HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Eylül 2022 Cuma - 09:36

Başkan Selvitopu vatandaşlarla buluştu... Dev dönüşümde detaylar!

Başkan Selvitopu, onaylanan planları 3 mahallede yaşayanlarla birlikte değerlendirdi; yol haritası hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Başkan Selvitopu vatandaşlarla buluştu... Dev dönüşümde detaylar!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, Osman Aksüner, Aşık Veysel mahalleleriyle Aydın Mahallesi'nin bir bölümünü kapsayan 106 hektarlık alanla ilgili Karabağlar Belediyesi'nin hazırladığı imar planlarını onaylamasının ardından, durum değerlendirmesi yapıldı. 3 mahalledeki hak sahipleriyle bir araya gelen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, vatandaşları süreçle ilgili bilgilendirdi. Başkan Selvitopu, “Önümüzde imar uygulama süreci var. Bu süreç sizlerle birlikte, açık, şeffaf şekilde yürütülecek. Her şey tamamlandığında, kişi başına düşen yeşil alan miktarı, ulaşım aksları, sosyal teknik altyapı olanaklarıyla yüksek standartlara sahip bir kent dokusu ortaya çıkacak” dedi.

Karabağlar Belediyesi ana hizmet binasındaki Muzaffer İzgü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen buluşmaya, Başkan Selvitopu'nun yanı sıra, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Osman Aksüner Mahallesi Muhtarı Murat Toprak, Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Ahmet Tuna, Aydın Mahallesi Muhtarı Veysi Turan, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı ve çok sayıda hak sahibi vatandaş katıldı.

7 Ekim'e kadar askıda
Toplantının açılışında Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Hande Ertenoğlu kısa bir sunum yaptı. Daha sonra vatandaşları bilgilendiren Başkan Selvitopu, 106 hektarlık alanla ilgili hazırladıkları 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planlarına bakanlıktan onay geldiğini hatırlattı.

Yıllardır sürdürülen çalışmaların sonuçlanma aşamasına geldiğini belirten Başkan Selvitopu, “Bildiğim kadarıyla bu, sizlerle yaptığımız 8. toplantı. Bugüne kadar emek veren, alınteri döken herkese teşekkür ediyorum. Onaylayan bakanlık yetkililerine de teşekkür ediyorum. Planlama sürecini böylece tamamlamış olduk. Bugün biraz da bundan sonraki süreçle ilgili neler yapılacağını konuşacağız. Planlar 7 Ekim akşamına kadar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıda kalacak. İsteyen vatandaşlarımız varsa itiraz haklarını kullanabilirler” dedi.

Emsal aynı
Vatandaşlarla daha önceki toplantılarda kararlaştırılan 2.40 emsal oranını bakanlığın aynı şekilde onayladığını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Planlar kesinleştikten sonra yıkımlar hemen başlayacak diye bir durum söz konusu değil. İmar planı uygulamaları uzun bir süreçtir. Önümüzdeki dönemde, mevcut parsellerin yeni planla uyumlu duruma getirilmesi çalışmaları olacak. Pürüzsüz bir parselasyon için en az 6 aya ihtiyaç var. Uygulama yapıldıkça konu Karabağlar ve İzmir Büyükşehir encümenlerinin önüne gelecek. Sorun çıkmazsa tapu tescili olacak. Tüm bu süreç sizlerle birlikte, açık, şeffaf birlikte yürütülecek. Belediye olarak sizleri her aşamada bilgilendireceğiz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

Melez kenarı
Her şiddetli yağışın ardından Melez Çayı’nın taşarak etrafındaki ev ve işyerlerine zarar verdiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Onaylanan planlarda, Melez Çayı’nın etrafında yer yer 50 ile 100 metre arasında değişen büyüklükte yeşil kuşak öngörüsü var. Plan hayata geçtikçe yeşil alan, çocuk oyun alanları, yürüyüş aksları olacak. Her şey tamamlandığında, kişi başına düşen yeşil alan miktarı, ulaşım aksları, sosyal teknik altyapı olanaklarıyla yüksek standartlara sahip bir kent dokusu ortaya çıkacak. Örneğin kişi başına düşen yeşil alan miktarı 12 metrekare olacak. Bu İzmir için önemli bir rakam” dedi.

Başkan Selvitopu, planlama sürecine katkılarından ötürü mahalle muhtarlarına da teşekkür etti
Daha sonra vatandaşlar, merak ettikleri konuları doğrudan Başkan Selvitopu'na sordular. Başkan Selvitopu da bunları tek tek yanıtlayarak, kimsenin kafasında soru işareti kalmamasını istedi. Tüm sürecin yasalara uygun şekilde ilerleyeceğini anlatan Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi olarak vatandaşların çıkarını korumaya devam edeceklerini söyledi.

 
Trafikte dehşet...Tartıştığı motosikletliyi bıçakladı!
 
Vergi kaçıranların lisansını iptal edecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtuluş coşkusu 'Demokrasi' ile taçlandı!
Karaburun Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Demokrasi Parkı, ilçenin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Halkını mutluluktan uyutmayan başkan!
Mehmet KARABEL yazdı... Halkını mutluluktan uyutmayan başkan!
Sao Paulo'nun geri gönderilme sürecini anlattı: Direnişimiz dünyaya örnek oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa’da sökülmek üzere ...
 
4 günlük festival, 11 ülke... Balkanlar İzmir'de buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balkanlılar Halk Dansları ve Kültür Festivali'ni ...
ESHOT'tan üniversitelilere müjde... O kampüse ekspres sefer!
ESHOT’un internet sitesinden yapılan duyuruya göre ekspres hat olarak ...
Çiğli'de İnşaat zirvesi: Sektörel sorunlar konuşuldu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, temmuz ayında gerçekleştirilen toplantının ...
 
Soyer detayları anlattı... İzmir'in kalbinde büyük dönüşüm başlıyor!
Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Projesi’nde 1’nci etabı ...
Karabağlar'da amatöre can suyu!
Karabağlar Belediyesi'nin nakdi yardım yaptığı ilçedeki amatör spor kulüpleri, ...
Başkan Soyer müjdeyi verdi... İzmir'in dereleri bisiklet yolu olacak
Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Plan tanıtım toplantısında konuşan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva