HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Şubat 2022 Pazar - 08:56

Başkan Oran’dan o eleştirilere cevap: Bakanla neden kavga edeyim ki?

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile iletişim halinde olması nedeniyle eleştirilen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Ben CHP ilçe başkanı mıyım, yoksa belediye başkanı mıyım? Ben Çeşme'nin belediye başkanıyım tabii ki. Çeşme, turizm kentidir. İlçemin çıkarlarını düşünmek zorundayım. Çeşme’ye artı değer katacak bir iş varsa ortada, ben Turizm Bakanı ile niye kavga edeyim ki…” dedi

Başkan Oran’dan o eleştirilere cevap: Bakanla neden kavga edeyim ki?

EGEDESONSÖZ - Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Oran, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İlçe sınırları içerisindeki yükselen kira ve konut fiyatların düşmesinin tek yönteminin, yeni konutlar oluşturmak olduğunu belirten Oran, bununla ilgili çalışmalarını şu ifadelerle anlattı:

"Pandemide bir anda talep yükselip arz olmayınca kiralar çok yükseldi. Bundan da çalışanlarımız memurlarımız olumsuz etkilendi. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Özellikle lojman konusunda. Arsa ve sosyal konut üreterek arzı yükseltirseniz bu sefer aşırı kiraları engellemiş olursunuz. Bununla ilgili gecekondu engelleme bölgemizde 412 konutluk çalışmalar başladık ancak önümüzde çok büyük engel var. Bu ekonomik koşullardan kaynaklı inşaat maliyetlerini öngörememe durumu söz konusu. Biz çalışımlarımızı sürdürüyoruz. Arsa değerlerinin hesaplanması ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Ardından taleplerimizi toplayıp gerçek ihtiyaçlı vatandaşlarımızı, herhangi bir partinin ilçe başkanlığında talep toplayarak değil, Çeşme Belediyesi çatısı altında herkese eşit bir şekilde gerçek ihtiyaçları toplayacağız. Ardından Ildır bölgemizde de 720 konut projemiz var."

BEN ÇEŞME'DE ÇOK KATLI YAPILAŞMAYA KARŞIYIM
Çeşme'nin sınırında bulunan Karaburun'da yaşanan 'TOKİ' tartışmaları sonrası kendi ilçesi ile ilgili de sorulan soru hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan şunları söyledi:

"TOKİ farklı gecekondu engelleme bölgesinde belediye konut yapması farklı bir şey. İkametgahı belli bir süredir Çeşme'de olan, geliri belli bir düzeyin altında ancak kendine ait konutu olmayan vatandaşlara bunları vereceğiz. Çeşme'de de TOKİ yapıldı. TOKİ yapmaya başlandığında biz örgüt olarak karşı çıktık. Yapıldı ve bitti. Biz TOKİ'nin çok katlı yapılmasına karşıydık. Ben şu an bütün imkanlarımla TOKİ bölgesine yatırım yapıyorum. Çeşme'nin ilk kapalı pazaryerini TOKİ'de yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin büyük yardımları ile TOKİ'nin çalıştırılmayan arıtmasını İZSU'ya devrini aldık ve çalıştırılmaya başlandı. Ben sosyal konuta da TOKİ'ye de karşı değilim. Ben Çeşme'de çok katlı yapılaşmaya karşıyım. Çeşme'de TOKİ yapılırken TOKİ başvuruları belli bir partinin ilçe başkanlığından alındı ve üye kaydı zorunluluğu getirildi. Konut ihtiyacı çok özel bir ihtiyaç."

MERKEZİ HÜKÜMETİN ÇIKARACAĞI KARARLA…
Kasım ayında belirlenen belediye bütçesine ilavelerin yapılması gerektiğini belirten Başkan Ekrem Oran, “Bütçede ilaveler gerekecek. Geçen yıl başkan yardımcımızdan maliyetleri istedim. Akaryakıtta çılgın bir artış var. Bu bizim personel giderinden sonraki en büyük giderimiz. Elektrik, personel ve akaryakıt en büyük giderlerimiz. Ondan bugünkü belirlediğimiz bütçeler gerçekçi değil. Ben personelime yüzde 33 zam verdim ancak enflasyon ortada. Benim çalışanım ezilecek. Yani güncel değil. Bunları nasıl güncelleyeceğiz? Merkezi hükümetin çıkaracağı karar ile bu güncellemeleri yapabiliriz" dedi.

İKAMETGAHI ÇEŞME'DE OLMAYAN EN AZ 100 BİN İNSAN VAR
İlçe nüfusunun 50 bini geçmesi için başlatılan kampanyanın geçtiğimiz yıl için başarısız olduğunu vurgulayan Oran, gelecek yıldan umutlu olduklarını belirtti:

"Çeşme’nin nüfusu 48 bin. 50 bin barajını geçersek sınıf atlayacak ve hastanemizde daha çok doktor olacaktı, sokaklarımızda daha çok bekçi ve zabıta olacaktı. Bunu sadece belediyede seçmen odaklı gören arkadaşlar var. Büyük fotoğrafa bakmıyorlar. Kişi kendinden bilir işi diyerek farklı düşünüyorlar. Ekrem Oran seçmen topluyor diyorlar. Bizim amacımız Çeşme'ye yeni insan getirmek değil, Çeşme'de yaşayan ancak ikametgahı Çeşme'de olmayan en az 100 bin insan var. Biz onlara seslendik ve elinizi taşın altına koyun ve Çeşme vatandaşı olun ki tüm kamu kurumları nüfus artışı desteklerinden yararlansın, dedik. Bu sene 50 bin sayısını çok rahat geçeriz diye düşünüyorum."

BİZ ÇALIŞMAKTAN KORKMAYIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyumlarının oldukça iyi olduğuna dikkat çeken Oran, altyapı konusundaki yatırımlara dikkat çekti:

"Biz hep beraberiz. Aynı çatı altındayız. Öncelikle yağmur suyu, su ve kanalizasyon yatırımları ve işletmesi İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU'ya ait. Her yağmurda Çeşme çarşısını su basardı, 30-40 santim.  İki dönem önceki belediye başkanımız çarşının gerisindeki yağmur suyunu rögarlara vermişti ve çok yağmur olduğunda taşıyordu. Biz bunu düzeltmek için çok ciddi çalışma yaptık. Çeşme’de çok büyük yağmurlar yağmadığı sürece artık böyle bir durum söz konusu değil. Biz çalışmaktan korkmayız. Pandemide suyun önemini gördük. Çeşme'de devletimizin yaptığı en büyük yatırım 3 yıldır devam ediyor. Tatlı su hattı döşeniyor. Yeni boru hatları döşeniyor. Kazmadan bunları yapmak mümkün değil. Ondan bazı yollarda çalışmalar mevcut. İBB adı üstünde 30 ilçeye yetmeye çalışıyor. Ancak bizim başkanımız ile hiçbir problemimiz yok. Sıkıntılarımızda yanımızda oldu ve olmaya devam ediyor. Yollarımız kötü durumda bunu görüyorum. Ancak daha önce kazılan yollarımız nasıl düzeldiyse, İZSU çalışması bittiğinde de oralarda düzelecek."

BİZ İLETİŞİMDEN DİYALOGDAN YANAYIZ
Çeşme Projesi hakkında henüz son durumu görmediklerini, bu yüzden net olarak bir görüş belirtemediklerini dile getiren Başkan Oran, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Çeşme Turizm projesinin son halini henüz görmedik. Onu gördükten sonra görüşlerimizi söyleyeceğiz. Proje başladığından itibaren söylediğimiz ortada. Betonlaşma olmasını istiyoruz, çok katlı olmasın diyoruz, su kaynaklarımıza zarar vermesin, barajımızdan su istenmesin diyoruz ve vatandaşlarımızın mallarına acil kamulaştırma ile el konulmasın dedik. Önümüze bir şey koysunlar sonra geri kalanı görelim. Çalışmalar yapılıyor, fikirlerimiz beyan ediliyor. Ortaya geldiğinde bakanla da oturup konuşuruz. Biz iletişimden diyalogdan yanayız. Bugüne kadar çevre konusunda Çeşme'de hangi toplantı ve reaksiyon gösterilmesi konusu olduysa biz orda oluyoruz."

2021 yılı Ekim ayında Çeşme Belediye Meclis oturumunda kendisi ile AK Partili Namık  Aydoğdu arasında yaşanan ve sonrasında zabıta tarafından Aydoğdu'nun  salondan atılmasına kadar uzanan süreç hakkında da konuşan Oran, “Kendisini altı defa uyardım. Kendisi konuştu, ben cevap verirken altı defa sözümü kesti. Ben de altı defa uyardım. Altı uyarı sonrasında da meclis dışına attım kendisini. Diyalog ve iletişim… Ben nasıl dinliyorsam, karşımdaki de beni dinlemeli. Ben medeni diyaloga açığım" dedi.

TANITIM FİLMLERİNDE DE YER VERİLSİN
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile Çeşme'yi gezdiklerini ve görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getiren Oran, bu konuda şunları söyledi:

"Sayın Valimiz geldi gezdirdik, gösterdik birçok yeri. Çeşmemizin termal suyunu daha çok tanıtma kararı aldık. Türkiye ve dünyada daha çok tanıtacağız. Termal, Gastronomi, Spor Turizmi, güneş deniz ve plajın yanında önemli özelliklerimiz içinde. Kültür turizmimiz de var. Alaçatı Modern Müzemiz geliyor. Bunun da müjdesini vereyim. İBB ile Ilıca'daki binamızı da Kültür Merkezi haline getiriyoruz. 550 kişilik salon… Çeşmenin turizmini büyümesini istiyoruz ancak tanıtım filmlerinde de  Çeşme'ye de yer verilmesini istiyoruz."

BURADA BİR KÖTÜ NİYET ARAMAMAK LAZIM
Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile aralarında iyi bir anlaşma olmasından kaynaklı olarak kendisine dönük yapılan eleştirileri görevi üzerinden eleştiren Oran;  “Ben CHP ilçe başkanı mıyım yoksa belediye başkanı mıyım? Ben Çeşme'nin belediye başkanıyım. Çeşme turizm kentidir. Böyleyse ben niye Turizm Bakanı ile niye kavga edeyim? Ortada Çeşme için bir proje varsa ve iyi bir şey olacağı umudu varsa, bakan beyle ben neden kavga edeyim ki. Burada bir kötü niyet aramamak lazım. Kötü niyet arayanların kötü niyetli olduğunu düşünürüm."

PROJELERİN BİTMESİ İÇİN GAYRET EDECEĞİZ
Bir dönem daha belediye başkanlık görevine talip olup olmadığının sorulmasını da yanıtlayan Oran, göreve devam etmek istediğini dile getirirken, "Elbette talibim. Çeşme'nin hak ettiği noktaya gelmesi için bir dönem daha adayım. Bu projelerin bitmesi için gayret edeceğiz. Ben ve arkadaşlarım 6 ok ve Millet İttifakı'nın bayrağını Çeşme'de dalgalandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 
Otomobilde vade sayısı arttı... Şimdi gözler kredi faizinde!
 
Hocalı Şehitleri Bornova’da anıldı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çeşmeli 27 Şubat 2022 Pazar 12:04

akp den aday ol yine kazanırsın büyük başkan...

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 27 Şubat 2022 Pazar 11:38

Oran çok iyi diyemesem de işini yapan bir belediye başkanı . zaten bir belediye başkanı da ekstra işlere bulaşmadan sadece işini yapmalı. Birde çeşme nüfusu konusunda çok haklı. Alt yapısı gerçek nüfusunu kaldırmıyor. gayri resmi nüfus tüm izmir de olduğu gibi çeşmenin de çok fazla. düşünsenize. tüm izmir de ikametgahı izmir de olmayan 1 milyona yakın insan olduğu tahmin ediliyor.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk günü geride bıraktı... Karşıyaka'da lezzet rüzgarı!
Karşıyaka Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları ...
Ameliyathaneler depremde hasar almıştı... Yeni yerinde şifa dağıtacak!
30 Ekim Depremi’nde zarar gördüğü için kapatılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
1 ay sürecek... Çiğli trafiğine viyadük düzenlemesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Çiğli Tramvay Hattı ...
 
Bornovalı çocuklar hayallerini kağıda dökecek
Bornova Belediyesi’nin köylerde yaşayan öğrencilere yönelik olarak düzenlediği ...
Bayraklı vergi borçları için harekete geçmişti... Komisyonlar kararını verdi!
Artan vergi borcunu ödeyebilmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, ...
Karabağlar borçlanmaya gidiyor… 41 milyonluk kredi gündemde!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, belediyenin görev ve hizmetlerinin ...
 
Buca'ya ikinci kez büyük gurur!
BUCA Belediyesi, Avrupa Konseyi tarafından koordine edilen Avrupa Yerel ...
Karşıyaka'da büyük iklim zirvesi gerçekleşti
Karşıyaka Belediyesi’nin iklim değişikliğini ve dünyanın geleceğini tehdit ...
Ödemiş'ten ağız ve diş bakımına katkı
Toplum sağlığına yönelik çalışmalarına devam eden Ödemiş Belediyesi, ağız ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva