HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Aralık 2022 Perşembe - 19:53

Başkan Sandal'dan AK Partililere 'yüzde 75 oy' çıkışı: En kıymetli ağabeyiniz gelsin!

Bayraklı Belediye Meclisi'nde AK Parti Grubu ile Başkan Sandal arasında 'deprem belgesi' ve 'turistik gezi' tartışmasına sahne oldu. 30 Ekim Depremi'nde İzmir'in afet bölgesi ilan edilip edilmediği konusunda tartışma yaşanırken Başkan Sandal'ın yaptığı gezilere yapılan 'turist gezi' eleştirisine yanıt verildi. Başkan Sandal verdiği yanıtta AK Partili meclis üyesi Emre Demir'i hedef alarak "Belki gazlanıyorsunuzdur bilemiyorum ama 2024’te en kıymetli abin gelsin. Yüzde 70 mi, 75 mi göreceğiz" dedi.

Başkan Sandal dan AK Partililere  yüzde 75 oy  çıkışı: En kıymetli ağabeyiniz gelsin!

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı belediye başkanı Serdar Sandal önderliğinde gerçekleştirildi.

Meclis, AK Partili üyeler ile Başkan Sandal arasında yaşanan tartışmalara sahne oldu. Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Partili meclis üyesi Emre Demir, Başkan Sandal’ın yaptığı mahalle gezilerini ‘turistik gezi’ olarak niteledi.

İlçede yapılan sokak röportajları üzerinden örnekler veren Demir açıklamasında şunları söyledi:

“Konuşmam 2019’dan bugüne dek Serdar Sandal’ın algıları üzerine olacak. Sokak gezileri ile alakalı... Sosyal medyada gezerken bir sokak röportajı önümüze geldi. Sayın başkan dolaşıyor ama bunlar turistik gezi… Onun dışında vatandaşın sorduğu sorulara cevap yok. Bayraklı Sevgi Yolu’nda bir sokak röportajı var. Sayın Sandal yüzde 60-70 önümüzdeki yerel seçimleri kazanacağını söylüyor. Ama Bayraklılı hemşerilerimiz ne diyor, bakalım. Sayın başkanın yapmış olduğu geziler, canlı yayınlar algı üzerinedir, vatandaşın üzerinde etki etmemiştir. Biz defaatle deprem siyaset üstü bir konu, bu konuyu gündeme getirmeyin dedik. Sayın Başkan her yerde bu konuyu dile getirdi. Buranın doğal afet alanı ilan edilmesi lazım dedi. Bu genel hayata etkililik durumu olur o da hükümet tarafından yapılmıştır dedi. Sayın Başkan, ‘bu yapılmadı’ diyerek algı yaparak ayrıştırmaya mahal vermiştir. Tüm Türkiye’yi ayrıştırma içinde bulunmuştur. Depremzedelere ve deprem bölgesine algıdan başka bir şey yapmadı. Bu konuyu da istismar etmiştir. Bayraklı’yı algıya kurban etmiştir”

YÜZDE 70 Mİ, YÜZDE 75 Mİ GÖRECEĞİZ
Demir’in konuşmasına tepki gösteren Başkan Sandal,  “Siyaset toplumsal meseleleri çözme işidir. Ama siyaset yaparken de böyle minicik Ali Cengiz oyunları siyaseti dizayn etme işi tam olarak size ait. Orada kendi medya kuruluşlarınızı, seçmeninize götürüp dağıttınız metinleri… Biz oradaki konuşan arkadaşın ses tonunda ne söylediğini anlayabilecek kabiliyetteyiz. Belki gazlanıyorsunuzdur bilemiyorum ama 2024’te en kıymetli abin gelsin. Yüzde 70 mi, 75 mi göreceğiz” ifadelerini kullandı.  Sandal’ın sözlerine tepki gösteren Demir, “Siyasi abilerin gelsin. Sen gazlanma. Bu kadar düzeysiz bir siyasi eleştiri olmaz. Ben CHP’li bir belediye başkanıyım, yüzde 55 oy almışım. Bu tip şeylerden size zarar gelmez. Ben bu gerçekleri Bayraklılı yurttaşlara anlatırım. Ben bir siyasiyim, Bayraklı Belediye Başkanıyım, ben bundan son dönemdeki tarihi rekor oyla belediye başkanı seçildim. Yüzde 45’i farklı siyasi görüşlere sahip arkadaşlar negatif beyanlarını söylerler. Biz de saygı duyarız. Biz bunları siyasi malzeme yapmayız” şeklinde konuştu.

AKRABALARININ YÜZDE 80’İ BANA OY VERECEK
Demir’e akrabalarının dahi kendisine oy vereceğini söyleyen Başkan Sandal, “bana oy verip verilmeyeceğini birinci derece akrabalarına sor. Akrabalarının yüzde 80’nin oyunu alacağım. Bu benim iddiam, göreceksin. Bizi sokaklarda turistik gezi yaptığımızla ilgili iddia var. Bu had bilememekle ilgili bir durum. Ben o geziye belediye bürokratlarımla gidiyorum. Hiç kimsenin kamu bürokratını bu şekilde eleştirme hakkı yok. Önce kurumlarımıza sahip çıkacağız. Eleştireceğiz diye bunları söylemek siyasal eleştiri değil” açıklamasını yaptı.

BÖYLE BİR EVRAK DEMEDİNİZ
Düzce’nin deprem sonrası afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgili olarak İzmir’in 30 Ekim Depremi sonrası afet bölgesi ilan edilmediği konusu üzerine konuşan Başkan Sandal, İzmir depreminin genel hayata etkili afet olduğuna dair belgenin yayımlandığını hatırlattı. Sandal “Deprem meselesinde biz elimizden geldiğince uyumlu çalışmaya çalışıyoruz. Bize kamu kurum ve kuruşlarından kamu yararı gözetecek iş olduğunda kurumun kim olduğuna bakmaksızın elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bizim o taraflarda negatif algımız yok. Ama ne yazık ki bazı arkadaşlarımız olur olmaz iş olsun diye böyle farklı eleştirileri söyleyince bize cevap hakkı doğar. Bize depremde bir şey yapmadınız derseniz biz de cevap veririz. Biz seninle tartışmayacağız. Burası meclis. Afet bölgesi ile ilgili bu yazıya dün vekilimizin bu anlamda bir çıkışı oldu ve verilen cevap vardı. Bu konuyu gündeme getirirken AK Parti meclis üyemiz Özgür Bey bu konuyla ilgili alanın güncel alanlarda etkili alanlardaki, afetle ilgili açıklamayı yaparken heyelan, yağmur, deprem risklerini barındıran bölgeyle ilgiliydi dedi. O gün sizin de haberiniz yoktu. O günkü açıklamalarınızdan böyle bir evrak var demediniz. Bu tür işlerde afet bölgesi süreçte bölgenin boşaltılacağı ile ilgili söyledikleriniz var” ifadelerini kullandı.

HIZAL: YÜZDE 55 OY ALDIM DİYE HAVA ATMAYIN
Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, Sandal’a verdiği yanıtta “Siz bu şehrin belediye başkanı olduğunuzu bu meclis toplantılarında birçok defa unutuyorsunuz. Sizin söylediğiniz şekliyle size Bayraklılılar yüzde 55 oy verdiyse hizmet etmeniz için verdi. Size Bayraklılar yüzde 55 oyu mecliste meclis ve belediye başkanı olarak size yapılan eleştiriler sonrası meclis üyelerine ‘yüzde 55 oy aldım’ diye hava atmak için vermedi. Kimin kime oy vereceğini 2023 ve 2024’te görürüz. Siz az önce AK Partili meclis üyelerine ‘haddinizi aşıyorsunuz’ diyerek haddinizi aştınız. AK Partili meclis üyelerine hiç kimse had bildiremez. AK Parti meclis üyelerine kimse had bildiremez. Maalesef ki bir Bayraklı Belediye Başkanı olarak siz ne bizim söylediklerimizi anlıyorsunuz ne de okuduğunuz yazıyı anlıyorsunuz. Ben o gün tane tane anlatmıştım; afet bölgesi ile genel hayata etkili alan bölgesi farklı tanımlardır, yasada farklı şekilde tanımlanır dedik. Siz hamaseti çok iyi biliyorsunuz. Bunun üzerinde Bayraklı’da hamaset yaptınız. Bu yazıdan siz eğer haberdar değilseniz ya da bu yazıya ulaşamıyorsanız Bayraklı Belediyesi’nde kamusal alanda ciddi bir problem var demektir” dedi.

Bunun üzerine Sandal, “Siz de yeni ulaştınız. 1 yıldır söylüyorum neredeydi?” deyince Hızal “Ben meclis üyesiyim ulaşamadım ama siz bu kurumun başısınız. Bu yazıya siz ulaşamadıysanız demek ki siz… ben size anlattım siz anlamadınız. Anlamak istemediniz. Yoksa anlayamadınız mı onu bilmiyorum” diye konuştu.

DEMİR: BURASI SERDAR SANDAL DERSHANESİ DEĞİL
Bu esnada söz alan AK Partili Demir, “Ben bu partinin grup sözcüsüyüm. Konuşmak istiyorum. Burası Serdar Sandal Dershanesi değil. Konuştuktan sonra size üzülüyorum” ifadelerine cevap veren Başkan Sandal, “Söz vermeden konuşma kardeşim. Sen bana değil kendine üzül” sözleriyle cevap verdi.

BELGENİZLE BİZİ DOĞRULADINIZ
Sandal ayrıca AFAD tarafından İzmir Depremi ile ilgili olarak hazırlanan belge ile ilgili ise “Yazıyla ilgili bana bir bilgi notu geldi. Yazı kurum içi bir yazışma. Genel hayata etkili afet bölgesi işi. Afet bölgesi ilanını bakan mı veriyor bakanlık mı? Sayın Cumhurbaşkanımız Rize’yle ilgili ‘afet bölgesi ilan edeceğiz’ demiş ve ‘Kabinede karar alacağız’ demişti. Biz ‘afet bölgesi ilan edilmedi’ demiştik. Siz bu belgeyle bizi doğrulamış oldunuz” ifadelerini kullandı.

Tartışmaların devam etmesi üzerine Başkan Sandal meclis oturumunu sonlandırdı.

 
Menemen'de önerge krizi!
 
Kamyonet ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ağam 2 Aralık 2022 Cuma 23:38

turistik gezi karşıyaka belediye başkanından farkı yok.

Yorumu oyla      2      3  
bekir 2 Aralık 2022 Cuma 10:32

ne 75'i ya 4 senedir yattınız hiçbir hizmet yok secimde koltugunu kaybetmemek için çırpınıcaksın

Yorumu oyla      9      3  
Vatandaş 1 Aralık 2022 Perşembe 21:10

Sayın belediye başkanı öncellikle bütün belediye başkanları atama ile geldi,ön seçim olsaydı hiçbiriniz seçilecek sırada olamazdınız,Ankara'dan genel merkezden adamları olanlar belediye başkanı olarak atanması yapılıyor,öncellikle ön seçim halkın gerçek iradesini yansıtır,sizler Ankara'nın torpilli adamları işte bize de tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık...

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de önerge krizi!
 Maltepe mahallesindeki bin 500 dönümlük alanın encümen eliyle satışıyla ...
Bornova’da gündem Doğanlar Mahallesi… İduğ: Yıkıp geçmek en doğrusu ama…
Bornova Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ilk oturumunu ...
İhale tarihi belli oldu... Konak yeni binasına kavuşuyor!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Basmane Meydanı’nda yapılacak yeni ...
 
Başkan Engin'den mecliste 2023 mesajı: Üretmeye devam edeceğiz
Narlıdere Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.  ...
İzmir İktisat Kongresi'nde geri sayım... İş dünyası zirvesinde ilkeler belirlendi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
Bergama Belediyesi Aralık meclisi yapıldı
Bergama Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 
 
Mübadele söyleşileri kitaba dönüşecek
“Yüzüncü Yılına Yaklaşırken Her Yönüyle Mübadele Söyleşileri” Selçuk Efes ...
Adım adım İktisat Kongresi... Son paydaşlarla zirve!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat 2023’te İzmir’de düzenleyeceği İkinci ...
Büyükşehir'den damping... İndirimli et satışı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva