HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2019 Cuma - 09:43

Başkan Selvitopu: KARBEM’de öğrenci sayımızı arttıracağız

Her yıl binlerce öğrencinin ücretsiz eğitim gördüğü ve başarıdan başarıya koştuğu Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde ( KARBEM) velilere seslenen Başkan Selvitopu, önümüzdeki yıl açacakları şubeler ile öğrenci sayısını arttıracaklarını ve bu konuda kararlı olduklarını söyledi.

Başkan Selvitopu: KARBEM’de öğrenci sayımızı arttıracağız

KARBEM’de öğrencilerin genel durumlarını öğrenmek amacıyla düzenlenen veli toplantıları devam ediyor. KARBEM’e devam eden 6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerini kapsayan veli toplantısı Aydın Mahallesi’nde düzenlendi. Toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katıldı.

EĞİTİMDE DE ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ
Velilere seslenen ve en çok mutlu oldukları yerlerden birisinin KARBEM olduğunu belirten Selvitopu,  “Eğitimde çocuklarımızın yanında olmak istiyoruz. Çocuklarımız okusunlar, yetişsinler bu ülkeye faydalı insan olsunlar istiyoruz. Onun için eğitim çok önemli. Devlet okullar açıyor ama bazı imkanlar yeterli olmadığı anda bizler de yerel yönetimler olarak destek olmaya çalışıyoruz.” dedi.104 OKULUN TAMAMINA DESTEK OLDUK
Karabağlar ‘da 104 okul olduğunu ve hepsine bakım, onarım, boya ve tadilat desteği verdiklerini belirten Selvitopu, bundan sonra da aynı anlayışla okullara destek vermeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Selvitopu, KARBEM’de eğitim alan öğrenci sayısının şu an için 1500 olduğunu,  toplam 38 öğretmenle öğrencilere hizmet verdiklerini,  ayrıca öğrencilere her türlü kırtasiye desteklerinin de belediye tarafından verildiğini hatırlattı. Selvitopu, “Amacımız bu sayıyı daha yukarılara çıkartarak daha çok evladımıza ve ailelerine destek olmak istiyoruz. Göreve yine seçildiğim takdirde bu konu üzerinde de daha fazla duracağız. Özellikle de dar gelirli semtlerimizde bu şubeleri açmaya çalışacağız. Belediye olarak  da bu konuda kararlıyız.” diye konuştu.

“BİR ELİN VERDİĞİNİ ÖTEKİ ELİN GÖRMEYECEĞİ BİR ANLAYIŞA SAHİBİZ”

Karabağlar Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeyi sürdürüyor. Bozyaka’da bulunan Sivas Yıldız Derneği’ni ziyaret eden Selvitopu,  yaptıkları çalışmaların yanı sıra yeni dönemde gerçekleştireceği projeler hakkında da bilgi verdi.

SELVİTOPU, MÜTEVAZİ VE ALÇAK GÖNÜLLÜĞÜYLE,  GÖNÜLLERİMİZİ FETHETTİ
Toplantıya Sivas Yıldız Derneği Başkanı Adem Arslan, yönetim kurulu ve çok sayıda Sivaslı vatandaşın yanı sıra Karabağlar Belediyesi meclis üyesi adayları da katıldı. Dernek Başkanı Adem Arslan yaptığı konuşmada,  “Mevcut belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu, yeni dönemde de inşallah devam edecek. Kendisi farklı bir belediyecilik anlayışıyla karşımıza çıktı. Mütevazi ve alçak gönüllülüğüyle gönüllerimizi fethetti. Ben kendisine çıktığı bu yolda başarı diliyorum” dedi.

Yaptığı konuşmada 5 yıllık görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Muhittin Selvitopu ise, özellikle Karabağlar’ın planlamasını yaparak çok zor bir işin altından başarı ile kalktıklarını söyledi. Yeniden aday olmasını özellikle bu planlamanın uygulamasını görmek için ve diğer projeleri de tamamlamak için istediğini belirten Selvitopu,  yeni dönemde de Karabağlar’da yapacakları çalışmalarla ilçeyi modern bir kent haline getireceklerini sözlerine ekledi.

SOSYAL YARDIMLAR KONUSUNDA OLDUKÇA HASSASIZ
Özellikle vatandaşlara yönelik ilçede yaptıkları sosyal projelerde,  “Bir elin verdiğini öteki elin görmeyeceği” bir anlayışla çalıştıklarını ve bu konuda çok hassas davrandıklarını söyleyen Muhittin Selvitopu, “Bunların reklamlarını yapmayı sevmem. İlçede yaptığımız çalışmalardan bir kaçını söyleyim; Karabağlar’da ihtiyaç sahibi olan 1400 dar gelirli aileye sosyal destek kartı veriyoruz. 1500 çocuğumuza KARBEM’de ücretsiz eğitim desteği sağlıyoruz. İlçede bulunan 104 okulun tadilat, boya, bakım ve onarımlarını yaptık. Semt merkezlerine giden kadınlara meslek öğretiyoruz. Ayrıca semt merkezlerini her mahalleye açmak, taziye evlerini yaygınlaştırmak gibi hedeflerimiz de yeni dönemde var” dedi.

Konuşmaların sonunda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dernek Başkanı Adem Arslan’a saat ve Türk Bayrağı hediye etti.

 
CHP'li Polat: Kadınlarımızla sırt sırta mücadele vereceğiz
 
CHP’li Kılıç'tan 8 Mart mesajı: Eğitim, iş, aş sorunlarını çözmemiz gerekiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da kadına pozitif ayrıcalık
Kadınların hayatın her alanında yer alması ve söz sahibi olabilmeleri ...
Başkan Uğurlu: Makamların önemi yok yeter ki hizmet edebilelim
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda ...
CHP Konak adayı Batur: Kordon festival alanı olacak
CHP Konak Belediye Başkan Adayı ve Millet ittifakının ortak adayı Abdül ...
 
Konak’ta kadınlar sergide buluştu
Konak Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir dizi etkinlikle kutluyor. ...
CHP Çiğli adayı Gümrükçü’den oda ve sendika mesaisi
Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı Çiğli Belediye Başkan Adayı ...
Bu proje “geleceğimiz” için
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan 'Dirençli Kentler İçin Bir ...
 
Bornova'da küçük bütçelerle büyük hayaller gerçekleşti
Bornova Belediyesi’nin ‘ortak akıl’ ilkesiyle üniversitelerle başlattığı ...
Karabağlar'da 8 Mart coşkusu
Karabağlar Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında kadınlara ...
Kocaoğlu'ndan Kemalpaşa mesajı: Yaptığımız asfalt Çin'e yol olur!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, veda ziyaretlerini Kemalpaşa'da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva