HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Mayıs 2022 Çarşamba - 22:56

Başkan Sengel 3 yılını anlattı... İnsanı hayalleri uçurur!

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, yerel seçimlerin ardından ilçede yaptıkları çalışmaları ve hedefledikleri projeleri aktardığı sunumunda gazetecilerin yönelttiği "2'nci dönem düşünüyor musunuz?" sorusuna, "İnsanı kanatları değil, hayalleri uçurur" ifadeleriyle dikkat çeken bir yanıt verdi.

Başkan Sengel 3 yılını anlattı... İnsanı hayalleri uçurur!

EGEDESONSÖZ- Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısıyla gazetecilere, yerel seçimlerin ardından ilçede gerçekleştirdikleri ve hedefledikleri projeleri anlattı.

"Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel ile İlham Veren Kent Selçuk'un ilk üç yılı" başlığıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Sengel, ilçe gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantının afişinde yer alan "Efes Selçuk'taki ilk dönemimizin geride kalan 3 yılı ile Efes Selçuk'un orta ve uzun vadedeki geleceğini konuşacağımız etkinliğimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız" ifadeleri dikkat çekti.

HAYALLERİMDEN VAZGEÇMEM
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Sengel, ikinci dönemde aday olup olmayacağı yönündeki soruya, "Bizim hayallerimiz var. Uçmak için kanatlara değil, hayallere ihtiyaç vardır. Hayalimden, Efes Selçuk aşkından, bundan sonra da yaşamımı sürdüreceğim, çocuğumu yetiştireceğim yerle ilgili hislerimden vazgeçmem. Kimse beni yıldıramaz. Hayalimi tamamlayana kadar halkın teveccühü de olursa bu görevimi sürdüreceğim" ifadeleriyle yanıt verdi.



BENİM NASIL BİR DERDİM OLABİLİR?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel arasında gerginlik olduğu iddiaları kamuoyu gündemine oturmuştu. Selçuk'a yapılması planlanan Roman Köyü Projesi'nden başlayan tartışmalar, Başkan Sengel'in sosyal medya hesabından yaptığı İZBETON göndermesi içeren paylaşımla alevlenmişti. Bu doğrultuda Başkan Soyer'le arasının nasıl olduğu sorulması üzerine Sengel, "Siyaset benim mesleğim değil ben avukatım. Görevimi sonuna kadar ve hakkıyla yapmak tabii isterim. ‘Büyükşehir’le aranızın kötü olduğuna dair iddialar var, ne söylemek istersiniz?’ diye soru aldım. Ne kadar seviyoruz siyasetin magazin kısmını... İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bizim belediye başkanımızdır. Ve Sayın Tunç Soyer’le benim aramda hiçbir aksi durum söz konusu değil. Neden böyle bir fanteziye sahip oluyoruz anlamış değilim. Kendisi çok başarılı bir belediye başkanıdır. Her türlü zorluğa rağmen, depremine, seline vs. 30 ilçenin 30’una kendisinde olsun ya da olmasın çalışan bütün birimleriyle birlikte dokunmaya çaba sarf eder. Benim nasıl bir derdim olabilir? Aramız neden açık olabilir? Bunun olması için ortada bir mevzu olması lazım. Benim nazarımda da Sayın Tunç Başkan’ın nazarında da böyle bir mevzu yok. Ama dediğim gibi ne yazık ki toplumsal idelerden kaynaklı bir şey var. Siyasetin magazin kısmı seviliyor. Eski Büyükşehir Meclis Üyesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızla, çalışanlarıyla, bürokratlarıyla hiçbir problemimiz yok. Olmasını isteyenlere de müsaade etmem" dedi.

GELİN BENİ YÜZLEŞTİRİN
Hakkında çıkan iddialara yönelik konuşan Sengel, ne söyleyecekse her şeyi mikrofonla söyleyeceğini dile getirerek “Benim bu kentle ilgili hayalim var. Bu hayalimi inşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hepinizin affına sığınarak Efes Selçuk Belediye Başkanı olmaya devam etmek istiyorum. Ben çalışan arkadaşlarıma diyorum ki ben her şeyi mikrofonla söylerim, mikrofon dışında söylediklerimin hepsi yalandır. Filiz’in ağzından şunlar çıkmış diyorsa biri, gelin beni yüzleştirin” açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞAN; MECLİS SALONUNDA CEVABI VERMEK!
Uzun süredir Selçuk gündemine oturan ve AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu ile arasında yaşanan gerginliklere yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Sengel, “Kararım, fikrim ve zikrim hep bir oldu. Siyaset iki şekilde yapılır. Bir siyaset çirkindir, örneklerini çok görüyoruz. Yanlıdır... Siyaset sizi kendisine benzetir ya da siz siyaseti kendinize benzetirsiniz. Ben kendime benzetenlerdenim. Gerçeklerin ne olduğunu anlayabilmek için bu meclis salonlarında temsili olan insanlar var. Teori değil, 10 yıllık meclis üyesi pratiğimle söylüyorum. Bu meclise gelinir, halk gelir. Belediye başkanının görevi, yakışanı ve adabı meclis salonunda başkanken cevabı vermektir. O yüzden aynı zamanda hem halka hem de meclis üyesi olan siyasi partilerin başkanlarına da grubun arkasında olmak yakışır. En başa geri dönelim. Demiştim bazıları siyaset yapıyorlar. Buraya gelip konuşmak önemlidir. Ama daha önemli bir şey vardır siyasette... Şahane konuşurum ama uzun yıllar dinlemeyi ve gözlemlemeyi bildiğim için...” şeklinde konuştu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'terörle mücadele' mesajı
 
Cezaevi izin önergesi Bankacılık teklifine eklendi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selçuklu 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:07

Başkan Bu koşullardan elinden geleni yapıyır. büyük bütçeli az borçlu birçok belediyeden iyi götürüyor.

Yorumu oyla      2      5  
Vatandaş 26 Mayıs 2022 Perşembe 08:02

Herkes anlatır, hayaller pirzola ama menü makarna üstelik sade, Selçuk ta sadece siyaset yapılıyor,hizmet gelir diyorlar ama henüz gelmedi,gelenler sokaklarında büyük afiş ve reklamlar sosyal medyada olan başarılı görünümleri alanda ne zaman olacağını kimse bilmiyor,martın sonunda bahar gelecek diye halk beklemeye devam ediyor...

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 konuda mutabakata varıldı... Komşuyla çalışacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yunanistan ziyareti kapsamında ...
Gözler ihalede… Kuzular sütsüz kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, maliyet artışı nedeniyle 2,5 aydır sekteye ...
Karşıyaka'dan Bosna'ya kardeşlik köprüsü!
Karşıyaka Belediyesi ve Bosna Hersek’in Stari Grad Belediyesi, iki kent ...
 
Ödemiş ile Eşrefpaşa Hastanesi 'önce sağlık' işbirliğini yaptı
Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi "Önce ...
Suat Taşer İzmir'de anılacak
Tiyatro eleştirmeni, yayıncı Sabri Günay Akarsu ve tiyatro oyuncusu, şair, ...
Sakız Koyunu Çiftliği'nde doğumlar başladı
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hayvancılık projeleri de büyüyerek gelişiyor. ...
 
Soyer’den komşuya ziyaret… ‘Kardeşlik gündelik siyasete feda edilmesin’
Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimin ardından İzmir Büyükşehir ...
Büyükşehir ödüle doymuyor... Bu gurur İzmirlinin!
İklim krizine karşı 2030’da sıfır karbon hedefiyle projelerini hayata ...
3 yılda 6 bin kişiye ulaştı... Bayraklı'da vatandaşa kusursuz hizmet!
Bünyesindeki iki sağlık evi ve 6 ağız-diş kliniği ile her yıl binlerce ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva