HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2021 Cumartesi - 13:00

Başkan Soyer anlattı… Neden Ardahan’a ziyarete gitti?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ardahan’a yaptığı ziyaretlere ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Deprem sonrasında herkes İzmir’in derdine derman olmak için koştu. O zaman gördüm ki bizim birbirimize çok ihtiyacımız var. Sadece afet ya da deprem zamanlarında değil hayatın normal aktığı zamanlarda da başarabilsek gücümüzü çok daha fazla büyüteceğiz. Bu dayanışma tam da bugün bu nedenle gerçekleşiyor” dedi.

Başkan Soyer anlattı… Neden Ardahan’a ziyarete gitti?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bir dizi program için Ardahan’a gitti. Başkan Soyer ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Fox TV’de yayınlanan programda açıklamalarda bulundu.

BİRBİRİMİZİN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ
İzmir’in Ardahan’ı kardeş kent ilan ettiğini hatırlatan Başkan Soyer, ziyarete ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Dayanışmayı çok önemsediğimiz için buradayız. Dayanışma benim hayatım boyunca peşinde koştuğum, gerçekleştirmek için daha fazlasını yaptığım emek harcadığım bir kavram. Biz bunu pandemi sürecinde de gördük ama en çok depremde gördük. Deprem sonrasında herkes İzmir’in derdine derman olmak için koştu. O zaman gördüm ki bizim birbirimize çok ihtiyacımız var. Sadece afet yâ da deprem zamanlarında değil hayatın normal aktığı zamanlarda da başarabilsek gücümüzü çok daha fazla büyüteceğiz. Bu dayanışma tam da bugün bu nedenle gerçekleşiyor. Dayanışma dünyanın en güzel işlerinden biri. Çünkü alanı da vereni de iyileştiren, huzur ve mutluluk veren bir şey. Üstelik gücü büyüten bir şey... Ben aramızdaki bu mesafeyi, birbirimizi ayıran sebepleri çok daha fazla birleştiren sebep olduğunu öğreniyorum. Dayanışma bu anlamda bizi ayrıştıran, kutuplaştıran sebepleri de ortadan kaldırmaya muktedir bir kavram. Bizi ayıran mesafe ve sebeplerden çok daha fazla birleştiren sebep var. O sebeplerin peşinden koşmaya başladığımız zaman birbirimizin gücüne güç katacağız, birbirimizin derdine derman olacağız. Vatan sevgisi asıl buralardan ortaya çıkıyor. Biz birbirimizle el ele verdiğimiz sürece bu toprakların bereketi ve potansiyeli daha fazla ortaya çıkacaktır” dedi.

 

HAYATIMDAKİ EN ÖNEMLİ KAZANIM TUNÇ SOYER
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ise Soyer’in icraatlarından övgüyle bahsetti. Başkan Demir, Soyer’in icraatlarının Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek “Biz yerel yöneticiliğin ve bölgesel kalkınmanın Türkiye’deki en önemli kilometre birisi olan Tunç Soyer ve büyük birikimi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi lütfederek bizi kardeş kent ilan etti. Tunç Soyer, Türkiye’de belediyeciliğin çöp toplama, su akıtma, yol süpürme değil topyekûn o bölgenin kalkınması, ekonomik katma değer yaratacak tüm verileri günün koşullarına göre servis edilmesine ışık tutmuştur, daha da uzun yıllar tutacaktır. Bu çerçevede ülkemizdeki sakin şehir uygulamasını ilk kez Seferihisar’da başlatmıştır. Bizim Tunç Soyer’den belediyeler ve belediye başkanları olarak çok öğreneceğimiz şey var ve buna da ihtiyacımız var. Ardahan’ı onurlandıkları da için çok mutluyuz. Kardeş şehrin anlamlı sadece bir kamyon verdim, çöp süpürme aracı verdim, al sana kardeş şehir değildir. Biz balık tutmak istiyoruz. Bu çerçevede oradan baktığı için hayatımdaki en önemli kazanım olarak gördüğüm Sayın Tunç Soyer’in buraya kadar gelmesi, sevgili eşi Neptün Ablamız geldi. Ardahan’ın tarihinde ilk defa bir kadın kooperatif kurulması için bizimle değişim ve dönüşümü başlattı.

ARDAHAN'A ET İŞLEME TESİSİ KURACAĞIZ
Ardahan'da büyükbaş hayvancılık yaptığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Büyükbaş hayvanlar meralarda besleniyor. Maliyet girdisi düşük. Hayvanlar serbest dolaştığı için çok daha sağlıklı ürün veriyor. Bu batıda olmayan bir şey. Meralar giderek küçülüyor. Ama biz İzmir ile Ardahan arasında bu anlamda işbirliği yapabileceğimizi gördük. Buradaki büyükbaş hayvan eti, İzmir'deki insan için hem daha sağlıklı, hem daha lezzetli. Su kaynaklarımızı da koruyan bir şey. Yani biz kuraklıkla mücadele etme anlamında buradaki büyükbaş hayvancılığa destek vererek bir güç yakalamış oluyoruz. Ardahan da büyükbaş hayvanını pazarlama imkanı bularak, üreticinin emeğine sahip çıkıyor. Bu dayanışma her iki tarafa da kazanç sağlıyor. Burada et işleme tesisi kuracağız. Bununla birlikte büyükbaş hayvanın etini satın alarak İzmir'e taşıyacağız. İzmirli daha sağlıklı hayvansal ürünler tüketecek. Buradaki üretici de emeğinin karşılığını kazanacak. Bu doğu ile batı arasında dengeyi de sağlayacak. İnsanlar topraklarını terk etmeyecek. Bizim birbirimize ihtiyacımız var” dedi. Başkan Soyer'in Ardahan temasları gün boyu sürecek.

 
Yarasalarda tespit edildi: 24 yeni koronavirüs tipi!
 
MHP İl Başkanı Şahin'den 'Pagos' çıkışı: 100 yıl sonra bir kez daha denize dökeceğiz!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 13 Haziran 2021 Pazar 20:49

Aydın büyük şehir belediyesi 4 yıldır halka hesaplı et satıyor,izmir ne zaman yapacak acaba... Izmır'de bir çok yerde et üretim yapılacak yer ve ortam var...

Yorumu oyla      4      3  
ABY 12 Haziran 2021 Cumartesi 22:46

Teşekkürler Başkan. Vatandaş olarak bizde meralarda serbest dolaşan organik beslenen hayvanların etini tüketmek istiyoruz. Bu konuda markalaşma da olmalı.

Yorumu oyla      2      4  
Anlaşıldı 12 Haziran 2021 Cumartesi 20:02

40 yıl önce Kars'ı gezdiğimde aklıma geleni Soyer yaşama geçirmiş, İzmir gene bir ilki başlatmış! Alkışlıyorum, hesap ortada, sonucu da şimdiden belli, diğer illere de örnek olması umuduyla.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çalkaya: Aşureyi yeni cemevinde yiyeceğiz
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Belediye Meclis Üyeleri ve Alevi ...
Girişimcilik Merkezi’ne iki üniversiteden destek
Karşıyaka Belediyesi, farklı alanlarda birçok ortak proje ürettiği Yaşar ...
Başkan Batur ‘sözümüz senet’ dedi: Kimse yerinden edilmeyecek!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede yapılan kentsel dönüşüm projelerine ...
 
'Turuncu Çember'e yoğun ilgi... 1 yılda 395 işletme!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i güvenli bir turizm ...
Bornova'da maç günü: Başkan İduğ'dan 2 gol birden
Bornova Belediye Meclis üyeleri ve Bornovalı muhtarlar halı saha maçında ...
Buca'nın gözde mekanı yeniden kapılarını açtı
Buca’nın gözde işletmesi Göl Restoran, yenilenen yüzüyle normalleşme sürecinde ...
 
Başkan Soyer'den Erzurum temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ...
Gezici Çocuk Tiyatroları Şenliği başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Çocuk Tiyatroları Şenliği 12 Haziran’da ...
Menemen'de Kızılay ile güç birliği
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Türk Kızılay'ının kuruluş yıldönümü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva