HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2023 Çarşamba - 13:24

Başkan Sengel’den ‘hastane’ çıkışı: Kalp krizi geçiren yolda ölüyor!

Selçuk’ta yapım süreci tartışmalara neden olan hastane ile ilgili konuşan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “kardiyoloji yoğun bakımı olmadığı için hastalarımızı yolda kaybediyoruz. Bizim buna ihtiyacımız var diye önüme uzatılan evrakı hiç düşünmeden imzaladım. Hastaneyi yapmak bakanlığın görevi. İhaleye birden fazla kez çıktılar. Devamlı ihaleye çıkılıyor. Tahmin ediyorum ki hükümet bir şekilde bir müteahhit bulabilir. Neden bu ihalelerin yapılamadığını, bunca ödenek ayrılırken, nasıl yapılmadığını bende bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Sengel’den ‘hastane’ çıkışı: Kalp krizi geçiren yolda ölüyor!

EGEDESONSÖZ - Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Sonsöz TV’nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Sengel, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, kentte en çok tartışmalara neden olan hastane  konusunda da bilgiler verdi.

İlçede tartışmalara neden olan hastane konusu ile ilgili konuşan Başkan Sengel, “5 hedef, 50 projenin içinde bir hastane vardı. Ben meydanlarda dedim ki, o hastane yapılacak. Dediler ki Filiz gelince o hastane yapılmayacak, engelleyecekler diye... Ancak şu an o algı yok. Genel siyaset yapan siyasilerimiz o algıyı yaratmaya çalışırlar. Hastane ile ilgili konuda 2013'te ben meclis üyesi iken Sağlık İl Müdürlüğü’nden  kişiler geldi ve hastane olabilecek yerleri gezdiler. Ve bir yer belirlediler. Belirledikleri yer Efes Yaşam Merkezi'nin karşısında bir yer. Büyükşehir’in yapmakta olduğu otogar inşaatının hemen önüne denk geliyor. Bakanlık tarafından belediyeye bir yazı geldi. Burası doğru yer, burayı kamulaştırın hastane yapılacak diye. Özel kişilerin tapusuna şerh konuldu hatta. Bir kamulaştırma bedeli belirlendi karşı taraf dava açtı ve 2014'de de biz başkanlığı kaybettik. AK Partili belediye tarafından kamulaştırma davasına devam edildi” dedi.

HASTALARIMIZI YOLDA KAYBEDİYORUZ
Yeni hastane alanının yanlış belirlendiğini yorumlayan Sengel,“Depo Efes'in karşısında burada olacak hastane dediler. Bizde başkanlık makamına dilekçe yazdık doğru yer burası diye, ekte evraklar var diyerek. Bunu meclislerde de konuştuk. Bu süreçte ŞPO dava açtı ve dava sürdü. Bizim başkanlık makamına verdiğimiz dilekçe üzerinden sürekli olarak ‘itiraz ediyorlar’ dediler. Benim belediye başkan adayı olduğum dönemde AK Parti belediye başkan adayı meclis üyesiydi. Bir meclis konuşmasında bu söylemler dile getirilirken AK Parti sıralarına dönüp 'biz mi istemiyoruz, sadece yeri ile ilgili dilekçe verdik. Kim açtı bu davayı siz söyleyin' dedim. Sonra bahsettiğimiz beyefendi mecliste ŞPO açtı, CHP ile ne alakası var dedi ve bende onu mitinglerde yayınladım. O mevzu bitti. Selçuk Belediye Başkanı olur olmaz, henüz ihale olmadan, daha öncesinde almış olan müteahhidin evrakı geldi bana. Ruhsatın süresini uzatın diye. Kaymakam bey ile de AK Parti meclis üyeleri ile de görüştüm. Ben ‘hiç sıkıntı yok, hastane olsun da nerde olursa olsun’ dedim. Kardiyoloji yoğun bakımı olmadığı için hastalarımızı yolda kaybediyoruz. Bizim buna ihtiyacımız var diye önüme uzatılan evrakı hiç düşünmeden imzaladım. Hastaneyi yapmak bakanlığın görevi. İhaleye birden fazla kez çıktılar. Devamlı ihaleye çıkılıyor. Tahmin ediyorum ki hükümet bir şekilde bir müteahhit bulabilir. Neden bu ihalelerin yapılamadığını, bunca ödenek ayrılırken, nasıl yapılmadığını bende bilmiyorum. Selçuk Belediyesi hastane konusunu imza ile halletmiştir. Bakanlık bir an önce hastaneyi yapmalıdır”  diye konuştu.

SİYASETEN SÖYLÜYOR
Hastane konusunda AK Partili isimlerin haberi olup olmadığı yönündeki soruya yanıt veren Şengel, “Mahmut Atilla Vekil'de biliyordur ancak siyaset. Söyledikleri sözleri ve yaşadıkları olayları da hatırlıyorlardır. Hatırlamıyorlarsa ben evraklarla kanıtladığım için sıkıntı yok. Yerel ve genel birbirinden çok ayrı şeyler. Genelde genel, yerelde kendi bölgenize hitap edersiniz. Bahsedilenleri herkes biliyor. Vekilimizde hukukçu olduğu için o da biliyor ancak siyaset diyelim. Ben kendi aleyhime bile olsa doğru bildiğimi konuşmayı tercih ederim” dedi.

ESKİDEN GİRİŞTE KALE SELAMLARDI ŞİMDİ TOKİ SELAMLIYOR
İlçede yapılan TOKİ evleri konusunda değerlendirme yapan Sengel, “TOKİ Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile planları olan, 3 etaptan oluşan, içinde hem ticari alanların hem öğrenim yerlerinin olduğu yer olarak verilmiş karar. Yeri, mevzusu saatlerce tartışılır. Kentsel dönüşüm TOKİ vs gibi bir yere yaptım oldu değil, koşulları neler olduğu, kentin dokusuna uyup uymadığı, etrafında arkeolojik alan olup olmadığı gibi bir çok şeyin düşünülmesi gerekiyor. Bu planlamaları yapmadan yaparsanız hemen olur zaten. Kentsel dönüşüm de içinde yaşayan insanları düşünmek var. Büyükşehir yıllara yayılmış şekilde ne kadar doğru işler yaptığına bakarsak rüştünü ispatladığını düşünüyorum. Selçuk'taki TOKİ projesinin projesinde çok ciddi hatalar olduğun  evrensel gerçeklik olarak  eskiden Selçuk'a geldiğinizde Kale ‘merhaba’ derdi size, önce kale gözünüze çarpardı. Artık TOKİ ‘merhaba’ diyor. Alan ile ilgili davalar açılmıştı. Sonrasında bir sınır hatta çizildi. Sonrasında devam edildi. Re’sen karar vermek, kim olursa olsun… Bir yer gerçekten yerinden yönetilir. Yerel yönetimin mantığı budur. Evin sahibi bizleriz. Evin sahibi orada yaşayaalar. O nedenle hangi kurul tarafından verilirse verilsin re’sen kararları doğru bulmuyorum. Bir vatandaş olarak bunları doğru bulmuyorum” diye konuştu.

TOKİ PROJESİ ÖNCESİNDE BİZE GELMEDİ
Kura süreci hakkında da çarpıcı iddiadan bulunan Şengel, “1’nci ve2'nci etaplar var, 3'ncü etap için ihaleye çıkılmadı daha.  Toplamda bin konuta yakın. Bizim vatandaşlarımız da var, yatırım mantığı ile alanlar da var. 4 bin küsur kişinin yaşayacağı düşünülen bir alan. Bu noktada Selçuklulu vatandaşlarımızın da yararlandığını biliyorum. Ancak çıktığı dönem içinde, ki kuralar yayınlanıyor. AK Parti döneminde, AK Parti Belediye Başkanı sekretaryaları tepeden TOKİ müracaat alanı  kurdular. Proje Selçuk Belediyesi’ne gelmedi öncesinde. Sadece inşaat başlandığında gidip kontrol aşaması oldu” dedi.

 
Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Olur'a tahliye
 
Kaçak silah imal eden şüpheli yakalandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 26 Ocak 2023 Perşembe 11:12

Köy Kurmak Nedir yav? Ne var orada? Başkan haklı.

Yorumu oyla      2      3  
Selçuklu 25 Ocak 2023 Çarşamba 17:54

Sayın belediye başkanı Selçuk'un tarihi değerlerine sahip çıkması elbette ki çok doğrudur,bugün Selçuk'ta üç tane garaj vardır,üstelik şehirler arası haraketleri durmuş durumdadır,hastane hikayesi SELÇUK'ta arkası yarın dizisi gibi uzun zamandır devam ediyor,ortalıkta hiçbir şey yok,bir süre önce ihale edildi dendi ne oldu? Çed raporu gibi nedenler ile dava açılıp ihale iptal oldu dediler,bu konuda SELÇUK'ta bol bol vaatler,suçlamalar ile devam ediyor,somut ortalıkta bir şey yok,pardon var izmir büyük şehir belediyesi himayesinde Belevi Cibe mevkinde kültür köyü kuruldu,bu konuda yetkili ve muhataplardan kamuoyu bilgi sahibi olması gerekir yoksa gelecek seçimlerde yine vaatleri dinlemek yalan rüzgarları gibi senaryoları dinlemek istemiyor halk zaten halk baharın gelmesini beklemeye devam ediyor...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Selvitopu'ndan lidere rapor!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyet Halk Partisi ...
Başkan Soyer 'çok vahim tablo' dedi: Gençlerin hayalleri yoksa gelecek de yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi ...
Çiğli Belediyesi’nden kadın istihdamına uluslararası proje
Çiğli Belediyesi ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), ...
 
İZSU'dan Bornova'nın köylerinde mesai... A'dan Z'ye yenileniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova’nın Beşyol ve ...
Uğur Mumcu Torbalı’da türkülerle anıldı
24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde arabasına yerleştirilen bombanın ...
Bayraklı Uğur Mumcu’yu unutmadı!
Araştırmacı Gazeteci - Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 30. yıldönümünde ...
 
Gaziemir'de ağaç katliamı iddiası!
Gaziemir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, ...
Menderes’te Gastronomi Kültür ve Tanıtım Festivali Rüzgarı
Menderes 26-29 Ocak tarihleri arasında Gastronomi Kültür ve Tanıtım Festivali’ne ...
Karşıyaka’da Uğur Mumcu anıldı!
Karşıyaka Belediyesi, 24 Ocak 1993 tarihinde bombalı suikastle katledilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva