HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mayıs 2016 Cumartesi - 07:52

Başkan Kocaoğlu gönlündeki ‘başbakanı’ açıkladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti’deki olağanüstü kongre öncesi ‘Binali Yıldırım’ sorusuna yanıt verirken, “Bana sorsalar, ‘Kim olsun’ diye Binali Bey derim!” dedi. Kocaoğlu kentte gündem olan ‘veda sözleri’ne de açıklık getirdi.

Başkan Kocaoğlu gönlündeki ‘başbakanı’ açıkladı!

EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ege TV’de yayınlanan Mercek Programı’nda Hüseyin Aslan’ın sorularına yanıt verdi.

- 'İSTİNYE PARK' KRİZİNDE TOPLU YANIT... 

İzmir’in projeleri ve kentsel dönüşüm hakkında detaylı bilgilendirme yapan Başkan Aziz Kocaoğlu, genel siyaset üzerine de konuştu.

Başkan Kocaoğlu’ndan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakarak aday olmayacağını açıklamasının ardından AK Parti’de 22 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongre öncesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın en güçlü genel başkan adaylarından biri olmasına yönelik çarpıcı mesajlar geldi.

‘Binali Yıldırım başbakan olursa İzmir’e etkisi ne olur’ sorusunu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu tercih hakkı olsa kendisinin de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın ismini söyleyeceğini açıkladı.

GÖNLÜMDEN GEÇEN İSİM BİNALİ BEY
Kocaoğlu, “Benim mevcut hükümette en çok tanıdığım, en çok görüştüğüm isim Sayın Binali Yıldırım’dır… Kendisiyle siyasi centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu birlikte işlere imza attığımız da oldu… Binali Bey’in başbakan olması mutlaka İzmir’in yararına olacaktır. Bunun tartışması yoktur. Binali Bey başbakan olursa İzmir’e mutlaka destek verecektir, vermek de görevidir. Tabiî ki biz AK Parti’nin içişlerine karışma lüksüne sahip değiliz. Hele ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem… Ama bana sorsalar ‘Kim olsun’ diye, gönlümden geçen isim, 'Binali Bey' derim” dedi.

BUNDAN BÜYÜK RÜTBE OLAMAZ
CHP’de de muhaliflerin harekete geçtiği ve kulislerin hareketlendiği süreçte Bakan Binali Yıldırım gibi kendisinin de genel başkan olma hedefi olup olmadığını ya da teklif gelmesi durumunda ne yanıt vereceğini de açıklayan Kocaoğlu, “Kişinin birinci görevi kendini bilmesi, kendisini tanımasıdır. Kişi kendini bilecek! Kimin adı geçerse geçsin önce kişi kendini bilecek. Ben genel başkanlık yapacak birikimde bir kişi değilim… İkincisi böyle bir hedefim yok! Ben dördüncü kuşağım, benim ailem Osmanlı’dan bu yana siyaset yapıyor. Bizde hep yerel yöneticiler olmuştur. Bizim yatkınlığımız bu… Ben bulabileceğim, görebileceğim, hayal bile edemeyeceğim bir görevdeyim… İzmir gibi bir kentte 15 yıldır belediye başkanlığını yapıyorum. Bana bundan büyük rütbe, onur, şeref olmaz. Daha yukarısına zaten gücüm yetmez” diye konuştu.

ÖYLE BİR SORU GELDİ Kİ…
Kocaoğlu, EGİAD’ın gecesinde söylediği ve gündeme damga vuran “Bir şeyi zirvedeyken bırakmak gerektiğini düşünüyorum. 71 yaşından sonra layıkıyla 5 sene daha yapacağım demek bana gerçekçi gelmiyor. Kendini, dünyayı benden daha iyi tanıyan pırıl pırıl arkadaşlar var. Görevi onlara teslim etmek gerektiğine inanıyorum” sözlerine de açıklık getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi: Öyle bir soru geldi ki… ‘Gelecek siyasi planlarınız nedir?’ diye… Benim gerçekten siyasette gelecek bir hedefim yok. Ben de gayet rahat ‘Evime gitmek istiyorum, torunu sevmek istiyorum, çocuklarıma vakit geçirmek istiyorum’ dedim… Ben 15 sene, 24 saatimi Büyükşehir belediye başkanlığı yapmak için harcamışım. Bu durumda bir insan ne isteyebilir?

ÇIRAY’IN SÖZLERİNE MANİDAR YORUM!
Kocaoğlu programda son olarak CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın ‘CHP’de ve MHP’de liderlik sorunu var’ sözlerini de yorumladı.

“Aytun Bey deneyimli bir bürokrat” diyen Kocaoğlu, “İki dönemdir milletvekilimiz… Sayın Kılıçdaroğlu’nun da devlet görevi sırasındaki dostluklarından dolayı sanıyorum, yoksa Aytun Bey bizim partili değil… Bunu da herkes biliyor. Onun sözlerini yorumlamak istemem, kendisi cevaplansın. Ben Türkiye’de giderek azalan vefa duygusuna sadık kalmak istiyorum. Bu erdemi kaybetmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

 
Ankara Valiliği’nden ‘MHP’ açıklaması
 
Büyükşehir Belediyesi önünde para yağmuru!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık maden şehitlerini andı
Soma faciasında 51 şehit veren Kınık ilçesinde yiten canlar anıldı.
Eroğlu Büyükşehir’e müjdeyle geldi: Çöpte ÇED krizine son!
Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel ...
‘Yeni Kültürpark’ görücüye çıktı: Neler yapılacak?
Büyükşehir Belediyesi hazırlanan projeyi tanıtırken, kentin kanaat önderlerinden ...
 
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nde yeniden Batur dönemi
Kıyı Ege Belediyeler Birliği (KEBB) ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül ...
İzmir’deki bilişim hukuku zirvesinde ilk gün raporu
Sanal dünyanın hukukla ilişkilendirildiği 4. Uluslararası Bilişim Hukuku ...
Büyükşehir’den o bölge için kritik yıkım kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bakanlar Kurulu tarafından riskli yapı ilan ...
 
İzmir’de ‘Çukurca’ yası: Etkinlikler iptal
Çukurca'da yaşanan çatışmada 8 askerin şehit olması sonrası İzmir'de konser ...
Buca'da modaya engel yok: PABUC şöleni!
Buca Belediyesi Engelliler Haftası dolayısıyla Buca Tekstil Pazarı'nda ...
Konak'ta sağlıklı beslenmenin ipuçlarını öğrendiler
Konak Belediyesi’nin Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva