HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mayıs 2021 Pazartesi - 19:31

Başkan Soyer belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye personelinin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Başkan Soyer, “Bir kurtarıcı gelip bizi kurtarmayacak. Şikâyet ettiğimiz ne varsa bunları değiştirmek için bir kurtarıcı gelmeyecek. O kurtarıcı bir kere gelmiş; Mustafa Kemal Atatürk. Gelmiş ve gerçekten bir umudu yeşertmiş. Şimdi o umudu tek tek her birimiz yeşertmek mecburiyetindeyiz” dedi.

Başkan Soyer belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye personelinin Ramazan Bayramı'nı kutladı. Başkan Soyer, “Bir kurtarıcı gelip bizi kurtarmayacak. Şikâyet ettiğimiz ne varsa bunları değiştirmek için bir kurtarıcı gelmeyecek. O kurtarıcı bir kere gelmiş; Mustafa Kemal Atatürk. Gelmiş ve gerçekten bir umudu yeşertmiş. Şimdi o umudu tek tek her birimiz yeşertmek mecburiyetindeyiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bayram öncesi belediyenin farklı birimlerinde görev yapan personeli ziyaret etti. Güne İnciraltı'ndaki ESHOT Garajı'nda başlayan Soyer; Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, İZUM, Sosyal Yaşam Kampüsü, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Konak Tünel İşletmesi, Halkapınar Atık Transfer İstasyonu, İZBETON, Fen İşleri Şantiyesi, Eşrefpaşa Hastanesi, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı, İtfaiye, Zabıta ve ilaçlama personelini ziyaret ederek bayramlaştı. Başkan Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe de eşlik etti.
    
Şehrin makyajını yapan sizlersiniz
Sabahın ilk ışıklarında güne İnciraltı ESHOT Garajı'nda başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ardından Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı yerleşkesini ziyaret etti. Başkan Soyer'i, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Çiğdem Uğurluoğlu Aşıcı ve çalışanlar karşıladı. Ülkenin zor günlerden geçtiğini ifade eden Başkan Soyer, Büyükşehir Belediyesi'nin çok güçlü bir aile olduğunu ifade ederek, “Bunun lokomotifi sizlersiniz. Çünkü bu şehrin makyajını, süsünü yapan sizlersiniz. Onun güzelliğini gösteren sizin emeğiniz. Daha iyisini yapmayı başarmak mecburiyetindeyiz. Onun için terinizi akıtırken, emeğinizi verirken, sabah işinize gelirken evden çıkarken hep aklınızın bir köşesinde bulunsun; 'Bugün ben memleketim için ne yaptım'. Kendi emeğinizi hafife almayın. Her şeyin görünürlüğü var, memlekette karşılığı var” dedi.

Başkan Soyer'den Anneler Günü hediyesi
Başkan Soyer'in bir sonraki durağı ise İZUM oldu. Soyer, burada çalışanlarla bir süre sohbet etti ve bayramlarını kutladı. İZUM'dan Sosyal Yaşam Kampüsü'ne geçen Soyer, hem kampüste yaşayanlar hem de çalışanlarla bayramlaştı. Ziyarete İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ulaş Aydın da katıldı. Kampüs sakinleriyle tek tek bayramlaşan Başkan Soyer, Anneler Günü dolayısıyla kadınlara çiçek ve hediye dağıttı. Kampüs sakinlerinden Sadiye Gülgün Tunay kendi çizdiği resmi, eşi Neptün Soyer'e iletmesi için Başkan Soyer'e hediye etti. Gürçeşme'de Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli ile bayramlaşan Soyer, “Yaptığınız iş zor bir iş. Özellikle Türkiye'nin bu koşullarında, bir yandan yoksulluk derinleşirken tüm kente yayılırken, diğer yandan hastalık derinleşirken siz sağ salim ayakta hizmet üretmeye ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaşmaya gayret ediyorsunuz. Kutsal bir iş, değerli bir iş. Hepinizin eline emeğine sağlık. Zor ama bir o kadar da güzel bir iş yapıyorsunuz. Türkiye'ye umut oluyorsunuz” diye konuştu.  

Bizim neyimiz eksik?
Halkapınar Katı Atık Transfer İstasyonu'nda da personelle bayramlaşan Soyer, ardından İZBETON'a geçti. İZBETON'da Başkan Soyer'i İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya karşıladı. Bayramlaşmada ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu da yer aldı. Başkan Soyer, “Türkiye zor günlerden geçiyor. Aslında bütün insanlık zor günlerden geçiyor. Ama Türkiye'de bu hastalık salgın dışında derin bir yoksullaşma var. Bir yandan da Türkiye bu krizin faturalarını ödemeye çalışıyor, yani hepimiz ödemeye çalışıyoruz. Bu kriz bu yoksulluk bir kader mi? Sadece İzmir'de bize başvuran 225 bin işsiz var. Bu bir kader değil. Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir 8 - 9 bin dolar civarında. Komşumuz ülkelerde bile 40 - 50 bin dolarlara dayanmış durumda. Bizim neyimiz eksik? Coğrafi koşullarımız mı çok kötü? Topraklarımızın bereketinde mi zafiyet var? Kültürümüzde mi eksiklik var? Bu bir kader değil. Bunu değiştirecek olan da sihirli değnek ile gelecek olan biri değil. Bir kurtarıcı gelip bizi kurtarmayacak. Şikayet ettiğimiz ne varsa bunları değiştirmek için bir kurtarıcı gelmeyecek. O kurtarıcı bir kere gelmiş; Mustafa Kemal Atatürk. Gelmiş ve gerçekten bir umudu yeşertmiş. Şimdi o umudu tek tek her birimiz yeşertmek mecburiyetindeyiz. Kimsenin bizi kurtaracağını beklemeyin ama her biriniz tek tek o kurtuluşun mimarı, öncüsü olacaksınız. Biz kendi kendimize başka dünyanın, hayatın mümkün olduğunu göstereceğiz. Ülke böyle değişecek” dedi.

İzmir'e toz kondurmamak mecburiyetindeyiz
Türkiye'nin her yerinden insanların İzmir’i merak ettiğini belirten Soyer, “Çıkardıkları sonuçla ya umutları büyüyor ya umutları azalıyor. Siz yaptığınız işi asla küçümsemeyin. Siz yaptıklarınızla veya yapmadıklarınızla, iyi yaptıklarınız ya da kötü yaptıklarınızla bu memlekette yaşayan insanların umudunu ya büyütüyorsunuz, ya azaltıyorsunuz. Siz işinizi düzgün yaptıkça Türkiye'nin her yerinden insanlar başka bir hayatın mümkün olduğunu da görmeye başlayacaklar. O yüzden her biriniz çok değerlisiniz, yaptığınız iş hem atalarımıza olan borcumuz hem çocuklarımıza olan borcumuz nedeniyle çok önemli. Biz İzmir'e toz kondurmamak mecburiyetindeyiz. Yaptığımız işi en iyi şekilde yapmak mecburiyetindeyiz. Türkiye'nin başka yerlerinden bakan insanlar, İzmir'de daha iyi şeylerin yapıldığını görmüş olsunlar. Görsünler ki bu memleketten umutlarını kesmesinler. Biz daha iyisini yapmaya muktediriz. Size inanıyorum, sizin alın terinize, emeğinize, vicdanınıza, yüreğinize inanıyorum. Daha güzel bir dünyayı hep beraber kuracağız. Kendi çocuklarımız, memleketin çocukları için daha güzel bir geleceği birlikte inşa edeceğiz. Sizlerle çalışmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.  

İZBETON'un ardından Başkan Soyer, Eşrefpaşa Hastanesi ve Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı'nı ziyaret ederek personelle bayramlaştı. Soyer'in bir sonraki durağı İzmir İtfaiyesi oldu. Soyer'i, İtfaiye Daire Başkanı İsmail Derse karşıladı. Başkan Soyer, “Hepimizin yüzünü ağarttınız. Sadece İzmir'de değil, Türkiye'nin her yerinde iftiharla göğsümüzü gere gere İzmir İtfaiyesi'ni anlatma fırsatı verdiniz. Bunun onuru her şeyden değerli” dedi. Son olarak Zabıta Daire Başkanlığı'nı ziyaret ederek personelle bayramlaşan Soyer, koronavirüs testi pozitif çıktığı için bayramlaşmada yer alamayan Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca'yı görüntülü arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

 
İzmir'de depremde yıkılan binaların yerinde yenileri yükseliyor
 
İzmir Valiliği'nden yardım bilançosu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyeye başvuru yapıldı... İzmir Emniyeti'ne yeni adres!
Konak sınırları içerisinde bulunan  Umurbey Mahallesi'nde yer alan 45 ...
Menemen Belediyesi çalışanlarına bayram müjdesi!
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, sosyal medya hesabı üzerinden ...
İşsizlik girdabında İzmir… Her gün 4-5 intihar mesajı alıyorum!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer pandemi nedeniyle yaşanan ...
 
Bornava'da 19 Mayıs konserleri
Bornova Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı ...
Narlıdere-Güngören Caddesi’nde işlem tamam!
Narlıdere Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden olan Güngören Caddesi’ndeki ...
İzmir'de seyyar satıcılara 1000 TL'lik maddi destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi 275 seyyar satıcıya 275 bin lira, 389 kahvehane ...
 
Başkan Soyer'den sabahın ilk saatlerinde bayramlaşma turu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi ve ...
İzmir, milli voleybolculara uğurlu geldi
İki yıl önce ülkemizin kadınlar ve erkeklerde iki şampiyonluk kazandığı ...
Bayraklı'ya yeni sosyal tesis yolda...
Bayraklı Belediyesi Mansuroğlu Mahallesi'ndeki Ressamlar Sokağı'nı baştan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva