HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ocak 2022 Perşembe - 16:47

Başkan İduğ karşılamada sert konuştu: Kimse işime karışmasın yoksa gereğini yaparım!

Koronavirüs karantina sürecini atlatan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, meclis toplantısında yaptığı konuşmaların ve bazı mesajların medyada yer aldığını konuyla ilgili bazı meclis üyelerinden şüphelendiğini ve bunu Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezine bildirdiğini söyleyerek, “Ben kimsenin işine karışmadım, belediye başkanın işine de kimse karışmasın. Karışırsa da gereğini yaparım” dedi.

Başkan İduğ karşılamada sert konuştu: Kimse işime karışmasın yoksa gereğini yaparım!

EGEDESONSÖZ- Bornova’da Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile CHP İlçe Başkanı Ertürk Çapın arasında uzun süredir yaşanan gerilimin denetim komisyonuna seçilecek isimlerin belirlenmesinde zirve yapmasıyla başlayan süreç devam ediyor.

Başkan İduğ’un meclis toplantısı öncesi yapılan CHP Grup Toplantısı’nda önerdiği isimler yerine farklı kişilerin denetim komisyonuna seçilmesi tartışmaları alevlendirmişti. Grupta konuşulan birçok konu ile birlikte karşılıklı sözlerin bazı basın yayın organlarında yer alması "parti içinde sızıntı" tartışmalarını da beraberinde getirmişti.

Koronavirüs tedavisi gören ve karantina süreci biten Bornova Belediye Başkanı İduğ, göreve tekrar başladı. Kalabalık bir grup tarafından karşılanan İduğ, başkanlık makamına sevgi gösterileri içinde geçti. Partililer, sendikacılar ve çok sayıda personelin katılığı karşılamada İduğ, herkese teşekkür etti.

Başkan İduğ, üst katta bulunan makamına geçtikten sonra sürece dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İduğ, parti içinde konuşulan, kapalı toplantıda yer alan ifadelerin basına sızdırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

HERKES İŞİNİ YAPACAK!
Evde zaman diliminde bir takım şeyleri iyice düşünme fırsatı yakaladığını söyleyen Başkan İduğ, “2022 çok önemli bir yıl, güven odaklı çalışmamız gerekiyor. Fakat grup toplantısında olmaması gereken bir konuşma oldu. 2012 yılında yaşanmış, bir olayı mikrodalgada ısıtıp yine önümüze koydular. Yıpratma politikası güdülüyor. Ben Bornova belediye başkanı olarak meclis üyelerimle birlikte belediyeyi yönetmek için buradayım. İlçe başkanı ve yönetimi de ilçeyi yönetmek için görev aldı. Onlar da işini yapacak, biz de kendi işimizi yapacağız. Zayıf karakterlilerin bizi üzmesine izin vermeyeceğiz. Bornova çok büyük, sorumluluğumuz çok büyük. Partimiz iktidara gidiyor, kendi içinde enerjisini kaybeden yapıdan kurtulup yolumuza devam etmemiz lazım” dedi.

Yaşananları parti genel merkezine aktardığını ifade eden Başkan İduğ, “Ben kimsenin işine karışmadım, belediye başkanın işine de kimse karışmasın. Karışırsa da gereğini yaparım. Bu konuyla ilgili Ankara’yla da görüştüm, çok net. Herkes işini yapacak. İl başkanımla da görüştüm” diye konuştu.

BAŞARILARIN ANLATILMAMASINDA KÖTÜ NİYET VARDIR!
Başkan İduğ, meclis toplantısında yaptığı konuşmaların ve bazı mesajların medyada yer aldığını konuyla ilgili de bazı meclis üyelerinden şüphelendiğini söyledi. İduğ, “Menemen ve Urla’da meclis üyelerinin ne kadar önemli olduğunu gördük… İkisi de gitti. Allah korusun burada da bir seçim durumu olsa Meclis üyeleri arasında endişe duyduğumuz arkadaşlar bizi zor durumda bırakabilirmiş. Güven çok önemli. Yaptığımız çalışma ortada, sonuçlar kamunun faydasına, partimizi ileri taşıyacak çalışmalar yaptık. Bu kadar büyük işler yapıldı, belediye borçsuz, kasasında para var. Pek çok yerde yapılmayanlar konuşulmazken, burada bu kadar yaptığımızın anlatılmaması bizi üzüyor. Yaptığımız çalışmaların sizler tarafından anlatılmaması, görmezden gelinmesi, ‘iyi çalışıyor’ deyip geçiştirilmesiyle olmaz bu işi. Yetkiyi alanların çıkıp birebir anlatması lazım, o zaman büyüme gerçekleşir. Biz istediğimiz kadar yapalım, anlatılmadan gösterilmeden olmaz. Bu kadar başarılı işin anlatılmamasının ardında kimse kusura bakmasın, iyi niyet arayamıyorum. Kötü niyet vardır, hainlik vardır.

ÇAY İÇMEK İSTEYEN GİTSİN KAHVEDE İÇSİN
Hepimiz misafiriz, görev aldık günü gelince devredip gideceğiz. İyi şeyler yapmak, üzerine bir şeyler koyarak gitmemiz lazım. Ben bunun için buradayım. Sürekli daha iyi yeni, daha iyi şeyler düşünüyor, onları gerçekleştirmek için enerji harcıyoruz. Çünkü belediye başkanı olarak bir sorumluluk aldık ve yerine getirmemiz lazım. Ben buraya çay-kahve içmeye gelmedim ki. Çay içmek isteyen gitsin kahvede içsin. Partimizin iktidarı için yerel yönetim başarısı çok önemli. Biz de katkı koymaya örnek modelleri uygulamaya devam edeceğiz. 2022’de güven duyduğumuz arkadaşlarla daha çok önemli işler yapacağız. Büyük hedeflerimiz var, büyük bir organizasyon yönetiyoruz, küçük derelerde boğulmayacağız” ifadelerini kullandı.

 
THY'den Kazakistan seferleri için yeni karar
 
Sinemacıya silahlı saldırı davasında sanığa tahliye
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
emre 13 Ocak 2022 Perşembe 18:41

coşmuş başkan.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'dan CHP İzmir İl Başkanlığı'na 'hayırlı olsun' ziyareti
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin ...
Bayraklı’nın kilit noktasında İZSU çalışması: 3 ay sürecek!
İzmir Ana Kuşaklama Kanalı kolektöründe yapılacak temizlik, bakım ve onarım ...
Çiğlili kadınlar peynir üretimine başladı
Çiğli Belediyesi, Tarım Eğitim Haftası'nın 176. yıl dönümü kapsamında ...
 
Büyükşehir'den katı atık tesisi iddialarına yanıt: Algı yaratma çabası!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte sürdürülebilir atık yönetiminin sağlanması ...
İzmir’e yeni filo!
İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım filosuna yerli üretim 22 yeni ...
Bayraklı'da temizlik hareketi!
Bayraklı’nın cadde ve sokaklarında sürdürdüğü temizlik çalışmalarıyla ...
 
Başkan Tugay’dan Karşıyaka maçına 6 otobüs!
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, sosyal medya hesabından kendisine ...
Menemen zabıtasından 2021 raporu... Neler yapıldı?
Menemen Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2021 yılında kent genelinde huzuru ...
SODEM belediye çalışanı gençleri bir araya getirdi
Akademi SODEM, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’nin bünyesinde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Ayıptır söylemesi' denilirken…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva