HABERLER>EGE
19 Kasım 2012 Pazartesi - 21:26

Başkan’ın ölen babası için hayrı da soruşturmalık!

Balıkesir Belediye Başkanı MHP'li İsmail Ok, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin, belediye ve Balıkesirspor’a yapılan bağışlarla ilgili sürdürdükleri soruşturma kapsamına, babasının ölümünden sonra yaptığı hayrın da alınmasına büyük tepki gösterdi. İktidarı faşistlikle suçlayan Başkan Ok, "Bizim polisimizle, güvenlik güçlerimizle, kamuda çalışanlarıyla hiç bir sorunumuz yok. Ama ülkeyi bu hale getiren faşist AKP Hükümeti’yle hem bu dünyada, hem öbür dünyada hesaplaşacağız" dedi.

Başkan’ın ölen babası için hayrı da soruşturmalık!

BALIKESİR - Belediye meclisi salonunda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı İsmail Ok, babası Eyüp Ok'un vefatından sonra yaptıkları hayrın bile soruşturulduğunu belirtti. Türkiye'ye demokrasiyi, insan haklarını getirmek için yola çıktığını iddia edenlerin, insanlık onurunu, şeref ve haysiyetini ayaklar altına alan faşizan bir rejim uyguladığını ileri süren Başkan Ok şunları söyledi: "Faşizan, dikta özleminde olan bir hükümet sanırım dünyada kalmadı, kalanlar da tek tek yıkılıyor. Balıkesir'de de AKP Hükümeti’nin faşist uygulamalarıyla karşı karşıyayız. Dün kendilerinin şikayetçi oldukları konularda, bugün onlardan daha ağırını şahsıma ve aileme uyguluyorlar. Bu da bizi derinden yaralıyor. Ağustos ayında babam Eyüp Ok’un rahmetli oluşundan sonra kardeşlerimle köyümüz Hotaşlar’da hayır yaptık. Yaptığımız hayırdaki tüm kalemleri o zaman not almıştık. Bunu AKP Hükümeti’nin gündeme getireceğine, insanlık onurunu ayaklar altına alacağına inandığımız için değil, kul hakkından korktuğumuz için yaptık. Babamıza vefatı sonrası görevimizi yerine getirirken, kimden hizmet aldıysak borçlarımızı yazdık ve tamamını ödedik."
 
'İSRAİL'İN ZULMÜNDEN DAHA AĞIR'
Ancak maalesef bugün polisimiz elinde bir liste ile hayır için ödeme yaptıkları kişilere gittiğini, 'Belediye Başkanı İsmail Ok'un babasının bu hayır parasını kim yatırdı?' diye sorduğunu öne süren Başkan Ok, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulümden daha ağır. AKP Hükümeti İsrail'in Filistin'e uyguladığını, bugün biz muhalif belediye başkanlarına reva görmektedir. Aslında çok ağır şeyler söylemek istiyorum ama buna terbiyem izin vermiyor. Çünkü bir makamı temsil ediyorum. Emniyet görevlileri emireri. Talimatları yerine getirip, görevlerini yapmaya çalışıyor. Bizim polisimizle, güvenlik güçlerimizle, kamuda çalışanlarıyla hiç bir sorunumuz yok. Ama ülkeyi bu hale getiren faşist AKP Hükümeti’yle hem bu dünyada hem öbür dünyada hesaplaşacağız."
 
TEK TEK FATURALARI GÖSTERDİ
Başkan Ok babasının hayrından sonra kimlere ödeme yapıldığını tek tek açıkladı ve faturalarını gösterdi. Başkan Ok, bir gazetecinin 'Araştırılan başka bir şey var mı?' sorusuna "Daha ne olsun? Herhalde yatak odamıza girmişlerdir" yanıtını verdi.
 

Başkan Ok, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur sizi aradı mı?" sorusu üzerine de “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'nda azıcık insaniyet varsa, çıkıp 'Başkana yapılan büyük hakarettir, saygısızlıktır' diye kamuoyuna bir açıklama yapmalıydı. Ama benim meselem AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ya da Ali-Veli değil. Türkiye'deki sistemle ilgilidir" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşini korurken üvey oğul kurşunu kurbanı oldu
Aydın’ın Umurlu Beldesi’nde oturan 56 yaşındaki Güngör Konay, üvey oğlunun ...
AK Partili vekil'den Manisa'ya 22 alt ve üst geçit müjdesi
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, İzmir-Ankara arasındaki ...
Kocadon sahaya indi kalesini gole kapadı
Bodrum’da düzenlenen Kaymakamlık Kupası Futbol Turnuvası'nda forma giyerek ...
 
Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletli öldü
Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde, otomobil ile karşılıklı çarpışan motosikletin ...
Bakan Bayraktar'dan odalara 'müteahhit' göndermesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de artık her önüne ...
Ege’de ‘zehir’ operasyonu: 30 gözaltı
Bodrum merkezli 4 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonu kapsamında 30 kişi gözaltına alındı.
 
4 araç birlikte dolmuş durağına daldı: 5 yaralı!
Fethiye’de 4 aracın karıştığı trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Kaza ...
Yaralı karaca ölümden kurtarıldı
Gördes’e sekiz kilometre uzaklıktaki Bölükpaşa Damları mevkiinde sağ ön ...
Köylü direniyor antik kent ortaya çıkamıyor
Denizli'nin Sarayköy İlçesi'ndeki Attuda Antik Kenti üzerine kurulu Hisar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva