HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Temmuz 2021 Çarşamba - 12:05

Başkan Oran: Böyle kalabalık görmedim!

Kurban Bayramı’nın ilk gününde vatandaşlar Çeşme plajlarına akın etti. Her yaz milyonları ağırlayan Çeşme’de bu bayram nüfusun 1 milyonu aştığını belirten Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Ben 50 yaşındayım, Çeşme’yi hiç bu kadar kalabalık görmedim” dedi.

Başkan Oran: Böyle kalabalık görmedim!

FOX TV’de yayınlanan Çalar Saat Programında Ezgi Gözeger Özmemiş’in konuğu olan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’nin Cumhuriyet tarihinin en kalabalık bayramını yaşadığını söyledi.

500 bin araç girişi 
Çeşme’ye bir günde 500 binden fazla araç girişi olduğunu ifade eden Oran, “Yeryüzündeki cennet Çeşme Cumhuriyet tarihinin belki de en kalabalık bayramını yaşıyor. Aynı şekilde pandemi döneminde Cumhuriyet tarihinin en kalabalık kışını geçirdi. Kış nüfusumuz 200-250 bin nüfuslarda seyretti. Şu anda bir milyondan fazla insan var Çeşme’de. Cuma gününden bu yana kadar arefe günü hariç Alaçatı ve Çeşme gişelerinden çıkan toplam araç sayısı 375 bin, normal karayolunu kullanan vatandaşlarımızı da en az 125 bin civarında sayarsak, bayram tatilinin başlangıcından itibaren Çeşmemiz’e 500 bin araç girişi oldu” dedi.

400 ton çöp topladık
Toplanan çöp oranınlarının normalin üstünde olduğunun altını çizen Oran, “Dün toplanan Çeşme ilçemiz sınırlarındaki toplam çöp 400 ton. Normale göre 10,  kışa göre normalin 12-13 katındayız. Normal sezonun ise 2-3 katındayız. Çeşme biliyorsunuz böyle büyük nüfusları ağırlamaya alışık bir yer ama bu kadar büyüğünü belki de ilk defa görüyoruz. Bu bir rekor denilebilir. Bunun nedenini 16 aydır pandemi nedeniyle kapalı kalan vatandaşların patlaması gibi düşünebiliriz” diye konuştu.

“Çeşme her mevsim ve her gün güzel”
Çeşme’de bu bayram tatilinde, alışılmışın dışında bir yoğunluk yaşandığına dikkat çeken Oran, şunları söyledi: “Çeşme Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl plajlarımıza sosyal mesafe locaları yerleştirdik. Bu aynı zamanda bir mesajdı, lütfen diğer geçirdiğiniz zamanlarda da mesafemizi koruyalım, maskemizi takalım ve hijyene devam edelim şeklindeydi. Çeşmemizde şu anda aşırı bir yoğunluk var.  Ben 50 yaşındayım, Çeşme’yi hiç bu kadar kalabalık görmedim. Bu yoğunluğa bağlı olarak aşırı su ve enerji tüketimi de var. Ben buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum, sularını ekonomik kullanmalarını, Çeşme’nin doğasına çevresine ve Çeşme’de yaşayanların da yaşam haklarına saygılı davranmalarını rica ediyorum. Bu arada şöyle bir uyarı yapmak istiyorum, Çeşmemiz her mevsim ve her gün güzel. Günü birlik gelmeyi tercih eden vatandaşlarımızı, bayramdan sonra da yeryüzündeki cennet Çeşmemiz’e, eşsiz plajlarımıza, çarşılarımıza, dünya markası Alaçatımız’a, Çiftlik’imize, Dalyanköyümüz’e, Germiyanımız’a ve Ildırımız’a bekliyorum.”

“Suyumuzu idareli kullanalım!”
Yoğunluğun su ve enerji tüketiminde bazı sıkıntılara yol açtığına vurgu yapan Oran, “Arefe gününden evvel elektirik ile ilgili büyük bir sıkıntı yaşadık. Suyla ilgili barajlarımızdan çıkan 635 litre bölü saniye suyun karşılığında tüketimimiz 700 litreleri geçmiş durumda. Dolayısıyla suyla ilgili kısmi sıkıntılarımız da evet oluyor. Vatandaşlarımızdan suyu tasarruflu kullanmalarını rica ediyoruz bu konuda. Çimlerini daha az sulayabilirler, suyu daha dikkatli kullanabilirler. Çeşme Belediyemiz sahada ve sahaya hakim. Herkes görevinin başında. Bütün çalışma arkadaşlarıma da emekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 
Büyükşehir Bayraklı için sahada... Çalışmaların yüzde 86’sı tamam!
 
Bakan denizin altında! Hayalet ağ topladı...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 21 Temmuz 2021 Çarşamba 21:17

Bunun sonucuna herkes katlanacak...herhalde yorum yazmaya gerek yok...

Yorumu oyla      2      3  
VfV 21 Temmuz 2021 Çarşamba 14:59

Görmedin de sayın başkan pandemi falan dinlemeden Çeşmeye gelin diye kampanya başlatan biz miydik? 1 milyon da olur 1,5 milyon da olur.Ağustos'ta Eylül'de Corona pik yapınca ağlayıp vatandaşa önlem alın diye riya yapmayın ama.

Yorumu oyla      4      3  
Alen35 21 Temmuz 2021 Çarşamba 13:58

sonra izmir nüfusu 4.5 milyon . tabi yerseniz!bakın izmir nüfusu özellikle bahar ve yaz aylarından 6-6.5 milyondan aşağıya değil.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Bayraklı için sahada... Çalışmaların yüzde 86’sı tamam!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in dirençli kentler yaratma ...
Büyükşehir'de Kültür Zirvesi için diplomasi trafiği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9-11 Eylül'de dördüncüsü ...
Başkan Batur: Gençlere güvenim tam!
Konak Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nde düzenlenen Kodinci Projesi Final Turnuvası’na ...
 
Buca kırsalında salep kalkınması
GIDA güvenliğinin giderek önem kazandığı bu günlerde, kırsal kalkınma ...
Başkan İduğ’dan çağrı: Çiftçi üretsin, biz alırız!
S.S. Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Genel Kurulu, Bornova Belediye ...
Güzelbahçe’de özel sporcuya özel ilgi
Çanakkale ve İstanbul Boğazları’nı iki defa yüzerek geçen otizmli sporcu ...
 
İzmirliler festivalde buluşacak
Koronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl yapılamayan Kavacık Üzüm Festivali, ...
Başkan Soyer Basmane turunda... Bu muazzam hazineye sahip çıkmaya devam edeceğiz!
İzmir'in kültürel mirasını koruma vizyonu ile çalışmalarını sürdüren İzmir ...
Narlıdere’de moloz seferberliği
Tertemiz Narlıdere sloganıyla, ilçenin her noktasında temizlik çalışmalarına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva