HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2023 Cuma - 13:22

Başkan Selvitopu’ndan ‘müdahale’ yanıtı: Aday çıkarmadım, tercihte bulundum

Karabağlar’da gerçekleşen CHP İlçe Kongresi hakkında yöneltilen eleştirilere yanıt veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Belediye başkanı olarak ben aday çıkarmış değilim. Adaylar çıkmıştır benim de bir adaydan yana tavrım olmuştur. Hiçbir şekilde belediye imkanlarını kullanmadım” diye konuştu.

Başkan Selvitopu’ndan ‘müdahale’ yanıtı: Aday çıkarmadım, tercihte bulundum

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar’da gerçekleştirilen ilçe kongresinde Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun desteklediği Emel Tongabay ile İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın desteklediği Bülent Sözüpek karşı karşıya gelmişti.

Seçimlerde az bir fark ile Kaya’nın desteklediği aday sandıktan birinci çıkarken, seçim sonrası bir çok kademeden ‘Selvitopu kaybetti’ yorumları yapılmıştı. Tartışmalara AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da dahil olurken, Kaya, “Karabağlar Belediye Başkanı sandıktan çıkamıyor. Kılıçdaroğlu, bu arkadaşı buna rağmen yine belediye başkanlığına aday yapar” ifadelerini kullanmıştı.

UMUDU BİZİM PARTİMİZE Mİ BAĞLADI?
Sonsöz TV’ye konuk olan Başkan Selvitopu, açıklamaları değerlendirirken,  “Sayın Vekilimiz umudu bizim partimize mi bağladı? Bizim parti içimizde olan biri yarıştı. Bu yarışta farklı ekipler düşünceler var. Ancak sayın vekilim şunu unutmasın, ben halkın delegesiyim. Buraya getirilirken bize oy veren Karabağlar halkını temsilciyim. Parti içindeki yarışlarda sonuca saygı duyarım. Onun bunu dert etmesine gerek yok. Karabağlar halkının tercihi ve iradesi önemli. 2 dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Halk teveccüh gösterip beni seçti. Bundan daha büyük onur olur mu? Benim için bu önemli. Bu demokratik bir anlayış inde yapılan olaydır. Kendi parti seçimlerinde böyle şeyler olmadığı için anlaması çok zordur. Demokrasiyi önce kendi içinizde içselleştirip saygı duyacaksınız sonra düşünceniz neyse açıklayacaksınız” ifadelerini kullandı.

BENİM DE BİR TERCİHİM OLACAKTIR
İlçe belediye başkanlığı için aday olmak isteyenlerin olabileceğini belirtilmesi ve kaybeden belediye başkanları arasında kendisinin de gösterilmesinin sorulmasına yanıt veren Selvitopu, “Ben onlara saygı duyarım, alınganlık duymam. Belediye başkanı halkın seçtiği kişidir. Halkın karşısına çıkmış insanlarız biz. O tartıda halk ne olduğumuza karar vermiş. Bunu kimsenin değiştirme hakkı yok. parti içinde herkesin bir siyasi duruşu vardır. Benim de kendi içimde bir siyasi duruşum vardır. Bunu kişilere göre belirlemem. Tabii ki benim de tercihim olacaktır.  Kongrede de tercihim şeklinde bir duruşum vardır. Bende partinin bir üyesiyim. Parti üyelerimiz de bir tercih yapmıştır. Ben buna saygı duyarım. Demokrasi dediğimiz olay budur. Kişiyi sevip sevmemenizin önemi yoktur. Bu kurumsal yapıdır ve kurumsal yapının geleneklerine göre yapılan durumun sonucudur. Buna herkesin saygı göstermesi gerekir. Benim için konu burada bitmiştir” diye konuştu.

ADAY OLMAK, HERKESİN DOĞAL HAKKIDIR
İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın Karabağlar Belediye Başkanlığı için aday olmak istediğinin herkes tarafından konuşulduğunun belirtilmesini değerlendiren Selvitopu, “Bunların hepsi demokratik ortamda değerlendirilecek konulardır. Kamuoyunda bunlar zaten görüşülür tartışılır ancak bunlar benim siyasi duruşumu değiştirmez. Benim siyasi duruşum bakışım devam edecektir. Parti benim de partimdir. Kurumsal kimliğine zarar verecek hiçbir davranışım olmaz. Bunlar parti içi çalışmalar ile sonucu ulaşılacak konulardır. Aday olup olmamak herkesin doğal hakkıdır. Ben adayım kimse aday çıkmasın diyecek durumum olabilir mi? Ben kendi yaptığım çalışmalara ve sorumluluğuma bakarım. Benim için olay orada bitmiştir. İl kongresi var önümüzde, orada tercihim yok, desem inandırıcı olur mu? Süreci yine değerlendireceğiz ve buna göre tercihim olacaktır. Buna alışmamız gerekir. Bunu çok büyük meseleymiş gibi ortaya koymak çok doğru değil” dedi.

BELEDİYE İMKANLARINI KULLANMADIM
Kendisinin kongrede aday çıkarmadığını belirten Selvitopu, “Belediye başkanı olarak ben aday çıkarmış değilim. Adaylar çıkmıştır, benim de bir adaydan yana tavrım olmuştur. Hiçbir şekilde belediye imkanlarını kullanmadım. Ben kendim ile ilgili eminim. Bu süreçte kimse belediyeye alınmamıştır. En son alımımız Şubat ayında 32 kişilik bir alımdır. Belediyemizin ihtiyacı yok mudur, elbette vardır. Bundan sonra bunu değerlendireceğiz. Belediye başkanı aday çıkaramaz böyle bir şey olmaz. Adaylar çıkar, hepimiz ona göre tercihimizi yapacağız. İlçe kongresinde de olan budur” ifadelerini kullandı.

 
İhracat yasağı çare olmadı!
 
Balkondaki kör ölüme tepki: Buca Teksas'a döndü!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karabağlar lı 2 Eylül 2023 Cumartesi 11:11

Ne sizin belirlediğiniz aday ne karşınızdaki aday nede siz hicbirinizin karabaglara karabaglar halkina faydaniz yok vizyonunuz yok gidiniz hepiniz gidiniz. Koltuklar rantlar icin verdiginiz mucadeleyi ulke icin verseniz iktidar oluruz.

Yorumu oyla      3      3  
Partili 1 Eylül 2023 Cuma 18:42

Hepiniz ama hepiniz bye bye olacaksınız...

Yorumu oyla      4      6  
PARTİLİ 1 Eylül 2023 Cuma 16:59

dürüst başkan ATİLLA kAYA sende korkyor çünkü karabaglarda net kazanacak kişi sensin

Yorumu oyla      5      3  
İZMİRLİ 1 Eylül 2023 Cuma 16:58

SENİ TAKİP EDİYORUM BAŞKANIM BİR DÖNEM DAHA KARBAGLARDA OLMANI İSTERİM

Yorumu oyla      5      3  
partili 1 Eylül 2023 Cuma 16:57

ADAM GİBİ ADAM SENİ BÜYÜKŞEHİRDE GÖRMEK İSTERİZ..

Yorumu oyla      5      3  
serkan 1 Eylül 2023 Cuma 16:48

muhittin kendine gel muhittin tekrar başkan olmak için neler çevirdiğini bilmeyen var mı muhit

Yorumu oyla      2      7  
Doğa 1 Eylül 2023 Cuma 16:25

Adayınızı birçok kişi biliyor. Belirlemedim demeyin de belirle"ye"medim deyin. Sizin dediğinizi kimse yapmadı çünkü parti sizi aday göstermeyecek

Yorumu oyla      3      11  
Bahar 1 Eylül 2023 Cuma 15:07

İnsan neden yalan söyler kendi makam odasında aday belirlediniz işçide aldınız kamuoyuna yalan söyleme

Yorumu oyla      3      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikili'de İlber Ortaylı ve Funda Arar rüzgarı esti
37. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali'nin ikinci gününde 75. Yıl Parkı doldu taştı.
Haluk Levent Torbalı’ya geliyor!
Torbalı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı bu yıl da bir dizi ...
‘Süslü Kadınlar’ Karşıyaka’da farkındalık yaratacak
Karşıyaka Belediyesi, Tarih öğretmeni Sema Gür’ün öncülüğünde 2013 yılında ...
 
Çiğli’de Zafer Coşkusu Yeni Türkü ile kutlandı
30 Ağustos Zafer Bayramı, Çiğli’de coşkuyla kutlandı. Çiğlili müzikseverler ...
Buca'da Dijital Dershane’den gururlandıran başarı
Buca Belediyesi Dijital Dershane, 2023 Yüksek Yükseköğretim Kurumları ...
İzmir Büyükşehir'den barış konseri!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Barış Günü’nde Eylem ile El Ele” adlı ...
 
Başkan Soyer'den 'vira bismillah'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer av yasağının sona ermesiyle ...
Menemen'de iki büyüleyici konser!
Menemen Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı konserleri, dün akşam ...
Veriler açıklandı... Menderes can dostların yanında!
Menderes Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları kapsamında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva