HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ocak 2021 Pazartesi - 09:26

Başkan İnce'den Go-Kart çıkışı: Kendinize başka bir yer arayın!

Yelki'de yatırımcı Mehmet Yaman'ın yapmak istediği Gokart pistiyle ilgili belediye ve STK'ların açtığı davaların hepsinin, yatırımcı aleyhine sonuçlandığına dikkat çeken Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, net konuştu: "Güzel bir yatırım ama orası uygun bir yer değil. Kanunun arkasından dolaşarak, o tarım arazisine asfalt dökemezsiniz. Siz en iyisi mi, hiç vakit kaybetmeyin, yatırımınız için kendinize başka bir yer arayın."

Başkan İnce den Go-Kart çıkışı: Kendinize başka bir yer arayın!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Güzelbahçe'nin Yelki mevkiinde yapımı tartışmalı bir şekilde devam eden Gokart pisti ve spor tesisleri projesi gelişmeleri, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile konuştuk. Başkan İnce, yatırımcı Mehmet Yaman'a seslendi: "Tüm davalar aleyhinize çıkıyor. Güzel bir yatırım planlamışsınız ama seçtiğiniz yer yanlış. Kanunun arkasından dolaşarak, o güzelim tarım alanına asfalt dökemezsiniz, döktürmeyiz. Size tavsiyem, hiç vakit kaybetmeden, yatırımınız için yeni bir yer arayın. İsterseniz Güzelbahçe sınırları içinde veya dışarıda size yer gösterebilirim."

TÜM DAVALARI KAZANDIK
Bugüne kadar Güzelbahçe Belediyesi ve STK'ların açtığı tüm davaların, yatırımcı aleyhine sonuçlandığına dikkat çeken Başkan Mustafa İnce, "Mahkeme kararlarının hepsinde yürütmeyi durdurma var" dedi ve gelişmelerle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı.

"Söz konusu yatırım yolu bile yok. Bir imar planı yapılırken, bu plana yollar da katılır. Yatırımcının projesinde bu yok. Biz de oradaki arazilerden birini, daha sonra bir başkasını 5 yıllığına kiralayarak, onaylamadığımız bir işi engellemiş olduk. Yüzde 5 bile terkleri söz konusu değil. Oysa kanun der ki, plan değişikliği yapıyorsanız, kamuya da arazinizden terk yapmak zorundasınız. Bu oran, yüzde 45'e kadar çıkabilir ama bunlar yüzde 5 bile ayırmıyor. Bir yerin kullanım karakteri değişiyorsa, (ki bu yatırım yapılırsa, orada her şey değişecek) eğitim, spor tesisi, belediye hizmet alanlarını düşünmek gerekir. Daha çok su, daha geniş yol, daha toplu taşım aracı gelecek. Onun için de bu bölgedeki yolların genişlemesi lazım. Plan yanlış olabilir ama teknik kriterler doğru olmalı. Bizim itirazımız bu yönde. Park, yol, yeşil alan, bunlar yok. Yatırımcı, kendi arazisine rant sağlıyor, o kadar. Nerede kaldı sizin kamu yararınız? Dedikleri gibi vizyoner bir proje gelecekse, dünyanın her yerinden seyirciler gelecekse, o zaman yolları açmak, kamulaştırma yapmak lazım. İZSU, oraya temiz su götürmek için yatırım yapacak. Ama siz bunların hiçbirine ortak değilsiniz."

YÜZME HAVUZUNA, TENİS KORTUNA KARŞI DEĞİLİZ
Yatırımcının, söz konusu yerdeki planı revize edebileceklerini söylediğini hatırlatan Başkan İnce, "Biz orada yapılacak yüzme havuzuna, tırmanma bölgesine, tenis kortuna karşı değiliz; biz buradaki büyük arazinin, asfalt dökülerek tarım dışı kullanımına karşıyız" açıklamasında bulundu. Başkan İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer kanuna aykırı bir durum varsa, işlem yapmak zorundayız. Mühürü kaldırmak için gerekçelerini oluşturup başvursalardı, bunları hukuken yapabilirlerdi. Fakat öyle yapmadılar, bildiklerini okudular. Biz, asfaltı dökmeyin, önce ruhsat alın dedik, dinlemediler. Bu imar planı, hukuktan dönecek, dönmeye devam edecek ve eninde sonunda iptal olacak. İzmir için, ülke için güzel bir yatırım ama seçtikleri yer doğru değil. Vatandaşları bu yatırımdan mahrum etmek istemiyorlarsa, kendilerine başka bir yer seçsinler. İsterlerse, bize danışırlarsa, Güzelbahçe sınırları içinde, başka bir yerde kendilerine uygun arazi gösterebilirim. Ama Güzelbahçelilerle birlikte Yelki'ye o tesisin yapılmasına izin vermeyeceğimizin bilinmesini isterim."

 
Fikri Sağlar'ın 'türbanlı hakim' sözlerine soruşturma
 
Yaban domuzları İzmir merkezine indi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erkan Özkan 4 Ocak 2021 Pazartesi 21:51

Eminim ki böyle bir yatırım başka bir ilçeye yapılsa kolaylık sağlanır ve bu proje desteklenirdi yatırımcının şanssızlığı vizyoner bir belediye başkanının olmadığı bir yerde tesis yapmaya kalkmış yazık

Yorumu oyla      2      3  
Otoyolda yer var 4 Ocak 2021 Pazartesi 11:51

Otoyoldaki benzin istasyonunda Go-kart pisti var. Oraya gidebilirler.

Yorumu oyla      4      3  
4 Ocak 2021 Pazartesi 10:39

Çiğli'ye gelin. Bırakın güzelbahçeyi filan. şehrin dışında biryer orası.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli'de aile içi şiddete geçit yok
Çiğli Belediyesi, Covid-19 salgını ve doğal afetlerle mücadele içerisinde ...
Sanatçılardan Bayraklı'ya yeni yıl sürprizi
Bayraklı’ya sürpriz yapan birbirinden değerli sanatçılar, kendi çektikleri ...
Büyükşehir'den kooperatiflere önemli destek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
 
Menderes'te can dostlar unutulmadı
Menderes Belediyesi tarafından yeni yıl mesaisinde sokak hayvanları için ...
Karşıyaka’da başıboş eşek koruma altına alındı
Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Mavişehir’de ...
2021 Karabağlar’da açılış ve temel atma yılı olacak
Karabağlar Belediyesi için 2021, açılış ve temel atma yılı olacak. Yapımına ...
 
Konak’ta kimsesizlere sahip çıkıldı
Yeni yıl öncesi Konak’ta yaşayan evsiz ve kimsesiz vatandaşlar, soğuktan ...
Başkan İduğ: 2021 Bornova yılı olacak!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 2020 yılında yaptıkları yatırımları ...
Buca'da öğrencilere ödüllü deneme sınavı
Buca Belediyesi tarafından kurulan Dijital Dershane, LGS ve YKS öğrencilerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva