HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2021 Salı - 20:08

Başkan Soyer açıkladı: Kemalpaşa'ya iki yılda 120 milyonluk yatırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kemalpaşa’da son iki yılda 120 milyon liralık yatırım yapıldığını, metro projesiyle de ilçenin gelecek yüzyılını değiştireceklerini söyledi. Tunç Soyer, kuraklık sorununa da dikkat çekerek, “Kuruyoruz, kuraklaşıyoruz, çölleşiyoruz. Bunu bilmek lazım. O nedenle su kullanımı konusunda çok titiz, çok dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.

Başkan Soyer açıkladı: Kemalpaşa ya iki yılda 120 milyonluk yatırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir'in ilçede sürdürdüğü yatırımları incelemek, hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi almak için geldiği Kemalpaşa'da, muhtarlarla buluşma toplantısına katıldı. Muhtarların taleplerini dinleyen Başkan Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi'nin son iki yılda Kemalpaşa'ya 120 milyon liralık yatırım yaptığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kaynaklarını kullanma konusunda çok hassas davrandıklarını ifade eden Soyer, “Çünkü belediyenin kaynakları da sınırsız değil ama şunu bilin ki; Kemalpaşa'ya pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Diğer ilçelere yaptığımızdan çok daha fazlasını buraya yapıyoruz. Sizden istediğim biraz sabırlı olmanız. Taleplerinizi aldık. Her birini mutlaka sırasıyla hızlı bir şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Taleplerinizin hiç biri karşılıksız kalmayacak. Mutlaka gerekeni yapacağız. Canla başla çalışıyoruz. Büyük bir aşkla, tutkuyla çalışıyoruz” diye konuştu.



Su tüketimine dikkat çağrısı
İklim krizinin etkilerine de değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kuraklık bugünün meselesi değil. Çok büyük bir sıkıntı ve biz bu sıkıntıyla daha çok yüzleşeceğiz. Orman yangınları boşuna çıkmıyor. Bütün dünya yanıyor. Her yerde çok büyük yangınlar var. Bunlar küresel ısınma denilen ve bir şekilde kuraklık ortaya çıkararak yangınları büyüten sebepler. Kışın da aynı şekilde iklim krizinden dolayı sel felaketleri yaşıyoruz” diye konuştu. Eskiden Anadolu'da iklim krizinin bu kadar hissedilmediğini anımsatan Başkan Soyer, su tüketimi konusunda herkesin dikkatli olması çağrısında bulunarak şunları söyledi: “İklim krizi artık bizim coğrafyamızda da kendini gösteriyor. 5-10 senesine kadar 10 metrede su çekerdiniz. Şimdi 200-300 metrede su çekiyorsunuz. Kuruyoruz, kuraklaşıyoruz, çölleşiyoruz. Bunu bilmek lazım. O nedenle su kullanımı konusunda çok titiz, çok dikkatli olmamız gerekiyor. Ürün deseni, yani ne ürettiğinize bakıp, daha az su tüketen ürünlere yönelmek mecburiyetindeyiz. Suyu daha hesaplı, titiz kullanmak zorundayız. Mutlaka damlama teknolojilerine geçmek zorundayız.”



“Kemalpaşa'nın gelecek yüzyılını değiştirecek”
Kemalpaşa ilçesinin İzmir'in parlayan yıldızı olduğunu, yalnızca iki yıl içerisinde 8 bin seçmen arttığını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “İlçe birçok yerden göç alıyor ve büyüyor. Biz bu büyümeyi de öngörerek gelecek planlaması yapıyoruz. O nedenle metro hattını gündemimize aldık. Emin olun ki bu proje Kemalpaşa'nın gelecek yüzyılını değiştirecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlıklarını ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Cemil Balyeli ile yönetimini ziyaret etti. İlçe belediyesi ile uyumlu çalışmaların önemine vurgu yapan Başkan Tunç Soyer, “Birbirimize hiç tereddütsüz sımsıkı sahip çıkacağız. Çok çalışacağız. Bu vatanın her şeyinden kendimizi sorumlu hissedeceğiz. Yangınından da, kuraklığından da, kentsel dönüşümünden de çöpünden sorumlu hissedeceğiz, çare üreteceğiz” şeklinde konuştu. CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Balyeli de ziyareti için Başkan Soyer'e teşekkür etti.
İYİ Parti İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret ederek ilçe başkanı Nizamettin Yılmaz ve yönetimiyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Muğla yangını nedeniyle bölgede temaslarda bulunduğunu hatırlatarak “Çok ciddi bir durum. Yangınlar can yakıyor. Bir an önce bu yangınların kontrol altına alınması lazım” dedi. Soyer, “Yerel yönetimlerde doğru işler yaparak başarılı olmak zorundayız. Bunun için de nefes almadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu memleketin güvenine layık olacak işler yapmaya devam edeceğiz. Genel başkanlarımızın arasında ki uyum da çok kıymetli. Bundan hem güç alıyoruz hem de geleceğe güven duyuyoruz” diye konuştu.



İZBETON'dan 35 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçedeki programı kapsamında Ulucak Mahallesi'nde İZBETON Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları inceledi. İZBETON, yalnızca Ulucak'a 40 bin metrekare parke döşeyecek. Hedeflenen çalışmanın 16 bin metrekarelik bölümünü yapan İZBETON, 24 bin metrekaresini de hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefliyor. İZBETON Genel Müdürlüğü'nün Ulucak'taki parke çalışmasının maliyeti ise 2 milyon lirayı buluyor.
Başkan Tunç Soyer, Kemalpaşa'nın İstiklal Mahallesi'nde 8 milyon lira yatırımla hayata geçirilen ve çalışmaları neredeyse tamamlanan 8 kilometrelik Ulucak Damlacık çevre yolunu da inceledi. Soyer ardından Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı'yı makamında ziyaret etti.

Kemalpaşa'ya hem kreş hem de meslek fabrikası kazandırıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, faaliyete başladıktan sonra ilk kez Kemalpaşa'da hizmet veren Gezici İnovasyon Merkezi ile yine ön kayıtları almaya başlayan ve gelecek Eylül ayında eğitim verecek 70 öğrenci kapasiteli Kreş ve Anaokulu eğitim merkezini inceledi, çocuklara oyuncak hediye etti. Ardından da yine kısa süre içerisinde faaliyete geçecek Meslek Fabrikası Kemalpaşa Kurs Merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
Soyer, Kemalpaşa Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Doğan Öz ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Soyer, daha sonra ilçede kurulması planlanan sebze meyve kurutma ve paketleme tesisi alanına gelerek, proje hakkında bilgi aldı.

Programa kimler katıldı?
Kemalpaşa'daki programa İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile eşi Lütfiye Karakayalı, İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

 
Denizli'yi yakacaktı... Tutuklandı!
 
Silah sesleri gelince Pentagon kapatıldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
eren 4 Ağustos 2021 Çarşamba 09:37

Kemalpaşa da tarım alanları elden çıkıyor. Kaçak yapılaşma son hızıyla sürüyor. Hepsini yıkacağım diyen Rıdvan Karakayalı kılını kıpırdatmıyor. Kemalpaşa kırsalı gecekondu mahalleriyle doldu.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da gündem yangın: AK Parti ve CHP arasında 'delikanlı siyaset' tartışması
Ağustos ayı olağan Meclis oturumunun birincisini düzenleyen Bayraklı'da ...
Vali Köşger'den Kiraz'a ziyaret
Vali Yavuz Selim Köşger, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kiraz’a gitti. ...
Kemalpaşa Metrosu için ihale tarihi belli oldu
Küçük Menderes ile Yarımada'da geçen aylarda yatırımları ve projeleri ...
 
Şoför esnafından Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ile ...
Genç CHP'lilerden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman ve ...
Küçük Amal Selçuk’ta çocuklarla yürüyecek
Suriyeli mülteci çocukların yaşadığı zorlukların dünya gündemine taşınması ...
 
Karşıyaka’dan Bodrum’a yardım köprüsü
Geçtiğimiz hafta yangın felaketinin yaşandığı Antalya’nın Manavgat ilçesine ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi 596 mahalleyi ziyaret etti
Aydın Büyükşehir Belediyesi "Büyükşehir Sahada" uygulaması kapsamında ...
DEÜ, öğrencileri adına fidan bağışlayacak
Yaklaşık 67 bin öğrencinin eğitim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva