HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Haziran 2021 Çarşamba - 11:21

Başkan Sandal'dan muhtarlara: Mahallelerde kalıcı eserler bırakacağız

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, muhtarlarla bir araya geldi. Mahallelerde yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların konuşulduğu toplantıda muhtarların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Sandal, "Pandemi, deprem, sel gibi felaketler nedeniyle ertelediğimiz projelerimizi hayata geçireceğiz. Her mahallemizde ihtiyaç duyulan işleri tamamlayacağız. 24 Mahallemizde kalıcı eserler bırakacağız. El birliğiyle daha iyi işler yapacağız" dedi.

Başkan Sandal dan muhtarlara: Mahallelerde kalıcı eserler bırakacağız

Bayraklı Belediyesi Havuz Kafe'de bürokratlarıyla birlikte muhtarların taleplerini, önerilerini dinleyip, mahallelerde yapılması gereken çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunan Başkan Sandal, "Mahallelerimizi gezerek, yapılanları ve yapılması gerekenleri yine yerinde tespit edip, çözüme kavuşturacağız. Daha yaşanabilir, daha güzel bir Bayraklı için var gücümüzle çalışıyoruz" diye belirtti.

ÖNÜMÜZDE HİÇBİR ENGEL YOK
Başkan Sandal, "3 ayda bir bürokratlarımız ve muhtarlarımızla birlikte mahallelerimizi dolaşacağız. Eleştirileri, talepleri yerinde tespit edeceğiz ve hızlı çözümler üreteceğiz. Bazen aksayan bir iş kısa süreli olabiliyor. Farklı sebeplerden 10-15 dakikalık gecikmeler oluyorsa bunu eleştiri olarak almamak lazım. Ancak süreklilik arz ediyorsa, rutine ve soruna dönüşmüşse bunun da önüne geçeriz. Biz, bütün birimlerimizle vatandaşlarımıza 'nasıl daha nitelikli hizmet götürürüz' onun derdindeyiz. Ancak belediyelerin imkanları ve gelirleri sınırsız değil. Biz bir kamu kurumuyuz ve ilgili mevzuat ile yönetmelikler çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Pandemi, deprem, sel, fırtına gibi felaketlere rağmen bir yandan işlerimizi yaparken, bir yandan da her ay tasarruf ederek hiç kredi çekmeden borçlarımızı ödüyoruz. Bu süreçte planladığımız işler biraz gecikmiş olabilir ancak dünyanın içinde bulunduğu durumu da görmezden gelemeyiz. Eğer deprem, sel, pandemi gibi bir afet daha yaşamazsak bundan sonra önümüzde hiçbir engel yok. Tüm mahallelerimizde kalıcı bir eser bırakacağız. 24 mahallemizde yaptığımız işler olacak. Her mahallemizde ihtiyaç duyulan işleri el birliğiyle tamamlayacağız" diye konuştu.

VATANDAŞIMIZ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİN FAZLASINI YAPARIZ
Cengizhan, Refik Şevket İnce, Muhittin Erener gibi mahallelerde park ve kültür merkezi yapacak alanların olmadığını belirterek her ihtiyaca yanıt vermenin zorluklarını anlatan Başkan Sandal, "Alpaslan Mahallesi'nde bunu çözüyoruz. Muhtarlık binamızı tamamladık, yanındaki parkı yeniliyoruz ve önünde İZSU'ya ait olan alanla ilgili de girişimde bulunduk. Orayı da kreş yapmayı planlıyoruz. 24 Mahallemiz var ve Bayraklı bugüne kadar tarihinde görmediği kadar asfalt çalışması gördü. İzmir Büyükşehir Beledimizle birlikte ilçemizin sokaklarına yaklaşık 160 bin ton asfalt döküldü. İlçemizin en önemli sorunu kentsel dönüşüm ve bu konuda da 60 hektarlık alan ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bir an önce çalışmalarımızı tamamlayıp, Büyükşehire göndermeyi ve tüm işlemlerden sonra da ilk kazmayı en kısa sürede vurmayı hedefliyoruz. Öte yandan mahallelerimize ihtiyaca göre parklar, kültür merkezleri, kreşler, düğün salonları, taziyeevleri, kafeteryalar kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemizle koordineli çalışmalar yürütüyoruz. Büyükşehir ile et ve kemik gibiyiz. Bizde küçük şehir, büyükşehir kavramı yok. Yapılması gereken ne varsa, üzerimize düşeni her zaman fazlasıyla yaparız. İnşallah el birliğiyle daha iyi işler yaparız" diye kaydetti.,

BAŞKAN SANDAL'A TEŞEKKÜR
Açılış konuşmasında söz alan Bayraklı Muhtarlar Derneği Başkanı, Yamanlar Mahallesi Muhtarı Kemal Aydın, "Demokrasinin ilk merdiveni muhtarlardır. Her zaman hem muhtarların hem de halkın yanında olduğu için başkanımıza teşekkür ederiz. Her mahallemizde yapılan ve yapılması gereken işler mutlaka vardır. Amacımız dost ortamında sorunların çözümü için adım atmaktır. Bunu başarabileceğimize inanıyorum. Mahallelerimize katkıları ve toplantı için de başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

MUHTARLAR, TALEP VE ÖNERİLERİNİ İLETTİ
Daha sonra tek tek söz alan muhtarlar genel olarak yol ve kaldırım düzenlemesi, park ve aydınlatma, kültür merkezi, pazar yeri, sosyal alan gibi konularda görüş, talep ve önerilerini Başkan Sandal ve bürokratlarla paylaştı. Muhtarlar, özellikle pandemi ve deprem sürecinde vatandaşların her ihtiyaçlarının imkanlar dahilinde hızla karşılanmasından dolayı Başkan Sandal ve ekibine teşekkür etti.

 
Başkan Batur’dan Cumhur İttifakı ile yatırım gezisi
 
İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar ile A’dan Z’ye... Yeni üyelerimizin çoğu, MHP ve AK Partili!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı'lı 1 Temmuz 2021 Perşembe 12:41

160 bin ton asfalt nereye döküldü? Bayraklı'nın ara sokaklarını geçtik ana yolları bile içler acısı başkan hangi asfalttan bahsediyor. Sevgi yolundan yukarıya otobüs güzergahını bir gezin bakalım. Logar kapakları bile ya 15 cm. yüksek yada alçakta.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur’dan Cumhur İttifakı ile yatırım gezisi
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Millet İttifakı’nın ardından Cumhur ...
Orman Müdürlüğü harekete geçti... İzmir'de yangınla mücadeleye 300 kişilik takviye
İzmir'de yangınlara müdahale konusunda personel eksikliği iddialarının ...
Alt geçide TIR sıkıştı!
İzmir'in Konak ilçesinde, TIR'ın dorsesinde yüklü iş makinesi, alt geçidin ...
 
Bornova’da şeffaf denetim atağı
Bornova Belediyesi’nde, güvenilir ve şeffaf denetimi güvence altına almak ...
Karabağlar’da yeni çöp konteynerlerin dağıtımı sürüyor
Karabağlar Belediyesi, modern çöp toplama sistemine uygun yeni 3 tonluk ...
Güzelbahçe plajları yaza hazır!
Güzelbahçe Belediyesi, 1 Temmuz’dan itibaren başlayacak yeni normalleşmelerden ...
 
Menemen'de beş mahallede kritik 'K planı' hamlesi
İzmir'de 30 Ekim depremi sonrası başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında, ...
Başkan Soyer'den İstanbul'da İzmir daveti
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Vakfı Başkanı Tunç Soyer, dijital ...
GastroShow’da İzmir-İstanbul buluşması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva