HABERLER>GÜNCEL
24 Eylül 2020 Perşembe - 10:32

Başkan Karabulut’tan ‘toprak kurulu’ kararı için yorum: İzmirlilerin düğün günü çok yakındır!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İl Toprak Koruma Kurulu'nun yeni planlama için olumlu karar vermesi ile İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak planlama konusunda yokuşun tepesine tırmandıklarını söyledi. Karabulut, "İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak artık planlama yokuşunun tepesine tırmandık. Bugünden itibaren süreç daha hızlı ilerleyerek optimum noktada planlamayla İzmir’in faydasına ve bizlerin de mağdur olmayacağı bir planlama yapılmaktadır. İzmir’in ve biz İzmirlilerin düğün günü artık çok yakındır" dedi." dedi.

Başkan Karabulut’tan ‘toprak kurulu’ kararı için yorum: İzmirlilerin düğün günü çok yakındır!

EGEDESONSÖZ - Uzun süredir planlama bekleyen İnciraltı için siyasilerden ardı ardına açıklamalar gelirken, İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, sürece olan katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partili siyasetçilere teşekkürlerini iletti. Karabulut, İl Toprak Koruma Kurulu'nun yeni planlama ile ilgili olarak olumlu rapor vermesi ile İnciraltı'nın planlanması konusunda yokuşun tepesine çıkıldığını ve bundan sonraki sürecin daha hızlı gelişeceğiniz söyledi.

EN KISA ZAMANDA İZMİR VE İZMİRLİLERE KAZANDIRACAĞIZ
Planlama konusunda yokuşun tepesine tırmandıklarının altını çizen Karabulut sözlerini şu şekilde sürdürdü; "İnciraltı’nın planlanması Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yürütülmektedir. Başka makam, kurum veya kişiler yetkili değildir. Yapılan açıklamalarda görülmektedir ki Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız planlama sürecini şeffaf ve katılımcı olarak sürdürecek, tüm İzmir’in içinde bulunduğu katılımcı bir planlama modeli ile kısa zaman içerisinde sağlık turizmi odaklı planlama yaparak İnciraltı’nı İzmir’e ve İzmirlilere kazandıracaklardır. Çevre ve şehircilik Bakanlığımızın açıklamalarında da görüldüğü üzere; Planlama sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyemiz, Balçova Belediyemiz, İzmir Ticaret Odamız, Ege Bölge Sanayi Odamız, İzmir Ticaret Borsamız, şehrimizdeki diğer sivil toplum örgütleri ve biz İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) olarak hep birlikte yer alacağız.

İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak artık planlama yokuşunun tepesine tırmandık. Bugünden itibaren süreç daha hızlı ilerleyerek optimum noktada planlamayla İzmir’in faydasına ve bizlerin de mağdur olmayacağı bir planlama yapılmaktadır. İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER),  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planlamanın bizzat içinde (tam merkezinde) bulunarak tüm taraflarda diyalog içerisinde görev yapacak ve toprak sahiplerinin haklarını sonuna kadar savunacaktır"

TARIM YAPMA İMKÂNI BİTMİŞTİR
İnciraltı'nda bulunan arazilerinde tarım yapma imkanının kalmadığını belirten İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, AK Partili siyasetçilere ilgilerinden dolayı teşekkür etti. Karabulut "İzmir’in ve biz İzmirlilerin 40 yıllık sorunu olan İnciraltı’nın planlanması hakkında İzmir’den sesimizi duyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, son Başbakanımız İzmir milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’a, süreci başından bugüne hassasiyetle takip eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a,Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Sayın Mehmet Ali Kahraman’a,  İzmir Valimiz Sayın Yavuz Selim Koşger’e, başından bugüne hep yanımızda olan AK Parti  MKYK üyesi İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya’ya İzmirli toprak sahipleri olarak çok teşekkür ediyoruz.

Tarım yapma imkânı kalmayan topraklarımızda, plan yapılmasının önünde engel olan tarım vasfı, bugün yapılan Toprak Koruma Kurulu Toplantısında alınan karar kaldırılmıştır. İnciraltı’nın planlanmasının önündeki en önemli engel artık kalkmıştır. Bölgemizin sularının borlanması ile tarım yapma imkânı kalmadığını yıllardır söyledik. Son yıllarda da çevre yapılaşma koşullarının (Narlıdere metrosu gibi) artması sebebiyle şiddetli derecede suların tuzlanması ile de tarım yapma imkânı tamamen bitmişti" ifadelerini kullandı.

İZMİRLİLERİN DÜĞÜN GÜNÜ ÇOK YAKINDIR
İzmir'in düğün gününün çok yakın olduğunu belirten Tayfun Karabulut, mal sahiplerine topraklarını satmamaları çağrısında bulundu. Karabulut "İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahibi olan tüm İzmirli komşularımıza tavsiyemiz, 31 Aralık 2020 tarihine kadar topraklarını satmamalı ve süreci yakından takip etmeleridir. İzmir’in ve biz İzmirlilerin düğün günü artık çok yakındır" dedi.

 
Altınordulu Sinan'dan ikinci dalya
 
Meslektaşını öldüren doktor kendini böyle savundu
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 25 Eylül 2020 Cuma 00:35

Birileri çıkmış "topraklarımızın yüzde 40-45 ini hibe edeceğiz" demiş sanki kendisi gönül rızasıyla veriyor! tarım arazileri arsa vasfını kazanmadan önce düzenleme ortaklık payı kesintisi uygulanır KANUNEN maksimum yüzde 45 orandır, taşınmaz sahibinin rızası aranmaz. fedakar vatandaş ayağını bırakın. Tayfun Karabulut tam bir rantçıdır kenti zerre düşünmez, açın bakın tüp geçit haberlerine arşivde ne demeçleri var. İzmirden akp milletvekilliğine ya da belediye başkan adaylığına oynuyor bence, bunu önümüzdeki dönem göreceğiz. Ayrıca her tarım arazisi olan imar isterse bu memleket beton mu yiyecek? Çivi bile çakamadığınız sadece sizin araziniz olduğunu mu sanıyorsunuz? Olay sadece para başka hiçbir şey değil kimse de aksini inkar etmesin.

Yorumu oyla      3      3  
beton izmir 24 Eylül 2020 Perşembe 20:09

her yer beton olsun !! izmir'in nefes alacak alanlara ihtiyacı var, yapmayın kıymayın !

Yorumu oyla      2      4  
sezarın hakkı sezara 24 Eylül 2020 Perşembe 17:01

Sevgili inciraltı mağdurları. Evet mağdursunuz biliyoruz. Zaten inciraltı imara açılmasın demiyoruz ancak İzmirlinin kaygısını da siz anlamıyorsunuz. Bakın biriniz yazmış " 5 nesildir" diye. 5 nesil önce ne oldu biliyormusunuz? İzmir de körfez kirlendi, Dağ taş gece kondu doldu. o güzelim tarihi evler yıkıldı yerlerine 8 -10 katlı ucubeler yapıldı. Şimdi bırakında biz bu kaygıyı yeni nesiller aklı başında nesiller bu kaygıyı taşıyalım değilmi? Şimdi sormak istediğim bir kaç şey var ! Sizin başkan KARABULUT bir önceki haber de 5 kat imar istediklerinden bahsetmişti. bu 5 kat inciraltının katliamı olmazmı? ikinci olarak Aşağıda uğur isimli yorumcu "Toprağımızın %40-45 ini hibe edeceğiz" diyor. kime edeceksiniz? Bir kamulaştırma yapılmıyor? istenilen şey kat karşılığı değilmi? kat karşılığı ise kime neyi hibe ediyorsunuz? hadi kamulaştırma var diyelim. kamulaştırmada bedeli neyse onu alırsın hibe diye bir şey yok. hadi onu da geçtim turizm bölgesi ilan edildi diyelim . Gene arazinden neyi satarsan kaç m2 sini satarsan sat karşılığını alırsın . Şimdi gelelim esas soruya. İmar için bir belediyelere arazinden pay verirsin .belediyelerde bunu kamu malı olarak kullanır yani bu AKP ye akdar böyleydi. mesela bunun narlıdere de çok örnegi var ! ki bu asla %40-45 lik bir alan olmaz. kanunen olamaz zaten ! peki bu payı alacak belediye değilse siz bu %40-45 hibeyi kime vereceksiniz? kim sizden imar karşılığı bu payı istiyor. lütfen açıklayınız??????????

Yorumu oyla      3      4  
Cem 24 Eylül 2020 Perşembe 15:17

Düğün günü mü?? Rant elde edecek bir avuç insan için sadece. Kentte son kalan yeşil dokulardan, illa ki onu da yok edip betona gömeceksiniz yani. Böyle alanlar gözünüze batıyor, dolar işaretleri çıkarıyor birilerinin gözünde. Yazıktır yazık. Umarım yargıdan dönecektir.

Yorumu oyla      9      7  
Bülent ışık 24 Eylül 2020 Perşembe 14:17

Izmirlilerin değil bir kısım insanın düğün günü olabilir ancak. Bundan sonra bütün tarım arazileri tehlikede.

Yorumu oyla      9      6  
Uğur 24 Eylül 2020 Perşembe 13:06

Bilgisi olmayanlar yazmış yine, sanıyorlar ki kent ormanı imara açılacak tam tersi orası aynen kalacak, sera naylonlari gerçek yeşile dönüşecek. Toprağımızın yüzde 4045ini hibe edeceğiz, gerçek yeşil alan olacak yerde biten ot değil. Çarpık yapılaşma son bulacak böyle plansız bırakılırsa 10 yıl sonra her yer beton olacak, asıl plan demek betona boğmak demek değildir. Modern bir kent alanı olacak İnciraltı insanlara istihdam sağlayacak, ülkeye nitelikli turist getirecek hala bilmeden yorum yapmayın lütfen.

Yorumu oyla      6      10  
Aslı 24 Eylül 2020 Perşembe 13:04

Hayırlı uğurlu olsun açılsın kapılar artık yeter yıllardır 5 nesil geldi hiçbir icraat yoktu bu sefer inşallah inciraltı imara açılsın hiçbirşey yapamıyoruz topraklarımızda tarım zaten bitmişti izmirin göbeğinde çöplüğe döndü güzelim denize sıfır inciraltı düzenlensin artık

Yorumu oyla      5      9  
Hüsniye 24 Eylül 2020 Perşembe 12:41

Yaaaa niye anlamıyorsunuz bizim ne halde olduğumuzu biliyormusunda konuşuyorsunuz 5 nesildir yerimizinin neresi olduğunu bilmiyor.hisseli yerler .Bir çivi cakamiyorsun. Bu sefer herkes yeri ı bilmediği için yok pahasına icara veriyorlar.Oda suların borlu ve tuzlu olduğu için sebze .diksede verim alamıyor. turizm odakli termal tesisler bol yesillikli imar planı istiyoruz.Gökdelen değil.

Yorumu oyla      5      8  
izmirli 24 Eylül 2020 Perşembe 11:57

turizm denince aklınıza beton geliyor değil mi? azıcık inisiyatif alın oraları yerel tarım işletmeleri vb. olarak neler yapabilirsiniz şeklinde değerlendirin.. dünya artık başka yöne dönüyor.. doğayı katletmeyin.. oralar doğal koruma alanı içinde olup yapılaşma ve sektörel olarak uygun şekilde değerlendirilebilir.. illa bina dikmeniz şart değil ama biraz emek istiyor..... dünyada örnekleri çok.. bakınız akdeniz ülkeleri...

Yorumu oyla      8      6  
Hüsniye 24 Eylül 2020 Perşembe 11:40

İnşallah, artık inciraltinin planlı imarina inanmayıp engel olanlar tatmin olup bir nebze inanmislardir ..Buranın halkının ne kadar mağdur olduguna.Ayni zamanda şu anda halkin sesine kulak veren yaninda olan çok iyi yol haritası çizen tüm büyüklerimize kuruluşlara basin mensuplarına çok emek veren Tayfun Karabulut beye sonsuz teşekkürler.

Yorumu oyla      5      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oturma eyleminde 140. hafta
Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube üyesi eğitimciler, 4 yıl önce KHK'larla ihraç ...
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Türk: İnciraltı’na şerh koyduk çünkü...
İl Toprak Koruma Kurulu'nun İnciraltı planlamasının önünü açacak olan ...
Şırnak'ta 4 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığından, Yıldırım-1 Operasyonu kapsamında Şırnak'ın Beytüşşebap ...
 
İzmir'de polis takibine takip! 'Arabada karım var' dedi...
İzmir'de, polis kontrolünden kaçan içerisinde biri kadın, 2 kişinin bulunduğu ...
Hayali öğrenciyle milyonluk vurgun!
Kahramanmaraş'ta sahte evrakla yaklaşık bir milyon liralık haksız kazanç ...
Rüşvet diyalogları: Taksit parası çıksın yeter
Edirne İpsala Gümrük Müdürü Mustafa Kemal Mısırlıoğlu dahil 18 kişiye ...
 
6 üniversiteye yeni rektör atandı
Gaziantep Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, ...
Karantinadan kaçana hapis cezası geliyor!
Artan vaka sayıları yeni toplumsal önlemleri gündeme getirdi. Kesilecek ...
İzmir Çevreyolu'nda kaza: Her yer hurda!
İzmir'in Bornova ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan hurda yüklü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva