HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2022 Salı - 10:19

Başkan İduğ: Uğur Mumcu’yu unutmayacağız!

24 Ocak 1993’te haince katledilen Uğur Mumcu, Bornova Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte anıldı. Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki anma gecesine vatandaşlar büyük ilgi gösterirken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutturmayacağız. Bizden sonra da hafızalardan silinmeyecek” dedi.

Başkan İduğ: Uğur Mumcu’yu unutmayacağız!

Araştırmacı Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 29’uncu yılında Uğur Mumcu Kültür Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikle anıldı. “Uğur Mumcu’yu Şiirlerle Şarkılarla Anıyoruz” etkinliğine Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un yanı sıra CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve İYİ Parti Bornova İlçe Başkanı Mustafa Tabak ile İzmir Barosu adına Avukat Elçin Kılınçer Ot da katıldı.

Şiir ve şarkılarla anıldı
Gecede, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeni Hakan Taner Yıldırım, Uğur Mumcu’nun savunduğu değerleri anlatan “Sesleniş” şiirini seslendirdi. Yıldırım’a piyanoda Sedat Utku Gücoğlu eşlik etti. Şiir dinletisinin ardından başlayan İzmir Barosu Türk Halk Müziği Korosu konseri ilgiyle izlendi. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, konserin ardından Koro Şefi Turabi Değerli ve İzmir Barosu’nu temsilen anma etkinliğine katılan Elçin Kılınçer Ot’a çiçek vererek teşekkür etti.

Hafızalardan silinmeyecek
Gecede bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, hain suikastın üzerinden 29 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Uğur Mumcu’yu unutmadık unutturmayacağız. Bizden sonra da hafızalardan silinmeyecek” dedi. Uğur Mumcu’nun bugün Türkiye’de yaşanan bütün olayları 30-35 yıl önce öngördüğünü ve yazdığını ifade eden Başkan İduğ, “Mustafa Kemal Atatürk’ün 90-95 yıl önce Türkiye’nin bugünüyle ilgili öngörüleri, 30-35 yıl önce Uğur Mumcu tarafından da öngörülmüş. Bu ne büyük bir öngörüdür. Bizlere düşen görev bundan sonra hep beraber daha güçlü olmak için, ülkemizi ileriye taşımak için bir araya gelmek. Uğur Mumcu’yu unutmadık unutturmayacağız” dedi.

Zor bir dönemden geçiyoruz
“Uğur Mumcu bize büyük bir görev verdi” diyen CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Uğur Mumcu diyor ki yalanın, hırsızlın, haksızlığın, adaletsizliğin üstüne korkmadan cesaretle gitmek gerekiyor ve susmamak gerekiyor. Bize büyük bir görev düşüyor. Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Ekonomik anlamda, eğitimde, sağlıkta, dış politikada hemen hemen her alanda karanlık bir dönemden geçiyoruz. Biz bu dönem susmayacağız, cesaretle korkmadan, omuz omuza yılmadan gerçekleri söyleyeceğiz” dedi.

Mücadelemizi sürdüreceğiz
İzmir Barosu’nu temsilen bir konuşma yapan Elçin Kılınçer Ot da şunları söyledi: “Değerli meslektaşımız Uğur Mumcu’yu katledilişinin 29’uncu yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum. İzmir Barosu olarak ülkede yaşanan tüm olumsuz koşullara rağmen, umutla demokrasi insan hakları ve özgürlükler için mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz.”

 
Prof. Dr. Sipahi: Yeni varyantlar çıkacak
 
Selçuk’ta yarıyıl çocuk festivali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Uğur Mumcu’yu unutturmadı
29 yıl önce Ankara'da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile katledilen ...
Başkan Selvitopu:Değer artışından vatandaş yararlanacak!
Karabağlar Belediyesi'nin Şehitler ve Metin Oktay mahallelerini kapsayan ...
Başkan Batur sahaya indi... 'Birlikte Konak'
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, makamda değil sahada, vatandaşın yanında ...
 
Dikili Uğur Mumcu’yu andı
29 yıl önce aramızdan ayrıldı. Cesareti ile gerçeklere ve geleceğe yaktığı ...
Uğur Mumcu Selçuk'ta etkinliklerle anıldı
Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Efes Selçuk’ta anıldı. Anma etkinliğine ...
Uğur Mumcu Narlıdere'de anıldı
Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, Narlıdere’de anıldı.
 
Bergama'ya doğal gaz müjdesi!
Önceki yıllarda hava kirliliğinin had safhada yaşandığı Bergama’da 45 ...
İzmirli kadın başkanlardan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Karaburun Belediye Başkanı İlkay ...
Uğur Mumcu Çiğli’de unutulmadı
Çiğli Belediyesi, gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu vefatının 29. yıl dönümünde ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva