygar bir gelecek yerine stad arazisi istiyorlar. Üzülmemek elde değil

Yorumu oyla      11      9  
tuna 29 Eylül 2020 Salı 15:55

at tut bos konus hayatın bu ya sovmensin sen belediye baskanlıgıyla işin ne senin baksana hep yapayım edeyim sonuca baktık izmirde bir seneden uzun süredir caktıgın civi yok

Yorumu oyla      9      11  
TLG 29 Eylül 2020 Salı 15:21

Başkan yer gösterimi konusunda da yardımcı olsanız ne güzel olur. Hani inciraltı yeşil alan kalsın falan diyorsunuz ya. oradan bir arazi ayarlansa ne güzel olurdu.

Yorumu oyla      13      4  
tandem 29 Eylül 2020 Salı 13:24

Bir ANONİM ŞİRKET yatırımına alenen 7 milyon destek olurum diyorsunuz. Bu suç!

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent Merkez Mutfak’ta üretim çalışmaları devam ediyor
Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş.’nin tesislerinde satışa sunduğu ...
Ak Partili Hızal’dan ‘çekici’ çıkışı: Sorunlara sorun ekliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesinin üç noktada ve belirli saatler aralığında ...
Karabağlar’da dijitalleşme atağı sürüyor
Karabağlar Belediyesi'nin Emlak Vergisi bildirimi, çevre temizlik, ilan ...
 
Buca’da kurslar yeniden kapılarını açıyor
Buca Belediyesi’nin Buca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği ...
Başkan Arda’dan bisikletli denetim
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, evinden belediye binasına ve ilçe ...
CHP'li Arslan'dan İduğ'a övgü ve destek
Bornova Belediyesi'ni ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi ...
 
Bağımlıkla Mücadelede Konak’tan dev adım
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Bağımlılıkla Mücadele Merkezi’nin (KOBAM) ...
Büyükşehir'den faal olmayan işletmelere müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi,17 Mart ile 1 Haziran tarihleri arasında faaliyette ...
Tarihi Kazancı Köprüsü yeniden inşa edilecek
Üç bin yıllık tarihi kent Bergama’da geçmişin izlerinin ortaya çıkarılması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva