HABERLER>EKONOMİ
6 Kasım 2020 Cuma - 15:24

Başkan Pekcan duyurdu: İzmir esnafına hibe ve kredi desteği

Ticaret Bakanı Pekcan, depremden etkilenen Seferihisar'da incelemelerde bulundu. Ziyaretin ardından AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Pekcan, "Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı, zarar gören esnafımıza 50 bin liraya kadar hibe TESKOMB üzerinden vereceğiz. TESKOMB üzerinden Halkbank'tan kredi kullanan esnafımıza kredilerini faizsiz olarak 1 yıl daha öteleyeceğiz" dedi.

Başkan Pekcan duyurdu: İzmir esnafına hibe ve kredi desteği

 Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Böyle afetler yaşamamak için devlet, sivil toplum örgütleri ve millet el ele vererek çalışmalarımızı tam bir iş birliği ve eş güdüm içerisinde sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum." dedi.

Depremin merkez üssü Seferihisar'ın Sığacık Mahallesi'nde esnafın sorunlarını dinleyen Bakan Pekcan, vatandaşların taleplerini ilgili bakanlıklara bildireceklerini belirtti.

Pekcan, İzmirlilere geçmiş olsun dileğinde bulundu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni etti.

ESNAFA DESTEK
Devletin, depremin ilk anından itibaren tüm olanaklarıyla bölgede olduğunun altını çizen Pekcan, şöyle konuştu:

"Biz de Ticaret Bakanı olarak esnafımızın yanındayız. Caddelerin yıkanmasına kadar bakanlıklarımız, kaymakamımız devreye girip gereken her türlü özeni gösterdiler. Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı, zarar gören esnafımıza 50 bin liraya kadar hibe TESKOMB üzerinden vereceğiz. TESKOMB üzerinden Halkbank'tan kredi kullanan esnafımıza kredilerini faizsiz olarak 1 yıl daha öteleyeceğiz. İnşallah böyle felaketleri bir daha yaşamayız. Böyle afetler yaşamamak için devlet, sivil toplum örgütleri ve millet el ele vererek çalışmalarımızı tam bir iş birliği ve eş güdüm içerisinde sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum."

VALİ KÖŞGER: EL ELE ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ
Ticaret Bakanı Ruhsat Pekcan ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi’nde depreme yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Depremden etkilenen esnafa destek sağlanacağını belirten Bakan Pekcan, “Devletimiz ilk andan itibaren İzmir halkının yanındaydı. Bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımız, milletimiz de İzmir’le beraberdi. Tam bir koordinasyon ve işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. Sabah Seferihisar esnafımızla beraberdik. Onlar da büyük bir badire atlattılar. Hepsinden, ‘Devletimiz yanımızdaydı, çok hızlı yetiştiler’ diye memnuniyet sözleri duydum. İnşallah bundan böyle de onlarla ilgili çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Sayın bakanlarımız, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’da İzmir’deler. Herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmak için gayret içinde. Esnaflarımızla ilgili, Sayın valiliğimizin koordinasyonunda zarar tespitlerine başladık. Bu tespite takiben, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da açıkladığı gibi, zarar gören esnafımıza 50 bin liraya kadar hibe desteği vereceğiz. Tez Kop. üzerinden Halk Bankası Kredi kullanan esnaflarımızın da ödemelerini faizsiz olarak 1 yıl süreyle erteledik. Bakanlığımız, Gümrük Dış Ticaret Bölge Müdürlüğümüze uğradık, binamızda az da olsa hasar var. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Depremin olduğu saat içinde dahi, dışarıda masalarını kurup dış ticaret işlemlerini gerçekleştirdiler. Ben bir kez daha buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Hiç kimse onlardan böyle bir performans beklemiyordu, o deprem anında ben bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. Her aşamada devletimiz, milletimiz el ele çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu. (AA)

 
Menemen Belediyesi'nden depremzede çocuklara ders desteği
 
14 yaşındaki çocuk koronavirüs kurbanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çıntar, pazaryerlerinde kapış kapış gidiyor!
Marmaris'te, sonbahar mevsiminin ilk yağmurlarıyla ortaya çıkan çıntar ...
Bakan Pakdemirli'den deprem raporu: İzmir'deki baraj ve göletler için açıklama
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, depremin ardından baraj ve göletlerde ...
Bitcoin 15 bin 500 doları aştı
Küresel düzeyde merkez bankalarının dijital para çıkarma hazırlıklarını ...
 
Dolar ve Euro fiyatlarında son durum!
Dolar 8,57 TL, Euro 10,17 TL'den işlem görüyor
Fed'den faiz kararı açıklaması geldi
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı.
Bakan Albayrak'tan Türk Reasürans açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında ...
 
İş dünyası depremzedeler için kolları sıvadı: 'Birlikten İzmir Doğar'
İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan ...
Bunu yapan insan olamaz... Depremde dışarı çıkan çalışana kesinti!
İzmir'de yaşanan 6.9'luk depremin ardından AVM'de çalışanların deprem ...
Piyasalarda gözler Fed kararında
Küresel piyasalarda, ABD'de başkanlık seçimine ilişkin sonuçların halen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva