HABERLER>İŞ DÜNYASI
25 Ocak 2023 Çarşamba - 18:57

Başkan Özgener'den 'tüm kamu borçları yapılandırılsın' çağrısı!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kamu borçlarının yapılandırılması konusunda hükümete çağrı yaparak "Stok affı, matrah arttırımı, kasa affı gibi uygulamaları içeren yeni bir yapılandırma gündemde. Bu konuda en öncelikli taleplerimizin başında tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarımıza teşvik edici bir indirim uygulanması geliyor" dedi.

Başkan Özgener den  tüm kamu borçları yapılandırılsın  çağrısı!

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- İZTO Ocak ayı meclis toplantısı meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis üyelerinin yoğun katılım gösterdiği toplantıda, meclis üyelerinden CHP İl Başkanlığına seçilen Şenol Arslanoğlu, İYİ Parti İl Başkanlığı’na seçilen Sinan Bezircilioğlu ve EGİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden seçilen Alp Avni Yelkenbiçer, diğer üyeler tarafından alkışlanarak tebrik edildi. Toplantıda ayrıca 2022 yılı faaliyeti ve 2023 Ocak ayı faaliyet raporu sinevizyonla sunuldu.

Konuşmalarında yeni bir yapılandırma paketinin gündeme  geldiğini söyleyen Başkan Özgener, “Üyelerimizi ve tüm sektörlerimizi ilgilendiren taleplerden biri, kamu borçlarının yeniden yapılandırılması konusu. Stok affı, matrah arttırımı, kasa affı gibi uygulamaları içeren yeni bir yapılandırma gündemde. Bu konuda en öncelikli taleplerimizin başında; dün toplantıda konuşmamda vurgulayarak ilettiğim gibi, tüm kamu ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren iş insanlarımıza teşvik edici bir indirim uygulanması geliyor” dedi

YAPICI YAKLAŞIMI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM
Önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi ağırlayan iş dünyası toplantısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Özgener, “2023’te ekonomik koşullar ve piyasalar genel anlamda 2022’nin dinamiklerini yansıtmaya devam ediyor. Dün Odamız ve kardeş kurumlarımız ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Dr. Nureddin Nebati’yi kentimizde ağırladık. Toplantıdaki konuşmamda, ülke ekonomisi ve uygulanan ekonomi politikalarına ait görüş, talep ve önerilerimizi detaylı şekilde aktardım. Üyelerimiz de Sayın Bakanımıza yaşadığı sektörel sorunları birebir iletti.  Konularımız itibarı ile en yoğun gündemimiz olan Hazine ve Maliye Bakanımızla verimli ve interaktif bir toplantı gerçekleştirdiğimize inanıyorum.Ülkemizin mali yönetimde önemli bir fonksiyonu yerine getiren, Gelir İdaresi Başkanımız Sayın Bekir Bayrakdar’ın toplantıya  katılımı da, birçok sorun ve talebimizi kendisine direk olarak iletmemize vesile oldu.Sayın Bakanımıza bizlere ayırdığı vakit ve içten, sıcak ve yapıcı yaklaşımı için sizlerin huzurunda tekrar teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

YABANCI SERMAYE KONUSUNDA POZİTİF GELİŞME YAŞIYORUZ
İzmir ile ilgili ekonomik gelişmeleri aktaran Özgener, Sizinle kentimiz adına bizleri sevindiren bazı verileri de paylaşmak istiyorum. Şehrimizde 2021 yılına kıyasla 2022’de ticaret hayatına başlayan şirket sayısı %22 oranında artış gösterdi. Açılış gerçekleştirilen 8.136 şirketin toplam sermayesi 2 kat artış ile 5,7 milyar Lira olarak gerçekleşti.Bununla birlikte, yabancı sermaye konusunda da pozitif bir gelişme yaşıyoruz. 2021 yılında 332 yabancı sermayeli şirketin yatırım gerçekleştirdiği kentimize 2022 yılında 545 yabancı sermayeli şirket 259 milyon Türk Lirası değerinde yatırım gerçekleştirdi ve %64 oranında artış sağlandı.Bu olumlu sürecin, iş ve yatırım ikliminin geliştirilmesi konusunda atılacak adımlarla birlikte daha da zenginleşeceğini düşünüyorum. Devletimizin ihtisas teknopark ve serbest bölge gibi alanlarda attığı adımların, Bilişim Vadisi İzmir’in devreye girmesiyle seviye atlayacak İzmir teknoloji ekosisteminin yatırım dostu paketlerle desteklenmesi halinde kentimiz ekonomisinin ülkemiz ekonomisine vereceği katkının giderek artacağına inanıyoruz.

İş dünyasının sürekli bir gelişim trendi içinde olan güncel üretim ve pazarlama biçimleri konusunda donanımlı eleman bulma ihtiyacı giderek artıyor. Sosyal ve ekonomik hayatın en önemli değeri olan insan kaynağının ihtiyaçlar doğrultusunda iyi yetiştirilmesinin yolu da nitelikli eğitimden geçiyor.Bu sorunlara çözüm üretmek amacıyla Aralık ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile sektörlerimiz açısından önemli bir protokole imza attık. Protokolümüz ile milli eğitim ve iş dünyası arasında bir ortak çalışma alt yapısı kurmak adına, Meslek Liselerimizin ve sektör temsilcilerimizin eşleştirilmesini sağlayacağız. İşbirliğimiz kapsamında en önem verdiğimiz konu, sürecin komitelerimizin birebir himayesinde yürütülmesine olanak tanımak oldu.Böylelikle, Meslek Lisesi öğrencilerimizin okuduğu alan hakkında daha fazla bilgi sahibi olması ve okuduğu alana aidiyet duyarak geleceğini daha planlı şekillendirmesi için sektör temsilcilerimizle birebir iletişimlerini sağlamayı hedefledik.

Aynı zamanda, Meslek Lisesi yöneticilerinin eşleştirildikleri sektör temsilcileri ile öğrencilerin eğitimi, staj süreci, okul sonrası istihdamı ve öğretmenlerin işbaşı eğitiminin geliştirilmesi gibi konularda bir araya gelerek verimli ve sonuç odaklı çalışmalar yapmaları için de ilk adımı atmış olduk. Yapacağımız bu ortak çalışmalarla, güncel beklentilerin eğitim sistemine aktarılması ve doğru işe doğru insan eşleşmesinin gerçekleştirilmesi konularında yaşandığını gözlemlediğimiz tüm aksamaları aşacağımıza inanıyoruz.

Yılbaşında güncellediğimiz fuar desteklerimizle birlikte fuar organizasyonlarımıza hızlı bir giriş yaptık. Ocak ayı içerisinde kendi sektöründe dünyanın en önemli etkinliği olan DOMOTEX Hannover Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na bir ziyaret organizasyonu gerçekleştirdik.

Heyetimiz, fuardaki temaslarının yanında Hannover’in Türk kökenli Belediye Başkanı Sayın Belit Onay’ı makamında ziyaret etti, Hannover Başkonsolosumuz ve Ticaret Ataşemiz ile görüşme imkânı buldu. Yine bu ay, dünyanın en büyük denizcilik etkinliği olarak kabul edilen Boot Düsseldorf Fuarı’nı ziyaret ettik. Yurt içinde de önemli fuarlarımız var. Bu ay, Antalya Anfaş Otel Ekipmanları ve Gıda Fuarı’na, “İstanbul Mobilya Fuarı’na ve İstanbul Mobil Teknolojiler Fuarı’na grup ziyaret organizasyonlarımızı gerçekleştirdik.

11-15 Ocak arasında Hollanda Utrecht’te düzenlenen “Vakantiebeurs Turizm Fuarı’na ve 18-22 Ocak arasında İspanya Madrid’de düzenlenen Fitur Turizm Fuarı’na İzmir Ticaret olarak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı çatısı altında katıldık.41. Turizm Seyahat Acenteleri ve Oto Kiralama Grubu ile 43. Konaklama Grubu Meclis ve Komite Üyelerimizle beraber, dünyanın önemli turizm buluşma noktalarında İzmir’i yabancılara anlattık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

URGE Tıbbi Cihaz ve Malzeme projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz Brezilya-Şili Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti organizasyonumuz sonucu firmalarımızdan gelen ilk ihracat haberini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Firmalarımız faaliyetimizden Latin Amerika’nın en büyük pazarları olan Brezilya ve Şili hakkında son derece kıymetli bilgiler ve ticari bağlantılar ile döndüler.

Şili Santiago’da gerçekleştirdiğimiz Clínica Las Condes hastane ziyaretimizde kurulan bağlar, hastane yetkililerinin, yine odamız tarafından ziyaret organizasyonu düzenlenen Kasım ayında MEDICA Almanya Tıbbi Malzeme ve Teknolojileri Fuarında üyelerimiz ile tekrar bir araya gelmesi ile pekişti ve ihracata dönüştü. Tüm yurtdışı desteklerini etkin kullanmamız ve sektör temsilcileri olarak çalışmalara odaklanılması nihayetinde aldığımız başarılı sonuçlar bizleri memnun ediyor. Odamızın sektörlerimizi geliştirmeye yönelik çalışmaları kesintisiz devam ediyor.Meslek Komitelerimizden gelen talepleri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının en yetkili yöneticilerini Odamıza davet ederek  bilgilendirme toplantıları düzenlemeye ve üyelerimizin güncel konular hakkında bilgi almalarına büyük önem veriyoruz.Bu süreçte, bir çok sektörümüzün ana odağında olan tevkifat ve MASAK uygulamaları konusunda yakın bir tarihte Odamızda toplantılar gerçekleştireceğimizi de sizinle paylaşmak istiyorum. Ayrıca Şubat ayında İhracat Genel Müdürümüzün katılımı ile Yeni Nesil İhracat Destekleri ve Prefinasman Modeli Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısını gerçekleştireceğiz” dedi

MEVCUT POLİTİKALARLA ENFLASYON DÜŞMEZ
Özgener ardından Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Enflasyonun mevcut ekonomi politikalarıyla düşmesinin mümkün olmadığını geçtiğimiz Meclis konuşmalarımda bir çok defa sizlerle paylaşmıştım. Aralık ayının baz etkisiyle %64,27 olarak gerçekleşen yıl sonu enflasyonunda önümüzdeki 3 ayda da düşüşlerin yaşanabileceğini öngörüyoruz. Bu nedenle, 2023’te daha çok kamu finansmanı hesabı, KKM (Kur Korumalı Mevduat) etkileri ve EYT ile düşen işgücüne katılma oranı sonuçlarını konuşacağımızı düşünüyor, enflasyon, kur, cari işlemler açığı ve finansmanının seçime kadar takip edilmesi gereken ana maddeler konumunda olduğuna inanıyorum.Seçim sonrası enflasyon politikasının yönünü şimdiden öngörebilmemiz gerekiyor. Çünkü özel sektördeki fiyat ayarlamalarının Aralık sonu enflasyonuna göre yapıldığını görüyoruz. Bu ayarlamalarla, enflasyonun 2023 sonunda Hükümet’in tahmini olan %30’un altına düşmesi için, yılın ikinci yarısında talebin ciddi bir şekilde daralması gerektiğini görüyoruz. Günümüz şartlarında mevcut büyümeyi canlı tutabilmek için, iç tüketimin artması gerekli; çünkü ihracat ve yatırımdan gelen sinyaller kuvvetli değil ve dış talebin büyümemize en azından 2023’ün ilk yarısında pozitif bir katkı sağlamayacağı öngörüsü hakim. Sadece yurtiçi talebin desteği ile büyümeyi %5’in üstünde tutmaya çalışmak, enflasyonun talep kanalıyla yüksek kalmasına sebep olacaktır. Maaş zamları ve yeni kredi paketlerinin 2023 yılında büyümeyi hareketlendirebilme olasılığı da var ama bu durum da yine enflasyonla mücadelede farklı bir olumsuz tablo ortaya çıkmasına neden olabilir. Parasal genişlemenin olduğu bir ortamda, harcamaların öne alınıp, talep enflasyonunu körüklemesi ihtimali de söz konusu.

Piyasaya yönelik etkiler karşısında para yönünü bulmaya çalışıyor. Bu durum konut ve hisse senedi piyasasında 2022 yılında resmi enflasyonun çok üstünde fiyat artışları yaşanmasına sebep oldu. Bu değerlenmeler, piyasa şartlarının aşırı zorlanmasına karşı bir tepki, uyarı olarak değerlendirilmeli.” İfadelerini kullandı.

ANOMALİLERİN ORTADAN KALKMASI GEREKİYOR
Seçim sonrası ekonomide olası yavaşlama etkisinin, banka ve şirket bilançolarında yaratacağı sonuca bakarak hesaplanması gerektiğine inandığını kaydeden Özgener, “İthalattaki artış ve cari işlemler açığının nasıl azalacağı konusuna da açıklık getirilmesi, belirsizliğin giderilmesi konusunda etkili olacaktır. Mevcut programın cari işlemlerdeki yapısal açığı azaltma hedefi şu ana kadar tam olarak gerçekleşmedi. Yapısal olarak cari işlemler açığını düzeltmek için seçim sonrasında ne gibi adımlar planlandığını da bilmemiz gerekiyor. Uluslararası kaynaklı gelebilecek negatif etkilere karşı, enflasyon-cari açık-büyüme üçgeninde alternatif senaryo çalışmalarının hayata geçirilmesi gerektiğinin önem taşıdığını düşünüyorum. Çözüm olarak; düşük enflasyon ve makroekonomik istikrarı önceliklendirerek, sıkı para politikası ile kısa vadede yavaşlayan büyüme hızı görebiliriz, ama bu yaklaşımın karşılığında fiyatlama koşullarındaki anomalilerin ortadan kalkacağını, kredibilitenin artacağını ve finansman kalitesinin iyileşeceğini düşünüyoruz.Ülkemiz ekonomisine yönelik öngörülebilir politikalar uygulamamız gerektiği kanısındayım, çünkü ekonomik parametreler birbirini açıklamıyor ve bu nedenle ekonomik tahminlerdeki yanılma payımız yüksek.Pek çok firmamızın finansmana erişiminde ciddi sıkıntılar yaşamaya başlaması ve kredi alma koşullarının gittikçe ağırlaşması bir çok defa dile getirdiğimiz başlıca konular arasında yer alıyor.Bu nedenle, işletmelerimizin en büyük sorunu olan finansmana ulaşmada yaşanan zorlukların çözümü noktasında açıklanan 14 aşamalı KGF Paketini olumlu buluyoruz.Özellikle bankalar tarafından şubelere tahsis edilen miktarlar nedeniyle limit olmadığına dair bilgi alan üyelerimizin bize başvurmalarını diliyoruz.Çalışan EYT’lilerin yapılan düzenleme ile emekliliğe hak kazanması, iş yerleri açısından kalifiye eleman sıkıntısı, kıdem tazminatı, yeni sözleşme oluşturulması gibi bazı sonuçları beraberinde getirecek.

Emekli olup işe devam etmek isteyenlere prim desteği verilmesinin kamuda ve özel sektörde yetişmiş tecrübeli elemanların çalışmaya devam edebilmesine olanak sağlayacağı kanaatindeyiz.Aralık meclis toplantımızda, işten emeklilik sebebiyle ayrılan işçilerin toplu olarak kıdem tazminatı alma hakkının  da, firmalarımızı finansal açıdan zorlayacak en önemli konuların başında geldiğini ve bu konuda düzenleme yapılması gerektiğini vurgulamıştım. Açıklanan KGF paketinde bu talebimize ilişkin EYT Desteği’nin oluşturulmasından memnuniyet duyduk. Aralık ayı meclis toplantısında asgari ücret artışıyla birlikte, vergi dilimlerinin de enflasyona paralel olarak güncellenmesini gerekli gördüğümüzü iletmiştim.Gelir vergisi dilimleri yukarı yönlü güncellendi ve asgari ücret desteği Sayın Cumhurbaşkanımızın 4 Ocak tarihli açıklaması ile 400 TL’ye çıktı” şeklinde konuştu.

Başkan Özgener konuşmalarına şunları ekledi:

Dünya ekonomisi tahminlerden daha fazla yavaşlıyor. Uluslararası finans kuruluşları, 2023 yılı küresel büyümesinin 2022’nin altında kalacağına yönelik tahminler yayınlıyor.OECD, G-20 ülkeleri arasında 2022’de %3,1 olan büyümenin 2023’te %2,2’ye ineceğini öngörüyor. OECD’nin “3. Çeyrek Küresel Görünüm Raporu”nda, Türkiye’nin 2022 yılına ilişkin büyüme tahmini %5,4’ten %5,3’e revize edilirken, 2023 yılı büyüme tahmini %3 olarak sabit tutuldu. Ülkemiz ekonomisinin 2024 yılında ise %3,4 büyüme kaydetmesi bekleniyor.Avrupa Merkez Bankası ise Euro bölgesi için 2022 büyüme tahminini %3,4, 2023 için ise %0,5 olarak açıkladı. 2022’nin son çeyreği ve 2023’ün ilk çeyreğinde Euro bölgesi ekonomisinde kısa süreli bir daralma yaşanabileceği tahminleri yapılıyor. Diğer yandan Dünya Ekonomik Forumu’nun yakın zamanda yayınladığı Global Risk Raporu’nda, 2025’e kadar küresel ekonomiyi etkileyecek riskler arasında toplumsal kutuplaşma, ülkeler arası ticari savaş, iklim eylemi, artan yaşam maliyeti ve resesyon ön sıralarda yer alıyor. Dünya genelinde, risk kategorilerinin önemi ve birbirleriyle bağlantıları da değişiyor. 10 yıl önce ekonomik konular ağırlıklıyken, bugün çevresel, sosyal, teknolojik ve jeopolitik risklerin de yükseldiğini ve ekonomi ile doğrudan bağlantılarının artığını görüyoruz.Bugün global gündemin en önemli sorunlarından birisi olarak sayılan iklim değişikliğine uyum hareketi ciddi bir yeşil dönüşüm devrimini zorunlu kılıyor. Bu konuda dünyada öncü rol oynayan Avrupa Birliği’nin, Yeşil Mutabakat kapsamında tasarladığı “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması(SKDM)” için tarih verdiğini geçen meclis konuşmamda sizlere aktarmıştım. Detaylar da geçtiğimiz aydan bu yana netleşmeye başladı.

2021 yılında Fit For 55 paketiyle birinci aşama için belirlenen çimento, demir çelik, alüminyum, gübre ve elektriğin yanı sıra hidrojeni de kapsayacak uygulama; 1 Ekim 2023-31 Aralık 2025 tarihleri arasında raporlama geçiş dönemi ile başlıyor ve 1 Ocak 2026 tarihinden itibaren mali yükümlülüklerin uygulamaya alınması planlanıyor.

Ülkemizde Avrupa Birliği’ne benzer yerli bir “Emisyon Ticaret Sistemi (ETS)”nin devreye girmesinin her türlü senaryoda “Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması” maliyetlerini düşürmeye fayda sağlayacağını, aynı zamanda ekonomik büyüme ve emisyonların düşürülmesi konusunda yapılan çalışmaları önemli buluyor, hızla uygulamaya geçmesini bekliyoruz. 

Bu kapsamda; ülkemiz ekonomisinin istihdam ve ihracatının büyük bir kısmını sırtlayan KOBİ’lerimizin yeşil dönüşüm ilkelerine uyum sağlamaları için, bizler farkındalık düzeyini artırmaya yönelik çalışmalar yaparken, diğer yandan geri ödemesiz dönemi içeren uygun maliyetli finansman verilerek, bu sürecin maksimum seviyede desteklenmesi büyük önem taşıyor.

Tecrübelerimiz ve tarih bize değişim süreçlerinin yarattığı karmaşık ve zorlu dönemeçlerin yerini orta vadede iyileşmeye bıraktığını gösteriyor. Bu dönemin olumsuz etkilerini hafifletme yolunun proaktif davranarak değişim sürecinin gerektirdiği adımları atmak ve gelecekle doğru noktada buluşmayı başarmak olduğunu düşünüyoruz.

 
Başkan Sandal AK Partili Kaya’ya rezerv alan yanıtı: Bağlayıcılığın yok!
 
Sınırda 3'ü FETÖ mensubu 8 kişi yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yorgancılar, ‘Vatandaş Ender olarak söylüyorum’ dedi: Çeşme Projesi bence doğruydu!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
Hedef 250 milyon dolarlık ihracat... Egeli ihracatçılara ABD'de yoğun ilgi!
Türkiye’nin ABD’ye su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatının yüzde ...
Bilgin'den EYT açıklaması: İlk maaş ne zaman?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar ...
 
Sanayicilerin başkanı Yorgancılar’dan çağrı: Doların üzerindeki baskıyı kaldırın!
Bakan Nebati'nin de katıldığı İzmir İş Dünyası buluşmasında konuşan EBSO ...
İzmir ayağa kalkmıştı… Nae Sao Paulo için son karar!
İzmir’de sökülmesi planlanan ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve sivil ...
ESBAŞ ihracatta 67 ili solladı!
Türkiye'deki 17 serbest bölge, 254,2 milyar dolarlık ülke ihracatına 11,4 ...
 
Hazır giyimcilerden 1 milyar 472 milyon dolarlık ihracat!
Türkiye’de İhracatçı Birlikleri arasında sürdürülebilirlikte öncü olan ...
Milyarlık hisse savaşında yeni perde!
ENDA Enerji'ye 2015’te ortak olan ve Egeli diğer ortaklarıyla sürekli ...
İzmir Ticaret Borsası'ndan Ankara çıkarması!
İTB'den yapılan açıklamaya göre, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva