HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2019 Perşembe - 11:59

Başkan Selvitopu’ndan kongre mesajı: Delegelere elbise giydirirsek doğru olmaz!

Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu, yerel yönetim icraatları üzerinden detaylı bilgilendirmeler yaptı. Ayrıca parti içi yarışlar özelinde önemli açıklamalara imza atan Selvitopu, İl Başkanı Yücel’in yeniden adaylık düşüncesi taşıdığını aktardı. Selvitopu, mahalle seçimleri için, “Hepimizin aklından geçen, gönlümüzün istediği arkadaşlar olabilir. Ama delegeleri niye seçiyoruz? Onların düşüncesi nedir bilmeden onlara elbise giydirmeye çalışırsak doğru olmaz” dedi.

Başkan Selvitopu’ndan kongre mesajı: Delegelere elbise giydirirsek doğru olmaz!

EGEDESONSÖZ- Karabağlar Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Muhittin Selvitopu, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. İkinci dönemini yürüten Belediye Başkanı Selvitopu, çalışmalar üzerinden bilgiler verdi.

Ekonomik durum, imar uygulamaları, çarpık kentleşme konularında konuşan Başkan Selvitopu sosyal projelerle birlikte ilçedeki yaşam kalitesinin yükseleceğini de sözlerine ekledi.

Selvitopu ayrıca olağan kurultay takviminin belli olmasıyla birlikte ilerleyen günlerde start alacak parti içi yarışlar özelinde açıklamalar yaparken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in durumuyla ilgili de net ifadeler kullandı.

BÜTÇE YETERSİZ!
İlçe belediyesi olarak bütçesinin projeler noktasında yetersiz kaldığını açıklayan Selvitopu, merkezi iktidara seslendi. Selvitopu, “Bütçemiz çok yetersiz. Bakanlık da bunların farkında... İlçe belediyelerinin bütçelerini geliştirilmesi lazım... Somut bir çalışma var diye biliyorum. Bütçeler iyileştirilirse bu hizmete de yansıyacaktır. Belediyeler arasında da gelir dengesizliği var. Karabağlar sorunları olan bir ilçe, nüfus olarak da büyük ama bütçe olarak aynı oranda değil. Nüfus olarak ikinciyiz ama bütçe olarak dört ya da beşinciyiz. Bütçeniz dar olduğunda da hedeflediğiniz hizmetleri vermede zorluk çekiyorsunuz. Borçlanmayla gidermek de doğru değil. Borçlanmayı belli bir oranda tutmak gerekiyor. Biz de bütçemizdeki açığı başka yöntemlerle gidermeye çalışıyoruz” dedi.

GELİRİMİZ YÜZDE 4 ARTTI, GİDERİMİZ YÜZDE 30!
Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize değinen Selvitopu, “Ülkede bir sıkıntı var. Bu bize de yansıyor. İller Bankası’ndan gelen paylarda artış oranı yüzde 4! Giderlerimiz en az yüzde 30 oranında arttı. Yüzde 26’lık bir açık görünüyor. Bunu borçlanmayla kapatacaksınız ya da tasarruf tedbirleri uygulayacaksınız. Başka yolu yok. Biz de belediye olarak seçimlerden bu yana tasarruf tedbirleri uyguluyoruz. Yılın sonuna kadar da böyle devam edeceğiz. Ekonomik göstergeler neyi önümüze çıkarır bilemiyoruz. Bir taraftan da hizmet üretmek zorundayız. Hizmetlerin durması gibi bir durum yok. Hizmetleri aksatmadan sürdürmek ve yeni yatırımlar yapmak zorundayız” diye konuştu.

ÖNCELİK İMAR!
“Kentin geleceğinde nasıl şekilleneceğini hesapladık, çalışmalarımızı tamladık” sözleriyle devam eden Selvitopu, “İmar çalışmalarımızı yapacağız. İmar uygulaması dediğimiz; mevcut parsel dokusunu imara uygun hale getirip, yeni yapılaşmanın önünü açmaya gayret edeceğiz. Bu dönem en fazla ağırlık vereceğimiz konulardan birisi bu. Bunları gerçekleştirirsek Karabağlar daha kısa sürede modernleşmeye gidebilir. Bunu yaparken diğer hazırladığız 20’ye yakın projeyi hayata geçirmeye gayret edeceğiz. Onlar da yapıldığı bölgede etkileşim yapacak. Belli bir program dahilinde bütçemiz imkanları dahilinde gerçekleştirmeye çalışacağız. İlk olarak gençlik ve spor merkezini yapacağız. Diğer projeleri peyderpey hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

YENİDEN İMAR BARIŞI İHTİYACI HİSSETMEMELİYİZ
Merkezi iktidarın uygulamaya koyduğu imar affına ilişkin konuşan Selvitopu, “İmar barışının bu çalışmalara etkisi olmaz. O farklı bir olay. İmar affı gibi işlemlerin yapılması daha önceki dönemlerde de gerçekleşmiştir. Burada temel sorun şu; imar affıyla kaçak yapıları affettiniz, önemli olan bundan sonra kaçak yapıların önüne geçmektir. Yeniden imar barışı ihtiyacı hissetmemeliyiz. Bizim ülkemizde maalesef bu konuda eksiklik var. Kentsel dönüşüm yasasının ayrı imar yasasının ayrı olmasının birleştirilmesi gerektiğin düşünüyorum. Yoksa 5-10 yılda bir imar affı çıkarırız, bu çarpık yapılaşma devam eder” açıklamasını yaptı.

58 MAHALLEYE YAYACAĞIZ
Selvitopu, sosyal projeler için konuştu ve “Hazır projelerimiz var. Ama bütçemiz el verdiğince yapacağız. Eksik kalan mahallelerimiz var. Bunları da zaman içinde yer hazırlayarak gideceğiz. Semt merkezlerini 58 mahalleye yayma hedefimiz var. Limontepe inşaatı devam ediyor. Bahar Mahallesi’nde proje hazır, başlatacağız. Karabağlar’daki sosyal yaşama katkı koymaya gayret edeceğiz. Karabağlar Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin hayatını daha geliştirmek adına gayret ediyoruz. Bunlara devam edeceğiz” dedi.

KİBAR PAZAR YERİ EN KISA SÜREDE YAPILACAKTIR
Selvitopu yapılacak pazar yerleri ve temizlik konusunda ise, “Kibar Pazar Yeri en kısa sürede açılacaktır. Ayrıca ilçede seyyar ciddi bir rahatsızlık, biliyoruz. Gerekli işlemler yapılacak, yapılıyor, bundan sonra da devam edecek. Büyükşehir ve bizim zabıtamızla takip halindeyiz. Bazen kaçıyorlar ama denetimin devamlığını sağlayarak önüne geçebiliriz. Çöp toplama ve temizlik ayrı bir husus. Önümüzdeki yıl farklı modeller geliştirerek daha modern yöntemlerle daha temiz bir Karabağlar yaratmanın çalışmalarını sürdürüyoruz” diye konuştu.

KADINLARIMIZ EKONOMİYE KATKI SAĞLADIKÇA AİLE DE MUTLU OLUYOR
Kadınlara yönelik projelerden örnekler veren Selvitopu, “Kadınlarımız imkansızlıklar nedeniyle evde bulunmak zorunda kalıyorlar. Onlara imkan tanımak açısından çeşitli projeler yapmaya çalışıyoruz. Belediyemizin yaptığı çeşitli kurslarla onların evden dışarıya çıkmalarına olanak sağlıyoruz. Amacımız ortaya çıkıp kendi aile bütçelerine de katkı sağlayacak çalışma içinde olmaları ve sosyal yaşam içinde olmalarıdır. İzmir’de neler oluyor, bunları bilmek en doğal haklarıdır. Kavacık’ta kadınlarımız bunu başardılar. Eşleriyle birlikte ekonomilerine katkı sağlamaya başladılar. Bunlar oldukça aile de mutlu olmaya başlıyor” dedi.

İLÇENİN 4 SORUNU HAKKINDA NET MESAJLAR!
Karabağlar’ın 4 sorunu için kurulan komisyon üzerinden konuşan Selvitopu, çözümler noktasında açıklama yaptı. Selvitopu, “Bu tartışmaların sonlanması açısından mecliste bir uzlaşı komisyonu oluşturduk. Tüm parti temsilcileri var. Üniversite, poligon deresi, kentsel dönüşüm ve kaymakamlık önündeki çukur konularında arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Belli noktalarda uzlaşmalar sağlayarak yol almak istiyoruz. Bu sorunların hepsi Karabağlar’ın sorunu. Karabağlar’da bir üniversite olmasının ilçeye çok büyük faydası olur. Biz tamamı üniversite olsun görüşündeyiz, diğer görüş de orada konut alanlarının olması gerektiği yönünde. Bu konuların çözümü için uzlaşı komisyonu oluşturduk. Çalışmalarına devam ediyor. Bir plan yapılıyor. Usulen de olsa itirazlarımızı yapıyoruz. Ortak bir noktaya ulaşabiliriz, bunlar çözümlenmeyecek konular değil. Bunları siyasi bir atmosfere büründürüp, sonuçlanmayan iş haline getirmeyi doğru bulmuyorum. Önemli olan Karabağlar’a fayda sağlamaktır. Komisyon çalışmalarını tamamlayacak. ‘Tamamı üniversite alanı olsun’ demenin bir zararı yok. Oradaki finans sorununu çözmek için ek binalara ihtiyaç var deniliyor. Tartışma bu! Yapmaktan vazgeçerlerse bunu anlamakta zorlanırım. Orada bir üniversite alanının gerekliliği var ki bakanlığın yaptığı planda bu öngörü var. Üniversitenin merkezi de şu an Karabağlar’da. İptal olursa siyasi bir karar olur. Şu an ona söyleyecek bir şeyim yok ama doğru olmaz. Siyasi karar olduğu için bu farklı siyasi sonuçlara götürür. Ben bu tür konuların siyasete malzeme olmamasından yanayım. Bugüne kadar söylediklerimin hiçbirinin temel hedefi siyaset yapmak değildir. Evet ben bir siyasi partiye mensubum ama önceliğim belediye başkanlığı yaptığım kentin çıkarlarını gözetmektir. Ben bu çerçevede düşüncelerimi ifade ediyorum. Alanın tamamının üniversite alanı olmasının kimseye zararı yok. Poligon deresinin rekreasyon alanı olması gerektiğini söylemenin kime zararı var? Kentsel dönüşümde eşitlikçi bir modelin gelmesi gerektiğini söylüyorum. Mevcut yasanın eksikliklerini söylemezsek hata yaparız. Kaymakamlık önünde yapılan bir inşaat var, 25 yıldır duruyor. Burası öyle duracak mı? Kaç yıl daha duracak? Biz yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Oranın değerlenmesi lazım, kamu malıdır. Bunları ben dile getirmezsem görevimi eksik yapmış olurum. Belediye başkanı bunları söylemezse kim söyleyecek. Bunları söylediğim için kimse rahatsız olmamalı” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DEMOKRASİ ŞÖLENİ İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİM
Olağan kurultay sürecine girilmesini değerlendiren Selvitopu parti içine net mesajlar verdi. Selvitopu, “Sürecin uzlaşı içinde gitmesi gerekiyor. İzmir’de de uzlaşı adayı olabilir. Olmayacak şeyler değil. CHP olarak iktidara doğru yürüyen bir partiyiz. Parti iç çekişmelerden ziyade dışa dönük çalışmalara yoğunlaşmalıyız. Yarış olurken birlik beraberliği bozmadan belli bir disiplin içinde sonuçlanması gerekiyor. Sonuçta hedefimiz Türkiye’de iktidar olmak. Parti olarak bu yönde çalışmalar yapmamız gerekir. Parti içi gerilimlerin bizlere faydası olmaz. Genel başkanımız da bunu ifade etmeye çalışıyor. Bu kurultay sürecinin bir demokrasi şöleni şeklinde geçmesini istiyor. Bizlerin de bu yönde düşünceleri var. Belediye başkanı olarak buna çaba sarf edeceğim” dedi.

DELEGELERE ELBİSE GİYDİRİRSEK DOĞRU OLMAZ!
Süreçte göstereceği refleksin sorulması üzerine konuşan Selvitopu, “Delegeler seçilecek, eğilim ortaya çıkar, bunlar önemlidir. Bunlar ortaya çıkmadan şudur, budur değerlendirmelerini doğru bulmuyorum. Hepimizin aklından geçen, gönlümüzün istediği arkadaşlar olabilir. Bunlar doğaldır ama ilk olarak ilçe kongreleri olacak. Delegeleri niye seçiyoruz? Onların düşüncesi nedir bilmeden onlara elbise giydirmeye çalışırsak doğru olmaz. 8 Kasım’da başlayıp 1 Aralık’ta bitecek delegasyon seçimlerinden sonra ilçeler için bir eğilim ortaya çıkar. Buna bakılarak yol alınır. Başka bir değerlendirme için çok erken” açıklamasını yaptı.  

DENİZ YÜCEL’İN ADAY OLMA DÜŞÜNCESİ OLDUĞUNU BİLİYORUM
Mevcut İl Başkanı Deniz Yücel’in performansı üzerinden konuşan Selvitopu, “Seçime girildi, başarılı çıkıldı. İl Başkanı Yücel, ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticileri emek döktü. Onların burada emekleri yok gibi göstermek, başarısız olarak değerlendirmek doğru değil. Mevcut ilçe yönetimleri, il başkanı ve yöneticileri ellerinden gelen çabayı sarf etmişlerdir. Haklarını vermek gerekiyor. Tekrardan aday olup olmaması kendisinin vereceği bir karardır. Gördüğüm kadarıyla öyle bir düşüncesi olduğunu biliyorum. Birçok başka arkadaşımızın da olduğu biliyorum. Sanırım düşünce safhasında, ilerleyen günlerde netleştirecekler diye düşünüyorum. Bu gayet doğaldır, parti içi yarıştır. Şu anki yönetim benim de destek verdiğim arkadaşlarımızdır. Koşturup, emek vermişlerdir, hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 
CHP’li Beko’dan 'Kıbrıs' yorumu ve Soyer’e destek: Asla yalnız yürümeyeceksin!
 
MSB: Rusya ile görüşmeler sürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Beko’dan 'Kıbrıs' yorumu ve Soyer’e destek: Asla yalnız yürümeyeceksin!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Kıbrıs konusundaki sözleri nedeniyle ...
CHP İzmir’den ‘Soyer ve Kıbrıs’ yorumu: Bunun adı algı operasyonu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin Balçova ...
CHP’li Sertel'den hükümete 'basın kartı' tepkisi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in “Basının ...
 
CHP'li Kılıç'tan 'Rabia Naz' açıklaması: Acılı ailelerin sesi olacağız
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Rabia ...
MHP'li Semih Yalçın'dan hayatını kaybeden oğlu hakkında açıklama
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih ...
DSP’den Kıbrıs tepkisi: Ecevit bilmiyordu da Soyer mi biliyor!
Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ...
 
Yerel yönetimler taslağı: Başkanla gelip gidecekler!
AK Parti'nin ocak ayında Meclis'e sunmayı planladığı yerel yönetimler ...
Mehmet KARABEL yazdı... Baskın seçimin tam zamanıdır!
Mehmet KARABEL yazdı... Baskın seçimin tam zamanıdır!
Altun: Uygulama kilit öneme sahiptir
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Suriye konusundaki vizyonumuzu paylaşan ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva