HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Aralık 2020 Perşembe - 10:17

Başkan İduğ: 2021 yılı atılım ve yatırım yılı olacak!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi'nin 2021 yılına borçsuz olarak geçirdiğini ve ayrıca 1 yıl içerisinde 100 milyon TL büyüdüklerini ifade etti. Pandemiye rağmen yatırımlara hız vereceklerini söyleyen İduğ, ”2021 yılı bizim atılım ve yatırım yılımız” dedi.

Başkan İduğ: 2021 yılı atılım ve yatırım yılı olacak!

EGEDESONSÖZ- 2019 yerel seçimlerinden Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak Bornova Belediye Başkanlığı'na seçilen Mustafa İduğ, Sonsöz TV'ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan İduğ, gündeme ve Bornova'ya dair önemli açıklamalarda bulundu.

2021 yılının Bornova Belediyesi olarak atılım ve yatırım yılı olacağını söyleyen Başkan İduğ, kentsel dönüşüm hakkında da Bornovalı vatandaşlara müjde verdi.

"2021 İLK ALTI AYI 2020'DEN ÇOK FARKLI OLMAZ"
2020'nin kayıp bir yıl olduğunu en baştan söylediğini belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, 2021'nin ilk 6 ayının 2020'den farklı olmayacağını söyledi. İduğ, "2020 öncelikle 3 tane deprem oldu. Biri korona depremi, diğer 6.6'lık deprem ve 3'ncüsü de bunların ikisinin birleşmesiyle ortaya çıkan ekonomik deprem. Ben bunu daha önce yine bu programda kaybedilmiş yıl olarak belirtmiştim. Biz ekonomik olarak 2020'nin iyi bir yıl olmayacağını belirtmiştik. Bu öngörü tamamen matematik ile tabloyu okumaktı. Şimdi yeni bir şey okuyacağız. 2021… 2021 ilk altı ayı 2020'den çok farklı olmaz. Bornova Türkiye'de 47 ilden büyük bir kentten bahsediyoruz. 467 milyonluk 2021 bütçesi açıkladık" dedi.

"KİMSE UMUDUNU KAYBETMESİN"
2021 yılı için umutlu konuşan Başkan İduğ, "Bunu yine 2021 sonunda 2022'ye girerken yine konuşuruz. 2021 yılını ikiye böleceğiz. İlk 6 ay ve ikinci 6 ay. İlk altı ya 2020'de çalışmayan kişilerin borç yükünü azaltmak için uğraşacağı bir dönem. 2020'de ertelenen borçların çalışmadan ödenmesi mümkün değil.  Böyleyken takvim olarak baktığınızda yıl 4 çeyrektir. İlk çeyrekte mümkün gözükmüyor, ikinci çeyrekle Ağustos gelir. Bugün Almanya aşıyı 1 yıl içerisinde yapabileceğini açıkladı. Biz göçmenler ile bu aşıyı 1 ayda yapamayız. İkinci altı ay negatif yönde etkilenen sektörlerin ayağa kalkacağı bir dönem olacak. 2021 6'nci aydan sonra pazarda biriken bir talep var. Parası birikenler de var. 2020'de fırsatları değerlendiren sektörlerde var. 2020'nin hepsine kötü demek doğru olmaz. Bunun içinde avantaj elde eden sektörler oldu. Ancak bunlar para harcayacak bir yer bulamadı. Yani bir talep birikimi var. Bu sadece Türkiye olarak değil, Avrupa ve Dünya'da da böyle. Bu normal döneme geçiş ile birlikte kazanılan paraların, 2020 ve 2021'in ilk 6 ayında kaybedilen paranın karşılayacağını düşünüyorum. Ben işyerlerinin adam çıkarmadan uzak durmalarını öneriyorum. 2021 iş gücü olarak karşımıza çıkacak. Ben rekabetçi bir 2021 yılı bekliyorum. İlk 6 ayda sektörler arasında rekabet olacak. Bugün her taraf kapalı… Motosiklet kullanan çocukların günlüğü 200 TL şu an. Aylık 6 bin TL'ye geliyor. Her olumsuzluğun arkasında, fırsatlarda vardır. Kimse umudunu kaybetmesin. İşimizi düzgün yapıp sağlığımıza dikkat edelim" diye konuştu.

"TÜRKİYE BUNU BAŞARAMADI"
Esnafın beklentilerine göre verilen yardımların yetersiz olduğunu belirten İduğ, "Ben esnaf kökenli bir insanım ve 40 yıldır ticaret ile uğraşıyorum. Bir defa hükümetten beklenti, verilen kira ve destek açısından yeterli değil. Bu ülkede daha iyi değerlendirilmesi gereken bir konu bu… İnsanların elektrik, su kira giderleri var. Kaynakların daha iyi kullanılmasını ben yapılabilir olarak görüyorum. Kolay değil, öngörülemeyen bir şey korona… Ancak öngörülen şeyler ekonomik anlamda fonların kullanımı. Türkiye bunu başaramadı şimdiye kadar. Ben yardımların yetersiz olduğunu esnaftan duydum" ifadelerini kullandı.

"STATTAN ÜCRET ALMIYORUZ”
Belediye mülkiyetinde bulunan alanlarda kiracı olan esnaftan 9 ay kira alınmaması yönünde öneriyi Meclise sunduğunu belirten İduğ, "Belediyenin asli görevleri arasında değil ancak belediye şunları yapabilir, varlıkları varsa pandemi döneminde kira almaya bilir meclis kararı ile. Ben 9 aylık süreci boyunca belediye mülkiyetindeki kiracılardan kira alınmaması gerektiğini meclise sunduk. Oy birliği ile geçeceğine inanıyorum. İkincisi de futbol kulüpleri. Altay Aziz Kocaoğlu Stadında maçlara çıkıyor ve seyirci gelmedi pandemide. Biz bunu da meclis kararı ile stat ücreti almayarak kulüplere yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

"BİRLİKTE VE DAYANIŞMA GÖZLERİMİZİ YAŞARTTI"
Pandemi ve deprem döneminde nakit yardım kabul etmediklerini ifade eden Başkan İduğ, "Ben maddi destek kabul etmedim. Para cinsinden herhangi bir şey teklif edildiğinde kabul etmedim. Tamamen ayni yardım. Depremde de aynı şekilde ihtiyaç listesini çıkardım ve bunları gönderirseniz ihtiyaç sahiplerine iletiriz dedik. Gönüllü vatandaşlar olduğu sürece bizim sırtımız yere gelmez. Birlikte ve dayanışma gözlerimizi yaşarttı. Sakarya'da 11 yaşındaki çocuk kumbarasını bize göndermiş ve depremdeki çocukların yemeği karşılansın demiş. 2020'de olumlu olan tarafa, yerel yönetimlerin becerisi vardır. İzmir'de korona ve depremde yerel yönetimler birlikte çalışma becerisin de bulundu.  Ben yakın olmamdan kaynaklı Bayraklı bölgesine gittim ve tüm belediyeler oradaydı. Ben AKUT, Kızılay, Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte çalışmasının önemli olduğunu söylemek isterim" dedi.

"BORNOVA'DAN ÇOK BÜYÜK DESTEK ALDIK"
Deprem sonrası durum hakkında konuşan İduğ, "Öncelikle Bakanlık tarafından kurulan bin konteyner var. Burada kalan sayısı yok gibi. Dolayısıyla İzmir'de Tunç Soyer'in 204 konut ve Hilton Oteli'ni açması ile birlikte 300 aileye imkân sağlandı. Bornova'da da iş dünyası ve Bornovalılar 1 yıl kirasız 78 tane daire verdi. Biz anahtarları teslim ettik. Sırf evi vermek değil içini döşemekte lazım bu konuda da Bornova'dan çok büyük destek aldık. Bu dayanışma ruhu depremde çok büyük örnek teşkil etti. Ağır ve orta hasarlı Bornova'da da var. 50'nin üzerinde yıkılacak bina var Bornova'da. Bir tanesi de çok eski 1970 yıllarında yapılmış bir bina var, o yıkılacak. Biz bunların bakanlık ve büyükşehir ile birlikte konuşulması gerektiğini düşünüyoruz. Bunların mevcut metrekare ile mi yapılacak yoksa çekme olacak mı bunlarla ilgili çok önemli konular var" diye konuştu.

"MİMARLAR ODASINI YOK SAYAMAZSINIZ"
Deprem sonrası hasar alan binaların kentsel dönüşüm gerekliliği sonrası ortaya çıkan 'emsal artışı' tartışmalarına da değinen Başkan İduğ, "Ben hak kaybına karşıyım. İnsanların haklarının, riskli binalarını yıkıp risksiz binalara geçebilmesi için haklarının verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Emsal artışını fırsat gibi anlatmamak lazım. Önemli olan sağlıklı ve güvenli bir bina oluşturabilmek. Ben bunu Bornova'daki ağır hasarlılar için anlatmıyorum sadece, İzmir'de 70 yıllık binalar var.  Benim aklımdaki kriterler, sadece Bornova belediyesinin yapacağı şeyler değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir bir masaya oturacak ve imza atacağız. Deprem bayraklıda olda ve çoğu kooperatif binalarıdır. Bunu tekrar verdiğinizde o zemin etüdünde bu mümkün değil, mutlaka kat düşürülmesi gerekiyor. Burada Mimarlar Odasını yok sayamazsınız. Benim önerim var ancak bu Büyükşehir'de karar alınacak" dedi.

"KIZILAY 2021 YILININ BORNOVA BELEDİYESİ'NİN EN İYİ YAPTIĞI İŞ OLACAK"
Kentsel dönüşüm ile ilgili Bornovalılara müjdeyi veren Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kentsel dönüşüme Kızılay'dan başlanacağını söyledi. İduğ, "Kızılay'da merdiven değil, baştan aşağı yeni bir imar çalışması ile eski binaların hepsini belirli bir kat yüksekliği ile başlayacağız. Kentsel dönüşüme oradan başlayacağız. Orayı bir Atatürk Mahallesi gibi doğru bir planlama yapmak için çalışmalar başladı, Meclisimizin onayı sonrasında Büyükşehir'e göndereceğiz. Herhangi bir aksaklık olmazsa Kızılay'ı gerçekten halkın beklentilerini karşılayacak şekile getireceğiz. Kızılay 2021 yılının Bornova Belediyesi'nin en iyi yaptığı iş olacak" ifadelerini kullandı.

"BORNOVA BELEDİYESİ 2021'E BORÇSUZ GEÇEN BİR BELEDİYE"
Bornova Belediyesi'nin 2021 yılına borçsuz olarak geçtiğini belirten Başkan İduğ, ayrıca 1 yıl içerisinde 100 milyon TL büyüdüklerini ifade etti. İduğ, "Çöp arabaları 40 milyona 2018'de aldık, 2019'da borcu bitti. Yani her yıl 40 milyon cebimizde kalacak ve bunu her yıl Bornova'ya yatırım olarak kullanacağız. Bornova'da 100 milyonluk bir büyüme yaşadık. Bornova Belediyesi 2021'e borçsuz geçen bir belediye, bunu gururla söylüyoruz.  Bunları yaparken eksi gelirlerimiz oldu.  Tasarruflu ve rekabetçi bir belediye oluştu. Yüzde 25-30 civarı daha iyi fiyatlara satın aldık. Parayı ne zaman ödeyeceğinizi karşı tarafa söylerseniz daha iyi fiyatlara ürün alabilirsiniz. Bu tasarruf hali ile belirli bir birikimi ve yatırım yapma sansını arttırıyor.  Bornova Belediyesi, kredi borcu olmayan araçları kendisine ait olan bir yapı içerisinde… Türkiye Belediye Birliği Başkan Fatma Şahin ile görüştüm bize 3.5 milyon TL'lik bir ekskavatör hediye etti, bunun içinde çok teşekkür ederiz" dedi.

"ALTINDAĞ'DA HALKIN YARARINA OLANI YAPACAĞIM"
Altındağ'da gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan İduğ, "Ben Kızılay'dan başlarken Pınarbaşı tarafındaki imar planları gündemim de olan bir konu. 3 gündemle hareket ediyoruz, Altındağ'ın arkası olan Büyükşehir Belediye Başkanımızın arka sokaklar dediği yerlerden başlamak gerekiyor. Bugünden yarına yapılacak bir şey değil, bu tamamen büyükşehir ile yapılacak bir şey. Biz Kızılay'ı tamamladık Büyükşehir'den ve meclisimizden geçmesini bekliyoruz. Biz depremden önce Altındağ, Çamdibi planlarını tartışıyorduk biz oranın emsallerini 2.80 emsal ile yapmak istedik, 97 planlarında Büyükşehir'den geçmiş. Yüksekliği 20 kat verebiliyorduk. 18 Şubat 2020'da 20 kat ile sınırlandırılmıştı. Depremden sonra bu da kaldırıldı. Ben bu fırsatı gördüm, Sayın Abdül Batur Gültepe'de gördü bizde Altındağ, Çamdibi'nde gördük. Dedik ki bu emsal İzmir'de yok değerlendirin. Ancak sonrasında deprem oldu. Ben Altındağ'da halkın yararına olanı yapacağım" diye konuştu.

"2021 YILINDA ASFALT ŞANTİYESİ KURAN BİR BELEDİYE ORTAYA ÇIKARIYORUZ"
2021 yılında kendi asfaltını üretecek bir belediye olacaklarını belirten Mustafa İduğ, "Belediye başkanı olarak Bornova'da belediye başkanlığı yapmaktan onur duyuyorum. Bornova bin 150 kilometredir. Bugünden yarına Bornova'nın tamamını düzeltemezsiniz. Bornova'nın tüm yollarının hepsinin sorumluluğu Bornova Belediyesi'nde değildir. Tamamen belediyenin bugünden yarından halledebilmesini beklemesi hayalcilik olur. Biz bunları çözebilmek için önce bütçeyi doğru bir noktaya getirdik. 2021 yılında ise asfalt şantiyesi kuran bir belediye ortaya çıkarıyoruz, 20 milyon TL'ye. Bornova'nın 40 yıllık asfalt sorunu ortadan kalkacak. Kendi yerimiz var, 1 ay içerisinde ihaleye çıkacağız, Nisan ayı içinde kendi asfaltını üreten bir Bornova Belediyesi olacak. 2021 yılı içinde 10 bin metrekare asfalt üreten bir Bornova Belediyesi olacağını bilsin izleyicilerimiz" dedi.

Her sorunda ilk akla belediyelerin geldiğini ifade eden İduğ, "Bu bilincin geliştirilmesi lazım. Sizlerde bize yardımcı olun. Ben akla ilk gelenin belediye olduğunu biliyorum. Bunu muhtarlıklara da assak, sosyal medyada da paylaşsak yine akla ilk sorunda belediye gelecektik. Sorunda değil, biz yapamasak da Büyükşehir'den yardım isteriz" diye konuştu.

"EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK"
Bornova'da sendika ile belediye arasında toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiğini belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Toplu sözleşmeyi işçi merak ediyor. Oradaki standardı yükseltmek, oradaki çalışanımın cebine 1 TL fazla girerse bu beni mutlu eder. Ben geldiğimde de grevin üstüne geldik. Ancak o süreçte gerek sendika yöneticilerinde gerek  işçilerden çok büyük destek aldık. Biz o dönem asgari ücret farkını kapattığımızda 29 milyon TL fark çıktı. Belediye başkanın bulunduğu ortamdaki iklim çok önemli... Eğer ortam uygunsa doğru kararları aldığınızda zaten tasarrufu yanında getiriyor. Tek başına düşünen olmayacaksınız. Ben kurdum ben yaptım derseniz zaten zehirlenirsiniz. Biz her şeyi ekibimiz ile yaptık. Sendika ile ilgili görüşmelerimizde 200'e yakın maddeler halloldu. Tek bir maddede kaldık, ikramiye ve zam oranı. Bizim üstünde konuştuğumuz maddeler Türkiye'ye örnek oldu. Zamdan çok daha önemli, aynı işi yapan kişiler arasında ciddi bir makas var. Biz bunları sadeleştirip, sendika ile masaya oturduğumuzda, kim ne alacak bilinebilir, eşit işe eşit ücret konusunda çok önemli adımlar attık. Benim verdiğim zam belediye parametresinin seviyesinde olması lazım. Yoksa belediyeyi borca sokmak gerekir. O zaman işçi çıkartmamız gerekebilir. Ben bunu istemem. Gelir ile giderim birbirine kardeş olması gerekir.  Bizim masaya oturup çözemediğimiz hiçbir şey olmadı şimdiye kadar. Biz esnaflıktan geliyoruz, esnek insanlarızdır. SODEMSEN başkanımız Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Tunç Soyer'dir onlar da masada çok önemli işler yaptı. Ben SODEMSEN'e yetki verdim. Masada onlarda yer aldı. Zam konusunda tabii ki son sözü belediye başkanı olarak benim söylemem doğru olurdu o yüzde son maddede kendilerine teşekkür ettik" diye konuştu.

"BİZ BUNU BAŞARDIK"
Sendika ile SODEMSEN arasındaki gerilime de değinen İduğ, "SODEMSEN'in cevaplayacağı bir şey ama bir uygulama bütünlüğünün olması için, bazı maddelerin belediye başkanı ile sendikanın konuşması daha doğru bir şeydir. Ücret ve kritik konular belediye başkanı ile sendika arasında yapılır ancak esas temeli atmak sendika ve SODEMSEN'in göreviydi, biz bunu başardık" dedi.

"BELEDİYELER İSTİHDAM YERİ DEĞİL"
Belediyelerin istihdam yeri olmadığını belirten Mustafa İduğ, "Gelirlerle doğru orantılı bir şey bu. Belediyede çalışan personel sayısı da önemli… 500 kişilik yerde bin kişi çalışıyorsanız bu sürdürülebilir bir şey değil. Belediyeler istihdam yeri değildir. Siyasi konular, hatır gönül işleri sayıyı arttırıyor ancak burada dikkatli olunması lazım. Ben belediyeye personel alarak sorunu çözemem. Ben onlar için yapabileceğim en iyi şey, onları meslek sahibi yapıp özel sektör ile bağlantısını sağlamak. Ben genç nitelikli insanları Bornova Belediyesi'ne kazandırmaya devam edeceğim emekli olan arkadaşların yerine" diye konuştu.

"HEMEN OTUR İMZALA DİYE BİR ŞEY OLAMAZ"
Belediye bütçesinin 2020 yılı ile aynı oranda gerçekleşmesi halinde 200 milyon TL'sinin personel ücreti olduğuna dikkat çeken İduğ, toplu sözleşme konusu için ise "Ben öncelikle 2021'de 90 milyonluk yatırım yapacağımı söyledim. Bu yılın bütçesi yüzde 86'ı gerçekleşti. Bütçenin yüzde 20'si kadar yatırım yaptım.  476 milyonluk bütçede yüzde 86 gerçekleşmesi halinde çıkan paranın zaten 200 milyon TL'si personel ücretleridir. O yüzden hemen otur, imzala diye bir şey olamaz. Ben işçimin cebine zaten daha fazla para girmesini isterim. Zaten asgari ücretin altında alan işçimiz yoktu" dedi.

2021’DE NELER YAPILACAK?
2021 yılının atılım ve yatırım yılı olacağını söylen Mustafa İduğ, "2021 yılı bizim atılım ve yatırım yılımız. Çamdibi'ne havuz, Bornova'da sınav dershanesi satın aldık orayı güçlendiriyoruz, çözüm masasını kuruyoruz, 24 arkadaşımız 8 araba ile mahallelerde dolaşıp müdürlüklere taşıyarak çözümü sağlayıp halkla buluşacak yine. Spor salonlar yapacağız. Bornova'daki pazaryerlerinin üst katları boş, buralar spor salonlarına dönüştürülüyor. Kültür merkezlerinden STK merkezleri bitirildi. Kreşler bitti ancak açamadık pandemiden kaynaklı. Bunların hepsi hazır.  Güneş enerjisinden elektrik üretme sistemi, Bornova Belediye varlıklarının çatılarına güneş paneli kurarak 3-4 yıl içerisinde amorti edebileceğimiz bir projeye giriyoruz. Kızılay ile başlayacak  kentsel dönüşüm önemli olacak. Biz 16 bin ağaç dikmek için yola çıkmıştık… Bornova belediyesinin yıllardır boşta olan bir akaryakıt istasyonu var  biz onu faaliyete geçiriyorum. Biz ihaleye sokuyoruz, orayı kiraya vereceğiz, yani 2 tane istasyon açıyoruz. Biz Bornova Belediyesi'nin gelirlerini arttırıcı yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Baz istasyonları ile ilgili bir çalışmamız var. Belediyelerin yüzde 60 si istihdam ise kalan yüzde 40'la yatırım yapacaklar. Böyle bakıldığında kaynağı çok iyi kullanmak lazım. Kurumsal bir sistem kurduk, yazılımlar satın alıyoruz.  Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi ile uyumumuz çok yüksek, hiçbir ayrım yapılmıyor" diye konuştu.

 
Sokağa çıkma yasağında cuma namazı vizesi
 
Karşıyaka'yı zirve yarışında virüs vurdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevre Mühendisleri Odası ile İZSU arasında işbirliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Çevre Mühendisleri Odası ...
Buca'da atık ilaçlara karşı çevreci proje
Buca Belediyesi, atık ilaçlar nedeniyle oluşan doğa kirliliğine dur demek ...
Başkan Kırgöz'den yeni yıl mesajı
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz yeni yıl mesajında "Birlikte Dikili" ...
 
Ödemiş'te toplu sözleşme sevinci
Ödemiş Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube arasında ...
Başkan Soyer yılbaşı alışverişini Kültürpark'ta yaptı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark Üretici Pazarı’nı ...
Soyer'den personele yılbaşı tebriği
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer belediye personelinin yeni ...
 
Vali Köşger’den Seferihisarlı balıkçılara destek
İzmir Valiliği TARAFINDAN deprem sırasında tsunamiden etkilenen balıkçılara ...
Çiğli'de belediyeye gelen taleplerin yüzde 92'si çözüldü
Çiğli Belediyesi, kurum içi işleyişteki köklü değişiklikler ile 2020 yılında ...
Torbalı’da asgari ücret 3 bin 100 lira oldu
Hükümetin belirlediği tutarın üzerinde asgari ücret ödeyen CHP'li belediyelere ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva