HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ağustos 2023 Salı - 11:43

Başkan İnce’den TBB’ye yardım sitemi: Bisiklet bile göndermediler!

Türkiye Belediyeler Birliği’nden yardım alamadıklarını dile getiren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Vermesi gerektiği, zorunlu olduğu kadarını veriyor ancak kesilmesi gerekeni de kesiyor. Ekstra hiçbir şey alamadık. Lütuf yok bize. Var olan hakkımızı alıyoruz” dedi. İnce ayrıca, Seferihisar ve Buca Belediyeleri’ne gönderilen bisikletler için ise, “Sayın Erhan Kılıç ve Sayın İsmail Yetişkin başkanlarım en azından Belediyeler Birliği’nden bisiklet görmüşler, biz onu da göremedik” ifadelerini kullandı

Başkan İnce’den TBB’ye yardım sitemi: Bisiklet bile göndermediler!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye'de son aylarda üst üste gelen zamlar sonrası başta vatandaşlar olmak üzere birçok kesimden tepki gelmeye devam ediyor.

İğneden ipliğe her şeye zam gelirken, özellikle akaryakıta gelen zamlar sonrası vatandaşlar kadar kamu kurumu olan belediyeler de isyan etmişti. Özellikle muhalefet kanadında bulunan belediyelerin tepki gösterdiği süreç hakkında Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce Egedesonsöz’e konuştu.

BİLANÇODA FARK OLUŞMAYA BAŞLADI
Üst üste gelen zamlara yıl sonuna kadar dayanmaya çalışacaklarını belirten İnce, “Ekim ayına geldik… Geçtiğimiz Ekim ayında müdürlüklerimiz siyasetin de verdiği hedefler doğrultusunda bütçe planlamasını yaptı. Taslak bütçeler sonra olgunlaşmış şekilde bir ay encümende kalıyor ve sonra da belediye meclisine sunuluyor. Ekim-Kasım ayında da  gelecek yılın bütçesi, fiyatlar cetvelleri onaylanıyor. Yani biz bir sene önce bu fiyat cetvellerini onayladık. Şimdi bir kafeteryayla ilgili bir sosyal medya paylaşımını getirdiler.  Ben de gittim, baktım gerçekten fiyatlar öyle, 30 lira bir soda... Yani herkes fiyatını güncellemiş aslında baktığında işletmeler. Ama biz güncellememişiz fiyatlarımızı. İZSU, ESHOT zam yaptı, ancak ilçe belediyeler olarak biz fiyatlarımızı günün şartlarına göre güncellemedik. Bu da hedefleri şaşırtıyor tabii ki. Yani bilançolarda fark oluşmaya başladı. Gider bütçeleri tahminlerin üzerinde şişti ama gelir bütçelerinde çok fazla bir değişiklik yok. Ama biz zam yapmayacağız. Yılbaşını sonuna kadar dayanacağız!” ifadelerini kullandı.



HEDEFE ULAŞMAK ÇOK ZOR

Ek bütçe yapılıp yapılmayacağı sorusuna  yanıt veren İnce, “Bütçemiz yeterliydi.  Zaten o hedefe ulaşmak çok zor. Çünkü gelirlerimiz artmıyor. Gelir artmayınca bu sefer gider kalemlerini de kısmak zorunda kalıyoruz. Güzelbahçe Belediyesi olarak bizim işçimize, memurumuza borcumuz yok. EYT ile olan bütün arkadaşlarla uzlaştık. Emekli olan arkadaşlarla uzlaştık. Güzelbahçe Belediyesi'nin üç yüz çalışanı var. Elli kişi emekli ettik. Yani bizim için ciddi sayı ve ödenek bu. Yirmi sekiz yıl emek vermiş ve alacak arkadaşlarımız var. Bunlar tamamını  alıyorlar da zaten. Esnafa olan borçlarımızda da icraya düşme gibi bir durum yok. Dengeyi tutturuyoruz ama ciddi tasarruf ederek tutturuyoruz” diye konuştu.

YENİ YILI BEKLEYECEĞİZ
Sürecin ne kadar sürdürülebilir olduğunun sorulması üzerine konuşan İnce, “Yani biz bunu sürdüreceğiz. Şöyle sürdüreceğiz; Yeni 31.12.2023 sonuna kadar  fiyat tarifi cetvellerimizi değiştirmeyeceğiz. Zam yeni yılda doğal olarak yeni bütçede fiyatlarımızı güncelleyeceğiz. Hizmet verdiğimiz fiyatları güncelleyeceğiz. O zamana kadar bunu böylelikle sürdüreceğiz” dedi.

UZUN SÜRE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK DEVAM EDEMEZ
Tüm gelişmelere rağmen arsa satmadıklarını belirten İnce, “Bütün şartlarımızı kullanıyoruz. Örneğin arsa satmadık, ama kart karşılığı yerlerimiz vardı bunları kat karşılığı inşaata dönüştürdük ve bu mallarımızdan sattık. Bu değerlerimizi kullandık ama bütçemizin içerisinde bu yüzde beşi tutmaz. Bütün kaynaklarımızı en randımanlı şekilde kullanmaya çalışıyoruz. .  Öğrencilerimiz okula gitmeye başlayacak öğrenci servisi hizmetimiz çok uzun yıllardır sürüyor. Bundan tasarruf etmeyeceğiz. Bu hizmetimize devam edeceğiz  ama  mümkün olduğu kadar diğer  hizmetlerimizde mümkün olduğu kadar ekonomik davranmaya çalışıyoruz.  İşçimize,memurumuza da hakkını ödemek zorundayız. Çünkü gerçekten Güzelbahçe gibi bir yerde bu arkadaşlarımız geçinmesi çok zor. Özetle Güzelbahçe Belediyesi olarak dengedeyiz, sürdürülebilirlik var ama bu çok uzun süre gidemez. Amacımız bu yıl sonuna kadar bunu böyle götürüp dayanabilmek” ifadelerini kullandı.



ŞARTLAR ÇOK DEĞİŞTİ

Tasarruf için işin başında kendisinin durduğunu belirten İnce “Ben bütün sendika anlaşmaları dahil olmak üzere bir fiil masanın başındayımdır. Her zaman kontrol ederim.  Başka çarem yok.  Belediyenin,  Güzelbahçeli'nin parasını en uygun bir şekilde kullanmak için yıllardır çaba harcıyorum. Bu süre içerisinde de hiçbir alacaklı kapımda  gelip  kötü bir durumla karşılaşmadık.  Çalışanıma da her zaman helalleşip gönderdim.  Anlaşamadıklarım oldu ama sonuçta benden uzlaşarak gelip imza atarak ayrı alanlar oldu. Böyle bir kavganın içine düşmedim.  Burası kamu. Bu dengeyi tutturuyoruz. Ama şartlar çok değişti... 25 liraya kilit parke alıyorduk, şimdi 200 lira alıyoruz. Yani  öyle ‘2 katı’ filan değil. Şartlar çok değişti… Bundan sonra sürdürülebilirlik artık çok çok zor!” ifadelerini kullandı.



BİZE KARŞI LÜTUF YOK!

Türkiye Belediyeler Birliği’nden destek alamadıklarının altını da çizen İnce, “Vermesi gerektiği, zorunlu olduğu kadarını veriyor ancak kesilmesi gerekeni de kesiyor. Ekstra hiçbir şey alamadık. Lütuf yok bize. Var olan hakkımızı alıyoruz. Onun dışında, hakkımızın dışında bir araç bir makina vesaire böyle bir şey almadık bugüne kadar. Belediyeler Birliği’nden şimdiye kadar hiçbir şey alamadık. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden bundan önceki dönem ve  bu dönemde Tunç Bey'in döneminde de aldığımız katkı ve ortak projeler var. Ayrıca Güzelbahçe'ye kamunun yaptığı yatırımlar var. Onlar da tabii yapması gereken yatırımlar... Yeni bir balıkçı barınağı, doğal gazın getirilmesi, elektrik yatırımları…  Değişen, büyüyen Güzelbahçe'de bunlar da kamu adına, Güzelbahçe'nin elde ettiği katma değer ve özeti verginin yanında  o kadar da olacak tabii ki. Biz bisiklet bile göremedik gerçekten. Sayın Erhan Kılıç ve Sayın İsmail Yetişkin başkanlarım en azından Belediyeler Birliği’nden bisiklet görmüşler, biz onu da göremedik” dedi.

 
Bayraklı’ya yeni bir park daha
 
Faciaya kıl payı... Bir aile yok oluyordu!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yelkili 30 Ağustos 2023 Çarşamba 11:04

O Bisiklet verilseydi sen o bisikleti ihaleyle satardin...

Yorumu oyla      2      3  
GÜZ BEL KAFE 29 Ağustos 2023 Salı 15:01

Guzelbahce kafelerin sirket muduru meclis uyesinin oglu tarafindan yapilmakta ayni sekil de meclis uyesinin karisi da ilce de yonetici,hem oglu mudur belediye de hem kendi meclis uyesi hem de karisi ilce de yonetici boyle yonetiliyor iste guzelbahce belediyesi aile sirketi. Mustafa ince hem belediyeye hem de ilceye ihanet etti etmeye de devam ediyor

Yorumu oyla      2      3  
ÇAĞLAYAN VE KİSİSEL MENFAATİ 29 Ağustos 2023 Salı 14:59

Çaglayan yani onceki ilce baskani kendi cikarlari icin ilce binasi bile satar! Karni acikmasin diye ilce binasindan ayrilmayan bir kisilige sahip,bayramlarda bir bardak cay bile ikram edilmeyen bir ilce neden bardak kirlenmesin para gitmesin,bu kadar parayi seven biri daha gorulmedi,ben meclis uyesiyim iki donem caglayan yonetimi kadar boyle rezil bir yonetim gormedim,

Yorumu oyla      2      3  
ÇAĞLAYAN İLCEYİ MAHFETTİN 29 Ağustos 2023 Salı 14:07

Evet ÇAĞLAYAN BİLGEN guzelbahce ilcesini mahfetti bir de utanmadan cikip diyor ki guzelbahceden vekil cikariyoruz. Caglayan vekil cikarmiyorsunuz vekil olanlar guzelbahceye tasiniyor. Partidennihraci yapilmasi gereken birisiniz.

Yorumu oyla      2      3  
Sosisli sandavic 29 Ağustos 2023 Salı 13:15

Guzelbahce de meclis uyesinin oglu guzelbahce de müdür,meclis uyesinin karisi kadin kollarinda yonetici,kadinnkollari yoneticisin oglu belediye de zabita amiri vs vs guzelbahce mustafa ince ninncifliginden kurtulmali... Yazik cok yazik... Ceketi koysan zaten %90 oy alir ama caglayan bilgen bunu anlamaz.

Yorumu oyla      2      3  
SOSİSLİ SANDAVİC 29 Ağustos 2023 Salı 13:12

Siyasetten anlamayan siyasetci olmayan caglayan bilgen de mustafa ince de partiden ihrac edilmelidir. Guzelbahceden milletvekilli ciimaz ama sanki guzel bahceden vekil cikiyor mus gibi bos bos konusan caglayan sen partiye uye bile degilsin! İlce baskani olmani saglamalari icin yeni uye olmussun! Gercek uyelerden korktuklarindan partili olmayanlari ilce baskani yapmayi sever mustafa ince. Caglayan bilgeni ve fulyayi apartmana yonetici adayi diye aday gosterseler apartman yoneticisi bile olamaz...

Yorumu oyla      2      3  
Sosisli Sandaviç 29 Ağustos 2023 Salı 13:04

Mustafa ince siz kime ne verdiniz... Chp guzelbahce ilce baskanini bizzat belediye baskani delegeleri is vb vaadler ile delegelere baski yapmistir. Guzelbahceye ceket koysaniz %90 oy alir ama sanki basari var gibi guzelbahce ilce ve belediye kendini pompolamakta,ayrica guzelbahce hic bir vekil cikarmamis ama sanki vekil cikariyor gibi guzelbahceden vekil cikmistir denilmekte,guzelbahce vekil cikarmiyor vekil olan gizelbahceye tasinmakta ama ilce baskani siyasetin s harfinden anlamadigi icin ne soyledigini bilmeden atip tutuyor. Caglayan denen kisi tamamen bu partiden ihrac edilmelidir. Ayrica fulya denen kisi de belediyebaskaninin kizi mi da fulyaya maddi destek verildi bir cok yanlislar... Chp genel merkezi guzelbahceye ceki duzen cererek birilerinin gudumunden bu ilceyi kurtarmali. Mustafa ince guzelbahcenin tapusunu mu almis! Yeter yeter yeter.

Yorumu oyla      2      3  
Selvi Karabulut 29 Ağustos 2023 Salı 12:31

20 yıldır Güzelbahçe''ye dişe dokunur ne yapıldı? Hiç... Aslan milletvekili siz belediye başkanı!

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’ya yeni bir park daha
Bayraklı’ya modern ve donanımlı yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya ...
İzmir'de 'Zafer' coşkuyla kutlanacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümü ...
Karabağlar 'Zafer' coşkusunu yaşayacak
Karabağlar, ulusun kurtuluşuna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden ...
 
Bergama'ya uluslararası şampiyona!
SEEOC -2024 Güneydoğu Avrupa Oryantiring Şampiyonası Türkiye’nin ev sahipliğinde, ...
İZBAN'ın 13'üncü yıl gururu!
Ülkemizin havalimanı bağlantılı en büyük banliyö sistemi İZBAN, 30 Ağustos’ta ...
'Adettendir üretiyoruz' atölyesi başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hijyenik ürünlere ulaşmada güçlük çeken ...
 
Menemen'de Zafer Bayramı coşkuyla kutlanacak!
Menemen Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümünü ...
Uğrak noktası olacak... Buca'dan turizm hamlesi!
Buca Belediyesi, tarih kokan sokaklarıyla ünlü Dumlupınar Mahallesi’ni ...
Karşıyaka'da Zafer Bayramı daveti!
Ulusal tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva