HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ağustos 2016 Perşembe - 09:04

Başkan Kocaoğlu: Yaşatmak boynumuzun borcu!

Atatürk’ün talimatıyla doğmuş bir eser olan Enternasyonal Fuarı’nı 85. kez açılmasının ayrı bir gurur kaynağı olacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Zorlu bir yolculukla bugünlere gelen Fuarımızı ve fuarcılığımızı büyüterek yaşatmayı, bir görevden de öte, ‘boynumuzun borcu’ olarak biliyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu: Yaşatmak boynumuzun borcu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yeni bir açılışa hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın sıradan bir fuar organizasyonu değil, Türkiye’nin kültür mozaiği ve ekonominin barometresi olduğunu söyledi. 85. kez dünyaya kapılarını açacak olan Fuar süresince İzmir’de hayatın bir başka akacağını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Hem mutlu hem de çok heyecanlıyız. Çünkü bu fuar bizim hem bayramımız ve eğlencemiz hem de kazancımız ve bereketimizdir. Biz dünyayı burada tanıdık. Duvarların yıkılmasına burada şahit olduk Savaşlara, kıtlıklara, krizlere inat, İzmir Enternasyonal Fuarı hep dimdik ayaktaydı. Ve hep barış için var oldu” diye konuştu.

İyi günde, kötü günde..

Ekmeğin vesika ile satıldığı yıllarda bile “daha fazla üretim” sloganıyla açılan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın, Türkiye’nin ilk otomobilini, ilk yürüyen merdivenini, ilk buzdolabını, ilk televizyonu ve ilk robotunu herkesten önce Fuar ziyaretçileriyle tanıştırdığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Radyo nedir bilmeyen bir nesil bilgisayarla burada tanıştı. Magazin dünyasının yıldız isimlerini ilk kez burada görüp sevdik. Ama sadece ekonomiye yön verip sadece eğlenmedik. Yaralarımızı da burada sarıp acılarımızı burada paylaştık. 1943 Adapazarı, 1966 Muş ve 1999 Marmara depremleri için İzmir Fuarı’nda topladığımız gelir ve bağışlarla, depremzedelerin yarasına merhem olduk. Diyeceğim odur ki, iyi günde de, kötü günde de, Fuarımız hep bizimleydi.”

Eğlence ve teknoloji bir arada

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla doğmuş bir eser olan Enternasyonal Fuarı’nı 85. kez açılmasının İzmir ve İzmirliler için ayrı bir gurur kaynağı olacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Zorlu bir yolculukla bugünlere gelen Fuarımızı ve fuarcılığımızı büyüterek yaşatmayı, bir görevden de öte, ‘boynumuzun borcu’ olarak biliyoruz. Ülkemizin, İzmir’in ve İzmir Enternasyonal Fuarı’nın yolu açık olsun” dedi.

Türkiye’den ve yurtdışından 600 sanatçının geleceği 85. İEF’nin, eğlencenin ve kültür sanatın doya doya yaşandığı bir büyük şölen haline dönüştürüleceğini de kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İEF’nin kökündeki en önemli ayaklardan bir tanesi bu, yani eğlence ve kültür-sanat.. İkincisi ise fuarın ilk ürünlerin tanıtıldığı bir alan olmasından hareketle, inovasyon ve tasarım kenti hedefi. İnovasyonu ve tasarımı dönüşümlü olarak  gerçekleştirerek teknolojinin ve yeni ürünlerin yarıştığı, tanıtıldığı bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Bu sene ilk denememiz. Mutlaka eksiklerimiz olacaktır ama biz ihtisas fuarlarımızı Gaziemir’deki Fuar İzmir’e taşıdıktan sonra, Kültürpark’taki İEF’yi ayrı bir boyuta taşımak istiyoruz. 85. İEF’de yeniden sıçrama yaptırmak istiyoruz

 
Beyaz Saray'dan Türkiye'ye övgü
 
15 saatte Cerablus: IŞİD bölgeden temizlendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Valilik 41 Büyükşehir personelinden FETÖ savunması istedi!
Kuruma gönderilen FETÖ anketinin ardından flaş bir gelişme yaşandı. 41 ...
Körfez’in rotası: Büyük projede takvim nasıl işleyecek?
Askıya çıkan projeyle ilgili konuşan Başkan Kocaoğlu, gelinen noktanın ...
Karşıyaka'da bisikletli tim iş başında!
Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan Bisikletli Zabıta Timi; bu yaz ...
 
Kocaoğlu'ndan 'Gökçe iddiası'na ve Yüksel'in istifasına ilk tepki!
Başkan Kocaoğlu katıldığı radyo programında Genel Sekreter Vekili Gökçe’yle ...
Çiğli'de amatöre destek tam gaz!
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çiğli’deki amatör spor kulüplerinin ...
Bornova’da hijyenden taviz yok
Bornova Belediyesi, ilçenin daha temiz ve daha sağlıklı bir ortama kavuşması ...
 
Büyükşehir'den bir ilk daha: Üretici yine bayram yaptı!
Üreticiye ihtiyaç duyduğu pek çok malzemeyi ücretsiz dağıtan Büyükşehir, ...
Bornova Belediyesi İEF'ye renk katacak!
Bornova Belediyesi, 26 Ağustos Cuma günü 85. kez kapılarını açacak İzmir ...
Ildırı Festivali gün sayıyor!
Çeşme Belediyesi bu yıl 27-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği 5. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva