HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Nisan 2020 Perşembe - 08:55

Başkan İduğ’dan Koronavirüs raporu: 2020 cepten yeme yılı olacak!

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ Koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerin ve kentlerin ekonomik sorunlar yaşayacağını söyledi. İduğ, “2020 yılı cepten yeme yılı olacak. Yeni bir ekonomik düzen bizi bekliyor” dedi. İduğ, belediye olarak dayanışma kampanyası başlattıklarını da söyledi.

Başkan İduğ’dan Koronavirüs raporu: 2020 cepten yeme yılı olacak!

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgınına karşı mücadele devam ederken yerel yönetimlerin çalışmaları da sürüyor. İzmir’in en hareketli ilçelerinden birisi olan Bornova’nın Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ pandeminin ekonomik ve mali yönlerine vurgu yaptı.

Bornova’da belediye başkanı olmadan önce; Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyeliği ile birlikte TOBB Otomotiv Yan Sanayi Sektör Meclis Grubu Üyeliği, Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Üyeliği ve İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon (İEKK) Üyeliği gibi görevlerde de bulunan Başkan İduğ, herkesin 2020 yılını unutması gerektiğini söyledi.

Egedesonsöz'e düşüncelerini anlatan Başkan İduğ, “Yeni bir dönemin temelleri atılıyor. Artık biz 2021’yi konuşacağız. Bu salgın bittiğinde ya da kontrol altına alındığında birinci yarı yılımız tamamen bitmiş olacak. Biz şu anda ilk çeyreği yedik. Küresel ekonomik krizlerin yansımalarını en aza indirmek için gayret göstermeliyiz. Yeni dönemde çok fazla işletme kapatılacak. Birleşmeler, evlilikler olacak. Şirketler güçlerini buluşturacak. Büyük işletmeler buna mecbur kalacaklar. Açık ve net söylüyorum. 2020 yılı cepten yeme yılıdır” dedi.

KARŞILIKSIZ PARA BASILMALI!
İşsizlik rakamlarının yeni dönemde artacağını belirten Başkan İduğ, hükümetin yaptığı yardımların kredi mahiyetinde olduğunu söyledi. İduğ, “Bu dönemde ne verilirse genel olarak baktığınızda borçtur.  Halk şu anda stokları eritiyor. Sermaye eksikliğimiz hat safhada. Bana göre karşılıksız para basılmalıdır.  Aynı bakkal defteri mantığını düşünün. Veresiye niye olur? Geliriniz giderlerinizden az ise veresiye yazdırırsınız. Bu da onun gibi bir şeydir. Geçici süreyle yapılanların tamamı öteleme, erteleme ve bir kredi vermektir” diye konuştu.

İŞ DÜNYASINA TEŞEKKÜR
Başkan İduğ, Bornova Belediyesi olarak yardım ve destek kampanyası başlattıklarını söylerken iş dünyasının kendisine büyük destek verdiğini söyledi. İduğ, “Belediye başkanlığımın dışında bir sanayici kimliğim var. İş dünyası bizi yakından tanıyor. Destek oluyorlar. Biz, ihtiyaç sahipleri ile gönlünü açanlar arasında aracılık yapıyoruz.  Mesela beni arayıp hastanelerden dezenfektan, maske ve eldiven istiyorlar. Hepsini gönderdik. İlaçlamaları, temizlikleri biz yapıyoruz. Bize destek olanlara aldıklarımızın faturalarını gönderiyoruz. Büyük bir gönül bağı ve kişisel ilişkimiz var ki insanlar bizim desteklerimize katkı koymak istiyorlar” dedi.

SAHRA HASTANELERİ HAZIR
İduğ, daha önce taziye çadırları olarak kullanılan destek malzemelerini hastanelere gönderdiğini belirtirken bunların aile sağlığı merkezleri ve sağlık ocaklarında da kullanılmaya başlandığını söyledi. İduğ, tedavi destek ünitesi olarak kullanılıyor. Biz çadırlarımızı kuruyoruz. Bir karantina bölgesinin yapılması çalışmamız var. Bu kapsamda Pınarbaşı’ndaki Tuborg Spor Salonu ile iki basketbol salonumuzu sahra hastanesi için hazırlama kararı aldık. Sağlık çalışanlarının konaklaması için 93 kişilik kız öğrenci yurdumuzu tahsis ettik. Ayrıca yaşlı bakım merkezimizin 30 kişilik kapasitesini de sağlık çalışanlarımıza veriyoruz. Bizim sadece ilçemizde bulunan hastanelerle diyaloğumuz yok. Mesela Balçova’da bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne talep üzerine konteynır gönderdik. Gıda bankamızdan destek alan 65 yaş üstü vatandaşlarımızla özel olarak ilgileniyoruz. Şu anda evinden çıkamayan ve kısıtlanan 40 binin üzerinde Bornova’da yaşayan vatandaşımız var. Hepsine yetişmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan İduğ, ilçe genelinde metro, hastane ve toplu ulaşım yerlerinde kullanılmak üzere 10 adet dezenfekte tüneli aldıklarını söylerken pazaryerlerinin giriş ve çıkışlarını da denetleyeceklerini söyledi. İduğ, pazarlara artık çocukların girememesi, süper marketlerdeki önlemler gibi kararları kesinlikle insanların sağlığı için uygulayacaklarını ifade etti.

DİJİTAL SINIF FARKI
Başkan İduğ, belediye başkanı olduktan sonra ortaya koyduğu vizyon projelerden birisi olan dijital sınıf projesinin koronavirüs salgını nedeniyle öneminin bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Başvuru sayısının ilçe geneli için 25 bine çıktığını anlatan İduğ, “Biz dijital belediyecilikten yana kararlar almıştık. Bu da onlardan bir tanesiydi. Şimdi Türkiye’ye rol model oldu. Belediye başkanları toplantısında da söyledim. Bizde hazır var. Bedelsiz, hibe şeklinde herkese verelim istedim. Kimse de masraf etmeden belediyeler aracılığıyla bu programı çocuklarımıza ulaştırsınlar. Ödemiş ve Karaburun istedi. Onlara göndereceğiz. Korona aslında bize şu anda bazı şeylerin antremanını yaptırıyor. Dijitalleşerek günlerimizi saatlerce gereksiz işlerde harcamamayı öğreniyoruz.  Yeni bir dijital altyapı sistemi geliyor” ifadelerini kullandı.

Başkan İduğ ayrıca şahsi olarak da sosyal mesafeye dikkat ettiğini söylerken salgın ile ilgili önlemleri ailesinin de aldığını söyledi. 

 
Menderes'te yüz siperliği üretimine belediye desteği
 
Polise karantinaya uymayanları 'vurma' çağrısı yaptı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çetin sarı 3 Nisan 2020 Cuma 16:05

Calismalarinizda başarılar dilerim. Engelli tek yaşayan yaşlı biri olarak beklemekteyiz evde erzak gelmedi.

Yorumu oyla      2      3  
vatandaş rıza 2 Nisan 2020 Perşembe 16:51

belediye şirketlerine bir sürü kişiyi istifleyenler, koltuğa oturur oturmaz halkın vergilerini yüzlerce tanıdığı ve tanıdığının tanıdığını, yetmez baba-oğul-kardeş işe aldıklarına harcamayı planlayanlar ne yapacak 4 yıl? hangi parayla ilçelerini yönetecekler ey başkanlar?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te yüz siperliği üretimine belediye desteği
Gönüllüler tarafından oluşturulan 3 Boyutlu Destek Grubu’nun yapmış olduğu ...
Başkan Tugay’dan birinci yıl mesajı: Toparlanma süreci başarılı geçti!
Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cemil Tugay, 1 sence önce mali tablo ...
Başkan Soyer’den İzmir’e 1’inci yıl teşekkürü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart 2019 tarihinde seçilmesini ...
 
İzmir metrosunda termal kamera dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında ...
Ödemiş dayanışması: Yalnız değilsiniz, yanınızdayız!
Ödemiş Belediyesi, Koronavirüs riskine karşı tedbirler kapsamında geçici ...
Başkan Soyer’den kampanya brifingi: Dayanışmamız çığ gibi büyüyor!
Dayanışma kampanyasının çığ gibi büyüdüğünü ifade eden Başkan Soyer, “Sevgili ...
 
Karabağlar Belediyesi'nde randevulu sistem
Tüm dünyayı tehdit ve tedirgin eden koronavirüs salgınına karşı yoğun ...
Batur Konak’taki 1 yılını özetledi: Büyükşehir ile aramız gayet iyi!
Narlıdere’deki 4 döneminin ardından Konak Belediye Başkanlığı’ndaki 1 ...
Yaşlı kadının ‘Kuş’ isteğini belediye yerine getirdi
Torbalı’da sokağa çıkma yasağı bulunan evinde yalnız yaşayan yaşlı kadının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva