HABERLER>İŞ DÜNYASI
26 Eylül 2018 Çarşamba - 14:17

Başkan Olgun, 2019 için yeşil ışık yaktı: Şartlar oluşursa göreve hazırım!

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, belediye başkan adaylığı iddiaları için, “Genel merkezimizin, teşkilatımızın uygun görmesi durumunda ben hazırım. Şartlar oluşursa görev üstlenebilirim. Oluşmazsa Torbalı için ne yapılması gerekiyorsa bugüne kadar ne yaptıysak yine yapacağız” dedi.

Başkan Olgun, 2019 için yeşil ışık yaktı: Şartlar oluşursa göreve hazırım!

EGEDESONSÖZ- Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Yerel seçimler noktasında ismi zaman zaman kulislerde dillendirilen Başkan Olgun, Torbalı’da AK Parti’nin belediye başkan adayı olarak sahaya sürüleceğinin iddia edilmesi karşısında net mesajlar verdi.

MEVCUT YÖNETİM VE BAŞKANLA DEVAM KARARI ÇIKARSA…
2014 sonrasında ilçede yaşanan olumlu değişiklikleri aktaran Olgun, “Torbalı’da 4 yıldır merkezi hükümetle yerel iktidarın birlikte olmasının nimetlerinden faydalanıyoruz. Çok uzun zamandan sonra genel iktidarla yerel yönetimin buluşmasından dolayı ilçeye hastane yapıldı. Torbalı’da mobilya ve tarımı konuşuyoruz. Şu anda belediyenin yaptığı işlere merkezi hükümet finans desteği sağlıyor. Şimdi eğer mevcut yönetim ve başkanla devam yönünde bir tercih olursa bizim bu nimetlerin devamı için çalışma yapmamız gerekiyor. Geçtiğimiz dönemlerde yaptım.  Şimdi de devam yönünde karar çıkarsa çalışma yaparım” dedi.  

O ZAMAN TEŞKİLATIMIZIN UYGUN GÖRMESİ DURUMUNDA BEN HAZIRIM!
AK Parti genel merkezinin alacağı kararlar çerçevesinde yeni dönemde izlenecek yol haritasına ilişkin konuşan Olgun, “Genel merkezi, il, ilçe teşkilatlarımız, milletvekillerimizin oluşturduğu karar neticesinde bir değişim ihtiyacı ortaya konulursa o zaman çeşitli kurallara göre hareket etmemiz gerekiyor. Bir değişim söz konusu olduğunda hemen ortaya çıkıp basit mantıkla bir çalışma yapmamızda uygun değil. Bizim dönüp ilçe teşkilatımıza bakmamız lazım, onlar ne diyorlar?  Onlar ne yapıyor? Orada seçimi kazanacak bir arkadaşımız ortaya çıkabilir mi? Bunun arayışına girmemiz gerekiyor. Buradan bir aday elde edemezsek o zaman genel merkezimiz, milletvekillerimiz, il ve ilçe teşkilatımızın uygun görmesi durumunda ben hazırım” açıklamasını yaptı.  

ŞARTLAR OLUŞURSA GÖREV ÜSTLENİRİM!
Kendisi hakkında bilgi veren Olgun, “Netice itibariyle 19 yaşında belediye başkanı danışmanı oldum. 7 yıl belediyede çalıştım. Torbalı’da her görüşten tüm tüccar sanayilerin oybirliğiyle yeniden başkan seçildim. İlçenin her yerini biliyorum, her sorununa hakimim. Torbalı’da girmediğim sokak, sıkmadığım el, gitmediğim belde yok. Bu konuda etrafımızda bir rezerv var. Dediğim gibi şartlar oluşursa ben görev üstlenebilirim. Oluşmazsa Torbalı için ne yapılması gerekiyorsa bugüne kadar ne yaptıysak yine yapacağız” ifadelerini kullandı.

ÖZGENER BİR MARKA!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı noktasında da konuşan Olgun, AK Parti’nin İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’i 2019’da aday göstereceğinin iddia edilmesi için, “Tercihler nasıl olur bilmiyorum. Kendisi siyasete girmek ister mi istemez mi? Ciddi bir talep var. İş dünyasının içerisinden geliyor. İzmir’de farklı kesimlere de hitap edip açılım sağlayabilecek bir marka. Geçmişte çok önemli işlere imza atmış bir isim.  İzmir Ticaret Odası’nda yaklaşık 25 yıllık bir değişimi gerçekleştirmiş bir isim. Yeni dönemde de böyle bir değişimi gerçekleştirebilecek bir isim. Ben buna inanıyorum. Mahmut Özgener İzmir’de karşılığı olan bir kişi. İş aleminin içerisinden, oda başkanı olan bir kişinin seçilmesi bizi beni çok mutlu eder. Bizim kesimimiz esnaf, tüccar, sanayici ile ilgi bir karar alınırken bizim o kararlara seyirci kalmamamız gerekiyor. Bizim o önemli kararları alan kişi olmamız gerekiyor. Mahmut Özgener’e bireysel olarak yakıştırıyorum. Genel merkezim araştırmalarını yapıyor onlar karar verecek” yorumunu yaptı. 

 
Göztepe Teknik Direktörü Bektaş: Rakibimizden çekinmiyoruz
 
İzmir'de fırtına ne zaman duracak?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yorumcu 26 Eylül 2018 Çarşamba 17:01

Yerel yönetimlerde kendi alanlarında başarılı olan değerli insanlara ihtiyacımız var.

Yorumu oyla      13      6  
Gürkan 26 Eylül 2018 Çarşamba 15:55

Ticaret Odası Başkanı mı parti ilçe başkanı mı belli değil. Herkes bir yerleri basamak olarak kullanmaya çalışıyor. Özgener bir markaymış :) Bu "marka" yıllarca federasyon başkanlığı yaptı. İzmir'e bir stat bile yaptırmadı. Yapmaya kalktı ama beceremedi.

Yorumu oyla      13      6  
TİCARET ODASI SİYASET OLDU MU? 26 Eylül 2018 Çarşamba 15:41

Kulladığı dile bakın lütfen, benim teşkilatım, benim ilçe başkanım, benim milletvekillerim diyor. Sayın başkan siyasette girmek doğal hakkı. Lakin önce oda başkanlığını bırakmanız gerekiyor. Ben kendisine oy vermiş Oda üyesiyim. Lakin CHP'liyim. O zaman mekanıma geldi. Söz verdim. oy da verdim. Ancak bu hiç şık olmadı. Resmen kendimi aldatılmış his ettim. Ticaret Odasının siyasette basamak olması hiç etik değil. Selamlarımla Ege'de son söz ailesine teşekkürler.

Yorumu oyla      12      5  
Vayyy beee sanayici iş adamı 26 Eylül 2018 Çarşamba 14:40

Yani burda özgener diyorsunuz Anladığım kadarıyla hep aynı düşünce Para parayımı çeker diyorsunuz İzmirli bunları yemez sayın başkan Ayrancılarda hiç el sıkmaya gittinizmi Bu aralar tüm sokaklar delik deşik arabayla hiç bir sokaktan geçemezsiniz hele sakın yaya olarak yolda yürümeyin ayağınız çukurlara düşer kırılır

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EBSO Başkanı Yorgancılar: Dileğimiz en az hasarla fırtınadan çıkmak!
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, küçülen ...
İzmir iş dünyası 'Yeni Ekonomi Program' için ne dedi?
İzmir iş dünyası temsilcileri Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan 'Yeni Ekonomi Programı' değerlendirmesi
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
Torbalı'ya Tarım OSB müjdesi
Mayıs ayında hayatını kaybeden Adnan Öztaş’ın adı Torbalı Ticaret Odası ...
Çin ve İzmir arasında teknolojik iş birliği
Çin'den gelen heyeti ağırlayan İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu ...
İzmir ve Şanlıurfa Borsaları'ndan işbirliği
İzmir Ticaret Borsası ve Şanlıurfa Ticaret Borsası arasında İZLADAŞ’ın ...
 
Bakan açıkladı: Sanayiciye 'yerli makine' desteği
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Sanayicilere 1 milyon liralık yerli ...
Kritik toplantı: Rota yeniden İzmir'e dönüyor!
İzmir Ticaret Odası (İZTO), 2015 yılından bu yana seferlerine ara veren ...
İzmir iş dünyası büyüme rakamlarından memnun!
Türkiye ekonomisinde yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 5.2'lik büyüme, iş dünyasını memnun etti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva