HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Şubat 2022 Perşembe - 18:42

Başkan Sandal duyurdu: Adalet Mahallesi'ndeki dönüşüme 'rezerv alan' formülü

Bayraklı Belediyesi'nde gerçekleştirilen Şubat ayı olağan meclisinin ikinci oturumunda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Sayın Bakan'dan sözümüzü aldık. Eğer rezerv alandan Bayraklı Belediyesi olarak da yer alabilirsek Adalet Mahallesi'ndeki süreci 60 hektarlık alandaki kentsel dönüşümde de temel sorunu çözmekte bize yardımcı olur. Oradaki alan işler bittiğinde belki de İzmir'in en güzel mahallelerinden biri olacak. Bunlar güzel işler bunlara itiraz etmek doğru değil" dedi.

Başkan Sandal duyurdu: Adalet Mahallesi ndeki dönüşüme  rezerv alan  formülü

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Şubat ayı olağan Meclis oturumu gerçekleştirildi. Bayraklı Belediye Binası Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlık yaptı.

Kısa süren meclisin gündeminde ise 'deprem' ve 'afet bölgesi' tartışmaları yer aldı. Gündem dışı konuşmalarda geçtiğimiz meclis yaşanan 'afet bölgesi' tartışmaları ile ilgili konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal,  "Normalde biz afet diyoruz, vatandaş afad diyor. Afad dediğinde yanlış olmuyor. Biz halk ağzında söylenen şeyi halkın ağzından söylemediğimiz yanlış bir şey dediğimiz anlamına gelmez. O bölgelerde ne tür kamusal yatırımlar yapıldıysa bunların Bayraklı'da da olmasını istiyoruz. Depremzedelerimiz için verilen 200 bin TL'lik kredi 400 bin TL'ye çıkmış durumda. Faiz ile ilgili de indirim yapılırsa depremzedelerimizin yarasanı biraz sarmış olacağız. Faiz sıkıntısı olsa da bu karar biraz olumlu bir karar" dedi.

AKTAŞ: BİR HOŞNUTSUZLUK VARDI VE İNSANLAR İTİRAZ ETTİ
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş ise 'gecikme' iddiaları ile ilgili konuşurken, "Afet bölgesi ile afete maruz kalan bölgenin ayrımı var. O bölge afet bölgesi ilan edilirse çivi bile çakamazsınız. Karşıyaka, Bayraklı, Karaburun afete maruz kalmış bölge ilan edildi zaten ve buralarda gerekli çalışmalar yapıldı. Bunların üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Geçen mecliste konutlar teslim edilmedi dendi. Hiç mi çevrenize bakmıyorsunuz? Birçoğunun teslim edildiğini çok iyi biliyorum. Biten konutlar teslim edildi. Önceki binada herkesin bir oturma düzeni vardı. Bu kanun gereği konutlar nasıl teslim edildi? Kura ile teslim edildi. Ana caddeye bakan bir kişi kurada arka caddeden teslim etmiş… Bundan kaynaklı da bir hoşnutsuzluk vardı ve insanlar itiraz etti. Bundan dolayı teslimatlar gecikti" ifadelerini kullandı.

SANDAL: REZERV ALANI DESTEKLEDİK
Yeniden söz alan Başkan Sandal, "Deprem noktasında biraz daha sağlam temeller yaparsak vatandaşlarla ilgili daha doğru çalışmalar yapılır. Konutların 2 yıl ödemesiz 18 yıl sıfır faiz ile verilmesi olumlu bir iştir. Burada eleştirdiğimiz nokta dairelerin metrekaresin düşmesi ile ilgilidir. Rezerv alan yeri doğru bir yerdir. Tam da grup başkanvekili arkadaşımızın dediği gibi… Biz rezerv alana destek verdik. Çünkü Bayraklı'nın gidebileceği başka bölge yok. 3 bin 600'e yakın konut yapılıyor. Bölge Adliyesi için de yer ayrılmış durumda bu da olumlu bir şey. Sayın Bakan'dan sözümüzü aldık. Eğer rezerv alandan Bayraklı Belediyesi olarak da yer alabilirsek Adalet Mahallesi'ndeki süreci 60 hektarlık alandaki kentsel dönüşümde de temel sorunu çözmekte bize yardımcı olur. Oradaki alan işler bittiğinde belki de İzmir'in en güzel mahallelerinden biri olacak. Bunlar güzel işler bunlara itiraz etmek doğru değil" ifadelerini kullandı.

O TAHSİS GERİ ÇEKİLİYOR
Meclis gündeminde Sayıştayın 2020 yılında Bayraklı için hazırladığı rapor damga vurdu. 2020 yılında Mansuroğlu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 75'inci Yıl Parkı içerisinde bulunan halı sahanın Gençlik ve Spor Kulübü Derneğine Tahsis edilmesi Sayıştay Raporu'na yansımıştı. Yapılan incelemede "Halı sahasının gelir elde edilmek amacıyla işletilmesine izin verilmesi, elde edilen gelirin Kurum bütçesiyle ilişkilendirilmeksizin adı geçen amatör spor kulübünce toplanmasının mevzuata aykırı olduğu düşünülmektedir" ifadelerine yer verilmişti.

Rapora yansımasından sonra ise Bayraklı Belediyesi düğmeye bastı. Rapor gereğince çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi halı sahanın tahsisinin iptali için konuyu meclis gündemine getirdi. İlgili gündem maddesi ise komisyonlara gönderildi.

 
'Arabuluculuk için ev sahipliği yapmaya hazırız'
 
CHP İzmir'de 4 ilçe sandık başına gidiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardeş kent Bremen ile ilişkiler güçlenecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kardeş kent Bremen’in belediye ...
Aydın'da vatandaşlara kandil ikramı
Aydın Büyükşehir Belediyesi mübarek üç ayların başlangıcı olarak kabul ...
Narlıdere'nin dönüşümü için siyaset üstü birliktelik!
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin'i makamında ziyaret ederek, Narlıdere ...
 
Başkan Kılıç'dan Lider'e ziyaret: Sürprizimiz var!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, beraberindeki heyet ile birlikte CHP ...
Tarihi hamam evsiz kadınlara da kapılarını açacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsizlere yönelik hizmetleri Başkan Tunç ...
Aktepe-Emrez dönüşümünde kritik viraj!
İzmir'de uzun yıllardır çözülemeyen kentsel dönüşüm çalışmalarının başında ...
 
Başkan Gümrükçü ATM sorunu için banka müdürleriyle buluştu
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ilçe sınırları içerisinde bulunan ...
Nazilli'nin dev projesinde çalışma sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nazilli’ye kazandıracağı İstasyon Meydanı ...
İZSU düğmeye bastı… İhaleye çıkılıyor!
İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatı sonrası başlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Göçmenler Avrupa’yı faşizme taşır mı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
CHP’nin muhafazakârlarla sınavı
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva