HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ağustos 2021 Cuma - 18:48

Başkan Sandal’dan CHP’li Güngör’e gündem çıkışı: Top havalanmasın!

Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde CHP’li Meclis Üyesi Gönül Güngör, Türkiye’de meydana gelen yangınlar üzerine belediye meclisinde konuşurken Bayraklı Belediye Başkanı Serdal Sandal araya girdi ve bu konuların Bayraklı Belediye Meclisi konuları olmadığını savunarak, “Buranın konusu değil. Top havalanmasın” dedi.

Başkan Sandal’dan CHP’li Güngör’e gündem çıkışı: Top havalanmasın!

Menduha Ceylan/EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Meclisi Ağustos ayı 2’nci olağan toplantısı Bayraklı Belediyesi Meclis Salonu’nda, Belediye Başkanı Serdal Sandal Başkanlığında düzenlendi. Meclise, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Pınar Susmuş ve AK Parti İlçe Başkanı Halil Polat da katılım sağladı.

CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Kafalı Bayraklı Belediyesi’nin Ağustos ayı 1’inci birleşiminde Kızılay’la ilgili, “Karşılaştığımız görüntülerde yine en kritik olan kurumlarımızdan olan Kızılay’ın bölgeye görevli olarak gönderdiği sarıklı ve cübbeli kişilerin Kızılay’ın kimleri kontrol altında olduğu sorgulamamız gerektiğini net göz önüne sermiştir” ifadelerini kullanmıştı.

İkinci birleşimin başında bir önceki oturumdan kalan tutanaklarının oylanması kısmında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, Kafalı’nın Kızılay ile ilgili yaptığı konuşmasındaki “sarıklı, cübbeli” ifadelerinin çıkarılmasını tavsiye etti. Aktaş, “Bunlarla ilgili yorum yapmak istemiyorum ama aslında çok gereksiz bir konu. Kızılay bu ülkenin en güzide kurumlarından bir tanesi. Böyle yakıştırma kelimelerle gündem olması hiç uygun değil. Bunların çıkarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Başkan Sandal, Aktaş’a “Kızılay tabi ki bizim güzide kurumlarımızdan bir tanesidir. Kızılay’ı korumak ve Kızılay’a söylenecek kelimelerde biraz daha dikkatli ve temkinli olmak hepimizin görevlerinden bir tanesi. Sanıyorum cümle biraz farklı algılanmış” şeklinde yanıt verdi.

Konu hakkında konuşan CHP Grup Başkan Vekili Cindi Can Polat, “Meclis üyesi arkadaşımızın geçen haftaki Meclis’teki konuşmasında esasen niyetinin bu olmamıştır. Sonuçta Kızılay bir kamu kuruluşu. Kamuda çalışan kişilerin kılık kıyafetinin yönetmelikleri olduğunu biliyoruz. Bildiğimiz kadarıyla da yönetmelikler sarıklı ve cübbeli kişilerin Kızılay bünyesinde çalışıyor olması mümkün görünmüyor. Ancak o yapılan dağıtım esnasında bu tarz giyinene vatandaşlar olabilir. Orada itham edilen Kızılay değil de oradaki arkadaşlardan bahsediliyor. Tabi ki çıkarabiliriz” diye konuştu.

AKTAŞ: ÖNÜ ARKASI KESİLMEYECEK İŞLERE GİRMEYELİM
Gündem dışı konuşmalarda söz alan Aktaş, “Çınar Kafe ile ilgili alınan karar teşekkür ediyorum. Halka açık alanın hala bırakıldığı için. 30 Kasım Lions Parkı ismiyle ilgili gerçekten üzüldüğümüzü belirtmek isterim. Tarihi bir geçmişi olan Bayraklımızın, şu ana kadar hep şehitlerimizin ismi verildi. Ama her ne olursa olsun o parkın tamamı da yapmış olsa, destekte sağlamış olsa bu ismin Bayraklı gibi bir yere uygun olmadığını düşünüyoruz. Yardım ederek, destek olarak yaparak belediyeye gelen ikinci isim değişikliğidir. Bu tür işleri sonunun nereye gideceği belli olmayan işlerdir. Bunun önü arkası kesilmeyecektir. Bu tür isim vermelerde vatandaş yardım yapmak istiyorsa yapsın ama şartlı bile olsa isim vermek istiyorum şeklindeki şeylerin belediyemizin kabul etmemesi gerekir. Yapıyorsa isimsiz yapmalı, reklam yapmanın anlamı yok. Bunlara dikkat edilirse seviniriz” dedi.

BAŞKAN SANDAL: EKSİĞİMİZİ KONUŞMAYA HAZIRIZ
CHP’li Meclis üyesi Gönül Güngör, Türkiye’de son dönemde meydana gelen yangınlar hakkında hükümeti eleştirmek üzere konuşmasına başladığı esnada, Başkan Sandal araya girdi.  Sandal, Güngör’ün sözünü keserek, “Hayır bu meclis gündemini ilgilendiren bir mesele değil. Buranın konusu değil, top havalanmasın. Değerli arkadaşlar bu doğru bir işlem değil. Bu kentin bu ülkenin ormanıyla ilgili birilerini siyasi tasarrufta bulunma işi birilerinin dillendirmesi doğru bir iş değil. Hiç kimse bu ülkedeki bir canın gitmesiyle ilgili ormanıyla doğasıyla ilgili böyle bir siyasi tavır neticesinde böyle bir işlem olabileceğine imkan ve ihtimal vermiyoruz. Doğru bir işlem değil bu. Tedbirde işlemde sıkıntı olabilir ama bu işler çok doğru işler değil. Ben tüm meclis üyesi arkadaşlardan tek bir şey rica ediyorum. Bayraklıyı konuşalım ya! Vallahi Bayraklı’yı konuşalım. Mecliste arkadaşlarımız yeterince konuşuyorlar. Nerede ne işlemin nasıl sonuçlanacağını, herkes fikrini söylüyor, kamuoyu bu konuda bilgileniyor. Burada bizim meclisimizi dinleyen arkadaşların asıl meselesi radyolardan, televizyonlardan, basından izledikleri şeyleri bir daha burada tekrar etmenin bir anlamı yok. Kentimizle ilgili, ‘isimleri veriyoruz ya bu ilerde sıkıntılara neden olabilir’ dendi. Haklı bir uyarı, bir boyutuyla. Bence kenti konuşmakta fayda var. Rica ediyorum ben, tüm meclis üyesi arkadaşlardan; öncelikle biz kenti konuşalım. Biz eksiğimizi konuşmaya hazırız. Yanlışımızı konuşmaya hazırız. Hiçbir sorun yok.”

 
Karşıyaka'nın yangın ekibi çiçeklerle karşılandı
 
Muğla açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın yangın ekibi çiçeklerle karşılandı
Yangınla mücadele çalışmalarına destek vermek üzere geçtiğimiz Salı günü ...
Selçuk'ta 'yönetim' konferansı
Efes Alan Yönetim Planı Amaçlar Hedefler ve Eylemler Arama Konferansı ...
Bayındır Belediyesi Muğla'daki yangın bölgesinde
Bayındır Belediyesi, Koordinasyon Merkezi’nden alınan taleplere yangın ...
 
Bayraklı-Turan için su kesintisi uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Altınyol’da yağmursuyu ...
Çiğli Belediyesi’nden üniversite adayları için önemli işbirliği
Üniversiteli olmak isteyen dört milyondan fazla aday için üniversite tercih ...
Karar kesinleşti... O isim görevinden alındı
İzmir’in Bergama İlçesi’nde uzun yıllar ilçe milli eğitim müdürlüğü yapan ...
 
Narlıdere’de anlamlı sergi!
Pandemi yasaklarının kalkmasıyla kültür- sanat etkinliklerine hız veren ...
Karabağlar'da yangın bölgesi için dayanışma çağrısı
Karabağlar Belediyesi, yangın bölgelerinde ihtiyaç duyulan malzemeler ...
Aydın Büyükşehir tercih zamanında öğrencilerin yanında
Aydın Büyükşehir Belediyesi öğrencilere tercih aşamasında destek olmak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva