HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Kasım 2021 Çarşamba - 12:49

Başkan Soyer'den açılışta 'refah' mesajı: Kıvılcım görevi görsün!

Dr. Behçet Uz Rekreasyon alanının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Şehrimizin ekonomik açıdan dezavantajlı mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız için yepyeni bir nefes alma mekanı olacak. Behçet Uz Parkımız’ın İzmirlilere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Kaptanoğlu'nun da konuşmasında bahsettiği gibi; diliyorum ki yine bu milletin ekonomik ve sosyal açıdan refahı için bir kıvılcım görevi görsün ve bu topraklarda çok daha huzurlu ve mutlu yaşayabilmesi için umut olsun" dedi

Başkan Soyer den açılışta  refah  mesajı: Kıvılcım görevi görsün!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülerek, yenileme çalışmaları tamamlanan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanının açılış töreni gerçekleştirildi.

Ev sahibi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımları ile gerçekleştirilen toplantıya ilçe belediye başkanlarının  yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç katıldı. Açılışta konuşma yapan isimlerin gündeminde ise yükselen döviz kuru yer aldı.

KAPTANOĞLU: BÖYLE BİR ALANI SADECE PARK OLARAK DEĞERLENDİRMEMEK LAZIM
Behçet Uz'un torunu Kurtul Ali Kaptanoğlu, "Ailem adına bana bu fırsat verildiği için teşekkür ederim. Böyle bir alanın ne kadar önemli olduğunu anlatmak için dedemden bahsetmem lazım. Meşhur İzmir yangınından sonra İzmir'in en önemli alanlarının yok olduğu bir yangındı. 9 senede 7 belediye başkanı değiştirdi İzmir. Şehrin bütün ekonomik ve sosyal hayatı çökmüş durumdaydı. O dönemlerde Mustafa Kemal Atatürk'ün annesinin de doktoru olan Behçet Uz'un bir şeyler yapacağına inanıyordu. Dedem seçildikten sonra işe başladı çünkü yeşil ve İzmir aşığıydı. Oradaki yangından dolayı inanılmaz bir salgın söz konusuydu. Bir şehir hayal edin; ulaşımı yok, sağlığı yok. Böyle bir durumu Kültürpark'ı yaparak aydınlatacağına inandı. O zamanki imkanlarla bunu başardılar. Bütün İzmirlilerin desteği ile de başardılar. İzmir'in bu kadar yükselmesinin önünü açmış oldu. Böyle bir alanı sadece park olarak değerlendirmek lazım. Bir şehre ihanet etmemenin yolları böyle yerleri halka kazandırmaktan geçiyor. İzmir o kadar şanslı ki belediye başkanlığı bittiğinden 80 yıl sonra belki de İzmir'in en büyük parklarından birine Behçet Uz'un ismi veriliyor" diye konuştu.

SOYER: SEÇİM DÖNEMİNDE SÖZ VERMİŞTİK
Açılış töreninde konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, verilen sözün yerine getirildiğine dikkat çekerken, "Bugün Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nda, siz değerli hemşerilerimizle buluşmaktan çok memnunum. Seçim kampanyamızda bu alanı, İzmir'in unutulmaz başkanı Dr. Behçet Uz’un adına yakışır biçimde, hemşerilerimizin talepleriyle yenileyeceğimizin sözünü vermiştik. Bugün uzun süredir atıl durumda olan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı’nı, yeni yüzüyle hizmete sunmanın ve verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum. 180 bin metrekarelik Rekreasyon Alanı; Buca, Konak ve Bornova ilçelerinin birleştiği yerde bulunuyor. Yenilenen bu alan; İzmir Körfezi’ne hâkim kent terasıyla, çocuk oyun alanları, spor aktiviteleri ve dinlenme alanları ile başta bu üç ilçemiz olmak üzere tüm İzmirlilerin nefes alacağı, şehrimizin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak. Bu projeyle, şehrimize ikinci bir kültürpark kurmuş oluyoruz" dedi.

VATANDAŞLARIMIZ İÇİN YEPYENİ BİR NEFES ALMA ALANI OLACAK
Rekreasyon alanında bulunanları tek tek sayan Başkan Soyer, "Rekreasyon Alanı’mızda engelli girişine uygun FIFA standartlarında futbol sahası ve 500 kişilik bir tribün, bulunuyor. Ayrıca parkımıza hemşerilerimizin yürüyüş ve koşu yapacağı 480 metre uzunluğunda koşu yolu, 1800 metrelik bisiklet parkuru ve dört ayrı noktada fitness alanı dahil ettik. 25 milyon 321 bin liralık yatırımla gerçekleştirdiğimiz yenileme projemizde, daha evvel parkın içerisinde bulunan 3 bin 150 ağacı koruma altına aldık ve alana 497 yeni ağaç diktik. İzmir’in Doğayla Uyumlu Yaşam Stratejisi kapsamında, rekreasyon alanımızda tümüyle Akdeniz’in ve İzmir bölgesinin doğasına uygun, fazla su istemeyen bitki türleri kullandık. Böylece iklim krizinin en can yakıcı sorunlarından biri olan kuraklıkla mücadele ediyoruz. Ekosistem bütünlüğünü yeniden güçlendirdiğimiz Yaşayan Parklar projemiz, kadim üretim havzalarını koruduğumuz, ortak yaşam odaklı ve doğadan öğrenmeyi benimseyen bütüncül bir bakışın ürünü. Behçet Uz Parkı’nı da bu anlayışla planladık ve uyguladık. Biliyorum ki Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı tüm yönleriyle; doğa ile uyumlu yaşam vizyonumuza ve yeşil altyapı hedefimize çok değerli katkılar sağlayacak. Şehrimizin ekonomik açıdan dezavantajlı mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımız için yepyeni bir nefes alma mekânı olacak. Behçet Uz Parkımız’ın İzmirlilere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Kaptanoğlu'nun da konuşmasında bahsettiği gibi; ben de bu parkı diliyorum ki yine bu milletin ekonomik ve sosyal açıdan refahı için bir kıvılcım görevi görsün ve bu topraklarda çok daha huzurlu ve mutlu yaşayabilmesi için umut olsun" diye konuştu.

BATUR: LİDERİMİZ TUNÇ SOYER
Kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise, "İzmir'in efsane başkanı gerçekten bir yangın yerinden İzmir Fuarı gibi bir güzellik yaratma fikrini hayata geçirdi. Bir kent sevdalısının isminin bu rekreasyon alanına verilmesinden dolayı Tunç Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu gördüğümüz alan 180 bin metrekare ve kentin iki ilçesine köprü olacak bir rekreasyon alanı. Buranın son halini 2 yıl önce görmüştük. Buraya Büyükşehir'in elinin değmesi noktasında taleplerimiz vardı. Başkanımızın da bu kente olan sevdası ve aşkından dolayı hemen konuya iltimasla eğildi ve bugün müthiş bir eser ortaya çıktı. Hem kentlinin faydalanabileceği, her türlü fonksiyonun düşünüldüğü planla ortaya çıkan bir eser olmuş. Bu tür çalışmalar kente nefes aldıracak çalışmalar. 2,5 yıldır büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz kentlinin nefes alacağı ve sosyal alanlarda bir araya gelebilecekleri çalışmalara önem veriyor. Bu konuda liderimiz de Sayın Tunç Soyer" ifadelerini kullandı

İDUĞ:  TAM BİR SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİDİR
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise yapılanın sosyal belediyeciliği bir örneği olduğunu belirtirken, "Tunç Başkanım ile belediye başkanı olduğumuz dönemde bu alanı birlikte gezmiştik. 25 milyonluk bir rakamdan bahsedildi. Bugünkü ekonomide en az 4 katına yapılabilecek yatırımdır. Bu nedenle hızlı harekete geçen ve çalışma yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Belediye başkanlığı adaylığı sırasında Tunç Başkanımız Bornova'ya geldiğinde bir sözü vardı. 'Yukarı mahalleler ve arka sıradakilerin olduğu yerlere yatırımları yapmak zorundayız' dedi. Uyuşturucunun 13 yaşa kadar indiği bu dönemde bu tarz  yatırımlar yapılması tam bir sosyal belediyecilik örneğidir. 2,5 yıllık belediye başkanlığı döneminde sadece Behçet Uz Rekreasyon alanı yapılmadı" dedi.

 
Can Bonomo'dan mutlu aile pozu!
 
Cengiz Kurtoğlu'nun olaylı gecesi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir'li 25 Kasım 2021 Perşembe 08:01

Bu alan için ne kadar para harcandı müteahhitlere. İşe aldığınız onlarca fazla mesai verilen işçiyle ve atölyelerinizle bunun maliyeti %75 daha az olmaz mıydı? YAZIK İzmirlilerin parası boşa gidiyor... Tunç bey'in çevresini kontrol etmesi gerekiyor bence...

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 24 Kasım 2021 Çarşamba 15:27

Bırakın havanda su dvmeyi sy batur rakibini lider olarak sıfatlandırması tam bır trjedi zaten...

Yorumu oyla      2      3  
Sade vatandaş 24 Kasım 2021 Çarşamba 13:59

KEŞKE SEÇİM DÖNEMİNDE SÖZ VERDİĞİNİZ ALT GEÇİT VE TRAFİK İLE İLGİLİ DÜZENLEMELERİ DE YAPSANIZ HER GÜN ÇİLE ÇEKİYORUZ YOLLARDA,YOLLARIN BAKIMSIZLIĞI KONUSUNA GİRMİYORUM BİLE YAZIK DUR KALK DUR KALK BÜTÜN GÜN DÜNYANIN YAKITI BOŞA GİDİYOR SÖZDE ÇEVRECİSİNİZ YA ONUDA DÜŞÜNÜN İSTERSENİZ....

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Belediyesi’nden duygulandıran buluşma
Torbalı Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Torbalı Şubesi işbirliğinde ...
Selçuklular şiddete karşı yürüyecek: Eşim değil, eşitimsin
Efes Selçuk Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası ...
Başkan Çalkaya eğitim emekçilerini unutmadı
Balçova Belediye başkanı Fatma Çalkaya, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ...
 
Başkan Oran tarlaya indi
Yerli tohumlara sahip çıkarak, Karakılçık Buğdayı, Sakız ve Anason’un ...
Nar Çiçekleri öğretmenlerine 24 Kasım kutlaması
Belediye Başkanı Ali Engin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde  Nar Çiçekleri ...
15. Travel Turkey İzmir'de geri sayım başladı!
Turizmin değişmeyen rotası, Türkiye’nin en büyük turizm platformu olan ...
 
Soyer'den 'Terra Madre' vurgusu: İtalyanlar bile şaşıracak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Başkan Pehlivan’dan vatandaşa miting daveti
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, başta Menemenliler olmak ...
Buca’nın kurslarına yoğun ilgi
Buca’da açılan ücretsiz kişisel gelişim, sanat ve spor kursları yeni dönemde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva