HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2022 Salı - 10:07

Başkan Selvitopu:Değer artışından vatandaş yararlanacak!

Karabağlar Belediyesi'nin Şehitler ve Metin Oktay mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli ve 1130 numaralı parselasyon imar planına ilişkin bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Selvitopu, "Zaman içinde burada oluşacak değer artışından mülk sahipleri olarak sizler yararlanacaksınız. Yerleriniz değerlendikçe pazarlık gücünüz de artacak. Metroya, caddeye, hastaneler yakın olması sizlere ayrı bir avantaj sağlayacak” diye konuştu.

Başkan Selvitopu:Değer artışından vatandaş yararlanacak!

Karabağlar Belediyesi'nin Şehitler ve Metin Oktay mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli ve 1130 numaralı parselasyon imar planına ilişkin bilgilendirme toplantısı, Şehitler Mahallesi'nde yapıldı. Toplantıya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, BaşkanYardımcıları Deniz Dayangaç ve Murat Baran Uygun, Karabağlar Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyeleri Zafer Levent Yıldır (CHP Grup Başkanvekili) ve Mümtaz Rodos, Meclis Üyesi Baki Durmuş, Şehitler Mahallesi Muhtarı Ömer İlhan, Metin Oktay Mahallesi Muhtarı Şahin Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Hande Ertenoğlu'yla Plan ve Proje Müdürü Arzu Sezer'in plana ilişkin teknik sunumunun ardından konuşan Başkan Selvitopu, vatandaşlara doğru bilgileri vermek amacıyla bu toplantının düzenlendiğini söyledi. Konuyla ilgili farklı yerlerden yapılan değerlendirmelerin kafaları karıştırabileceğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Amacımız kafanızda soru işaretleri varsa onları gidermek. Sizi ayrıntılı şekilde bilgilendirmek. Burada herkesi dinleyeceğiz. İstediğiniz değerlendirmeleri yapabilirsiniz, bunda hiç bir sakınca yok” dedi.

Selvitopu: Bu bir süreç
Planlama ve ardından gelen imar uygulamalarının uzun soluklu bir süreç olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bu sürecin her aşamasını açık ve şeffaf bir şekilde sizlerle birlikte yürüteceğiz. Yapılan tüm işlemler hakkında mülkiyet sahiplerini bilgilendireceğiz. Gizli saklı hiç bir şey olmayacak. Hukuka uygun, adaletli şekilde hareket edeceğiz. Bu konuda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Karabağlar Belediyesi sürecin sonuna kadar sizlerin yanında olacak” diye konuştu.

İmar planının kesinleşmesinin ardından bölgeye ilişkin hazırlanan parselasyon planının 5 Ocak 2022 tarihinde askıya çıkarıldığını hatırlatan Başkan Selvitopu, 1 ay askıda kalacak plana mülk sahiplerinin itiraz hakları bulunduğunu söyledi. Bu itirazların önce Karabağlar Belediyesi daha sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi encümenlerinde inceleneceğini belirten Başkan Selvitopu, “Bu süreç sonunda itirazı uygun görülmeyenlerin isterlerse idari yargıda dava açma hakları var” dedi.

'Belediye gelip binalarınızı yıkacak' söylentilerine inanılmamasını isteyen Başkan Selvitopu,
“İmar uygulama süreci paldır küldür yapılacak bir şey değil. Herşey yasalara, mevzuata uygun şekilde ilerleyecek. Aralarında uzlaşamayan mülk sahipleri binalarında oturmaya devam edecek. Zaman içinde burada oluşacak değer artışından mülk sahipleri olarak sizler yararlanacaksınız. Yerleriniz değerlendikçe pazarlık gücünüz de artacak. Metroya, caddeye, hastaneler yakın olması sizlere ayrı bir avantaj sağlayacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar söz alarak, konuyla ilgili talep ve önerilerini, merak ettikleri noktaları Başkan Selvitopu'na ilettiler. Bunları tek tek yanıtlayan Başkan Selvitopu, emsal artışı taleplerine ise “Bu konu bizim tek başımıza verebileceğimiz bir karar değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Ancak bu karar parselasyon sürecine engel oluşturmuyor” yanıtını verdi.

 
Bakanlıktan ön onayı aldı... Meraya taş ocağı mı kurulacak?
 
SGK'da bayrak değişimi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25 Ocak 2022 Salı 10:38

Yıllardır plan toplantıları yapılıyor ama değişen ne var?

Yorumu oyla      2      3  
mühendis 25 Ocak 2022 Salı 10:36

hadi şpo bir el at, çomak sokmazsanız ayıp olur...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur sahaya indi... 'Birlikte Konak'
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, makamda değil sahada, vatandaşın yanında ...
Dikili Uğur Mumcu’yu andı
29 yıl önce aramızdan ayrıldı. Cesareti ile gerçeklere ve geleceğe yaktığı ...
Uğur Mumcu Selçuk'ta etkinliklerle anıldı
Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Efes Selçuk’ta anıldı. Anma etkinliğine ...
 
Uğur Mumcu Narlıdere'de anıldı
Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Narlıdere’de anıldı.
Bergama'ya doğal gaz müjdesi!
Önceki yıllarda hava kirliliğinin had safhada yaşandığı Bergama’da 45 ...
İzmirli kadın başkanlardan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay ...
 
Uğur Mumcu Çiğli’de unutulmadı
Çiğli Belediyesi, gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu vefatının 29. yıl dönümünde ...
Uğur Mumcu Çiğli’de unutulmadı
Çiğli Belediyesi, gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu vefatının 29. yıl dönümünde ...
Rotary'den İzmir'e anlamlı bağış... 'Her şey gider, geriye fidanlar kalır'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZDOĞA A.Ş. ile Uluslararası Rotary ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva