HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mart 2021 Salı - 09:22

Başkan Sandal, ‘Türk kadınının gücü her şeyi başarmaya yeter’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, " Hayatın her alanında kadınların olmasını cumhuriyetin teminatı olarak görüyoruz. Türk kadınının gücü her şeyi başarmaya yeter. Kadınlarımızın her anlamda yanındayız ve belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız" dedi.

Başkan Sandal, ‘Türk kadınının gücü her şeyi başarmaya yeter’

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve eşi Aylin Sandal; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla; Bayraklı Belediyesinin kadın meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş, CHP Bayraklı Kadın Kolları Başkanı Suna Karabağ, CHP Bayraklı ilçe örgütünün kadın yönetici ve üyeleriyle bir araya geldi. Bayraklı Belediyesi Teras Kafe'de düzenlenen etkinlikte kadının emeğine vurgu yapılmasının bu özel günü daha anlamlı kılacağını ifade eden Başkan Sandal, " Biz meclis üyelerimizi belirlerken ilk 10 sıraya kadın meclis üyelerimizi yazdık çünkü Burası Smyrna. Amazon kenti, kadınların kenti. Kadın muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, ilçe başkanımız, bürokratlarımız var. Bu bizim mutluluğumuz. İyi ki varsınız" diye konuştu.

SANDAL'DAN 'EMEK' VURGUSU
Sandal, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü bir tekstil atölyesinde başlayan ve kadının çalışma hayatına entegrasyonuyla ilgili olan süreç olarak anlamazsak doğru anlamamış oluruz. Bu nedenle kadınlar gününde emek vurgusu yapmak son derece önemli. Kadınlarımızın hayatın her alanında olmasını, iş dünyasında, siyasette olmasını cumhuriyetin teminatı olarak kabul ediyoruz. Kadınlarımızı aciz göstererek bu mücadele yürümez. Türk kadının gücü kendi kudretiyle istedikleri noktaya gelmeye yeterli bir güçtür. Bir deprem atlattık. Bakın, 2 kadın muhtarımız burada. Manavkuyu ve Mansuroğlu mahallelerimizin muhtarları... Burada muhtarlarımız devrim yarattı. Deprem sürecinde gece gündüz sahada vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere günlerce toplumun derdiyle ilgili sokaktalardı. "Kadınım çıkamıyorum, farklı sıkıntılarımız var, yoruldum…" diyebilirlerdi. Ama onlar her zaman sahadaydı. Onlara bir kez daha emekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

YOK EDEREK DEĞİL, BÜYÜYEREK MÜCADELE EDECEĞİZ
Başkan Sandal, sözlerini şöyle tamamladı: Kadınları yaşamın göbeğine, siyasetin, işin, sanatın, kültürün, yaşamın odağına almak lazım. Bu da ancak kadının kendi iradesiyle gerçekleşebilir. Kimseyi iterek bir yere getirme şansınız yok. Kadınlarımız milletvekili mi olmak istiyor? Gece gündüz çalışmaları gerekiyor. Mahalle mahalle, sokak sokak, köy köy gezin ziyaret edin çalışın emek verin. Ama bu mücadele yeterince kadın aday gösterilmiyor noktasında kilitlenirse bence bu kadınlar adına negatif bir algı olur. Biz Nene Hatun'u, Gördesli Fatma'yı  biliyoruz. Kadın mücadelesinde yer tutan milli mücadeleye katılan kadınlarımızı biliyoruz. Kadın pilotlarımızı, kadın bilim insanlarımızı biliyoruz. Bunların tamamı bir mücadelenin ürünü. Bu mücadele içindeki kadınlarımızın her anlamda yanında olduğumuzu, belediye olarak da üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Pandemi, sel ve deprem felaketleriyle birçok projemizi ötelemek zorunda kaldık. Ancak artık bu saatten sonra asli görevlerimize daha fazla ağırlık vereceğiz. Bu anlamda sizlerden tek isteğimiz, yapıcı eleştirilerle, özveriyle mücadele edin. Büyüyerek mücadele etmek istiyoruz, yok ederek değil. Hep birlikte bundan sonra da alanlarda mücadelenin içinde olmayı diliyoruz.

BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ
8 Mart'ın bir kutlamadan ziyade kadın haklarının, kadının siyasal ve sosyal yaşamda eşit haklarla mücadele etmesinin bir anma günü olduğunu hatırlatan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş ise, "Toplumun yarısını oluşturan kadınların hakları ve her alanda var olma mücadelesinde hep birlikteyiz, birlikte daha güçlüyüz ve bu mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz. Kadınlarımızın her biri ayrı zorluklarla mücadele veriyor. Ekonomik dar boğaz içinde boğulmuş Türkiye'de hepimiz büyük bir mücadelenin içinde yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu nedenle kadınlarımız gücünün farkına varmalı, erkekler de kadınlara güç vermeli. İstanbul sözleşmesi yaşatır diyerek kadın haklarının, Atatürk ilke ve devrimlerinin mücadelesini sürdüreceğiz. Bu anlamda Dünya emekçi kadınlar gününüzü kutluyorum" diye kaydetti. Konuşmaların ardından kadınlara çiçek buketleri takdim edildi, hatıra fotoğrafı çektirildi.

KADIN SPORCULARA KARANFİL
Öte yandan Bayraklı Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda pilates kurslarına katılan kadınlar, spor yapmak için merkeze geldiklerinde sürprizle karşılaştı. Kursiyerleri kapıda karşılayan eğitmenler, günün anısına karanfil takdim ederek, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

 
Veganlar için kenevirden süt üretildi
 
Belediye başkanı için korkunç iddia: Kadın çalışana yılanlı ölüm tuzağı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selinos projesi start aldı, gözler Bergama’ya çevrildi
Tarihi şehir Bergama’nın makûs talihini değiştirecek olan Selinos Antik ...
Güzelbahçe’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anması
Güzelbahçe Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle GüzBel ...
Başkan Soyer müjdeledi: Narlıdere'de tünelin ucu göründü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen Mart ayı olağan Meclis ...
 
Kemalpaşa'da kadınlara özel istihdam etkinliği
Kemalpaşa Belediyesi, kadınlarımızın ülke ekonomisindeki payını artırmak, ...
Buca'da Başkan Kılıç ve Kaymakam Tunçer’den 8 Mart karanfili
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ve Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, ...
Bergama ilçe protokolünden koronavirüs denetimi
1 Mart tarihi itibariyle tüm yurtta başlatılan yeni kontrollü normalleşme ...
 
Konak’ta Kadınlar Günü etkinliklerle kutlandı
Konak Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar ...
Ödemiş’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri
Ödemiş Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bir dizi etkinlik ...
Balçova’da kadınlara özel danışma merkezi
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Balçova Belediyesi Kadın Danışma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva