HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Temmuz 2022 Pazartesi - 10:35

Başkan'ın yargılandığı davada 3’üncü celse... Ne karar çıktı?

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve belediye çalışanlarının görevi kötüye kullanmaktan yargılandığı davanın 3’üncü celsesi İzmir Adliyesi 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gerçekleştirlen duruşmada ise tanık firmanın ortağı tanık S.Y.T dinlenirken, dava  6 Ekim tarihine ertelendi

Başkan ın yargılandığı davada 3’üncü celse... Ne karar çıktı?

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis üyesi müteahhit Sercan Sefer Çiğdemoğlu, Belediye çalışanları Ali Murat Çelik, Burçin Çelik ve Ahmet Tolga Aydın hakkında görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla açılan davanın üçüncü celsesi bugün gerçekleşti.

İzmir Adliyesi 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya Belediye Başkan İlkay Girgin Erdoğan ve avukatları; şikayetçi AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı’nın avukatı katıldı.

Celse arasında İçişleri Bakanlığı adına İzmir Valiliği Vekili Avukat Selçuk Yıldırım davaya katılma talebinde bulundu. Talep mahkemede kabul edildi.

TANIK S.Y.T: PARAYI FAİZİ İLE İADE ETTİM
Davada dinlenen Tanık S.Y.T, Sercan Sefer Çiğdemoğlu ile 2017 yılı Nisan ayı’nda Sebahattin Üstündağ Petrol isimli şirkete yüzde 50 ortak olduk. Diğer ortağı Sercan Sefer’dir. Benim 2017 yılında bu şirkete ortak olma amacım ticarete girmektedir. S.S’de bir süre bana iş öğretmen üzere ortaklığa devam etti. İddianameye konu ihale ile benim şirketimin bir bağlantısı yoktur. S. bey beni bir gün aradı 'Belediye muhasebesine gider misin?' dedi ve oradan çağrıldığımı söyledi. Bende belediye muhasebesine gittim orada G.G.  ile görüştüm. G. hanım bana fatura keseceğimi söyledi. Bende söylediği şeyleri kalem kalem yazdım ve sonra fatura kesip çıktım. Sonra 1,5 ay sonra İlkay Başkan beni aradı, muhasebeden şirkete paranın yanlış yattığını söyledi. Bende tekrar muhasebeye gittim ve parayı faizi ile geri iade ettim. İşi benim şirketim yapmadı, kimin üstlendiğin de bilmiyorum” diye konuştu.

Davalı avukatın ‘Ortaklığınız bittikten sonra fatura kesimini sorgulamadınız mı’ yönündeki sorusuna da yanıt veren tanık S.Y.T,  “S.F  beni aradığında belediye muhasebesine gitmemi söyledi. Şirket faaliyeti kapsamında sık sık fatura kestiğim için bu olayda da fatura kesim sebebini sorgulamadım” dedi.

Tanığın dinlenmesi sonrası avukatlara söz verilirken dava 6 Ekim 15:20’ye ertelendi.

İDDİANAMEDE NELER YER ALIYOR?
AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı'nın şikayeti sonucu başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Karaburun'un Mordoğan Mahallesinin meydan kilit parke ve oluk/bordür döşeme  işinin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında doğrudan temin yöntemiyle, ihaleye çıkılmadan yüzde 50 hissedarı belediye meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu’na ait olan şirkete  verildiği ve bu şirkete yapılan 36 bin liralık ödemenin kanuna aykırı bir işlem olduğu ileri sürüldü.

İddianamede “Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesinde bulunan meydanda yapılan kilit parke yapım  işi oluk/bordür yapım  işi motif ve muhtelif düzeltme işinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 28. maddesine aykırı bir şekilde meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu’na doğrudan temin yoluyla vererek haksız menfaat sağladıkları, ayrıca yapım  işinin Sebahattin Üstündağ  Petrol Ürünleri İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Sti’ne firması tarafından yapılması sonrasında Gölkent isimli firmaya ait geçmiş tarihli piyasa araştırma tutanağı,  işin eksiksiz yapıldığına ilişkin tutanak ve yapım işinin Gölkent firmasına verildiğine ilişkin sözleşme imzaladıkları, böylelikle şüphelilerin atılı suçları işledikleri anlaşıldığından” ifadeleri yeri aldı.

Savcılık sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 204’üncü maddesinde düzenlenen resmi belgede sahtecilik, 257’nci maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Ayrıca iddianamede sanıklar hakkında kamudaki görevlerinden istihdam edilme hakkından yoksun bırakılmasını da talep edildi.

 
Çavuşoğlu: İlk kez NATO belgesinde yer aldı
 
Narlıdere'nin kızları İzmir'i dize getirdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sivas katliamı Bornova’da anıldı
Bornova Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nde yakılarak ...
Sefeirihisar'da şenlikle birlikte lavanta hasadı
2015 yılında üreticilere katma değeri yüksek, alternatif bir ürün olarak ...
İzmir kurbana hazır: Kesim hizmeti nerelerde olacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir Kurban Bayramı ...
 
Karabağlar'da çevreci miniğe Başkan'dan teşekkür
Karabağlar'da ikamet eden 7 yaşındaki Mirhan Erdem, çöp toplama ve temizlikle ...
Başkan Doğruer'den havuz müjdesi!
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, Bakanlık ve Kınık Belediyesi ortak ...
Menderes Belediyesi’ne büyük operasyon!
İzmir'in Menderes ilçesinde, aralarında belediye çalışanlarının da olduğu ...
 
O mahalle kesintisiz içme suyuna kavuştu... İZSU neşteri vurdu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Tire Derebaşı mahallesinin ...
CHP yöneticisi, meclis üyesine saldırdı... Menemen karıştı!
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan sosyal medya hesaplarından ...
Karşıyaka’nın asırlık istasyonu el değiştirdi!
İZBAN’ın yer altına alınması ile atıl kalan ve Karşıyaka Belediyesi’nin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva