HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2022 Cuma - 18:25

Başkan Karakayalı’dan DİSK’e uyarı: Biz olmasak nerede örgütlenecek?

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Toplu İş Sözleşmesi sürecinde talep edilen zamların çok yüksek olduğunu belirterek DİSK’e makul olmaları konusunda uyarı yaptı. Karakayalı, “Buradan DİSK’e sesleniyorum. DİSK’in yüzde 80’i CHP’li belediyelerde örgütlüler. CHP’li belediyeler olmasa sen nerede örgütleneceksin?” diye sorarak “CHP’li belediyelere karşı daha makul seviyelerde olmalılar. Herkes mantıklı ve makul olsun” dedi.

Başkan Karakayalı’dan DİSK’e uyarı: Biz olmasak nerede örgütlenecek?

EGEDESONSÖZ - Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde Kemalpaşa Belediyesi’nden talep edilen zamlarla birlikte belediye ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) arasında anlaşmazlıklar yaşandı. Bu sürece yönelik SonSöz TV’de açıklamalarda bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, talep edilen zammın çok yüksek olduğunu ve CHP’li belediyelere daha makul davranmaları gerektiğini belirterek DİSK’e uyarıda bulundu. Bunun yanı sıra belediyeye gelen iş başvurularına değinen Karakayalı, aslında işe ihtiyacı olan vatandaşlar için fabrikalarda istihdam sağlayabilecekken herkesin belediyede işe girmek istediğini söyledi.

GEÇEN DÖNEM VERDİĞİM ZAMLARLA AYAKTALAR
Kemalpaşa Belediyesi ile DİSK arasında gerçekleşen zam görüşmelerinde gelinen sürece dair konuşan Karakayalı, “Bu sendikaya bir uyarı mesajıdır. Herkes oturduğu yerde otursun. Onlar geçen dönem verdiğim zamlarla ayaktalar” sözleriyle sert çıktı. Karakayalı, ayrıca sendikaya şu uyarılarda bulundu:

“Bir haftadır sendikayla uğraşıyoruz. Yok şunu isterim, yok bunu isterim. Yahu para yok ki sana nasıl vereyim? Buradan DİSK’e sesleniyorum. DİSK’in yüzde 80’i CHP’li belediyelerde örgütlüler. CHP’li belediyeler olmasa sen nerede örgütleneceksin? O zaman gel adam gibi bak, bütçem ve yapabileceğim şeyler belli. Onu isterim, bunu isterim diyorlar. Mesela yarın onlara istediği parayı versem ancak sonrasında ödeyemesem kim rezil olacak? Sonra ‘CHP’li Rıdvan Karayakalı işçilerin maaşını ödeyemedi...’ diye haberler çıkacak. Sonra da eylem yaparlar. Bu sendikaya bir uyarı mesajıdır. Herkes oturduğu yerde otursun. Onlar geçen dönem verdiğim zamlarla ayaktalar. Kadrolu işçi sayısı az. Taşeron işçilerimiz var. Onlara yavaş yavaş zam vereceğiz. Bir işçi ortalama 8 - 10 bin lira maaş alıyor. Ben de 13 bin lira maaş alıyorum. Eğer istedikleri zammı verseydik benim maaşımı da geçecekti. Çok fazla zam istiyorlar. Hiç vermeyeceğim de demiyorum ki zaten. Bizim kadrolu işçi sayımız az. Taşeron işçilerimiz var. Onlara yavaş yavaş zam vereceğiz. Paramız olsa hepsini vereceğim. Genel Başkandan gelen talimatla zaten maaşları 4.500 lira yaptık. Bin lira daha üstüne vereceğiz. Daha da fazla paramız olursa onun da üstüne koyacağız zaten.”

CHP’Lİ BELEDİYELERE KARŞI DAHA MAKUL OLMALILAR
Yalnızca CHP’li belediyelerde örgütlenebildiklerini vurgulayan Karakayalı, buna bakarak mantıklı ve makul olmaları gerektiğini söyleyerek “Öyle ya da böyle anlaşacağız. Ben devrimci kökeninden gelen biriyim, 70’ler kuşağıyım. Biz bedel ödemiş insanlarız. Oturup durumu konuşsak neyse ama bana ‘vereceksin’ dediği zaman olmaz. Ayıptır. Ücret sendikacılığı mı yapıyorsun sen? Onu sarı sendika yapar. Benim yarın gelirim çok olur. Otururuz, konuşuruz, artırırız. Gidip başka yerde neden örgütlenemiyorlar? CHP’li belediyelere karşı daha makul seviyelerde olmalılar. Herkes mantıklı ve makul olsun” dedi.

İNSANLARA İŞ VERİYORSUN AMA...
Bu tartışmalara yönelik Kemalpaşa Belediyesi’nde çalışan bir taşeron işçisiyle yaşadığı sorunu örnek veren Karakayalı, “Zamlara yönelik Kemalpaşa’da AK Parti zamanından gelme bir taşeron işçisi demiş ki; ‘Biz birleşirsek, güçlü olursak belediye başkanını bile değiştiririz.’ Bak bak! Sen AK Parti’nin taşeron işçisiydin, 5 yılda neden birleşmedin, sendikalaşmadın? Öğleden sonra hesap soracağım. O dönem işinden gücünden etmedim. Nasıl konuşuyor? Devir bakalım beni, hadi bakalım, yap! 5 yıl sesi çıkmamış, hepsine yüzde 4’er zam verilmiş, bize gelince böyle yapıyorlar. Ben 120 bin kişinin belediye başkanıyım, 13 bin lira maaş alıyorum. İnsan utanır. Benim 40 bin lira maaş almam lazım, sen kalkacaksın 12 bin lira maaş alacaksın? İnsanlara iş veriyorsun, belli bir noktaya geliyorlar. Sözleşme yapıyorsun, memur oluyor. Sonra neler neler yapıyor. Bir kere nereden geldin bir bak önce... Nasıl cüret ediyorsun? Herkes haddini bilecek. Ben ne üretiyorum, ne çalışıyorum, Türkiye’deki durum ne, maaş olarak hangi statüdeyim bir bakmak gerekiyor. Hak ediyorsa tamam. Makul olsalar... Onu isterim, bunu isterim... Keşke çok iyi bir gelirim olsa da dört dörtlük versek...” şeklinde konuştu.

HERKES BELEDİYEDE ÇALIŞMAK İSTİYOR
Kemalpaşa Belediyesi’ne binlerce iş ilanı geldiğini belirten Karakayalı, herkesin belediyede işe girmek istemesini eleştirerek, “4500 CV Bank’ım var. Kemalpaşa’daki fabrikalarda üretimde çalışmak isteyen kim varsa gelsin, hemen iş başı yaptırayım. Ben iş sahibi olmak istiyorum, benim işe ihtiyacım var diyenlere buradan ilan ediyorum. 4.500 – 5 bin lira belki mesailerle 7 bin lira alacak, yemeği, sigortası, servisi bizden olacak. Ama gelmiyorlar ki, herkes belediyeyi istiyor. En yakın arkadaşlarımdan bile bunaldım. Diplomasını kapan yanıma geliyor. Fabrikalara da yönlendiremiyoruz, üniversite mezunu olduğu için üretimde de çalıştıramıyoruz. Çoğu da kız zaten... Masa başı iş istiyor ama o işte yok. Hangi birini alayım? Hiç kıramadığım insanlar da geliyor, bu çocuğu işe al diyorlar. Ancak alamıyoruz çünkü oturacak yer, yapacak iş yok...” sözlerini kullandı.

 
İstanbul'da taksi teklifi 12. kez reddedildi
 
Ece Erken eşinin tabutu başında gözyaşı döktü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Ocak 2022 Cumartesi 10:35

Doru bildiğin yola devam başkanım

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!
Uzundere'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının 3'üncü etap ...
Konak'ta mübadelenin 99'uncu yılında tören
Mübadelenin 99’uncu yıldönümü Konak Belediyesi’nin Mübadele Anıtı önünde ...
İzmirliler yarın ağaç şenliğinde buluşacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “dirençli kent” ve “doğayla ...
 
Sektörün öncü fuarı: Marble İzmir
Dünya doğal taş sektörünün öncü fuarı olan Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ...
İzmir'de sosyal medyanın lideri Başkan İduğ oldu
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un sosyal medya hesapları, 2021 ...
Soruşturma başlatılmıştı... Efes Selçuk devam!
Selçuk ilçesine 'Efes Selçuk' dediği için hakkında soruşturma başlatıldığını ...
 
Kiraz'ın psikolojik danışma merkezi hizmete açıldı
Ailenin ve aile bireylerinin refah, mutluluk ve bütünlüğünü güçlendirmek ...
Narlıdere'nin yeni dönem kursları başlıyor
Narlıdere Belediyesi’nin açtığı kültür-sanat kursları büyük ilgi görüyor. ...
Torbalı’da develer sahaya iniyor
Torbalı’da ilk olarak merhum Başkan İsmail Uygur tarafından düzenlenen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva