HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
5 Eylül 2023 Salı - 13:33

Başkan Karabulut’tan ilginç paylaşım: İnciraltı’nı sermayeye yem etmeye çalışan kim?

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, sosyal medya hesaplarından yaptığı “İnciraltı toprak sahiplerini sermayeye yem etmeye çalışan kim?” başlıklı paylaşımda bulundu. Soru işaretli kafa resminin olduğu yere, “İnciraltı planları onaylandığında ilk iptal davasını açacak olan kişiyi o fotoğrafın içinde göreceğiz” ifadesini bırakan Karabulut, “Bundan sonra İnciraltı planını da hakkımızı da yedirtmeyiz” diye konuştu

Başkan Karabulut’tan ilginç paylaşım: İnciraltı’nı sermayeye yem etmeye çalışan kim?

EGEDESONSÖZ – İnciraltı planlarının askı sürecinin tamamlanmasının ardından toprak sahipleri umutlu bir bekleyiş içine girdi. Bazı davaların da İnciraltı toprak sahiplerini sevindirecek sonuçlarla bitmesi, mülk sahiplerini sevindirdi. Planların onaylanması halinde iptal davalarının açılacağı endişesi taşıyan İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, sosyal medya hesabından büyük balığın küçük balığı yuttuğu, aynı zamanda bir kafa görüntüsünün içinde soru işareti bulunan bir paylaşımda bulundu.

İPTAL DAVASINI İLK KİM AÇARSA, ONU FOTOĞRAFIN İÇİNDE GÖRECEKSİNİZ
Fotoğrafın üstüne “İnciraltı toprak sahiplerini sermayeye yem etmeye çalışan kim?” sorusunu koyan Başkan Karabulut, açıklama kısmına da, “Bu sorunun cevabını; İzmir’in merkezinde; en çok 3 katla yapılaşmayla sınırlandırılmış, son 20 yılın en düşük emsalinin verildiği, 85 futbol sahası büyüklüğünde 590 bin metrekare nitelikli yeşil alanın İzmir’e kazandırıldığı, 35 bin İzmirli gencimize yeni iş imkanı sağlayacak olan ve şehrimize her sene 100 bin yeni nitelikli turist getirecek sağlık turizmi odaklı İnciraltı planlanları onaylandığında; ilk iptal davasını açacak olan kişiyi, o fotoğrafın içinde göreceğiz” ifadelerini ekledi. Karabulut, bu paylaşımla ilgili şu açıklamayı yaptı:



2200 HAK SAHİBİNDEN 70’İ İTİRAZ ETMİŞTİ

“TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası’nın , İnciraltı'nın tarım dışı kullanım izninin iptali için İdare Mahkemesinde açtığı dava reddedilmişti. Bu karara itiraz eden odanın talebi, İzmir Bölge İdare Mahkemesi'nin 3. İdari Dava Dairesi tarafından da reddedilmişti. Bu mahkeme kararı İnciraltı için çok önemliydi. İnciraltı planlanması ve planları yasaldır. Bu karar öncesinde Mayıs 2023 tarihinde çıkarılan İnciraltı planlarına, 2200 hak sahibine karşın sadece 70 kişi itiraz etmişti. Bu itirazların bir çoğu sorulardan veya önerilerden ibaretti. Bu 70 itiraz içerisinde Şehir Plancıları Odasının veya Mimarlar Odasının itirazları olmamıştı. Bu durum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yaptığı planla tüm İzmir'de mutabakat oluştuğunu net olarak göstermiştir.”

SERMAYENİN, BAZI MAKAMLARLA ORTAK HAREKET EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Beş nesildir hak sahibi olup, İnciraltı’nın mürüvvetini görmek için yıllardır bekleyen İzmirli toprak sahiplerinin tedirginliğini dile getiren Başkan Tayfun Karabulut, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Çıkan planların; bölgede son zamanlarda toprak sahibi olan sermaye gruplarını çok memnun etmemiş, emsaller ve kat sayısı düşük kaldığını konuştuklarını duyuyoruz. Ayrıca bölgede İzmirli toprak sahipleri üzerinden süren izale-i şuyu davaları ve hala bölgede yeteri kadar yer toplayamayan sermayenin, plan onaylanınca planı durdurmak için bazı makamlarla ortak hareket edeceğini düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından İnciraltı planlarının onaylanmasını bekliyoruz. Şimdiden uyarıyoruz; İzmir'in yarım asırlık planlama sorununu çözen, tüm İzmir'de bir mutabakat oluşturan, toprak sahiplerinde yüzde 90 memnuniyet oluşturan plana ilk hangi makam dava açacaksa bilsin ki, İzmirlilerin karşısına çıkıp hiç çekinmeden, o makam sahibi sermayenin yanında, İzmir halkının karşısındadır, diyeceğiz. Bu saatten sonra ne İnciraltı planını, ne de hakkımızı yediririz. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz.”

 
1 günde 36 yıldırım kaynaklı yangın!
 
Söke'nin sulak alanlarına moloz tehdidi!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Karakulak 5 Eylül 2023 Salı 23:44

İnciraltı nerde desen kent ormanından başka yer bilmeyen fikri var beyni yoklar toplaşmış yoruma. Hele bir tanesi ilk o dava açacakmış. Sen açsan nolur açmasan nolur sen kimsinnn!!??

Yorumu oyla      2      4  
Geçin bunları.. 5 Eylül 2023 Salı 23:31

Rant var diyenler,lütfen özel mülkiyete saygi duyun..Etrafımız sarılmış 3 büyük gökdelenlerle, ortada kalmışız neymiş rant varmis !!! Bizim.has topraklarımız burasi...etrafa emsaller katlar fazla fazla ,bizler düşük kat ve emsale sevinsekte, sizler yinede memnun değilsiniz!!! Kusura bakmayın....olacak bu iş...maden suyu tavsiye ederim !!!

Yorumu oyla      3      4  
5 Eylül 2023 Salı 21:48

Rant var, yapılmasın.

Yorumu oyla      2      4  
Mahmut ozkara 5 Eylül 2023 Salı 21:12

Kim olduğu belli tunç söyler yalnız busecimlerde nal toplucak onun devri bitti adam gibi adam gelecek kimse şaşırmasın herkesin jyi tanıdığı bir belediye baskani

Yorumu oyla      3      3  
Alen doğu gencer 5 Eylül 2023 Salı 18:29

Tarım yapılamıyor iddiası doğru olsa bile sırf tarım yapılmadığı için milyonlarca m2 lik bir yeşil alan ranta kurban adilemez. Planlar onaylandığı an ilk dava açacaklardan biri ben olacağım. İzmirli sivillere öncülük edeceğim.

Yorumu oyla      4      4  
Taner D 5 Eylül 2023 Salı 16:28

Karanlık resimdeki kişi çok net değilmi,Tunç SOYER,Ziraat Odaları Bşk,Şehir Plancıları vs. Ama artık tuz koktuğu için amaçlarına ulaşamayacaklar. İnciraltı imar rantı burdaki halka aittir ve öylede olacak.Di mi Tunç Başkan???

Yorumu oyla      5      5  
ülker 5 Eylül 2023 Salı 16:19

Bu emsale hala itiraz eden olursa,yazıklar olsun.Bundan düşük emsal İzmirin hiç biryerinde yoktur.

Yorumu oyla      5      4  
Servet 5 Eylül 2023 Salı 15:34

En düşük emsal ve hala itiraz.Merakim şu kadifekalenin yamacindaki bırakın caddeyi sokağı bile ufacık olan devasa çarşı ve gokdelene izin veren zihniyet bu plana nasıl itiraz eder

Yorumu oyla      6      4  
Tuna 5 Eylül 2023 Salı 15:18

Inciralti degil izmir in tamamında bu geçerli herşey e mahkemeler de itiraz eden grup var bunlar yovmeyeci takımı ve dış destekli gruplar ama inciraltinda büyük bi yenilgi oldu tarım dediler olmadı zengin yeri dediler oda tutmadı tapulu sahiplik yerleri 60 seneden beri agtil bıraktılar olacak iş değil izmirin belediyeleri de işin içinde plancisindan tut meclis üyelerine kadar rant olacak yerler ilk el bu grup toplar gariban in elinden alırlar sonra olmayacak işler döner bunlar cav bella cı grup lar sorsan halkçı hesapta

Yorumu oyla      6      7  
Uğur 5 Eylül 2023 Salı 14:30

Kim itiraz ederse halk düşmanı, İzmir düşmanıdır. Bu koşulları kabul eden İnciraltı mülk sahiplerine teşekkür edilmeli. Plan ayrıntısını bilmeyen de lütfen yorum yapmasın.

Yorumu oyla      6      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ev sahiplerinin yeni gözdesi öğrenciler!
Geçmişte ev verilmeyen öğrenciler artık ev sahiplerinin kiracı listesinde ...
İzmir'deki hafriyat sahasına Bakanlık vetosu!
İzmir’in Menemen ilçesindeki orman statüsündeki alana inşaat atıkları ...
İcradan satılık konsolosluk binası!
Narlıdere'de üzerinde Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu'nun bulunduğu ...
 
Gayrimenkul değerleme tarifesinde artış!
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2023 için belirlenen gayrimenkul değerleme ...
BDDK'dan konut kredisi kararı: Kısıtlama getirildi!
BDDK, ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtı getirdi. Tüketiciler, ...
Bakanlık TOKİ planlarını duyurdu… Büyükşehir’den ‘yeni alana ihtiyaç yok’ şerhi!
Seferihisar’ın Camikebir Mahallesi’nde yapılmak istenen ve AK Parti ile ...
 
İnşaat sektöründe tıkanma... Dar ve alt gelirliler için 'arsa üretin' çağrısı!
İnşaat girdi maliyetlerinin artması ve arsa rayiç bedellerinin yükselmesinden ...
Ev sahibi-kiracı mahkemeleri tıkandı… Yargılamalar uzun yıllar sürebilir!
İzmir Barosu Saymanı Avukat Emre Öktem sondönemde ev sahibi ile kiracıların ...
Padişah torununun oteli satıldı!
Osmanlı Padişahı Vahdettin’in torunlarının yaptırdığı ve birçok yabancı ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva