HABERLER>GÜNCEL
9 Eylül 2017 Cumartesi - 11:36

Başkan Kocaoğlu’ndan ‘9 Eylül’ mesajları: Efedir İzmirli efe!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu 9 Eylül töreninde, “İzmirliler olarak, Atatürk’ün hemşerisi olmaktan müthiş onur duyuyoruz. Doğum günün kutlu olsun İzmir. Efedir İzmirli, efe. İzmirli, her şeyden önce Atatürkçü’dür” dedi.

Başkan Kocaoğlu’ndan ‘9 Eylül’ mesajları: Efedir İzmirli efe!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) milletvekilleri, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MUSTAFA KEMAL’DİR 9 EYLÜL!
Törende konuşan Başkan 9 Eylül kurtuluş günü önemini özetledi. Kocaoğlu, “Atatürk ilkelerini yaşamayı ve yaşatmayı kutsal ve milli bir sorumluluk; 9 Eylül’e ve onun değerlerine sahip çıkmayı boynunun borcu bilen sevgili İzmirliler, sevgili hemşerilerim, bugün sadece topraklarımızın değil; varlığımızın, namusumuzun ve hürriyetimizin işgalden kurtarıldığı bir gün.  Ama 9 Eylül sadece kurtuluş değil aynı zamanda kuruluş ve küllerinden doğuş günü. 9 Eylül bir destan… Emperyalizme karşı ilk kurşun 9 Eylül…  Hasan Tahsin, Yüzbaşı Şerafettin, İsmet Paşa… Mustafa Kemal’dir 9 Eylül, Mustafa Kemal.  9 Eylül namus, 9 Eylül zafer, 9 Eylül bağımsızlık… 9 Eylül inanç, 9 Eylül hürriyet, gurur, kıvanç… Ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin mayasıdır 9 Eylül…  Ne mutlu bizlere!” dedi.

EFEDİR İZMİRLİ EFE!
Kocaoğlu ayrıca, “Böylesine özel, böylesine güzel, böylesine vatansever; Kurtuluş Savaşı’nı başlatan böylesine kahraman bir kentte yaşıyoruz. İzmirliler olarak, Atatürk’ün hemşerisi olmaktan müthiş onur duyuyoruz. Atamıza sahip çıkmayı, her şeyden önce bir yurttaşlık görevi olarak görmekteyiz. Evet; İzmirli, her şeyden önce Atatürkçü’dür. İzmirli vatanseverdir, merttir. Efedir İzmirli, efe! Ülkesi ve ilkesi için ne lazımsa onu yapar; gözünü kırpmadan.  Ama aynı ölçüde barışa ve özgürlüğe düşkündür.  Aydındır, uygardır. Demokrattır İzmirli, hiç kimsenin olmadığı kadar… Şimdi İzmir’in ve Türkiye’nin kurtuluş gününde, 9 Eylül’de; Atatürk’ü silmek, unutturmak ve itibarsızlaştırmak isteyenlere, Atatürk’e yapılan saldırılara kol kanat gerenlere, Atatürk’ün kenti İzmir’den sesleniyorum; Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsızlığımızın varlık sebebi; halk iradesinin, yurttaş özgürlüğünün teminatı, modernleşmeye dayalı çağdaş bir toplum olma iddiamızın en büyük dayanağıdır. Cumhuriyettir Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyet! Herkes bunu böyle bilmelidir! Ve “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” dizeleriyle gönlümüze taht kurmuş İzmir Marşı, korkulacak, utanılacak, unutturulmak istenecek bir marş değildir. İzmir Marşı bu milletin gururudur, kıvancıdır, onurudur. İstedikleri kadar silmeye çalışsınlar; biz Mustafa Kemal Paşa’nın adını o mücevher taşa defalarca yazacağız. Allah’ından utansın dönenler geri… Ama biz dönmeyiz bu yoldan. Doğum günün kutlu olsun İzmir! Sen çok yaşa, çok yaşa İzmir!” açıklamasını yaptı.

 
Sancak göndere çekildi... İzmir ilk günkü gibi...
 
Ve temeller atıldı... İzmir'de stat bayramı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atatürkün hemşerisi mi? 9 Eylül 2017 Cumartesi 15:12

Yahu adam sen nasıl Atatürkün hemşerisi oluyorsun?Sen tokatlısın o Selanikte doğmuş.Allah aşkına artık bırakın şu Atatürkü sömürmeyi,laikliğin arkasına saklanmayı insanları bölmek için bu kadar uğraşmayın önemli olan insan olmak vatana millete faydalı olmak...

Yorumu oyla      11      7  
emre 9 Eylül 2017 Cumartesi 14:31

adam tokatlı bende göçmenım nolcak ama izmiliyim bu adamda 40 senelik izmirli..mılleti mezhep din böle böle bu hale getirdiniz onemli olan izmirliliktir..

Yorumu oyla      13      5  
sezarın hakkı sezara 9 Eylül 2017 Cumartesi 13:50

@erhan moroğlu yahu ne saçma yorumlarınız var. adamın kütüğü izmir değil diye dışlayan sizsiniz işte! böyle saçmalıkmı olur! safkan izmirli diye bir tanımmı var? ne yapıyorsunuz kan testimi? adam 60 senedir izmirde! ne yani doğum yeri farklı, kütüğü farklı diye bu adam izmirli değilmi şimdi? benim bir çok arkadaşım var. farklı şehirlerde doğmuşlar ama 30 senedir izmirdeler! bir çok projede de izmir için gönüllü yer alan insanlar! ne yani izmirli değilmi bu insanlar ! saçmalamayın!!! Ayrıca kimse izmiri tanımlamıyor izmir kendi kendini tanımlama yetisine sahip bir şehir. izmire girdinmi en boktan yerinde bile Atatürk görüyorsun. türk bayrağını görüyorsun. sahillere çıktınmı her cinsten ve siyasi görüşten insanın birlikte özgürce bir arada bulundugunu görüyorsun. ADminlerde erhan moroğlu isimli yorumcunun bu ayrılıkçı yorumunun silinmesini talep ediyorum. BU şehirde milyonlarca farklı kökenli insan yaşıyor!!

Yorumu oyla      14      5  
İzmirli olmak 9 Eylül 2017 Cumartesi 13:29

Kütüğm Bornova‘dır, dedemin babası Kurtuluş savaşında Belkahve‘den taarruz edilirken Gazi olmuştur.Madalyası nesilden nesile saklanamaya devam edilecektir. Osmanlı döneminde Konak-Alsancak arasında liman ve ticaret olduğu için buraları Levantenler sahiplenip yerlileri sokmadıkları için yerliler çiftçilik yapmışlardır.Eskiden Bornova‘nın bamyası mşhurdu.Herkesin fikrine saygı duyarım ama İzmir‘li olmanın ne demek olduğunu bilirim.

Yorumu oyla      13      5  
erhan moroğlu 9 Eylül 2017 Cumartesi 12:42

izmirli şöyle izmirlilik böyle izmir budur izmir şudur izmir be artık böyle konuşanlara hususi soruyorum kütüğün nerde diye aldığım cevaplarla insan ister istemez galeyana geliyor yahu kimin malına sahip çıkıyorsun diye arkadaşım yıllardır yığınlar halinde gelip memleketimizi mahvetmenize rağmen biz bu kadar ayrımcı söylemler tavırlar yapmıyoruz yeter yahu şu izmir''i tanımlama hastalığınızdan kendi leş siyasetlerinize alet etme cüretinizden vazgeçin artık.

Yorumu oyla      13      9  
Ahmet 9 Eylül 2017 Cumartesi 12:32

Tokat Erbaa'lı İzmir'li mi olmuş??

Yorumu oyla      13      12  
İzmirli olmak 9 Eylül 2017 Cumartesi 12:03

Yaşadığı şehirin menfaati muvzuu bahis olunca siyasi partisi olmaz, hakkını arar.Ötekileştirmeyi sevmez, ben yok biz varız o halde bir araya gelir herşeyin en güzelini yaparız. Belediyede bunu bilerek hareket etmektedir.İzmir‘de başarılı olamayanların anlamadığı şu "İzmir‘li ben yaptım olduyu sevmez yani kapıkulu" değildir.İzmirin toplu ulaşımını taktir ediniz ve diğer belediyelere örnek gösteriniz.Kendi belediyelerinize yaptıklarınızı İzmirede yapınız.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sancak göndere çekildi... İzmir ilk günkü gibi...
İzmir’in kurtuluşu etkinlikleri bu sabah başladı. Basmane Karakolu önünde ...
13 yaşındaki çocuğu istismar! Mahkemede iyi davranmış!
Diyarbakır’ın Dicle İlçesi’nde, geçen yıl ağabeyinin 13 yaşındaki baldızı ...
İzmir'de korkunç kaza... Alkol sonu oldu!
İZMİR'in Kınık İlçesi'nde alkollü olduğu belirlenen sürücü 34 yaşındaki ...
 
Hayalet gemi demir aldı... İzmir'in kabusu gitti!
Hacizli olduğu için İzmir Körfezi'nde 1 yıldır bekletilen, çevreden geçen ...
Karşıyaka kurtuluş için 'nehir' oldu... Binler yürüdü...
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’nci yıl dönümü, Karşıyaka’da ...
İzmir şu an! Dev bayrak açıldı…
İzmir’in kurtuluşu etkinlikleri bu sabah başladı. Vatandaşlar, sabah 09.00’dan ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'i iki kez fetheden o kılıç şimdi nerede?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir'i iki kez fetheden o kılıç şimdi nerede?
'Yetenekli' Nuriye hepimizi kandırmış
Meslek lisesinde okurken günde 2 saat uykuyla idare edip çok çalışarak ...
İzmir 'nehir' oldu... Binler yürüdü!
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılında kutlamalar büyük bir coşkuyla başladı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva