HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Aralık 2023 Salı - 14:30

Başkan Kılıç 4,5 yılını anlattı ve ekledi: Tüm partilerden oy alırım!

Basın mensuplarına 5 yıllık hizmet sunumu yapan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Ayrı adaylar çıksa bile yine CHP çıkarıyor. Ben adaylaşırsam çok ciddi oy alacağımı düşünüyorum. Yaptığımız çalışmalarla  tüm siyasi partilerden oy alacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

Başkan Kılıç 4,5 yılını anlattı ve ekledi: Tüm partilerden oy alırım!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nden 2019 yılında Buca Belediye Başkan Adayı gösterilen ve  yüzde 49,60 ile belediye başkanı seçilen Erhan Kılıç, göreve gelişinin üzerinden geçen 4,5 yıllık süreci basın mensuplarına anlattı.

Buca Bağ Evi’nde düzenlenen toplantı ‘Yarının  Bucası’ sloganı ile gerçekleştirildi.

Sürecin çok hızlı geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Başkan Kılıç, "5 yılı dolduruyoruz. Nasıl geçtiğini anlamadım.  Bir çok sorunlar yaşadık. Hem bireysel hem toplumsal olarak zorlu günler geçirdik. 2019 Mart ayında yerel seçimleri kazandıktan sonra 1 yıl bile geçmeden pandemi ile karşılaştık. Hiç deneyimlemediğimiz bir süreçtir. Yeni bir düzen, iş kolları ortaya çıktı. Bundan sonrasında da bu tür pandemi tarzı yaşayacağımız kötü durumlara hazırlanmamız için birçok yeni gelişmeler oldu. Belediye  ve yerel yönetimler bu konuda ciddi tecrübe edindi. Ardından İzmir depremi sonrasında ise 6 Şubat depremi ile milletçe çok çok zor günler geçirdik. Bu şekilde zaman nasıl geçti anlayamadık" ifadelerini kullandı.

DAYANIKLI KENTLER İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATMAMIZ GEREKİYOR 
En önemli çalışmalarından birinin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Kılıç, "Kentsel dönüşümü imar planları olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren kentin bir an önce değişime ve imar planlarına ihtiyacı olduğunu düşünüyorduk. Yaşadığımız deprem ile ne kadar haklı olduğumuzu gördük. Çalışmalarımızın  büyük bölümünü yeni planlar için ayırdık. Buca Belediyesi'nin merkezdeki sınırı 25 bin kilometre.  Bunun merkezde kalan hemen hemen tüm bölümleri ile ilgili yeni planlar hazırladık. En son Gediz Planlarını gördünüz Büyükşehir de... Sadece 12'nci etapta dönüşmesini beklediğimiz 20 bin bağımsız birim var. Buca'da bağımsız birim sayısı 160 bin olması lazım. Bunun 20 bininden bahsediyoruz ilk etapta. Kentte olabilecek en iyi planlamayı yapmaya çalıştık. Bir an önce depreme dayanıklı kentler için çalışma başlatmamız gerekiyor" diye konuştu.

EN BÜYÜK ŞİKAYET...
Cezaevi'nin kaldırılması için seçim öncesinde vaadi olduğunu hatırlatan Kılıç, "Buca Cezaevi… Benim hep bir sloganım vardı 'hizmetin siyaseti olmaz' diye. Bu şiar ile yola çıktık. Birçok siyasi parti el birliği ile. Buca’nın göbeğinde olmaması gereken bir kütle vardı. En önemlisi Adnan Kahveci Caddesi'nin trafiğe açılmasıydı. Nihayet cezaevi kalktı ve yolu hizmete açtık. Şu an çok faal kullanılıyor ve Menderes Caddesi'nin yükünü azaltıyor. Fen işlerimiz çok çok iyi çalıştı. Toplam 285 bin metrekareye yakın asfalt serimi yapıldı. 265 bin metrekareye yakın kilit parke taşı döşendi. Yaklaşık 73 yeni park alanları yarattık. Buca için çok önemli olan bizim çok önem verdiğimiz çalışmalardan biri Tunç Başkanımız bize yardımcı oldu ve temizlik ihalesinden kurtulduk. 28 temizlik aracını kazandırdık. Biz bunun emsallerine bakıyoruz. Belediye size çok ciddi bir ekonomik katkısı olduğunu düşünüyoruz. 1 milyonluk tasarruf ortaya çıkıyor. Buca Belediyesi, hatta Buca'nın bizim yaptırmış olduğumuz çalışmalarda ilk göreve geldiğimizde en önemli şikayetlerinden biri temizlikti. Şu anda 5-6'ncı sıralara düştü. Oran da oldukça düştü. Şu an en yüksek şikayet yollarımızın durumu.  Bu nedenle bir asfalt şantiyesine ihtiyaç vardı. Saatte 160 metreküp üretim yapabilen şantiyeyi kurduk. Kilit parke üretim bandımız vardı onu da ciddi üretim yapar hale getirdik.  Buca'da 263 parkımız var bunların büyük çoğunluğunu yeniledik" dedi.

BucaKut'un önemine vurgu yapan Kılıç, "Depreme her an hazır olmamız gerekiyor. Bunlardan biri arama kurtarma ekibi. İzmir depreminden sonra harekete geçtik ve ciddi çalışma yaptık. Araç, eğitim, tesisi olarak değerlendirdiğimizde Türkiye’nin en iyi ekiplerinden biri oldu. BucaKut ekibimizi daha da geliştireceğiz. Bunun dışında belediye misafirhanesi yaptık. 2021 yılında başladığımız bir öğrenci yurdu kazandı belediyemiz. Buca'nın en önemli problemlerinden bir tanesi devlet dışında bir öğrenci yurdu eksikliğimiz vardı. Bunu kazandık ve yakında açılışını yapacağız. Tınaztepe’de kız öğrenci yurdu ile ilgili de bir çalışma yapıyoruz, projeleri bitti. Öğrenci kenti diyoruz Buca için. Öğrencilerimiz için gençlik merkezlerimiz var. Yaklaşık  31 bin öğrencimiz buralardan faydalanmış. Buca Belediye lokantası... Bu hafta bile açabiliriz. Çok ilgi göreceğini düşünüyorum. Her gün gelip soranlar var. Özellikle günümüz ekonomisinde öğrencilerimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz. Pandemide başladığımız dijital dershanemiz Türkiye’nin en iyilerinden oldu ve on binlerce öğrenci faydalandı. İlk göreve geldiğimde hayalim olan bir şey vardı. Buca'da bir bilim ve sanat merkezi kurduk. Bu arkadaşlarımız aldığı eğitim sonrası bir çok yarışmaya katılıyorlar. Dünyada tanınır hale geldi ve İsveç'te bile biliyorlar" diye konuştu.

PRENSİP ANLAŞMASI TAMAM
Forbes Köşkü hakkında da ‘müjde’ veren Kılıç, “Metropol ilçeler arasında tarımsal alanların en yoğun olan ilçelerden biriyiz. Buranın beton denizi haline gelmesini istemiyoruz. Tarım yaparak da topraklarından para kazanabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Bunun için çiftçilerimize ciddi desteklerde bulunduk. 6 bin 300 üreticiye destek sağladık. Buca metropol ilçelerde tarihsel eserlerin yoğun olduğu kent. Bir çok köşkün bulunduğu ilçe Buca. Dumlupınar Mahallemiz 39-40 hektarlık alan. Burada koruma amaçlı imar planlarını yaptık, sokak sağlıklaştırması başladı bu devam edecek. Burası belki de tüm Türkiye'de turist çeken bir alan haline gelecek. Bucalılar için çok önemli bir tarihi tren istasyonu var. Tarihi 19'uncu yüzyıla kadar gidiyor. Burayı TCDD'den kiraladık projesi bitti yer teslimi yapıldı. 4-5 ay içerisinde alanı yürüyüş yolu haline getireceğiz. Size buradan da bir müjde vereyim. Buca'nın en önemli yerlerinden bir tanesi Forbes Köşkü... Yaşanan olaylardan sonra burayı talep tetik, prensipte kirada anlaştık bakan onay verdiğinde bize geçiyor. Burayı alıp ilçemize yakışır bir hizmet alanı olarak vatandaşımıza sunmak istiyoruz" diye konuştu.

500 MİLYONLUK KAMULAŞTIRMA YAPILDI 
Buca Metrosunun önemine dikkat çeken Kılıç, "Buca'nın en büyük problemi yollar ve trafik. Trafik için olabilecek en iyi çözüm metro. İstediğiniz kadar yollara bakım yapın trafik sorununu yer üstünde bitiremezsiniz. Bu nedenle metro şart. Buca Belediyesi bu konuda çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyemize Buca Metrosu için teşekkür ediyoruz. Buca Belediyesi'nden hiçbir şey satılmadı. Sadece belediyenin 3-4 metre kare yeri olan zorunlu alanları sattık. Bunun dışında hiçbir satış yapmadan Buca Belediyesi 500 milyon TL'lik bir kamulaştırma yaptı" ifadelerini kullandı.

ÜST MAHKEMEDEN KARAR BEKLİYORUZ
Tartışmalara neden olan benzinlik konuları ile ilgili net konuşan Kılıç, “Benzin istasyonları ile ilgi konu var. Belediyemizin 3 tane benzin istasyonu var. Merkezde 2 benzin istasyonu var. Bunlar 2007 yılında ilk önce BucaMar tarafından önce 10 yıl sonra 5 yıl yani toplam 15 yıllığına bedelinin tamamının peşin alınmak suretiyle şirkete kiralanıyor. Belediyemiz tarafında dava açılıyor ilk önce boşaltılıyor sonra üst mahkeme bozuyor ve vatandaşlar geri geliyor. Yaşanan süreç sonrası Yargıtay Hukuk Genel Kuruluna gidiyor dosya. 2022'nin sonunda mahkeme karar veriyor ve belediyenin alması yönünde karar veriliyor. Bunları şu an belediyeye kazandırmak istiyoruz ve BucaMar'a ruhsat aldırıp belediyenizin işletmesini istiyoruz. Bunlar da benim bizzat çabalarım ile sürekli gidip dilekçe vererek sonunda geldi. Diğer benzinlikte de aynı durum oldu. Tahliye davası açtık dava kazanıldı. Ancak temyize gönderdiler. Üst mahkemeden karar gelmesini bekliyoruz. Oradan da karar gelince orayı da tahliye edeceğiz"   dedi.

BÜTÇENİN YÜZDE 15’İ KADAR BORCUMUZ VAR
Belediyenin borcunun sorulmasına yanıt veren Kılıç, “Göreve geldiğimizde borç bütçenin 2 katıydı. borcumuz gerçekleşen bütçeye oranla devlet borcunu çıkarırsanız borcumuz yüzde 15'dir bütçeye oranla. Devlet borcunu zaten kendi dönemimizde ödüyoruz. İşçimize bir delikli kuruş borcumuz yok. Buca Belediyesi mali disiplini sağladı. Önümüzdeki dönem için 2 milyar 700  milyon TL'lik bir bütçe öngörüyoruz” diye konuştu

YARDIMLAŞMA HER ZAMAN OLUYOR 
Buca Belediye Meclis oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu’nun ‘Buca’nın çöplerini Karabağlar ve Bornova Belediyeleri topluyor, belediye benzin alamıyor’ iddialarına yanıt veren Kılıç, “Belediyeler arasında iş birliklerine gideriz. Bizde de Çiğli’de bir çok belediyede, Baykralı’da ihtiyaç olduğunda bizde gönderdik. Bazen aynı nitelikteki araçlardan… Bizde küçük araçlardan 7 tanesi hizmet veriyor. Bakıyorsun bunlardan 5 tanesi arızalanıyor. Mecburen dayanışıyoruz. Muhalefete kaldığınızda bir şeyler söylüyor. Depremden sonra belediyeler özellikle İller Bankası yönünden çok ciddi sıkıntılar yaşadılar. Gelen İller Bankası payı personel parasını öder yarısı kaldırdı şimdi personel maaşı anca geldi” ifadelerini kullandı.

NÖTR DURUMDAYIZ
5 yıllık süreçte belediye çalışmalarında merkezi hükümet tarafından engelle karşılaşıp karşılaşmadığı sorusuna yanıt veren Kılıç, “Metropoldeki ilçe belediyelerde bizim merkezi hükümet ile çok fazla karşı karşıya kaldığımız durum olmuyor. Bu daha çok büyükşehir belediyeleri ve metropol ilçelerde merkezi hükümetle karşı karşıya kaldıkları nokta oluyor. Cezaevi oldu sorun çıkmadı. Tren istasyonunu aldık. Bizi karşı karşıya getiren mevzu talep… Nötr diyebiliriz” diye konuştu.

BUCA’YI ANLATTIM 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumartesi günü kendisini ziyaretinde yaptığı 5 yıllık sunumu genel başkanın nasıl karşıladığının sorulmasına yanıt veren Kılıç,  “Bana göre beğendi. Ben çok hızlı heyecanlı bir şekilde 10 dakika içinde tüm Buca'yı anlatmaya çalıştım” dedi.

İlçede siyasi çatışmalar ile ilgili de yorumda bulunan Kılıç, “Son ilçe kongresi şenlik havasında geçti. Buca'da siyasi rekabet hiçbir zaman bitmez. Her zaman olur. Buca’nın doğası gereği olur. Bu dönemde örgütün tamamına kucak açtığımız düşünüyoruz. Gördüğüm kadarıyla Buca'da çok büyük ayrılıkların olduğu yönünde bir durum yok. Ben tüm siyasi aktörler ile oturup konuşur yemek yeriz” ifadelerini kullandı.

TÜM SİYASİ PARTİLERDEN OY ALACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM 
Yeniden aday olması halinde iyi bir oy alacağını belirten Kılıç, “Ayrı adaylar çıksa bile yine CHP çıkarıyor. Ben adaylaşırsam çok ciddi oy alacağımı düşünüyorum. Yaptığımız çalışmalarda  tüm siyasi partilerden oy alacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

GÜZEL BİR ŞEY 
Buca Belediyesi içinden birçok aday adayının çıkmasından gurur duyduğunu belirten Kılıç, "Demek ki sağlam adamlar yetiştirmişiz. Buca Belediyesi’nden bir anda 5 belediye başkan adayı çıkıyor. Bu güzel bir şey. Onur, gurur duyulacak bir şey. Sağlık durumum elverir mi konusunda ise sağlık durumum doktorlardan aldığım bilgiye göre elverir" dedi.

ÖYLE HİKAYELER UYDURMUŞLAR Kİ...
Ambulans tutanağı ve acil kayıtlarını paylaşarak ayaklarının kırılması ile ilgili ortaya atılan iddialara belgeli yanıt veren Kılıç, “Saçmalık, deli saçmalığı olabilir mi? Bu işin devleti, ambulansı, doktoru, hastanesi var. Bir de tam seçim zamanı olsa insanlar bırakır mı? Mümkün değil. Öyle hikayeler uydurmuşlar ki…" diye konuştu.

1 DÖNEM DAHA LAZIM
Belediye başkanlığı için bir dönemin yetmediğini belirten Kılıç, "Belediye başkanlığı yapmış olmanın aday adaylığında çok ciddi katkısı var. Şu anda Buca’yı sokak sokak biliyorum. Hangi sokağın ne ihtiyacı olduğunu, nerenin planlarının yapılması gerektiğini biliyorum. Belediye başkanlığı 1 dönem yetmiyor. Projeler yarım kalıyor. Bunların tamamlanması lazım. Kent içinde belediye başkanı 1 dönem daha yapması lazım. Engellileri de şimdi daha iyi anladım. Şuradan buraya gelirken bile zorluk çektim. Bundan sonra engelliler için çok daha  yoğun çalışıp kırmızı bayrak almayı hedefleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 
İzmir’in aday adayları görüşme odasına... Tam liste: Hangi bölgeden/kim sorumlu?
 
Avrupa hayalleri yarım kaldı... Göçmenler yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 27 Aralık 2023 Çarşamba 09:36

menemen belediyesine bakın. nasıl bir çalışma var. zihniyet değişmeli isim değil...

Yorumu oyla      4      2  
ANKARA 27 Aralık 2023 Çarşamba 09:25

Sen Chp den Oy Alacagini Mi Sanmaktasin... Tarihin En Kotu Belediye Baskani Siralamasinda 1. Siradasin...

Yorumu oyla      14      2  
Bir Buca'lı 27 Aralık 2023 Çarşamba 09:12

Buca'ya 5 yıl kaybettirdi, zaten piyangodan çıkmıştı.Başkanın sokağa çıkmadığı, aldığı tepkileri göstermediği, herşeyi toz pembe gösterdiği bir dönemdeyiz. Buca'nın her sokağı delik deşik, konteynırlar dolu dolu 3-5 gün bekliyor, belediyenin bazı binalarında borç yüzünden elektrik kesintisi bile oldu. Aday olması bile skandal olur..

Yorumu oyla      18      1  
Bucalı 27 Aralık 2023 Çarşamba 08:23

Chp Buca'da kaybedecek!

Yorumu oyla      13      1  
VATANDAŞ 26 Aralık 2023 Salı 23:11

Bu defa Tuncay abinizde yok...

Yorumu oyla      18      1  
TC misafir 26 Aralık 2023 Salı 17:19

Cezaevi arazisi belediyenin tam karşısında oraya bile sahip çıkmadınız yeşil alan olması için. Yeterli bir başkan olsaydınız o bölgenin yeşil alan olması için mahalle sakinleri ve Bucalılar ile o arazide çeşitli etkinliklerde bulunurdunuz ama aklınıza bile gelmedi. Bucaya nasıl sahip çıkacaksınız?

Yorumu oyla      9      1  
Buca'lı 26 Aralık 2023 Salı 16:20

Sayın Kılıç siz tombaladan çıkıp Istanbul'dan geldiniz,bır kere gerçek bir partili olsaydınız Buca'da CHP bu partiyede emek ve zaman veren bir çok partili vardı,böyle bir görevi haksızlık olarak görüp kabul etmemeliydiniz,ama koltuk makam rant her şeyin üstündedir diyerek geldiniz,şayet onurlu bir siyasetçi iseniz bu göreve talip olmazsınız,zaten beş sene boş geçti boşuna konuşmayın verimli çalışmalarınıza geldiğiniz yer Istanbul'da devam ediniz...

Yorumu oyla      15      2  
.. 26 Aralık 2023 Salı 16:01

Partili olarak sana OY Moy Yok.. O kadar..

Yorumu oyla      12      1  
serkan 26 Aralık 2023 Salı 15:42

at yavrum at

Yorumu oyla      21      2  
chpli 26 Aralık 2023 Salı 15:37

Babam 68 kuşağından. Sana ben bile oy vermem.

Yorumu oyla      15      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU yöneticilerine ‘Liderlik ve Yöneticilik’ eğitimi
İZSU Genel Müdürlüğü’nün yönetim kadrosuna yönelik “Liderlik ve Yöneticilik” ...
Küçükbaş hayvan dağıtıldı... Büyükşehir'den üreticiye destek!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in küçük üreticiyi kalkındırma ...
Soyer, İZTAŞIT buluşmasında konuştu: İZBAN'ı Bergama'ya getireceğim!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2019 yılında Seferihisar’da ...
 
Bayraklı parklarıyla güzel
Son yerel seçimlerden bu yana ilçeye yeni sosyal tesisler, yeşil alanlar ...
Tarık Dursun K. çocuk kitaplarıyla raflarda
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayınları (İzBB Yayınları), İzmirli yazar ...
Beyaz Baretli Kadınlar 5 yaşında!
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Balçova Belediyesi'nin, inşaat ...
 
Karşıyaka'da eser sayısı 35 bini aştı!
Karşıyaka Belediyesi bünyesindeki kütüphanelerdeki kayıtlı eser sayısı, ...
Akademisyenler 'Yüzyılın Ekonomisi'ni anlattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yılı etkinlikleri ...
İzmir’de eğitim dayanışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bizİzmir Dayanışma Noktaları'nda kadınlara ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva