HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Eylül 2021 Çarşamba - 18:39

Başkan İduğ’dan ‘demografik yapı’ tartışmasına yorum: Parti gereğini yapsın, biz değil!

Geçtiğimiz ay Bornova'da gerçekleştirilen bir toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın söylediği iddia edilen sözleri değerlendiren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, " Ben orada yoktum, ilçe başkanımız ve Tuncay başkanımız açıklamalarını yaptılar. Önemli olan konunun ilçeden dışarıya taşınmasıdır. Parti organlarının gereğini yapması gereken bir konu, belediyenin değil. Çok değerli bir genel başkan başdanışmanımız var. Çünkü çok tecrübeli ve böyle bir şeyin olmadığını ifade etmiştir. Partimizin disiplin organları çalışıyor" dedi.

Başkan İduğ’dan ‘demografik yapı’ tartışmasına yorum: Parti gereğini yapsın, biz değil!

EGEDESONSÖZ -  Geçtiğimiz haftalarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve partililerle birlikte Bornova’da saha çalışmalarına katılmış ardından partililerle, parti ilçe binasında bir araya gelmişti.

Parti binasında gerçekleşen toplantının ardından bir Bornova Belediyesi personeli, Alevi ve Kürt vatandaşların İzmir'in demografik yapısını değiştirdiğini söylediğini iddia etmişti. Özkan iddiaları sert bir dille reddederken belediye personeli hakkında da CHP tarafından disiplin süreci başlatılmıştı.

PARTİ ORGANLARININ GEREĞİNİ YAPMASI GEREKEN BİR KONU, BELEDİYENİN DEĞİL
Başkan İduğ konu ile ilgili olarak SonSöz TV’de yayınlanan programda Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı. İduğ yaptığı açıklamada "İyi ki 2009-2014 yılında Bornova'da meclis üyeliği yapmışım. Ben bunları çok yaşadım. Bunları belki 5-6 defa üzerinden geçmiş bir başkanım. Bedel ödemiş ve partinin saygıdeğer İzmir milletvekili açıklama yapıyor. ‘İzmir'de demografik yapı değişmiştir, birçok gruptan göç olmuştur. Bundan dolayı yönetim biçiminin yeni demografik yapıya göre değişmesi lazım’ diye bir açıklama yapıyor. Bu söylediği İstanbul için de geçerli, Ankara için de geçerli. Ben orada yoktum, ilçe başkanımız ve Tuncay başkanımız açıklamalarını yaptılar. Önemli olan konunun ilçeden dışarıya taşınmasıdır. Parti organlarının gereğini yapması gereken bir konu, belediyenin değil. Çok değerli bir genel başkan başdanışmanımız var. Çünkü çok tecrübeli ve böyle bir şeyin olmadığını ifade etmiştir. Partimizin disiplin organları çalışıyor" dedi.

BORNOVA BELEDİYESİ SON DERECE İYİ YÖNETİLİYOR
Tuncay Özkan iddiaları sonrası belediye başkan yardımcıları arasında çıkan kavga olayına da değinen İduğ, "Belediye başkan yardımcıları ya da belli bir ekip dönem dönem çatışma içinde olabilir önemli olan konunun büyütülmemesi ve kişisel sorunların bize yansımamasıdır. Bornova Belediyesi son derece iyi yönetiliyor. Ufak tefek çatışmalar mutlaka vardır. Büyük organizasyonu yönetirken bunlar olabilir. Tuncay Başkanımızın söylemi nettir, bana iletilen bu şekilde bende buna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN İHTİYACINI GÖRECEK KİŞİNİN PARTİSİNİ ÖNCELEMEM
Bornova Belediyesi'ne Cumhuriyet Halk Partisi haricinde personel alınması yönünde kendisine yöneltilen eleştiriler hakkında konuşan İduğ, "Bütün belediye başkanlarını alt kadroları için duyabilirsiniz. Siz Bornova Belediyesi'ni yönetirken tek başına hükümet olarak düşünebilir misiniz? Ben bütün gün sahadayım. İçeride başkan yardımcılarımızdan şeflere kadar geniş gibi bir kadro var.  Benim bakışım birlikte yönetim anlayışı. Önemli olan sonuçtur. Biz ne yapmışız? 2 yılda bütçeyi 600 milyona çıkarıp 20 milyonluk yatırım yapmışız. Bu Bornova’ya yapıldı. Biz 5 yıllık başkanken neden asfalt üretim tesisi yapıp araç alalım? Çünkü Bornova'nın geleceğine yatırım yapıyoruz. Benim ihtiyacım olan asfalt kazıcısı ile ilgili ihtiyacım varsa tabii ki çevremdekini önceliklerim ancak yoksa onlar da vatandaşlarımız bizim. Burada siyaset konuşmak istemiyorum ancak vatandaşın ihtiyacını görecek olan kişini partisini çok öncelemem" diye konuştu.

SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ALTIN BİLEZİK UYGULAMASINI BAŞLATTIK
Parti örgütleri tarafından belediyelerin istihdam kapısı olarak görüldüğüne de dikkat çeken İduğ, "Siz belediye başkanı olsanız, ben de ilçe başkanı olsam bizim kişisel sorunumuz olmaz. Buradaki sorun yerel yönetimlerin bir istihdam kapasitesi var. Emekli olan varsa yenilerini alıyoruz. Kapasitenin üstüne çıkarsam ben bu maddi yükü ödeyemem. İlçe yönetimlerinde ilçe başkanları daha ılımlı olmak üzere parti içlerinde işsizlik üst seviyede. Onlarda bu konuda gidebilecekleri tek yer belediye ve bu konuda talepleri var. Bunu ben ve Tunç Başkanım ne kadar yerine getirebiliriz? Bir yere kadar. Yani bu çatışmaların olması çok normal. Biz bunun için altın bilezik programını ortaya koyduk. Meslek lisesi mezunu olan vatandaşları Manisa’daki fabrikalara koyabiliyoruz. Sadece belediyede sosyal güvence anlamında güvencelerini karşılamak söz konusu değil. Özel sektörde iş vardır bende altın bilezik konusunda buna destek veriyorum. İlçe başkanımız ve yönetimimiz ile uyumlu bir çalışma yürütüyorum" dedi.

 
Erdoğan'dan Afgan mülteci açıklaması
 
19 yaşındaki Merve kalbine yenildi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
buca 23 Eylül 2021 Perşembe 11:07

ön seçim yapın sonra ciddiye alalım sizi

Yorumu oyla      4      3  
Partili 23 Eylül 2021 Perşembe 07:52

Parti her şeyi yapıyor zaten,siz belediye başkanları atama ile geldiniz,ön seçim olsaydı mevcut belediye başkanları ilk üç sırada dahi olamazdınız,genel merkez partiyi idare ettiğini sanıyor,saray yönetimi ile hiç farkı yok,gelecek seçimlerde de aynı taktik yapıldığında sandıkta herkes tepkisini verecektir,unutulmasın bu tür yönetimle bu gönülden bağlı olduğumuz ve her zaman destek verdiğimiz CHP baraj altında kalmıştı,yine bizler partiye gönülden bağlı olanlar bizleri üzecek ama yöneticiler koltuklarında oturmaya devam edecektir onlar için önemli değil önemli olan genel merkez memnun olsun yeterki koltukları korunsun...

Yorumu oyla      7      3  
Partili 22 Eylül 2021 Çarşamba 19:50

Secilmeden önce örgüt baş tacım seçildikten sonra önceliğim farklı demek iki yuzluluktur.kendi yardımcılarına söz geçirmeyen sensin.ekip senin yoksa degilmi bu daha kötü değil mi.sana inanmıyor örgüt haberin Olsun sayın idug

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya’nın ilk Cittaslow Metropolü olmak için çalışıyoruz!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 22 Eylül Otomobilsiz Kent ...
ASAK ekiplerinin eğitimi hız kesmeden devam ediyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama Kurtarma (ASAK) ekibi, ...
Başkan Eriş: Çamyayla barbunyasıyla meşhur, mermeriyle değil!
Çamyayla’da kurulmak istenen mermer ocağının doğurabileceği zararlara ...
 
Balçova’da hareket var
Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası ...
Büyükşehir'den çınarlara körfez turu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zübeyde Hanım Huzurevi'nin sakinleri, İzmir ...
Halkapınar Aktarma Merkezi'ne yeni görünüm
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar Aktarma Merkezi ve çevresini baştan ...
 
'Ben de bir öğrenciyi evime aldım’ dedi: ‘Güvenli aile’ projesi yaygınlaşmalı
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yüksek kira ve yurt fiyatları sebebiyle ...
Selinos Antik Kanal Projesi UNESCO Bergama Danışma Kurulu gündeminde
Bergama UNESCO Danışma Kurulu, genişletilmiş toplantısını Selinos Antik ...
Olivelo Ekolojik Yaşam Parkı'nda söz sırası çobanlarda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirlilerin doğa ve ormanlarla ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva